Photo info 9,000-year-old handprints
Cueva de las Manos
Cave of the Hands) in Santa Cruz, Argentina

10 načina za praktično iskorišćenje prostora ispod stepenica

Započeo MarkoKg, April 02, 2012, 12:58:44

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

MarkoKg

10 načina za praktično iskorišćenje prostora ispod stepenica

Prostor ispod stepenica u kući ili stanu najčešće ostaje neiskorišćen, stoga ćemo ovde reći nešto više o tome na koje sve načine on može da se prilagodi različitim namenama.

1. Postavite jednostavne otvorene police

Možete započeti sa postavljanjem jednostavnih, otvorenih polica ispod stepenica. To je odlično rešenje za čuvanje knjiga, ukrasa, suvenira, uramljenih fotografija i drugih predmeta koje želite da izložite.

2. Stavite pokretljive ormariće

Takođe, te jednostavne police mogu biti i zatvorene, čak napravljene tako da se čitavi sklopovi izvlače uz pomoć točkova na kojima stoje, što ovakvu ostavu čini veoma praktičnom i dobro iskorišćenom.




3. Napravite ostavu

Ako nemate posebnih potreba, ceo prostor ispod stepenica se može samo zatvoriti vratima, a unutra se mogu držati kabaste stvari poput usisivača, malih merdevina, raznih kutija, kofera, rezervnih stolica i slično.

4. Postavite garderober

Ispod stepenica se može smestiti čitav garderober. Naravno, treba ga dobro isplanirati kako bi se iz njega izvuklo ono najbolje, i kako bi sve bilo pregledno i uredno. U visokom delu mogu se postaviti šipke za vešanje garderobe, a u niskom police i fijoke.

5. Uredite kutak za rad

Ovde se može organizovati veoma udoban kutak za rad ili učenje, samo sa jednom radnom pločom, lampom i stolicom, i naravno, uz po koji detalj za udobnost i toplinu.




6. Sredite dečiji kutak

Prostor ispod stepenica je idealno mesto za dečije igre, ušuškano je i zavučeno što budi deci maštu, a ujedno razbacane igračke neće nikome smetati. Za potpuni ambijent treba uneti vesele boje, jastuke, lampe i naravno igračke.

7. Napravite pomoćnu ostavu za kuhinju

Ukoliko je stepenište u blizini kuhinje, prostor ispod njega će biti odlično rešenje za pomoćnu ostavu, zamrzivač, dodatne kuhinjske elemente ili za vinski podrum.

8. Uredite mali toalet za goste

Ako imate vremena i planirali ste potrošiti više novca za adaptaciju ovog prostora, možete ga pretvoriti u mali toalet za goste. Za ovo ima mesta ispod svakog stepeništa.




9. Napravite TV kutak

Stepenište u dnevnom boravku će stvoriti odličan kutak za tv centar. To bi u suštini bila komoda ili polica na kojoj stoji televizor, za šta je prostor sa promenljivom visinom idealan.

10. Postavite udoban ležaj za odmor

Još jedna od namena za prostor ispod stepenica u dnevnom boravku može biti i ležaj za odmor, čitanje, i čak za goste kada ostanu da prespavaju. Za ovo je dovoljno postaviti daske na koje se stavi dušek ili deblji, presvučeni sunđer, a ispod se mogu postaviti fijoke ili pregrade za čuvanje knjiga i drugih predmeta. Za udobnost je potrebno postaviti i zidnu lampu, po koju uramljenu sliku ili fotografiju, obojiti zidove i mnoštvo jastuka.

MarkoKg

Evo primera kako iskoristiti prostor ispod stepanica









(u attachmentu je još slika)

VenerinSan

Ima lepih ideja. Malo mi je bez veze ovo "otvorene" stepenice,  a neposredno iza police za knjige ili ispod pisaći sto. To mora da je puno prašine.   cry3

juhu75

ok je ima dosta toga korisno mada ono kupatilo gde moze kupatilo ? :banghead :banghead

bane83


milos_87

Kod mene je 1/3 kuće hodnik i stepenice. Moraću nešto da preduzmem kako bih iskoristio i taj prostor... Super su ideje.
Ako vam je potreban sajt, posetite: Global Webmasters ili Optimizacija sajta | Jointace collagen