Photo info Remembering Rosa Parks
Rosa Parks sits in the front of a bus in Montgomery, Alabama, Dec 21, 1956
© Bettmann Archive/Getty Images

„Vista“ - brz i bezbedan program

Započeo NiKooLaa, Jul 24, 2008, 11:09:51

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

NiKooLaa

Sve prednosti ,,Majkrosoftovog" naprednog operativnog sistema
,,Vista" - brz i bezbedan program
Još niste počeli da koristite ,,Vistu"? Ljudi kod nas se uglavnom plaše novih programa... Nemaju poverenje prema novim proizvodima, slušaju neproverene priče i nepoznavanje pravih vrednosti ovog programa.


Ukoliko želite da se prebacite na ,,Vistu", detaljna objašnjenja koja će vas ubediti da prihvatite novi program daje nam ineženjer Predrag Jovanović, autor edicije knjiga ,,Računajte na računare".


Jednostavnije do željenih podataka
,,Vista" nam omogućava da lakše i brže nego ikada pronađemo, upotrebimo, upravljamo i delimo informacije na računaru i internetu.
1 Uz ,,Windows Aero" brzo prelazimo sa jednog na drugi prozor ili zadatak pomoću funkcija Windows Flip 3D i Live Thumbnails. Ukoliko imamo više otvorenih prozora, možemo da dobijemo jedan od najinteresantnijih efekata kada kliknemo na ikonu Switch between windows koja se nalazi na traci za brzo aktiviranje pored dugmeta Start. Na ekranu dobijamo prikaz svih otvorenih prozora u perspektivi, a trenutni izgled prozora se ažurira u realnom vremenu. Kada pritisnemo kombinaciju tastera Win+Tab, možemo da menjamo redosled prozora na ekranu.
2 Unošenjem podatka u polje za pretraživanje Search, računar počinje da pretražuje sadržaj svih uređaja, fajlova i foldera. Rezultati pretraživanja nisu samo nazivi fajlova ili foldera, već i njihov sadržaj, karakteristike i napomene koje su vezane za te foldere i fajlove. Ako znamo koji tip fajla tražimo, na traci sa filterima možemo da izaberemo neki od filtera: All, E-mail, Document, Picture, Music i Other. Uključivanjem još naprednijeg pretraživanja klikom na strelicu Advanced Search, koja se nalazi u desnom uglu trake sa filterima, otvoriće nam se prozor za unos preciznijih podataka: Location - lokacija fajla koga tražimo; Date - datum kreiranja ili modifikovanja fajla; Size - veličina fajla; Name - ime fajla; Tags - napomena ili karakteristike za traženi fajl i Authors - autor kreiranog fajla.
3Trenutnim pristupom informacijama koje su nam bitne korišćenjem funkcije Windows Sidebar (vertikalna traka koja se prikazuje sa desne strane desktopa) i gadžeta (mini programi) povećavamo svoju produktivnost. Ove jednostavne i prilagodljive mini aplikacije postavimo na Sidebar i za tren oka pronađemo željenu informaciju (vesti, vremenska prognoza, sportska dešavanja...)

Bezbednost
Jedan od najvećih problema današnjih računara je sigurnost. Proces očuvanja bezbednosti vašeg računara u ,,Visti" je potpuno automatizova, pa slobodno možemo da se posvetimo poslu i uživanju. Security Center je program koji konstantno proverava sigurnost na našem računaru i obaveštava nas o trenutnom sigurnosnom stanju. Predstavlja vezu između svih programa za zaštitu i bezbednost naših podataka.
Windows Internet Explorer 7 štiti naš računar i lične informacije od zlonamernog softvera, lažnih Web lokacija i phishing prevara na mreži.
Zahvaljujući centralizovanoj funkciji Roditeljska kontrola, možemo jednostavnije da vodimo računa o bezbednosti svoje porodice tako što ćemo da odlučimo o pristupu određenim Internet stranicama i igrama u skladu sa njihovim ocenama o prikladnosti, a možemo i da kontrolišemo koliko vremena naša deca nedeljno provode na računaru.
Windows Defender povezan je sa programom Internet Explorer, konstantno prati njegovu aktivnost i sprečava svaki pokušaj malicioznih programa da se instaliraju u naš sistem. Napredno skeniranje i tehnologija reinstaliranja neželjenih programa su njegovi glavni aduti.

I ostale prednosti
Ukoliko svemu ovome dodamo promenu načina na koji uživamo u snimljenim DVD diskovima, TV programima, muzici i filmovima na računaru, prenosivost i sinhronizaciju podataka, renesansu bežične mreže, podršku za DirectX10, izradu sigurnosne kopije, bolju audio podršku, mnogo načina za proveru i nadzor rada hardverskih delova, poboljšanja u Control Panel i Task Mana-ger, kao i lagano buđenje iz Sleep moda ili hibernacije vidimo da je najblaže rečeno krajnje vreme da počnemo sa radom u operativnom sistemu ,,Windows Vista".

CitatPotpuna zaštita
Windows Firewall koji se ponaša kao zaštitni zid (Firewall) između računara i Interneta ili računara i bilo koje druge mreže. Dozvoljava našem računaru izlaz na mrežu, a u isto vreme ne dozvoljava drugim računarima ulaz u naš računar.
Windows Update je program pomoću koga instaliramo najnovije patcheve i dodatke da bismo nivo rizika smanjili na minimum. Update je uvek uključen što znači da će automatski proveriti ,,Majkrosoft" sajt i prikazaće nam koliko najnovijih patcheva i dodatka je pronašao. Što se tiče sigurnosti u otvaranju i-mejla, promenio se način na koji program Windows Mail filtrira i-mejil: dozvoljava da otvorimo tekst (doc, txt) ili sliku (jpg, bmp...) bez upozorenja, izvršnim fajlovima koji mogu naškoditi računaru (exe, com, bat) u i-mejlu, automatski blokira otvaranje, a ako nije uspeo da odredi tip fajla prikazaće nam upozorenje i pitati nas za akciju (otvaranje, čuvanje, štampanje).
::Za webmastere :: Pravilnik foruma ::Baneri :: Magija
samo-opusteno userbar5
>> Registrujte se kako bi videli sadrzaj celog foruma! Neki delovi foruma nisu vidljivi za goste!<<
[Kako da vidim linkove na forumu??]
nikolanovakovic.net :: ITcyberCOP

Milos_b92