Photo info Golden cliffs of deep space
Cosmic Cliffs in the Carina Nebula
© NASA, ESA, CSA, and STScI

Od drvene kutije do prelepe škrinjice

Započeo MarkoKg, Avgust 16, 2010, 01:41:42

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

MarkoKg

Od drvene kutije do prelepe škrinjice

U ovakvim drvenim kutijama se najčešće mogu kupiti fina vina, aromatična ulja, cigare, ali i keramički servisi i druge lomljive stvari.Ukoliko ste ovakvu kutiju kupili ili dobili na poklon, imate priliku da od nje napravite praktičnu škrinjicu za odlaganje stvari, a li i pravo malo umetničko delo.Materijal i pribor (uglavnom sve možete naći u nekoj od "hobi" ili "uradi sam" prodavnica):Šmirgl papir  fine granulacije

Bela akrilna boja

Salvete sa željenim motivom

Lepak za decoupage tehniku

Četkica za bojenje

Četkica za lepak

Providni lak za završni premaz - u spreju

Po želji – glitter (šljokice) u prahuPostupak

Šmirgl papirom "ošmirglajte" celu kutiju kako bi se boja što bolje primila. Nanesite jedan sloj bele akrilne boje. Nakon što se dobro osuši, pripremite salvetu za decoupage. Decoupage tehnika podrazumeva nanošenje motiva sa salvete na podlogu. Lepak nanesite tanjom četkicom na mesto gde želite da stavite motiv. Nakon što ste postavili motiv na željeno mesto, nežno četkicom utapkavajte kako biste izgurali sve mehuriće vazduha. Nakon što se sve dobro osuši isprskajte providnim zaštitnim lakom.

Saveti

Podloga ne mora biti bela, ali mora biti svetla jer se u protivnom motiv sa salvete neće dobro videti – dakle u obzir dolaze svi pastelni tonovi.Motive nemojte seći makazama, već ih iscepite prstima jer će se u tom slučaju manje nazirati rubovi.

Četkice koje ste koristili za decoupage tehniku najbolje je oprati pod mlazom vruće vode i nakon toga ih ostaviti da 'prenoće' u čaši vode.

Kada lakirate samo jedan relativno manji komad, praktičnije je kupiti akrilni providnii lak u spreju, jer je povoljniji. Uostalom, lak u kantici od 0,75 l će se osušiti ukoliko dugo stoji neiskorišćen. Sprej providni lakovi mogu se kupiti u sjajnoj i mat varijanti.

Umesto decoupage tehnike poslužite se malim trikom: na računaru napišite neki citat ili deo pesme, koristite neki elegantni, starinski font i odštampajte. Pomoću indigo papira, 'prepišite' taj tekst na svoju obojenu škrinjicu. Tankim zlatnim, srebrnim ili bilo kojim drugim flomasterom pređite preko teksta...rezultat će biti vrlo interesantan?

Glitter efekat: kada ste sprejom naneli završni zaštitni sloj, uzmite između prstiju malo glittera (šljokica) u prahu i nežno ga pospite po kutiji dok je lak još mokar i ostavite da se osuši!

Alle

Kosmos nije mozda uvek fer, ali bar ima sjajan smisao za humor!
Carrie Bradshaw

TanjicA

Jeste, još samo da nadjem staru, drvenu kutiju  :khm
I optimiste i pesimiste doprinose drustvu.
Optimiste su izmislile avion ,a pesimiste padobran. :)
Bistri ostvrt na politicku scenu Srbije * Zanimljivosti iz zemlje i sveta

!mila!

This cat
is cat
a cat
good cat
way cat
to cat
keep cat
an cat
idiot cat
for cat
20 cat
seconds cat.

sad procitaj sve bez ,,cat,,.....:P

Dzejn

*I kao da je bilo nekad...I kao da je bilo tu...Pod velikim svetlim suncem, pod velikim svetlim svodom...Ruchali smo meso, glodali smo kosti dobrih zhivotinja, mi imamo snage, mi imamo snage za josh dan ! Mi menjamo dan za notj, mi menjamo notj za dan...Prolaze brodovi, trube u chast, zvone na uzbunu...Deca uche da plachu, deca uche da poznaju svoj glas...*

tslavica

danas se prvi put ukljucujem i zakljucujem da je  transformacija  ove ambalaze  fenomenalna.  ja sam radila nesto slicno, ali ipak razlicito.  korpice od  pruca,  koje sam dobijala sa cvetnim aranzmanima,  oblacila  sam u raznobojne haljinice. ako ima zinteresovanih mola bih da opisem kako sam to izvodila.

Marinko71


miroslav14