Photo info A small but mighty guardian
Spring Point Ledge Light in South Portland, Maine
© Haizhan Zheng/Getty Images

Šta ako ima više iskustva?

Započeo Pero, Maj 29, 2012, 10:38:51

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Pero

Šta ako ima više iskustva?Nije nikakva tajna da je dečacima često "frka" od toga što se može desiti da njihova devojka ima više iskustva u "onim stvarima" nego oni - jer, šta ako se obrukaju? Šta ako ispadnu nespretni, trapavi, šta ako nešto ne umeju, šta ako pogreše? Dečko treba da bude iskusan, da sve zna, a ne da bude neki nespretnjaković sa kojim devojka ne zna šta će. S jedne strane, može da bude super ako devojka zna puno toga pa može da vam pokaže, a opet, s druge strane, niko ne želi da ispadne neupućeni klinac.

Nasuprot tome, smatra se da je jedini strah devojke taj da će je prilikom prvog puta boleti (i, naravno, strah od neželjene trudnoće, ali to je strah koji dele i dečko i devojka); izuzev toga, devojka nema šta da brine - nema veze ako je neiskusna, momci ionako vole da devojci budu prvi i da je oni svemu nauče. Verovali ili ne, ali i devojkama je "frka" da ne ispadnu baš neiskusne, i to iz sličnog razloga kao i dečacima - ne žele da ispadnu klinke. Devojke se takođe boje da u nečemu ne pogreše, boje se da bi dečko mogao da želi nešto za šta one ne znaju ni šta je, boje se da će im biti rečeno da su klinke koje pojma nemaju i da su nikakve.

Ovi strahovi su, zapravo, samo jedna od varijacija uobičajenog straha od toga da ćete ispasti klinac ili klinka, da nećete biti dorasli situaciji. Strah je, naravno, pojačan time što se radi o veoma intimnoj situaciji i o nečemu što je veoma važno u životu svakog živog bića. Srećom, imamo lepu vest za vas: iskustvo i tehnika uopšte nisu od presudnog značaja. Emocije su te koje su glavne. Jeste da to što znate neke detalje može da pomogne, ali zaista nije najvažnije.

Da bi vaš dečko ili devojka uživali s vama u vođenju ljubavi, potrebno je da budete nežni i pažljivi (to važi i za dečake i za devojke), potrebno je da budete strpljivi, da ne budete sebični i da pažljivo posmatrate reakciju dečka ili devojke, kako biste videli šta im prija, a šta ne. Neophodno je i da ste opušteni, a jako mnogo pomaže i ako se ne ustežete da kažete kad nešto želite ili ne želite, da pokažete da vam nešto prija, da otvoreno kažete ako vam nešto ne prija. Prethodno iskustvo može da pomogne utoliko što će vam onda biti lakše da pretpostavite šta bi vašem dečku ili devojci moglo da prija - ipak, svaka osoba se razlikuje, tako da ćete, imali iskustva ili ne, morati da otkrivate nešto novo.

Ako imaju više iskustva od vas, hoće li vas proglasiti klinkom ili klincem? Ukoliko vas vole, neće, niti će im to uopšte biti bitno. Ako vas ne vole, pa, onda cela stvar ionako nema smisla. Zato, slobodno uživajte (ne zaboravite na kondom!) i ne brinite o (ne)iskustvu. Iskustvo je, zaista, samo tehnički detalj i ništa više od toga.