samo-opusteno

Zabava => Tv i svet filma => Serije => Temu započeo: Oasis poslato Januar 18, 2010, 22:11:50

Naslov: Doktor Haus
Poruka od: Oasis poslato Januar 18, 2010, 22:11:50
Doktor Haus

(http://upload.wikimedia.org/wikipedia/sr/thumb/a/aa/HouseMD.jpg/220px-HouseMD.jpg)

Doktor Haus (engl. House M.D.) je više puta nagrađivana američka televizijska serija čija je prva epizoda emitovana na TV mreži Foks 16. novembra 2004. Tvorci serije su Dejvid Šor i Pol Atanasio, iako je Foksova zvanična informacija da je serija Šorovo delo.

Glavni lik je doktor Gregori Haus neuobičajeni medicinski genije koji vodi tim dijagnostičara izmišljene bolnice Prinston - Plejnsboro (engl. Princeton-Plainsboro Teaching Hospital) u Nju Džerziju.

Lik Gregorija Hausa, Amerikanca po kome je serija dobila naziv, tumači britanski glumac Hju Lori, koji je za svoju interpretaciju dobio nagradu Zlatni globus za 2006. i 2007. U maju 2009. u SAD i Kanadi završena je peta sezona. Šesta sezona je počela sa emitovanjem 21. septembra 2009.

Koncept

,,Znali smo da je TV mreža tražila seriju sa istragom, i Polu (Atanasiju) je pala na pamet ideja o bolničkoj seriji nalik na policijske istrage. Osumnjičeni su bili bacili. Ali, ubrzo mi je postalo jasno da nam je potreban glavni lik. Hoću da kažem, bacili nemaju motive."
Dejvid Šor, intervju za Writer's Guild magazine

Seriju su Dejvid Šor i Pol Atanasio 2004. godine, uz pomoć Polove poslovne saradnice Kejti Džejkobs ponudili TV kući Foks. U to vreme još uvek nije bio izabran naslov, a serija je okarakterisana kao bolničko— detektivska po ugledu na CSI.

(http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/0/0a/Sherlock_Holmes_-_The_Man_with_the_Twisted_Lip.jpg/180px-Sherlock_Holmes_-_The_Man_with_the_Twisted_Lip.jpg)
Šerlok Holms je poslužio kao inspiracija za seriju.

Sličnosti između Gregorija Hausa i čuvenog izmišljenog detektiva Šerloka Holmsa, koga je stvorio Artur Konan Dojl, redovno se pojavljuju u seriji. Šor je izjavio da je oduvek bio Holmsov obožavalac, smatrajući indiferentnost samog lika prema svojim klijentima jedinstvenom. Sličnost se ogleda u Hausovom oslanjanju na psihologiju, čak i u situacijama kada nije očigledno da se ona može primeniti,induktivnom zaključivanju, kao i u odbijanju da prihvati slučajeve koje smatra nezanimljivim. Njegov istraživački metod se svodi na logičku eliminaciju dijagnoza u trenutku kada se dokaže da su nemoguće; Holms je koristio sličan metod. Oba lika sviraju muzičke instrumente (Haus svira klavir, gitaru, i harmoniku; Holms svira violinu) i uzimaju narkotike (Haus je zavisan od vikodina; Holms rekreativno koristi kokain). Hausov odnos sa Džejmsom Vilsonom podseća na odnos između Holmsa i njegovog pouzdanog saradnika, doktora Votsona. Robert Šon Leonard, koji glumi Vilsonov lik, izjavio je da je prvobitno bilo zamišljeno da Haus i Vilson, čije je ime vrlo slično imenu Holmsovog prijatelja rade zajedno na medicinskim slučajevima u podjednakoj meri kako su to činili Dojlovi likovi; prema njegovom gledištu, Hauson dijagnostički tim je preuzeo taj aspekt Vilsonove uloge. Šor je izjavio da je Hausovo prezime izabrano kao ,,suptilni omaž" Šerloku Holmsu. Broj Hausovog stana, 221b, je referenca na adresu na kojoj je živeo Holms.

Ponekad se u pojedinačnim epizodama pojavljuju dodatne reference na slučajeve Šerloka Holmsa. Pacijent oko koga se vrti priča pilot epizode je Rebeka Adler (engl. Rebecca Adler), čije je ime izabrano prema liku iz prve kratke priče o Šerloku Holmsu, Ajrin Adler (engl. Irene Adler). U poslednjoj epizodi druge sezone, Hausa je pogodio hicima iz pištolja čovek koji se preziva Morijarti, kao Holmsov veliki neprijatelj. U epizodi ,,To je divna laž" emitovanoj u četvrtoj sezoni, Haus dobija kao božićni poklon ,,drugo izdanje Konana Dojla". U petoj sezoni, u epizodi ,,Radost svetu", Haus, u pokušaju da prevari svoj tim, koristi knjigu Džozefa Bela, koji je poslužio Konanu Dojlu kao inspiracija za lik Šerloka Holmsa. Tu knjigu je prethodnog Božića dobio na poklon od Vilsona, koji je u posveti napisao ,,Greg, nateralo me je da se setim tebe." Pre nego što otkrije da je tu knjigu on sam poklonio Hausu, Vilson govori nekim članovima tima da je ona pripadala pacijentkinji Ajrin Adler.
Producentski tim
Brajan Singer režirao je pilot i treću epizodu prve sezone.

Serija Doktor Haus je koprodukcija producentskih kuća Heel and Toe Films, Shore Z Productions, i Bad Hat Harry Productions u saradnji sa Universal Media Studios snimana za TV kuću Foks. Paul Atanasio i Kejti Džejkobs iz producentske kuće Heel and Toe Films; Dejvid Šor, vlasnik Shore Z Productions, i Brajan Singer iz Bad Hat Harry Productions, su bili izvršni producenti serije od njenog nastanka. Lorens Kaplou (engl. Lawrence Kaplow), Piter Blejk (engl. Peter Blake), i Tomas L. Moran (engl. Thomas L. Moran) priključili su se ekipi u svojstvu pisaca na početku prve sezone, nakon snimanja pilot epizode. Pisci Doris Igan (engl. Doris Egan), Sara Hes (engl. Sara Hess), Rasel Frend (engl. Russel Friend), i Garet Lerner (engl. Garrett Lerner) postali su deo producentskog tima na početku druge sezone. Frend i Lerner su dobili ponude za pozicije pisaca u trenutku kada je serija počela sa emitovanjem, ali su ih odbili. Nakon postignutog uspeha serije, prihvatili su kada im je Džejkobs ponovo ponudio posao sledeće godine. Od početka četvrte sezone, Moran, Frend i Lerner su na špici navedeni kao izvršni producenti serije, čime su se pridružili Atanasiu, Džejkobsu, Šoru i Singeru. Hju Lori je bio izvršni producent druge i treće epizode pete sezone.Likovi

U prve tri sezone, doktori Erik Forman, Alison Kameron i Robert Čejs su bili članovi Hausovog tima. Na kraju treće sezone Forman i Kameronova su dali otkaze, a Čejs je bio otpušten. U četvrtoj sezoni Haus je zaposlio 40 doktora sa idejom da izabere nove članove svog tima tako što će otpuštati one sa kojima nije zadovoljan. Čejs i Kameron su i dalje zaposleni u bolnici Prinston - Plejnsboro, a Forman se, nakon kraćeg odsustva, vratio u epizodi Anđeli čuvari.
Naslov: Re: Doktor Haus
Poruka od: hajro86 poslato Mart 30, 2010, 20:02:32
da li znate gde mogu da nadjem prevode za ovu seriju??
Naslov: Odg: Doktor Haus
Poruka od: msich poslato Jun 01, 2010, 23:39:44
Covek da ne poveruje kako Hju Lori dobro maskira to da je Englez :)
Naslov: Odg: Doktor Haus
Poruka od: Angelic_Disgrace poslato Avgust 20, 2010, 23:18:48
mnogo dobra serija :)
Naslov: Odg: Doktor Haus
Poruka od: Alle poslato Avgust 21, 2010, 03:53:48
pocela sam da je gledam od pre 2 dana..nije mi losa za pocetno misljenje. .:)
Naslov: Odg: Doktor Haus
Poruka od: dekara poslato Septembar 18, 2010, 13:19:48
Citat: hajro86 poslato Mart 30, 2010, 20:02:32
da li znate gde mogu da nadjem prevode za ovu seriju??

Prevode za sve serije trazi ovdehttp://www.prijevodi-online.org/index.php?mode=login
Naslov: Odg: Doktor Haus
Poruka od: parezaninz poslato Septembar 18, 2010, 13:26:37
najbolja serija koju sam ikad gledala
Naslov: Odg: Doktor Haus
Poruka od: Dzejn poslato Septembar 18, 2010, 21:19:15
:wub :wub :wub :wub :wub :wub :wub :wub :wub :wub :wub :wub :wub :wub :wub :wub :wub :wub :wub :wub :wub :wub :wub :wub :wub :wub :wub :wub :wub :wub :wub :wub :wub :wub :wub :wub :wub :wub :wub :wub :wub :wub :wub :wub :wub :wub :wub :wub :wub :wub :wub :wub :wub :wub :wub :wub :wub :wub :wub :wub :wub :wub :wub :wub :wub :wub
Naslov: Odg: Doktor Haus
Poruka od: mikeli206 poslato Septembar 27, 2010, 00:03:49
Jedna od boljih serija
Naslov: Odg: Doktor Haus
Poruka od: !mila! poslato Septembar 27, 2010, 20:29:37
serija je ok, pratim
Naslov: Odg: Doktor Haus
Poruka od: alexandra30 poslato Oktobar 13, 2010, 18:02:49
Serija je bas blesava! Ne znas da li gledas seriju o medicini ili o serloku holmsu
Naslov: Odg: Doktor Haus
Poruka od: !mila! poslato Oktobar 13, 2010, 20:21:11
serija je sasvim dobra, smesna a ipak je vecina onoga sto haus kaze, samo njegova pretpostavka....


cool
Naslov: Odg: Doktor Haus
Poruka od: vlajko84 poslato Oktobar 13, 2010, 20:36:16
vrhunska serija
Naslov: Odg: Doktor Haus
Poruka od: nenam poslato Oktobar 21, 2010, 23:31:42
koji lik!obožavam ga!
Naslov: Odg: Doktor Haus
Poruka od: kikicaaa poslato Oktobar 23, 2010, 21:49:59
najbolja serija... :)
Naslov: Odg: Doktor Haus
Poruka od: !mila! poslato Oktobar 25, 2010, 12:20:51
trudim se da gledam, ali jel zna neko u koliko sati je na foxlife

unapred hvala
Naslov: Odg: Doktor Haus
Poruka od: Oasis poslato Oktobar 25, 2010, 13:09:11
Najbolje pogledaj program na sajtu njihovom.
Za danas piše: 9.15, 13.30 i u 00.05
Naslov: Odg: Doktor Haus
Poruka od: stiviii poslato Novembar 08, 2010, 00:46:05
Zanimljiva serija
Naslov: Odg: Doktor Haus
Poruka od: dr wlada poslato Novembar 29, 2010, 21:11:01
House je legenda!!!! :gun
Naslov: Odg: Doktor Haus
Poruka od: !mila! poslato Decembar 02, 2010, 16:58:06
Citat: Oasis poslato Oktobar 25, 2010, 13:09:11
Najbolje pogledaj program na sajtu njihovom.
Za danas piše: 9.15, 13.30 i u 00.05

hvala
Naslov: Odg: Doktor Haus
Poruka od: rasha2004 poslato Decembar 02, 2010, 17:20:07
Pacijent štuca, House primenjuje terapiju, a dijalog izgleda ovako:

Pacijent: Sve sam pokušao.
HOUSE:Vukli ste jezik, stavljali led na grlo, udarali se, štipali za međunožje... Pa, pokrili ste sve uobičajene medicinske metode.
Kako se udarate? Dlanom ili stisnutom šakom?
Pacijent: Dlanom.
HOUSE: Baš tako nas uče na faksu. Ali koliko jako?
(Panijent sebi zvekne šamarčinu da bi mu pokazao)
HOUSE: Oprostite, nisam gledao. Možete li ponoviti?
(Panijent sebi PONOVO zvekne šamarčinu)
HOUSE: Jako dobro! Moram piškiti. Ponovavljajte postupak ali malo snažnije. Vratiću se...

:lol :lol :lol
Naslov: Odg: Doktor Haus
Poruka od: !mila! poslato Decembar 02, 2010, 18:32:05
Citat: rasha2004 poslato Decembar 02, 2010, 17:20:07
Pacijent štuca, House primenjuje terapiju, a dijalog izgleda ovako:

Pacijent: Sve sam pokušao.
HOUSE:Vukli ste jezik, stavljali led na grlo, udarali se, štipali za međunožje... Pa, pokrili ste sve uobičajene medicinske metode.
Kako se udarate? Dlanom ili stisnutom šakom?
Pacijent: Dlanom.
HOUSE: Baš tako nas uče na faksu. Ali koliko jako?
(Panijent sebi zvekne šamarčinu da bi mu pokazao)
HOUSE: Oprostite, nisam gledao. Možete li ponoviti?
(Panijent sebi PONOVO zvekne šamarčinu)
HOUSE: Jako dobro! Moram piškiti. Ponovavljajte postupak ali malo snažnije. Vratiću se...

:lol :lol :lol


hehehe...KEKE
obozavam ovakva desavanja...
Naslov: Odg: Doktor Haus
Poruka od: rasha2004 poslato Decembar 03, 2010, 14:27:20
Citat: !mila! poslato Decembar 02, 2010, 18:32:05
Citat: rasha2004 poslato Decembar 02, 2010, 17:20:07
Pacijent štuca, House primenjuje terapiju, a dijalog izgleda ovako:

Pacijent: Sve sam pokušao.
HOUSE:Vukli ste jezik, stavljali led na grlo, udarali se, štipali za međunožje... Pa, pokrili ste sve uobičajene medicinske metode.
Kako se udarate? Dlanom ili stisnutom šakom?
Pacijent: Dlanom.
HOUSE: Baš tako nas uče na faksu. Ali koliko jako?
(Panijent sebi zvekne šamarčinu da bi mu pokazao)
HOUSE: Oprostite, nisam gledao. Možete li ponoviti?
(Panijent sebi PONOVO zvekne šamarčinu)
HOUSE: Jako dobro! Moram piškiti. Ponovavljajte postupak ali malo snažnije. Vratiću se...

:lol :lol :lol


hehehe...KEKE
obozavam ovakva desavanja...


Haha, i ja isto! Pogledaj blooperse na YouTube-u, kad se House smeje... Nisam ga do sad video u seriji, nikad... Al je neobično!
Legendaran lik!  hammer
Naslov: Odg: Doktor Haus
Poruka od: !mila! poslato Decembar 03, 2010, 15:09:22
nikada mi nece dosaditi njegove izvale, zezancije, njegova raspolozenja...
svaa epizoda nesto znaci, ali samo neki to mogu shvatiti...
moras razumeti, da bi svatio
Naslov: Odg: Doktor Haus
Poruka od: rasha2004 poslato Decembar 18, 2010, 10:57:48
HAHAHAHA! Koja odvala!


:lol :lol :lol :lol :lol :lol :lol :lol :lol :lol :lol :lol :lol :lol
Naslov: Odg: Doktor Haus
Poruka od: NiKooLaa poslato Decembar 18, 2010, 12:57:55
Haha, genijalan je skroz :) :khm
Naslov: Odg: Doktor Haus
Poruka od: strelazox poslato Februar 03, 2011, 18:52:43
ja sam za doktora housa ali kod nas
Naslov: Odg: Doktor Haus
Poruka od: Sh[o]ne poslato Februar 15, 2011, 11:06:25
Totalno je dobra serija, jedna od retkih koje gledam...
Naslov: Odg: Doktor Haus
Poruka od: sake poslato Februar 20, 2011, 15:55:35
Serija je odlicna,ali se mora gledati u miru i tisini.... hammer
Naslov: Odg: Doktor Haus
Poruka od: Trsitelj poslato Mart 02, 2011, 17:00:06
Citat: dr wlada poslato Novembar 29, 2010, 21:11:01
House je legenda!!!! :gun
:oui
Naslov: Odg: Doktor Haus
Poruka od: Tasha77 poslato Mart 09, 2011, 13:32:29
Najbolja se rija ikad... obozavam Housa wub
Naslov: Odg: Doktor Haus
Poruka od: bros2008 poslato Mart 24, 2011, 13:08:57
Odlicna serija
Naslov: Odg: Doktor Haus
Poruka od: Dzejn poslato April 07, 2011, 12:57:27
Kako sam se razocharala zadnjim epizodama ! :O :(
Naslov: Odg: Doktor Haus
Poruka od: jorleanka poslato April 08, 2011, 09:35:00
Odlicna serija! Takodje  mislim da pokazuje da doktori jesu samoziva bica.
Naslov: Odg: Doktor Haus
Poruka od: joxyka poslato Maj 12, 2011, 14:34:26
da li j e tacno da nakoon ove,ide jos samo jedna sezona,nemogu da verujem,kakva ekipa!
Naslov: Odg: Doktor Haus
Poruka od: Lovac u zitu poslato Maj 12, 2011, 16:02:43
Love it ! ♥ House je car. Hugh Laurie odlicno glumi ...   :oui
Naslov: Odg: Doktor Haus
Poruka od: dejakeramicar poslato Jun 01, 2011, 20:41:46
serija je EXTRA
Naslov: Odg: Doktor Haus
Poruka od: lufta poslato Oktobar 09, 2011, 20:41:24
ludak...
Naslov: Odg: Doktor Haus
Poruka od: cicita2 poslato Oktobar 28, 2011, 10:34:13
najboljii :D
Naslov: Odg: Doktor Haus
Poruka od: Maja Fox poslato Novembar 03, 2011, 19:07:23
Serija je jakoo zanimljiva i sarkastična. Drugo je što je neki ljudi ne mogu razumijeti!
Naslov: Odg: Doktor Haus
Poruka od: charmboy87 poslato Januar 26, 2012, 23:04:03
Extra serija :)
Naslov: Odg: Doktor Haus
Poruka od: ironledy poslato Februar 23, 2012, 22:27:27
Odlicna serija
Naslov: Odg: Doktor Haus
Poruka od: rogi-mash poslato Mart 08, 2012, 18:00:59
Jedna od najboljih serija u zadnji 10 godina,upravo gledam posledju sezonu,koja me iz epizode u epizodu odusevljava.Ali sam zasnao da je to definitivno i zadnja sezona!! Kazu da su im troskovi ogromni i te su odlucili da isteraju josh par epizoda i kraj.
Naslov: Odg: Doktor Haus
Poruka od: !mila! poslato April 13, 2012, 16:45:59
Citat: Dzejn poslato April 07, 2011, 12:57:27
Kako sam se razocharala zadnjim epizodama ! :O :(
+1.....slazem se....bas su me razocarale...ali inace volim da ga gledam...super je....
Naslov: Odg: Doktor Haus
Poruka od: Đagi poslato April 25, 2012, 22:28:13
Doktor Haus rekao zbogom pacijentima


U Los Anđelesu održana oproštajna zabava povodom završenog snimanja serije "Doktor Haus".


(http://www.dodaj.rs/f/2U/VY/3eo6SOab/5.jpg)


Zabavi su prisustvovali zvezda serije Hju Lori, njegove kolege i stažisti koji su tokom osam godina trpeli nezgodnu narav brilijantnog lekara i pomagali mu da reši neke od "nerešivih" medicinskih slučajeva.

"Ne snalazim se na rastancima", rekao je Lori. "Ne znam da kažem zbogom...doduše, ne znam ni 'dobar dan' da kažem kako bi trebalo...teško je oprostiti se od 300 ljudi sa kojima sa radio osam godina. Ovo je veoma emocionalan trenutak".

Britanac Hju Lori je igrajući Hausa postao popularan širom Amerike, zaradio šest Emi nominacija, dva puta osvojio Zlatni globus i postao najplaćeniji televizijski glumac u SAD-u sa po 700.000 dolara po epizodi.
Naslov: Odg: Doktor Haus
Poruka od: Đagi poslato Maj 18, 2012, 18:55:14
U ponedeljak poslednja epizoda pod nazivom "Svi umiru"...Kraj serije... :(

Medicinska TV drama "Haus" biće završena gorsko-slatkom epizodom pod nazivom "Svi umiru" u kojoj "otrovni" i brilijantni doktor Gregori Haus razmatra svoju budućnost ali i lične demone
Naslov: Odg: Doktor Haus
Poruka od: rogi-mash poslato Maj 22, 2012, 18:26:35
upravo zavrshio skidanje poslednje epiozede,i nekako mi zao  da je pogledam.Odlicna serija,ali i odlicnim stvarima dodje kraj!!

Naslov: Odg: Doktor Haus
Poruka od: NiKooLaa poslato Maj 22, 2012, 19:31:59
Neočekivani završetak serije "Doktor Haus"

Medicinska TV drama "Haus" sinoć je završena epizodom pod nazivom "Svi umiru", a brilijantni doktor Gregori Haus kog tumači Hju Lori još jednom uspeo je da iznenadi gledaoce.

(http://www.24sata.rs/resources/img/21-04-2012/single_horizontal/364156-mdf16521.JPG)

Naime, Haus prvih pola sata epizode provodi u zapaljenom skladištu, razgovarajući i sa mrtvima i sa živima o tome gde je grešio u svojoj karijeri.

Nakon što je izgovorio naslov epizode, "Svi umiru", umire i sam. Nakon što je telo iznešeno iz skladišta, potvrđen je identitet i proglašena je njegova smrt.

Na sahranu su došli svi osim Hausove bivše šefice i devojke Kadi, a kada je Vilson počeo svoj posmrtni govor, na mobilni mu je stigla poruka: "Ućuti idiote".

Nakon sahrane, Vilson zatiče Hausa na stepenicama svoje zgrade, i Haus mu tu objašnjava kako je odglumio sopstvenu smrt, ali da je ionako mrtav, jer mu ostaje samo nekih pet meseci života jer boluje od raka.

Na kraju epizode, njih dvojica odlaze na motorima uz pesmu "Enjoy Yourself, It's Later Than You Think", piše "Njujork Dejli".

Naslov: Odg: Doktor Haus
Poruka od: Đagi poslato Maj 22, 2012, 20:24:47
Jedna od boljih serija koje sam pratio i gledao.
Naslov: Odg: Doktor Haus
Poruka od: curi mast poslato Maj 22, 2012, 21:23:42
Zaista jedna od najboljih serija. Inace, bas sam se iznenadila kada sam cula da je Hju Lori procelav i da u seriji nosi tupe koji mu pokriva celu. A nikad ne bih rekla da je tako, ne primecuje se uopste....
Naslov: Odg: Doktor Haus
Poruka od: Đagi poslato Maj 24, 2012, 16:25:37
Čemu nas je naučio dr Haus?


Svake nedelje milioni ljudi širom sveta pratili su seriju o neobičnom lekaru i misterioznim bolestima koje su mučile njegove pacijente. Zahvaljujući njemu, mnogi su i naučili ponešto o medicini.


(http://www.dodaj.rs/f/1U/gk/15CgJu1y/1.jpg)


Scenaristi sada već kultne serije ,,House" obraćali su mnogo pažnje na detalje i tačnost kada je reč o medicinskim slučajevima, a imali su čak i čitav tim lekara koji je radio sa njima na osmišljavanju epizoda.

Jedan od lekara koji je sarađivao sa scenaristima kardiolog dr Džon Sotos, za CNN je preneo svoje utiske o tome šta su prosečni gledaoci mogli da nauče iz serije.

,,Svako ko je gledao seriju, naučio je nekoliko vrlo važnih činjenica: najvažnija je ta da lupus i drugi oblici vaskulitisa mogu da oponašaju bilo koju drugu dijagnozu.

Ako bi bolesti imale svoje ambasadore, ja bih se usudio da kažem da je Haus predstavljao vaskulitis.

Takođe, vrlo teški za otkrivanje su i sifilis i sarkoidoza. Gledaoci su uspeli da nauče i da su steroidi loši za osobe sa infekcijama, kao i da seksualno prenosivih bolesti ima daleko više nego što bilo ko misli.

Nadam se da je publika shvatila na kako elegantne načine smrt, ljudska priroda, naša tela i naše namere mogu da se poigravaju s nama.

Na primer, u jednoj epizodi ženin mladalački izgled zapravo je bio znak oboljenja.

U drugoj je, pak, na osnovu toga što se pacijentu u vodi nisu smežurali vrhovi prstiju, zaključeno da je zbog ugradnje veštačkog kuka najnovije generacije otrovan kobaltom.

Takođe, mogli su da vide da osobe koje žive u gotovo sterilnom okruženju mogu da obole, kao i oni koji su izloženi prljavštini.

Tumor dojke jednoj pacijentkinji iz serije se pojavio u nozi, a jednom pacijentu srčani udar manifestovao se kao problem sa zubima.

Na posletku, mislim da je ,,Haus" pokazao da naručivanje analiza jedne za drugom ne čini dobrog lekara. Zapravo, odličan lekar je pametan i pronicljiv, ima enciklopedijsko znanje, zdravo rasuđuje i radi neumorno u korist pacijenta.

Većina ljudi ima prirodni instinkt da bude deo nečeg većeg od njih samih.

Iako je serija bila prepuna dramatičnih situacija, prikazala je 177 priča o ljudima koji rade u timu do izmaka snaga kako bi spasili čoveka.

To je odlika onih koji uspevaju da budu veći od sebe samih.

Ako su priče iz ,,Hausa" inspirisale makar jednu mladu osobu da umesto karijere u bankarstvu, odabere medicinu, onda je ona bila uspešna".
Naslov: Odg: Doktor Haus
Poruka od: DeeDee75 poslato Avgust 24, 2012, 16:16:14
Nedavno mi je neko rekao da sam kao Haus, pa nisam sigurna da li da budem ponosna ili zabrinuta ????
Naslov: Odg: Doktor Haus
Poruka od: knezbvs poslato Avgust 04, 2013, 12:23:41
1. gleda li još neko ovu seriju?
Naslov: Odg: Doktor Haus
Poruka od: knezbvs poslato Avgust 04, 2013, 12:24:02
2. meni je super!
Naslov: Odg: Doktor Haus
Poruka od: knezbvs poslato Avgust 04, 2013, 12:24:30
3. Dr House je genije.
Naslov: Odg: Doktor Haus
Poruka od: knezbvs poslato Avgust 04, 2013, 12:24:57
4.  da li je on izmišljen ili stvarn lik?
Naslov: Odg: Doktor Haus
Poruka od: knezbvs poslato Avgust 04, 2013, 12:25:29
5. ja mislim da ne postoji niko tako pametan kao on.
Naslov: Odg: Doktor Haus
Poruka od: wladaaa poslato Novembar 07, 2015, 20:44:55
da li neko zna da li trenutno ima na nekom tv-u
Naslov: Odg: Doktor Haus
Poruka od: Ashley8 poslato Jul 02, 2016, 10:57:25
Odlicna serijaa  :ok :ok :rock on :rock on