Photo info We can all just get along
A Burchell's zebra and a cattle egret at the Rietvlei Nature Reserve in South Africa
© Richard Du Toit/Minden Pictures

Šta je SEO? - Search Engine Optimization

Započeo MarkoKg, Jun 06, 2010, 22:59:44

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

vergarova

Citat: kontetinto poslato Decembar 02, 2018, 22:33:55
seo je sad postao bas zahtevan za jednu osobu, s obzirom da sada korisnici mogu doci sa sto strana a ne samo sa Google pretrage. Milion kanala za pokriti, tako da je bolje unajmiti dobru kompaniju koja ima pojedince za svaki kanal nego pojedinca jer on prosto fizicki ne moze pokriti sve.

SEO može raditi jedna osoba pod uslovom da dan traje 48h :) slažem se da je bolje unajmiti profesionalce, iako ima dosta materijala online i za one koji žele samostalno da okušaju sreću :)

maremaki

SEO optimizacija se kod nas jos uvek ne uzima za ozbiljno, bar iz mog iskustva. Klijenti nisu spremni da plate uslugu onoliko koliko bi trebalo a ocekuju rezultate, naravno preko noci. Mada to vazi i za sve druge IT usluge kada su u pitanju male firme i agencije kod nas. Ako nemas nekog veceg klijenta tesko je.

webfabrika1

Od kada je ova pandemija došla ljudima je došlo iz dupeta u glavu koliki potencijal ima prisutnost na pretraživaču pa je i porasla znatno potražnja za SEO.

Štate mi je samo što npr affiliate marketing kod nas ne živi i ne uviđa se njegov potencijal. Doduše još to ni zakonski nije regulisano.
Zašto spominjem affiliate, pa zato što bi to još više povuklo SEO.

tsrojal

Postoji veliki broj platformi na kojima besplatno možete napraviti prilično dobar sajt kao što su Blogger, Wix ili WordPress, ali zato optimizacija sajtova za pretraživače postaje ono što je presudno i što mora da se plati. Džaba dobar sajt ako je na stotoj strani gugla. Izrada sajtova podrazumeva njegovu optimizaciju od prvog trenutka izrade, inače je posle teško ispraviti sve nedostatke. Samo tako napravljen sajt daje dobre rezultate u pretrazi. Zbog toga je potrebno pristupiti izradi sajta iz ugla optimizacije.

IvanMaxDigital

Rad, rad, rad i nećete verovati još malo rada... to je SEO.
Google već neko vreme ceni samo rad, sadržaj i kvalitet.
To je najvažnije.
:pijani

obamet

Google je oduvek najviše cenio kvalitetan sadržaj stranice. Pored toga su naravno bitni i kvalitetni linkovi ka tom sadržaju, ali danas je isto tako jako bitno da sajt bude tehnički ispravan, bez grešaka, da se brzo učitava. Taj novi faktor kada je u pitanju seo optimizacija sajta koji je google uveo prošle godine - Core Web Vitals ima sve više uticaja.

Najviše se odnosi na samo korisničko iskustvo na sajtu i da ono bude što bolje. u tom smislu je jako važna brzina učitavanja same stranice i sama interakcija korisnika sa stranicom. Zato ako želite visoke pozicije na pretraživačima, poradite na brzini učitavanja sajta, proverite prilagođenost za mobilne telefone i sve te tehničke detalje koji danas imaju velikog uticaja.