Photo info Home of the world's worst-smelling food?
Källö-Knippla, an island in the archipelago of Gothenburg, Sweden
© Martin Wahlborg/Getty Images

Pitanje u vezi manastira Crna Reka

Započeo kiki87, Novembar 17, 2015, 15:53:55

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

kiki87

Dobar dan svima, volela bih da postavim dva pitanja, a oba se tiču manastira Crna Reka koji se nalazi kod Novog Pazara. Nažalost, nisam bila u poseti ovoj svetinji, ali sam puno čitala o njemu, a i pratila događanja sa vladikom Artemijem i bratstvom manastira. Ako neko ne zna o čemu govorim, a zanima ga evo odličnog teksta na temu http://manastiriusrbiji.com/manastir-crna-reka/

Nažalost, ovaj manastir se nije pročuo samo po ovoj sramoti za poglavare naše crkve, već i po svešteniku Branislavu Peranoviću koji je pri manastiru organizovao jedinstven rehabilitacioni centar  u našoj zemlji, koji je namenjen lečenju narkomanskim zavisnicima. Pa kada je u javnost izašao  video o tome kako leči narkomane mnogi su ga napadali, a onda se dogodila i ona grozota da su ubili jednog od onih koji se tu lečio, pa je ovaj sveštenik otišao u zatvor.

Mene zanima da li neko od vas zna gde je sada vladika Artemije i šta se desilo sa bratstvom koje je napustilo ovaj manastir, kao i da li i dalje radi rehabilitacioni centar za lečenje narkomana, budući da je protojerej Branislav, koliko znam osuđen i da je u zatvoru.

Unapred se zahvaljujem na svim dobronamernim odgovorima.