Photo info Migration of the monarchs
Monarch butterflies at Pismo Beach, California
© Mimi Ditchie/Getty Images

Svetski dan porodice

Započeo Đagi, Maj 15, 2012, 10:12:53

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Đagi

Svetski dan porodice


Svetski dan porodice, 15. maj, obeležava se širom sveta od 1993. godine.

Svetski dan porodice biće obeležen danas različitim manifestacijama u cilju skretanja pažnje da je neophodno pomoći osnaživanje porodice i ukazivanja na značaj koji ima u društvu.

Na sportskim terenima Zavoda za vaspitanje dece i omladine biće organizovana akcija, odnosno program kojim će biti obeležen taj datum.
"Igre bez granica" otvoriće predstavnici Prihvatilišta, grada i brojne javne ličnosti, a učestvovaće i deca iz drugih domova i institucija, sistema socijalne zaštite, brojna udruženja za pomoć osobama sa smetnjama u razvoju...

Svetski dan porodice, 15. maj, obeležava se širom sveta od 1993. godine, kada ga je Generalna skupština Ujedinjenih nacija proglasila Svetskim danom porodice sa ciljem da ohrabri zemlje članice da prepoznaju potrebu za osnaživanjem porodice kao institucije.

Udruženje "Roditelj" najavilo je povodom obeležavanja tog datuma da će inicirati uvođenje posebnog ministarstva za porodicu u okviru sastava nove vlade, koje bi se bavilo pitanjima koja su od značaja za porodicu.

To udruženja navodi da je neophodno da se počne sa primenom rešenja iz Strategije za podsticaj rađanja, usvojene još 2008. godine.

mladenovicpn