Photo info Flying the flag for Pride
Rainbow flag
© Matt Jeacock/Getty Images

Duhovi holivudskih zvezda

Započeo TanjicA, Septembar 15, 2009, 10:43:27

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

TanjicA

Duhovi holivudskih zvezdaGOTOVO da na postoji grad na svetu koji nema neko "sumnjivo" mesto koje nastanjuju duhovi, čudna bića i misteriozne pojave, kao što ne postoji dobra turistička agencija koja ne organizuje ovakve ture.
Grof Drakula je, recimo, više "učinio" za razvoj turizma Rumunije od
desetoro prethodnih ministara, pa se smatra prototipom "turizma duhova" ili "paranormalnog turizma". Isto je Džek Trbosek "uradio" za London, Eni Rajs (pisac knjiga o vampirima) za Nju Orleans, veštice iz Salema za Masačusets...
"Goust turizam" je doživeo pravi bum u poslednjoj deceniji zahvaljujući interesovanju ljudi za natprirodne pojave i misterije. Sva turistička odredišta koja drže do ugleda dala su svoj doprinos - od Holivuda, koji nudi turu "Duhovi velikih holivudskih zvezda", i Bostona ("Najtraženiji Bostonci"), pa sve do luksuznih brodova, poput "Kvin Meri", koji tokom krstarenja poziva na jedinstvenu turu - "Duhovi viđeni među brodskim motorima".
Turisti rado noće u kući (Masačusets) Lizi Borden iz 1892. godine, a najpopularnija je soba u kojoj je ona ubila roditelje! Škotski zamkovi su, pak, napravili kompletan brend od duhova koji se, navodno, jure po hodnicima.
I sama groblja su odlična inspiracija za turističke vodiče koji na taj način pokazuju jedno od lica grada. Turistički radnici širom sveta veruju da upravo ovakva neobična iskustva putovanje čine fascinantnim i drugačijim. Uostalom, čak je i naučnik Tomas Edison verovao da možda postoji nešto posle smrti što bi omogućilo kontakt sa duhovima...
I optimiste i pesimiste doprinose drustvu.
Optimiste su izmislile avion ,a pesimiste padobran. :)
Bistri ostvrt na politicku scenu Srbije * Zanimljivosti iz zemlje i sveta