Kako privući posetioce na sajt/forum/portal?

Započeo NiKooLaa, Novembar 21, 2009, 12:16:25

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

NiKooLaa

Novembar 21, 2009, 12:16:25 Poslednja Izmena: Januar 09, 2013, 13:31:02 od MarkoKg
samo-opusteno.info
Kako privući posetioce na sajt/forum/portal?

Imate svoj internet sajt, portal, forum, ili neku stranicu, koja je nova ili prosto nema veliki broj članova i posetioca?
Želite da svoje posete uvećate i privučete što veći broj stalnih članova?

1. Najvažnije je imati sadržaj.
Ne možete očekivati posete na stranicu bez, ili sa malo sadržaja. Sadržaj je ono što posetioce zadržava i ono što ih navodi da se vrate na vašu stranicu.
Stoga, pre nego krenete sa nekim marketingom, najpre obogatite vaš sadržaj, unosite ga što više. Kako? Kontaktirajte veće sajtove koji su slične tematike vašoj i zatražite dozvolu za kopiranje.
Kada dozvolu dobijete, kopirajte sadržaj. Pomoći će. Drugi izvor ste naravno vi. Autorski tekstovi, kao jedinstveni na internetu, privući će veliki broj ljudi, prvenstveno preko pretraživača.

2. Primamljiv dizajn.
Nije najvažnije ali je svakako bitno. Prijatne boje, zanimljiv logo i detalji će takođe uticati na broj ljudi koji će se ponovo setiti vaše stranice i vratiti se na nju.

3. Preglednost
Sadržaj unosite tako da bude što pregledniji i jasniji. Stranicu nemojte pretrpavati nepotrebnim stvarima, velikim slikama i banerima. Podelite sadržaj što preglednije u kategorije, tako da ga je što lakše pronaći u svakom momentu.

4. Prijavite se na pretraživače
Iako se ne prijavite, pronaćiće vas, ali ukoliko ste novi na internetu, bolje je da se sami prijavite. Takođe napravite i prijavite sitemap na google webmaster servis.

5. Reklamiranje / Marketing
Neki smatraju da je na prvom mestu, neki da je nevažan.
Definitivno nije nevažan, jer imati stranicu za koju niko ne zna, isto je što i nemati je. Reklamiranje može privući korisnike na vaš sajt, ali ne očekujte astronomsko povećanje posete posle prvog razmenjenog banera.
Ono što je bitno jeste navesti ljude da kliknu na vaš baner. To ćete postići aktraktivnim i prijatnim izgledom banera. Nikako nemojte praviti bleštajuće animirane banere, sa velikim kontrastom boja, svetlucavim tekstualnim efektima i slično - imaće kontra efekat. Baner treba ukratko predstaviti vašu stranicu, bez preteranosti i suvišnih tekstova. Baner takođe, prema nepisanom pravilu, ne treba zauzimati preko dvadesetak kb, u manjim dimenzijama.
Razmenu banera vršite sa stranicama koje imaju broj poseta sličan vašem ili veći.
Takođe je bitna i razmena linkova. Pretraživači posebno obraćaju pažnju na ovo, pa je bitno da se vaš link nađe na što više stranica, kako bi dobili veći page rank.


Razlika između posetioca i člana je velika. Posetilac dođe na vašu stranicu, ali tek kada se registruje i posećuje je ponovo, postaje član.
Ovaj tutorijal nije namenjen onima koji očekuju da će im poseta doći sa neba, jer neće.

Tutorijal by Samo-opusteno.info
Zabranjeno je kopiranje bez dozvole autora!
::Za webmastere :: Pravilnik foruma ::Baneri :: Magija
samo-opusteno userbar5
>> Registrujte se kako bi videli sadrzaj celog foruma! Neki delovi foruma nisu vidljivi za goste!<<
[Kako da vidim linkove na forumu??]
nikolanovakovic.net :: ITcyberCOP

radebgd

Pomoći ljudima u nekim stvarma gde im niko ne želi ili jako otežano želi pomoći. Nešto slično kao što je do pre 10 godina fukcionisao servis zaštite kupaca, a sada on iako postoji, jako slabo radi.

* Charobnjak *

Treba dosta vremena, truda i kvalitetnog sadrzaja
:-)