Photo info 9,000-year-old handprints
Cueva de las Manos
Cave of the Hands) in Santa Cruz, Argentina

Office 2010 - samo lici na stari

Započeo [Vesti], Maj 15, 2010, 13:32:23

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

[Vesti]

Maj 15, 2010, 13:32:23 Poslednja Izmena: Maj 15, 2010, 15:03:36 od NiKooLaa
Office 2010 - samo lici na stari"Epsko" predstavljanje najpopularnijeg poslovnog paketa programa, kako je Stefan Elop predsednik "Majkrosofta" (Microsoft) nazvao prezentaciju paketa Office 2010 i SharePoint 2010, odrzano je nedavno u Njujorku.

Elop kaze da je 8,6 miliona ljudi preuzelo Office 2010 u beta formi, tri puta vise nego prilikom testiranja Office 2007 beta programa.

Iz "Majkrosofta" porucuju da novi Office, na koji se cekalo tri godine, ima vise od sto novih i poboljšanih funkcija. Osnovna je integracija sa Web Appsom, čime se direktno konkuriše Google Docsu.

Novine su najuočljivije u Outlooku 2010 koji se sada može povezati sa društvenim mrežama, poseduje opciju automatskog 'pingovanja', a spam filter je unapređen.

Bez obzira mnoštvo noviteta korisnicima će biti lako da prihvate novi Office jer vizuelno identičan onome iz 2007.

Office 2010 će se prodavati po ceni od 349 dolara sa ključem, dok će Office Home i Business koštati od 199 dolara.(MONDO)

MarkoKg

Program koji omogućava lakši i brži rad
Nove funkcije Officea
Biljana Tasić | 28. 07. 2010. - 00:02h | Foto: DAK |

Kompanija Microsoft je novim paketom Office 2010 potvrdila vodeće mesto proizvođača kancelarijskih aplikacija. Mi smo ovde izdvojili deset novih ili poboljšanih funkcija zbog kojih bi bilo zanimljivo da pređete na najnoviju verziju.


Aplikacije se otvaraju brže i programi mogu da rade uporedo sa starijim verzijama

1. Zajednički rad
Aplikacije Word, Powerpoint, Excel i OneNote u novom Officeu podržavaju zajednički rad na projektu. To znači da više korisnika može da se poveže i dobija izmene svih učesnika koji su uključeni u rad na jednoj datoteci u realnom vremenu. Naravno, umrežavanje se dešava na internetu, pa korisnici koji zajedno rade ne moraju da budu ni na približno istoj lokaciji.


2. Online aplikacije
Novi Office ne mora da bude instaliran na svakom računaru koji želite da koristite, jer Office 2010 postoji i na webu. Ipak, kao takvog mogu da ga koriste samo vlasnici offline verzije. S jedne strane možemo reći da se u tom slučaju radi o beskorisnom dodatku, ali s druge je to veliki bonus za one koji su ga kupili. Manipulisanje datotekama izvodi se preko Microsoftovog SkyDrivea.


3. Jednostavno sređivanje videa i slika
Office 10 ima programe za jednostavniju obradu slike i video isečaka. Većina korisnika koja želi, na primer, u nekoj prezentaciji da upotrebi svoju fotografiju ili video isečak neće morati da kupuje skupe specijalizovane softvere, već će jednostavne radnje obavljati softverom u samom paketu.


4. Pregled komande "zalepi"
Komanda "paste" ili "zalepi" ima opciju pregledanja rezultata, to jest pokazuje kako će dokument izgledati kada sadržaj zalepite u njega. Kako sadržaj može da se zalepi u tri različita formata, s originalnim formatiranjem, s kombinovanim formatiranjem ili s uklonjenim formatiranjem, opcija pregleda može da bude veoma korisna.


5. drugačiji meni
Nove verzije Officea izgubile su klasične menije na kakve smo navikli. Na primer, stavka File koja nam je svima poznata iz klasičnog menija u novom Officeu uglavnom je skrivena iza tipke Office. Pritiskom na tipku otvara se novi prozor koji pruža sve opcije koje smo navikli da pronađemo u stavci menija File. Ovo je jedna od novosti koju ćete ili zavoleti ili zamrzeti.


6. Office koegzistira s ranijim verzijama
Ukoliko želite da isprobate novi Office pre nego što donesete odluku da li zaista želite i da ga koristite, možete da izaberete Keep Previous Version u postavkama instalacije. Sve aplikacije starijeg Officea ostaće netaknute na računaru osim Outlooka. Novi Outlook izbrisaće stari, pa bi možda u prvoj instalaciji trebalo izbeći instaliranje e-mail klijenta.


7. Zaštita
Office 2010 omogućava otvaranje sumnjivih dokumenata u zaštićenom pregledu. Korisnik tada neće moći da menja dokument, ali će moći da pogleda o čemu se radi s lokacije gde se dokument nalazi. U isto vreme potencijalno opasan dokument neće moći da napravi nikakve izmene na sistemu. Ako korisnik odluči da dokument nije opasan, jednim klikom možete da ga otključate i počnete da ga uređujete.


8. Brže otvaranje aplikacija
Aplikacije u Officeu 2010 se otvaraju mnogo brže od onih u Officeu 2007. Ruku na srce, ubrzanje nije preveliko, ali raduje, pogotovo kada tokom jednog radnog dana pokrenete Office nekoliko desetinu puta.


9. Prezentacije bez Power Pointa
Prezentacije kreirane u novom Power Pointu mogu da se pokrenu i prikažu na drugom računaru koje čak i nema instaliranu aplikaciju. Dodatak Broadcast Slide Show omogućava prikaz prezentacije kroz internetski preglednik bez ikakvih instaliranih dodataka.


10. Bolji Outlook
Danas u vreme odličnih besplatnih e-mail usluga čini se da su e-mail klijenti pomalo zastareli softver. Tako ne misli Microsoft koji je izišao s novijom verzijom Outlooka. Ona donosi bolje upravljanje razgovorima (nizovima poruka razmenjenim s istim osobama). Moguće je izdvojiti važnije poruke, obrisati manje važne ili jednostavno ignorisati ceo razgovor. Ignorisanje celog razgovora odnosi se i na buduće poruke koje bi sagovornici korisnika mogli da pošalju.

rasha2004

Jul 29, 2010, 10:38:13 #2 Poslednja Izmena: Jul 29, 2010, 10:41:52 od rasha2004
Office 2010 jos nisam video, a kamo li radio u njemu, pa ne mogu da sudim, ali ako je tačno da liči na Office 2007, e onda je katastrofa! Office 2007 ima nekih većih prednosti, ali ogromna mana (bar što se mene tiče) je interfejs! Mnogo stvari koje je Microsoft forsirao kroz sve prethodne verzije (raspored opcija u padajućim menijima, i sl) sad su "posakrivane" bog zna gde! Mislim da je Office 2003 jos uvek keva za sve ostale!

Citat
5. drugačiji meni
Nove verzije Officea izgubile su klasične menije na kakve smo navikli. Na primer, stavka File koja nam je svima poznata iz klasičnog menija u novom Officeu uglavnom je skrivena iza tipke Office. Pritiskom na tipku otvara se novi prozor koji pruža sve opcije koje smo navikli da pronađemo u stavci menija File. Ovo je jedna od novosti koju ćete ili zavoleti ili zamrzeti.

Zamrzeo!

Moro sam da odgovorim, tema stoji među prvima već mesec i nešto al bez odgovora, pa reko da se umešam...  :)

NiKooLaa

Ne bih se složio sa tobom.
Koristim Office 2010, radio sam u njemu i stvarno ima gomila poboljšanja i opcija koje olakšavaju rad u officu.
Npr obrada slika sada nije potrebna jer se jednostavnim klikom mogu dobiti odlični efekti, za kakve bi trebalo podosta vremena rada u Photoshopu. Jeste da je meni različit od prethodnih verzija offica, ali se navikne brzo na takav interfejs. Sve u svemu, veliki plus za office 2010.
::Za webmastere :: Pravilnik foruma ::Baneri :: Magija
samo-opusteno userbar5
>> Registrujte se kako bi videli sadrzaj celog foruma! Neki delovi foruma nisu vidljivi za goste!<<
[Kako da vidim linkove na forumu??]
VAratonac :: ITcyberCOP

Alle

Ja imam 2007..a i ne koristim ga.. lol.. :D kada budem uzela sledece godine lap top za faks,intaliracu najnoviji office i gotovo. :)
Kosmos nije mozda uvek fer, ali bar ima sjajan smisao za humor!
Carrie Bradshaw

rasha2004

Citat: NiKooLaa
Ne bih se složio sa tobom...

Citat
Office 2010 jos nisam video, a kamo li radio u njemu, pa ne mogu da sudim...

Citat
5. drugačiji meni
Nove verzije Officea izgubile su klasične menije na kakve smo navikli. Na primer, stavka File koja nam je svima poznata iz klasičnog menija u novom Officeu uglavnom je skrivena iza tipke Office. Pritiskom na tipku otvara se novi prozor koji pruža sve opcije koje smo navikli da pronađemo u stavci menija File. Ovo je jedna od novosti koju ćete ili zavoleti ili zamrzeti.

Zamrzeo!


U tome je poenta, loš, jako loš interfejs!
Sa strane krajnjeg korisnika konfuzno, sa ne tako dostupnim opcijama koje su pre bile udarne.
Sa strane korisnika koji nečiji softver ocenjuje na osnovu animacija, slika, šarenila, boja, sveopšteg izgleda, ovaj Office je najbolji do sad! Imam drugaricu koja ima solidnu mašinu, i Office07 radi daleko sporije nego Office2003. DALEKO! Tako da mislim da koliko je prednosti doveo, ima popriličan broj mana(što se ne može poreći).

Generalno, lep izgleda ali to mi nije to...

Oasis

Ja imam Office 07, 2010 još nisam stigao da instaliram.
Rekao bih da su opcije ostale iste samo su podeljene drugačije i stavljene na različita mesta u meniju. I naravno, dodato je još par opcija manje-više korisnih.

Zanimljivo je kod 2010 valjda da je napravljen PP tako da se prezentacije mogu otvoriti i na računarima koji nemaju instliran PP. Ne znam da li je tako i za ostale pakete offica 2010 ili samo za PP? :)

DaRkOoO

Jeste dobar, veoma su poboljšali zaštitu(mislim na licencu).
Dugo mi je trebalo da nađem aktivator.
...so close, no matter how far..