Photo info Migration of the monarchs
Monarch butterflies at Pismo Beach, California
© Mimi Ditchie/Getty Images

Putovanje u Madrid

Započeo mrmotlsd, Septembar 03, 2017, 21:33:20

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

mrmotlsd

Postoji mnogo razloga za posetu Madrida, pomenemo nekoliko

Plaza de Espana (Španski trg) je jedan od najvećih i najpopularnijih trgova u Madridu. Kad je sunčan dan, ispunjen je uličnim prodavcima, turistima i lokalnim stanovništvom koje uživa u suncu. Posvećen je piscu Migelu de Servantesu Saavedri. Dva bronzana spomenika su posvećena njegovim književnim junacima, Donu Kihotu i Sanči Pansi.

Na obližnjem, veoma prostranom Trgu nezavisnosti, pažnju pleni monumentalni slavoluk Puerta deAlkala (Kapija Alkala), podignut 1778. godine, u čast vladara Karola trećeg. Kapija Alkala je od granita, sa naglašenim jonskim elementima, koje je u strukturu uneo autor Sabatini.
Slobodno popodne možete iskoristiti na nekoliko načina. Jedna je mogućnost vožnje žičarom El Teleférico. Slobodna vožnja 2.5km do zelene oaze grada, Casa de Campo ili posetu muzeju Prado (Museo del Prado) sa kolekcijom preko 7.000 slika, ili obilazak muzeja kraljice Sofije, gde možete videti jedno od najvažnijih remek dela Pabla Pikasa, sliku Gernika. Naravno, jedan deo posetioca obožava fudbal, zato svakako preporučujemo posetu španskoj sportskoj svetinji – muzeju Real Madrid i Santjago Bernabeu stadionu ili pak stadionu Atletiko Madrida-Visente Kalderon.Sa Halo travelom možete doživeti detaljni obilazak svake destinacije, zato Vam predstavljamo izlet – Toledo. Vožnja kroz Kastilju, kroz predivne pejzaže, koji opisuju Sevantes u ,,Don Kihotu". Dolazak u Toledo, koji važi za jedan od najlepših gradova zemlje, čuven i po tome što je u njemu živeo čuveni španski slikar El Greko, koji je, po slikama se vidi, bio jako zaljubljen u Toledo. Šetnja uskim krivudavim ulicama ostaviće Vas bez daha! Razgledanje katedrale (Catedral de Toledo), u kojoj se nalaze El Grekova platna, do sinagoge Santa Maria la Blanka, razlgedanje Crkve Sv. Tome sa El Grekovim remek delom "Sahrana Grofa od Orgaza".
Sutradan sledi fantastičan poludnevni izlet u Segoviu. Segovia je jedan od najznačajnijih gradova stare Kastilje, čiji je simbol jedan od najbolje očuvanih akvadukata ove vrste na svetu, starog 2000 godina kojim je čak i u 20. veku voda dopremana u grad. Poseta dvorcu Alkazar (ulaznice se posebno naplaćuju), rezidenciji kraljeva Kastilje, smeštenom na grebenu na ušću dve reke koji će Vas oduševiti svojom bajkovitošću i za koji se smatra da je bio inspiracija Voltu Dizniju.
Graciozna lepota Španije i Madrida ostaviće nezaboravni utsak na Vas, jer one odišu stilom. Vaša odskočna daska ka takvom čudesnom mestu je upravo Halo travel, tu smo za svaku Vašu omiljenu destinaciju!

tekst je sa bloga agencije Halo travel