Photo info Thrill ride
The Great White Roller Coaster at Wildwood, New Jersey
© John Van Decker/Alamy

Porodica

Započeo TanjicA, Mart 30, 2021, 15:27:57

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

TanjicA

Porodica

,,Porodica" je mini serija koja prati poslednjih 48 sati zajedničkog života porodice bivšeg srpskog i jugoslovenskog predsednika Slobodana Miloševića, na slobodi. Pod opsadom policije, novinara i demonstranata, zatočeni u vili na Dedinju, bez ikakve kontrole nad situacijom, nepredvidive ljudske reakcije počinju da izlaze na površinu, a borba na život i smrt postaje jedini cilj. I kao što je njihova porodica, tokom decenije svoje vladavine, uticala na sve, i u poslednjim trenucima ona je u centru pažnje čitavog sveta. Hapšenje Miloševića i poslednji sati u vili ,,Mir" događaj je koji je prevazišao srpsku političku i društvenu javnost, već se ticao i svih zemalja EX YU. Sa druge strane ova serija prevazilazi politiku i bavi se ljudskim sudbinama četvoročlane porodice, koji nikada nisu verovali da se ovako nešto može desiti i koji reaguju nepredvidivo, instiktvno i ljudski.

Ovo je priča o početku kraja jedne porodice, jedne zemlje i jedne epohe. Poslednji zajednički trenuci koje će ova porodica doživeti na slobodi i trenutak opsade njihove kuće predstavljaju metaforu i tragediju ne samo njih samih već i cele zemlje i naroda.

Uloge tumače:
Slobodana Miloševića igra Boris Isaković, Mirjanu Marković Mirjana Karanović, Mariju Milošević, Tijana Marković, Zorana Đinđića Uliks Fejmiu, Vojislava Koštunicu Svetozar Cvetković, a Čedomira Jovanovića Milan Marić.

Ostale uloge tumače:
Radovan Vujović, Gordan Kičić, Katarina Živković, Vuk Kostić, Marko Baćković, Miloš Timotijević, Ljubomir Bandović, Dubravka Kovjanić, Isidora Simionović Svetlana Bojković i Jana Bjelica

I optimiste i pesimiste doprinose drustvu.
Optimiste su izmislile avion ,a pesimiste padobran. :)
Bistri ostvrt na politicku scenu Srbije * Zanimljivosti iz zemlje i sveta

Pero

Ja sam gledao sinoć, fino mi se čini, Miloševićeva uloga fina, Mirina odlična, videćemo kako će biti na dalje..

TanjicA

Ja sam odgledala sve epizode..
Ne znam šta bih rekla.. I dalje imam naravno isti utisak o "porodici"... Nije mi sjajna gluma, ima dosta loše odrađenih momenata i uloga, izbora glumaca.. Isaković je zaista sjajan to moram reći..
I optimiste i pesimiste doprinose drustvu.
Optimiste su izmislile avion ,a pesimiste padobran. :)
Bistri ostvrt na politicku scenu Srbije * Zanimljivosti iz zemlje i sveta

Mantra

Lepo urađena serija, dobra gluma sveukupno, i uopšte ne razumem zašto ljudi govore da je "prerano" za ovakvu seriju. Ja mislim da nije.