Photo info Go hug a mountain, if you can
Mount Tsubakuro near Azumino, Nagano, Japan
© Joshua Hawley/Getty Images

Kako mali stan učiniti VEĆIM?

Započeo MarkoKg, Oktobar 19, 2010, 21:07:43

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

MarkoKg

Kako mali stan učiniti VEĆIM?Većina nas koji se danas mogu pohvaliti da su se skućili i da imaju SVOJ krov nad glavom, naravno, daleko su od toga da se mogu pohvaliti i kvadraturom koju taj krov pokriva. Mahom su u pitanju garsonjere ili u boljem slučaju jednoiposobni stanovi, što je realno, za početak sasvim dovoljno. Čovek treba biti zadovoljan sa onim što ima da bi jednom mogao biti srećan sa onim o čemu sanja. Zato, evo nekoliko saveta kako da se u vaših 35 kvadrata osećate kao u vili.
Boje

Koliko je igranje bojama značajno već smo pokazali i u modi, i u marketingu, pa i na polju ljudske psihe. Još jedna oblast u kojoj boje imaju veoma praktičnu primenu je i uređenje stana. Ako imate mali stan, najbolje je da se u uređivanju enterijera pozabavite kontrastima boja. Vesele i otvorene boje odlične su za ulaz ili hodnik vašeg stana. Čine da se već po ulasku osoba u vašem stanu oseća prijatno, i što je najbitnije ne oseća skučenost i pritisak zidova. Vesele boje su dobre i za kuhinju, kao i za male skrivene delove vašeg stana.
Detalji

Igrajte se detaljima. Lajsne, grafiti i sitni crteži na skrivenim mestima učiniće da se pogled po stanu ne završi samo na četiri zida i prozoru, već na milion sitnih stvarčica koje zid od 2 metra pretvaraju u Kineski zid dugačak kilometrima. Oplemenite vaš životni prostor detaljima...
Podovi

Za podove uvek koristite svetlije boje. Što svetlije to bolje, najbolje je belo. Iskoristite odbijanje svetlosti od poda i vizuelnim trikom uvećajte kvadraturu vašeg stana makar za trećinu. Takođe, postarajte se da stan bude što osvetljeniji, što prirodnom, što veštačkom svetlošću.
Vertikalni rad

Ako već imate mali stan i ne postoji mogućnost proširenja po horizontali, vertikalnim linijama ga vizuelno izdužite. Bilo kakav detalj koji će za cilj imati povlačenje pogleda gore-dole ili obrnuto učiniće vaš stan većim.
Nameštaj

Kao prvo, uvek je dobro imati komad ili dva nameštaja glomaznih dimenzija – dvosed i fotelja na primer. Oni će  ostatak nameštaja učiniti sitnim, ali i samu prostoriju staviti u drugi plan. Takođe, igrajte se ogledalima. Osim što se ogledala savetuju i po feng-šuiju, ona će vizuelno povećati prostoriju u koj se nalaze, a odigraće i značajnu ulogu u odbijanju svetlosti.

Tijjana

kOJI SU FENG-SHUI SAVETI ZA OGLEDALA?