Photo info 9,000-year-old handprints
Cueva de las Manos
Cave of the Hands) in Santa Cruz, Argentina

Kako da pokrenete Linux unutar Windowsa - lako je i besplatno

Započeo MarkoKg, Septembar 13, 2009, 17:30:59

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

MarkoKg

Kako da pokrenete Linux unutar Windowsa - lako je i besplatno


Ako ste kao i ja, onda već dugo želite da naučite nešto više o Linuxu, ali nikada niste imali za to vremena. Možda već imate jednu (relativno modernu) mašinu koja vam je dostupna, ali isključivanje Windowsa da biste se butovali u Linux traži vreme koje jednostavno ne želite da utrošite, ili nemate na raspolaganju. Očigledno rešenje je alatka za virtuelizaciju platforme kao što je VMWare. Ovde možete da vidite kako da besplatno upotrebite VMWareMeđutim, sada postoji čak i lakši način. DSL, skraćenica za Damn Small Linux, nudi paket distribucije koja je namenjena da se pokreće sa drugog operativnog sistema, i može čak da se učita sa memorijskog štapića! Ovo je odličan način da naučite Linux, ali All About Linux nudi još dobrih razloga zašto biste želeli da uvek imate DSL na memorijskom štapiću:

1. Pretpostavimo da ste otišli u sajber kafe da proverite elektronsku poštu i zabrinuti ste za vašu privatnosti. Upotrebom Damn Small Linuxa na USB drajvu, možete da zaobiđete problem zato što će svi kolačići, istorija pretraživanja i lozinke koje koristite biti na USB-u a ne na stranom računaru.

2. Vaši fajlovi neće biti inficirani virusima i crvima koji se nalaze u host računaru zato što koristite Linux na rezidentnom operativnom sistemu.

3. Za osobe koje više vole da rade u Linuxu, DSL je odličan zato što sada mogu da rade nezavino od okruženja računara na kojem rade.

4. Gde god da odete, možete da ponesete vaš radni operativni sistem sa sobom da ne biste bili prepušteni na milost i nemilost programa koji se nalaze na računarima koje koristite.