Photo info Thrill ride
The Great White Roller Coaster at Wildwood, New Jersey
© John Van Decker/Alamy

Online planer putovanja

Započeo NiKooLaa, Novembar 18, 2009, 15:15:32

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

NiKooLaa


Online planer putovanjaOdlučili ste da se uputite na neko novo, egzotično mesto, a još uvek nemate GPS sistem za navigaciju u automobilu i niste baš sigurni u svoju veštinu snalaženja u prostoru. Ništa zato, isplanirajte svoje putovanje na internetu. Planeri putovanja, slično sistemima za navigaciju u automobilu, isplaniraće vam putovanje skoro do poslednjeg detalja. Neće vas baš spakovati i pripremiti vam sendviče i osveženje, ali najveći deo posla koji se tiče dela "kako stići do odredišta" odradiće perfektno.

Sve što je potrebno da bi vam online planer odredio rutu kojom ćete najlakše doći do željene destinacije jeste da upišete početnu adresu, to jest odakle krećete, i konačnu adresu odredišta, na koju želite da stignete. Planer će posle toga odrediti kojim putevima morate da vozite da biste najbrže došli do svoje destinacije, izračunaće vam koliko je to ukupno kilometara i koliko će vam vremena biti potrebno da tamo stignete ako vozite prosečnom (dozvoljenom) brzinom. Dva najpoznatija online planera (kada je u pitanju Evropa) jesu Michelin i RAC planer. Utisak je da je Michelin-ov planer nešto bolji, naročito ako planirate da putujete po Evropi, dok je RAC specijalizovan za Veliku Britaniju.Pošto su ovi servisi ipak prvenstveno rađeni za stanovnike zapadne Evrope, ulice i manji gradovi u našoj zemlji nisu baš savršeno pokriveni. Ako živite u nekom malom mestu u maloj ulici i pokušate da svoju adresu upišete kao polazište, postoje prilično veliki izgledi da je planer neće prepoznati. Ipak, tome možete doskočiti tako što ćete kao početnu destinaciju upisati ime neke veće saobraćajnice do koje znate kako da dođete bez posebnih uputstava. Prilikom planiranja putovanja u planeru takođe možete odrediti da li želite da putujete najkraćim ili, možda, najbržim putem, želite li da prelazite državne granice i hoćete li da se vozite autoputevima ili sporednim putevima. Planer će izračunati i koliko ćete ukupno morati platiti putarine za celi put koji planirate da prevalite.

Kada vam je planer isplanirao putovanje i sastavio spisak puteva kojima morate proći, kao i svih skretanja koja morate odraditi, ceo ovaj plan možete napisati na papir i tu i tamo ga pogledati za vreme vožnje. Ipak, za razliku od savremenih GPS navigacionih uređaja, napisana uputstva ne pokazuju vam u svakom trenutku gde se na karti tačno nalazite, tako da nije loše imati i suvozača koji će na karti pratiti gde se nalazite i govoriti vam gde tačno treba da skrenete.

Korisni linkovi
Michelin online planer
RAC online planer
::Za webmastere :: Pravilnik foruma ::Baneri :: Magija
samo-opusteno userbar5
>> Registrujte se kako bi videli sadrzaj celog foruma! Neki delovi foruma nisu vidljivi za goste!<<
[Kako da vidim linkove na forumu??]
VAratonac :: ITcyberCOP

miljan777


milos_87

Ako vam je potreban sajt, posetite: Global Webmasters ili Optimizacija sajta | Jointace collagen

Slaven Savic


tempi

ovo je super ideja za one koji vole da unapred osmisle rute
gps je ipak nesto drugo, da uvek znate gde ste i kuda idete :)

oln

Planer je super stvar, ali sta cemo sa onim kud god da krenem tebi se vracam Kosovo :) Odnosno, planer ubija po malo romantiku i draz neizvesnosti i improvizacije. Zato, planiram 7 dana u ovim apartmanima u beogradu.

Posle toga mesec dana Maldivi, pa cemo da vidimo za dalje, da ne bude predaleko.
Zanimljivi tekstovi na jednom mestu Korisni tekstovi SrbijaSpace | Skinite mrak i osvetlite vasu okolinu  Led rasveta