meni

Prikaži poruke

Ovaj odeljak vam dozvoljava da vidite sve poruke ovog člana. Imajte na umu da možete da vidite samo poruke iz onih oblasti kojima imate pristup.

Prikaži poruke meni

Teme - Pero

#1
Imam stariji računar koji radi sasvim ok godinama, sa WIN10 sistemom..
Od skoro počeo da automatski ide u standby prilikom paljenja...
I samo stoji crni ekran..

Pre toga je automatski urađen update windowsa, osim toga ništa novo..
Pokušao da udjem na safe mode - radi. Čim izađem iz safe moda ne radi opet...
Neko ima ideju šta uraditi?
#2
Muzika / Evrovizija 2022
Mart 15, 2022, 15:42:59
Komentarišite :)


#3
Klipovi / Otvaranje Linde
Novembar 13, 2018, 12:19:50
#4
Biografije / Sandra Bulok
Decembar 13, 2012, 14:38:03
Sandra BulokSandra Anet Bulok (engl. Sandra Annette Bullock, rođena 26. jula 1964. u Arlingtonu, Virdžinija, SAD) je američka filmska glumica. Karijeru je počela krajem osamdesetih, igrajući u romantičnim komedijama. Najpoznatija je po filmovima Brzina, Ljubavne čarolije, Dok si ti spavao, Mis tajni agent i Dve nedelje za zaljubljivanje, dok je komedija Veridba njen finansijski najuspešniji film. Za ulogu u drami Mrtav ugao iz 2009. godine, najuspešnijem sportskom filmu svih vremena, osvojila je Zlatni globus za najbolju glavnu glumicu u drami i Oskara za najbolju glavnu glumicu. Ona je prva žena u istoriji čiji je film u Americi zaradio više od 200.000.000 dolara, i prva koja je iste godine proglašena za najbolju i najgoru glumicu Holivuda.

Sandra je jedna od najbogatijih i najmoćnijih javnih ličnosti na svetu. Ukupna zarada od njenih filmova iznosi 3.200.000.000 dolara. Godinama važi za najomiljeniju glumicu u Americi, gde ima reputaciju jednostavne devojke iz komšiluka. Časopis Pipl proglasio je za ženu 2010. godine, kada je takođe proglašena za najveću filmsku zvezdu američkog Juga. Bulokova je 2012. upisana u Ginisovu knjigu rekorda kao najplaćenija glumica svih vremena. Ona je bila najpopularnija glumica prve decenije dvadesetprvog veka, a često je navođena kao kraljica romantičnih komedija.

Rođena je 26. jula 1964. u Arlingtonu (Virdžinija) od oca Džona Buloka (poreklom iz Berminghama, Alabama), službenika u kopnenoj vojsci SAD, i majke Helge D. Majer, operske pevačice nemačkog porekla. Do svoje dvanaeste godine živela je u Nirnbergu gde su se njeni roditelji upoznali i venčali. Proputovala je gotovo sve krajeve Evrope prateći majku na turnejama. Kao devojčica učila je balet i pevanje, bila je član dečijeg hora, a povremeno je uz majku nastupala u manjim ulogama u operama. Tečno govori nemački jezik. Pohađala je srednju školu ,,Vašington-Li" (Washington-Lee High School), glumila u školskim predstavama i bila član grupe navijačica.Pohađala je dramu na univerzitetu ,,Istočna Karolina". Iako je do diplome imala samo tri ispita, napustila je fakultet i u potrazi za glumačkim angažmanom otišla u Njujork gde se izdržavala radeći kao barmen i konobarica. Posle nekog vremena završava fakultet.
Za vreme boravka u Njujorku pohađala je časove glume u školi ,,Nejborhud plejhaus". Potom se preselila u Los Anđeles gde je dobila manje uloge u nekoliko studentskih filmova te u predstavi No Time Flat. Godine 1989, na preporuku reditelja predstave Alana Livija, dobila je ulogu u nezavisnom filmu ,,Bionic Showdown: The Six Million Dollar Man and the Bionic Woman". Potom je dobila prve uloge u niskobudžetnim filmovima ,,Ljubavni napitak br. 9", ,,Sitnica zvana ljubav" i ,,Požar na Amazonu". U ,,Požaru na Amazonu" pristala je da se svuče, ali pod uslovom ,,da se ne vidi previše". Njen prvi zapaženiji nastup na filmu bila je uloga policajke Lenine Haksli u akcionom filmu ,,Razbijač" u kojem je nastupila uz filmske velikane Silvestera Stalonea i Veslija Snajpsa. Iako joj je ta uloga donela i nominaciju za nagradu ,,Zlatna malina za najgoru glumicu", omogućila joj je da dobije glavnu ulogu u blokbasteru ,,Brzina" uz Kijanua Rivsa. Za nastup u ,,Brzini" dobila je ,,MTV nagradu" i ,,nagradu Saturn za najbolju glumicu".
Dve godine posle premijere filma Predosećaj Bulokova snima tri filma. Za komediju ,,Sve o Stivu" sa Bredlijem Kuperom u sporednoj ulozi, Bulokova dobija dve Zlatne maline, kojom stiče neslavnu titulu najgore glumice na svetu. Film ,,Veridba", sa Rajanom Rejnoldsom u sporednoj ulozi, zaradio je 317.000.000 dolara i doneo joj je treću nominaciju za Zlatni globus za najbolju glavnu glumicu. Konačno, za ulogu u sportskoj drami ,,Mrtav ugao" dobija Nagradu Udruženja filmskih glumaca, Nagradu filmske kritike, Zlatni globus za najbolju glavnu glumicu kao i Oskara za najbolju glumicu u glavnoj ulozi. Uz to, film je zaradio 309.208.309 dolara širom sveta, čime je postao najkomercijalniji film svih vremena u grupi filmova sa glavnim ženskim likom. Sandra je ujedno postala prva glumica u istoriji čiji je film samo u Americi zaradio više od 200.000.000 dolara.

Koliko zbog nagrada i priznanja, toliko i zbog burnog privatnog života, pažnja medija je konstantno bila usmerena ka Bulokovoj. Godine 2010. ponela je nekoliko titula: modna ikona godine, najtraženija i najisplativija holivudska zvezda,[38] najplaćenija glumica na svetu (sa 55.000.000 dolara po ulozi), a najveće iznenađenje bilo je osmo mesto na Forbsovoj listi 100 najmoćnijih javnih ličnosti, čime je Bulokova i zvanično postala najmoćnija ličnost iz sveta filma. Takođe, Sandra Bulok je jedina glumica u istoriji filmske industrije koja je u istoj godini dobila i Oskara i Zlatnu malinu, čime je ponela titulu ,,najbolje i najgore glumice u 2009."
Bulokova je u maju 2011, kupila vilu na Beverli Hilsu, vrednu 22.900.000 dolara. Kuća ima sedam spavaćih soba, osam kupatila u stilu Tjudora, kancelariju, garažu i pogled na Pacifik.Sandrina popularnost je od 2009. godine naglo porasla, i svaki detalj iz njenog privatnog života bio je medijski ispraćen. Godine 2011. proglašena je za jednu od pet najpopularnijih i najomiljenijih javnih ličnosti u Americi
Sandra Bulok je bila verena sa glumcem Tejtom Donovanom, kojeg je upoznala na snimanju filma Ljubavni napitak br. 9. Bili su u vezi četiri godine. Zabavljala se i sa fudbalerom Trojom Ejkmanom, muzičarom Bobom Šnajderom, kao i sa glumcima Metjuom Makonahejem (kojeg je upoznala na snimanju filma ,,Vreme za ubijanje") i Rajanom Gozlingom, partnerom u filmu ,,Ubistvo po stavkama". Godine 2003. upoznala je motociklistu i TV-ličnost Džesija Džejmsa sa kojim se venčala 16. jula 2005. Par se razveo 28. juna 2010. zbog Džejmsovog neverstva koje je dospelo u medije nekoliko dana pošto je glumica dobila Oskara. Novine su obelodanile njegovu vezu sa porno-glumicom Mišel Makgi, koju je upoznao u vreme dok je Bulokova snimala ,,Mrtav ugao". Saznavši za to, Bulokova je otkazala dolazak na londonsku premijeru filma ,,Mrtav ugao" pri čemu je svojim obožavaocima u Velikoj Britaniji poručila da joj je veoma žao i da se nada da joj neće zameriti. Nekoliko dana potom, napustila je kuću u kojoj je od 2005. živela sa Džejmsom
Krajem aprila 2010, nakon dužeg odsustvovanja iz javnosti, Bulokova je dospela na naslovnu stranu časopisa Pipl (,,People") zahvaljujući ,,ekskluzivnoj vesti". Glumica je tom prilikom objavila da je usvojila trogodišnjeg tamnoputog dečaka iz Nju Orleansa. Proces usvajanja trajao je već tri godine, a Bulokova se na to odlučila kada je sa Džesijem Džejmsom boravila u Nju Orleansu, pružajući humanitarnu pomoć postradalima od uragana Katrina. Bulokova je dečaku dala ime Luj, po Luju Armstrongu, njenom omiljenom muzičaru.


#5
Deca / Deca i pranje ruku
Septembar 22, 2012, 23:38:32
Deca i pranje rukuPrema novom istraživanju Instituta za čistoću u Americi, deca bi trebalo češće da peru ruke u školi, a njihovi roditelji trebalo bi da im budu bolji primer u pogledu higijene ruku.

U istraživanju obavljenom popunjavanjem upitnika preko interneta, 512 dece (uzrasta od 8 do 17 godina) i 521 roditelj odgovorili su na pitanja o navikama pranja ruku. Iako je većina deca izjavila da pere ruke nakon korišćenja toaleta (89%), daleko manji broj rekao je da je prao ruke i u drugim prilikama tokom školskih dana. Skoro polovina dece izjasnila se da je to tako zbog školskog rasporeda.

Za mnoge učenike problem predstavlja i stanje toaleta u školama; 21% učenika izjavilo je da ne voli da koristi toalet škole (15% njih smatra da su toaleti u školama odvratni), dok je 19% reklo da toaleti u njihovim školama nisu dovoljno opremljeni; 47% učenika povremeno izbegne korišćenje toaleta jer je prljav.

Uticaj vršnjaka takođe ima važnu ulogu. Iako je 14% ispitane dece reklo da ne pere ruke zato što ni ostali to ne rade, 77% njih izjavilo je da kada vide da njihovi vršnjaci peru ruke, to ih podseti da bi i oni trebalo da operu svoje.

I najzad, nekoj deci je jednostavno potrebno da se kaže da peru ruke, ali im to niko ne govori. To je izjavilo 16% njih. Oko 60% dece je izjavilo da pere ruke pre obroka, a 26% ne pere ruke nakon kontakta sa smećem. Samo polovina dece pere ruke nakon kašljanja, kijanja ili duvanja nosa.

Higijenske navike

Deca najpre stiču naviku pranja ruku kod kuće. Međutim, trećina ispitanih roditelja ne ponaša se kao uzor, jer je izjavilo da ne peru ruke nakon korišćenja toaleta. Trećina je takođe izjavila da ne uči svoju decu koliko im je vremena potrebno da potroše na pranje ruku. Pored toga, većina roditelja (79%) izjavila je da insistira na pranju ruku pre jela kod kuće.

Zašto je pranje ruku toliko važno?

Pranje ruku je jedan od najefikasnijih načina za zaustavljanje širenja bolesti i infekcija. Većina dece (97%) to već zna, ipak istraživanje pokazuje da im je potrebno više vremena i opominjanja.

Dobra higijena je jedna od mnogih životnih navika koje škola može da podstakne kod dece i ona pomaže u očuvanju zdravlja dece u školi. Roditelji i prosvetni radnici trebalo bi svakodnevno da podstiču decu na pravilnu higijenu, jer je čistoća važna za naše zdravlje.

Slična je situacija i u našim krajevima pa bi roditelji trebalo da ličnim primerom (ali i podsećanjem) pokažu deci koliko je pranje ruku važno. Podsećamo da je svinjski grip u našim krajevima prošao sa relativno malo žrtava najviše zahvaljujući velikoj kampanji da se vodi računa o ličnoj higijeni i da se redovno peru ruke.

Veoma je važno da nam toaleti i slavine za pranje ruku budu ispravni i uredni u kući, a naročito u školama i dečjim vrtićima.
#6
Filmovi / Pritajeno zlo: osveta
Septembar 22, 2012, 23:37:39
Pritajeno zlo: osvetaŽanr: akcija, horor, naučna fantastika, 3D

Trajanje: 95 min.

Glavne uloge:
Mila Jovović (Milla Jovovich), Sijena Gilori (Sienna Guillory), Mišel Rodrigez (Michelle Rodriguez), Boris Kodjoe

Scenario:
Pol Anderson (Paul W.S. Anderson)

Režija:

Pol Anderson (Paul W.S. Anderson)

SINOPSIS

Uspešna filmska franšiza stvorena po uzoru na popularnu video igricu, "Pritajeno zlo" vraća se s najviše iščekivanim petim delom, u vrhunskoj 3D tehnologiji. Smrtonosni T virus korporacije "Umbrella" nastavlja da pustoši Zemlju, pretvarajući globalno stanovništvo u legije krvoločnih zombija. Jedina nada ljudske rase, Alis se budi u srcu najtajanstvenijeg dela korporacije i otkriva nove detalje iz svoje misteriozne prošlosti. Bez sigurnog utočišta, Alis nastavlja potragu za odgovornima za izbijanje rata, što kulminira velikim otkrićem koje će je naterati da ponovo preispita šta je istina. Uz pomoć novootkrivenih saveznika i bliskih prijatelja Alis mora da se bori da bi preživela i pobegla od neprijatelja. Odbrojavanje može da počne.

O FILMU


Od fascinantnog početka do neočekivanog kraja peti nastavak franšize "Pritajeno zlo: osveta" očaraće publiku jedinstvenom kombinacijom akcije i iznenađujućih obrta. Reditelj, scenarista i producent Pol V. S. Anderson prikazao je zastrašujuću budućnost u najsavremenijoj 3D tehnologiji.

"Nastavljamo tamo gde se prethodni deo završio", naglašava Anderson. "Kraj je bio izuzetno uzbudljiv i zaista smo želeli da stvorimo epohalni početak filma, koji će potom krenuti u potpuno drugačijem pravcu. Možete da očekujete ogroman konceptualni skok i još više akcije".

Producent Džeremi Bolt smatra da je reditelj svaki put odlazio korak dalje: "Pol se stalno trudi da nadmaši sebe i da unese nove elemente koji će zabaviti publiku i preneti atmosferu video igre. "Obožavam da snimam nastavke 'Pritajenog zla'", tvrdi Anderson. "Filmovi sadrže sve elemente koje sam voleo u mladosti – atraktivne devojke, puno akcije, sjajnu scenografiju. Zabavni su i za gledanje i za snimanje. Svaki od njih ima poseban avanturistički duh, ali mislim da je ovaj nastavak zaista spektakularan".

"Iako se filmovi delimično naslanjaju na video igricu, oni imaju originalan scenario i likove. Bilo nam je važno da čujemo mišljenje vernih fanova. Zahvaljujući njihovom entuzijazmu, uveli smo nekoliko likova: Leona Kenedija, Berija Bartona i Adu Vong. Oni će sigurno prepoznati da je scenografija takođe preuzeta iz igre. Bilo je i obrnutog uticaja, jer se Crvena kraljica zbog filma našla i u igri."

Producenti podsećaju da je ovo zasebna priča, pristupačna gledaocima koji se nisu ranije susretali sa sagom "Pritajeno zlo". Producent Robert Kulcer naglašava da "Pritajeno zlo: osveta" predstavlja hrabru kombinaciju žanrova, sada više u domenu naučne fantastike nego čistog akcionog horora zastupljenog u prethodnim delovima.

"Čini mi se da je ovaj put publika još više angažovana. Imate priliku da ispratite Alis i preispitate svaki događaj zajedno sa njom. Stvari se sve više komplikuju i ovo zaista predstavlja početak kraja." "Jedna od najinteresantnijih stvari vezanih za franšizu "Pritajeno zlo" jeste činjenica da se zasniva na ubedljivoj, žestokoj i odlučnoj akcionoj heroini. Ona je rođeni vođa – ako će neko biti sposoban da pobedi korporaciju "Umbrella", onda je to Alis", zaključuje Džeremi Bolt. I sama Alis se menjala tokom godina – od naivne devojke koja je izgubila pamćenje prerasla je u natprosečno talentovanu ratnicu koja kreće u rat protiv ultimativnog zla. "Ova franšiza traje već deset godina i predstavlja veliku avanturu", dodaje Mila Jovović.

"Uvek je uzbudljivo vratiti se u neverovatni, magični svet u kome Alis živi. Sad je već jako dobro poznajem: znam kako će reagovati, na šta je spremna. Ona je postala veliki deo mog života i uvek mi je zanimljivo da vidim kuda će dalje otići. Ona je okorela ratnica koja je žrtvovala porodicu, prijatelje, u krajnjoj liniji, svoju budućnost, zbog bitke koju je izabrala da vodi. Zbog toga je kompleksna junakinja koja sada mora da nauči da veruje svojim saradnicima i da bude timski igrač." "Sjajno je što smo uspeli da ponovo okupimo stare glumce. U ovom filmu ima puno preplitanja iluzije i stvarnosti, što će sasvim sigurno zaintrigirati mnoge", zaključuje Anderson.

O REŽISERU


Pol V. S. Anderson (reditelj)
Čuveni reditelj akcionih i naučnofantastičnih filmova. Pokrenuo je velike franšize koje su zaradile preko milijardu dolara na svetskim blagajnama. Potpisao je prvu uspešnu adaptaciju video igre – "Mortal kombat", a takođe je režirao filmove "Tri musketara", "Trka smrti", "Alien vs. Predator", "Konačni horizont". Napisao je, režirao i producirao filmove iz franšize "Pritajeno zlo".

O GLUMCIMA

Mila Jovović (Alis)
Zakoračila je u svet filma i mode još kao tinejdžerka. Glumila je u preko 20 filmova različitih žanrova, među kojima se izdvajaju: "Tri musketara", "Peti element", "Jovanka Orleanka", "Hotel od milion dolara", "Povratak u plavu lagunu", "Sluđeni i zbunjeni", "Zulender".

Mišel Rodrigez (Rejn Okampo)
Započela je karijeru kao statistkinja, da bi se potom proslavila ulogama u velikim holivudskim filmovima "Avatar", "Bitka: Los Anđeles", "Mačeta", "Paklene ulice" i "S.W.A.T". Takođe se pojavljuje u izuzetno popularnoj TV seriji "Lost".
#8
Funny pics / Vršnjakinje
Maj 29, 2012, 10:49:08
#9
Filmovi / Nedodirljivi
Maj 29, 2012, 10:41:18
NedodirljiviŽanr: komedija, drama
Trajanje: 112 min.
Premisa: Ponekad moraš prodreti u nečiji tuđi svet da bi shvatio šta nedostaje u tvom!

Glavne uloge:
Fransoa Kluze (Francois Cluzet), Omar Si (Omar Sy), An Le Ni (Anne Le Ny), Odri Flero (Audrey Fleurot)

Scenario:
Olivije Nakaš (Olivier Nakache), Erik Toledano (Eric Toledano)

Režija:
Olivije Nakaš (Olivier Nakache), Erik Toledano (Eric Toledano)


SINOPSIS

Nakon nesreće na paraglajdingu bogati aristokrata Filip unajmljuje mladića po imenu Dris kao negovatelja. Budući da je iz radničke porodice i da je nedavno pušten iz zatvora, Dris je, ukratko, najmanje pogodan kandidat za taj posao. Njih dvojica spojiće Vivaldija i "Earth, Wind and Fire", elegantnu dikciju i ulični žargon, odela i trenerke... Dva sveta će se sukobiti i pomiriti, iz čega će se izroditi prijateljstvo koje je suludo, komično i snažno jednako koliko i neočekivano. Biće to jedinstvena veza koja će zaiskriti i učiniti ih... nedodirljivim.

O FILMU

Ovaj sjajni film je pravi evropski hit. U Fransuskoj ga je pogledalo oko 20 miliona gledalaca uz rekordnu zaradu od 76 milona evra. U Italiji je zaradio preko 13 miliona evra, a u Nemačkoj ga je pogledalo više ljudi nego "Pirate sa Kariba 4" i "Transformerse 3". Film je naišao na oduševljenje publike i regionu, pa ga je tako za tri nedelje prikazivanja u Hrvatskoj pogledalo više od 35.000 gledalaca. To je jednostavna i topla priča koja budi osnovne emocije svakog ljudskog bića - smeh i suze. Biti u stanju da se dopre do uma i srca gledalaca koji sede u bioskopskoj dvorani je bez sumnje teško, ali "Nedodirljivi" su uspeli u tome - gledaoci su se smejali i plakali!

Scenaristi i reditelji Erik Toledano i Olivije Nakaš prikazali su odnos između dva lika koji ne bi mogli biti više suprotni u svakom pogledu - fizičkom, psihičkom, socijalnom i generacijskom, a istovremeno toliko autentični i jedinstveni: Fransoa Kluze i Omar Si, prvi hladan kao kamen, a drugi vulkan, čija je iskrena interpretacija osvojila najmlađe i najstarije gledaoce. Smeh uz osobu s invaliditetom, ruganje sudbini koja im je nepovratno izmenila živote to su osnove ovog neobičnog čarobnog prijateljstva. Film je snimljen prema istinitoj priči.

O REŽISERU

Erik Toledano i Olivije Nakaš (reditelji)
Filmografija: 2011. "Intouchables" ("Untouchable"; "Nedodirljivi"), 2009. "Tellement Proches" ("So Close"), 2006. "Nos Jours Heureux" ("Those Happy Days"), 2005. "Je Prefere qu'On Reste Amis" ("Just Friends"), 2002. "Ces jours heureux" (kratkometražni), 1999. "Les petits souliers" (kratkometražni), 1995. "Le jour et la nuit" (kratkometražni).
#10
Šta ako ima više iskustva?Nije nikakva tajna da je dečacima često "frka" od toga što se može desiti da njihova devojka ima više iskustva u "onim stvarima" nego oni - jer, šta ako se obrukaju? Šta ako ispadnu nespretni, trapavi, šta ako nešto ne umeju, šta ako pogreše? Dečko treba da bude iskusan, da sve zna, a ne da bude neki nespretnjaković sa kojim devojka ne zna šta će. S jedne strane, može da bude super ako devojka zna puno toga pa može da vam pokaže, a opet, s druge strane, niko ne želi da ispadne neupućeni klinac.

Nasuprot tome, smatra se da je jedini strah devojke taj da će je prilikom prvog puta boleti (i, naravno, strah od neželjene trudnoće, ali to je strah koji dele i dečko i devojka); izuzev toga, devojka nema šta da brine - nema veze ako je neiskusna, momci ionako vole da devojci budu prvi i da je oni svemu nauče. Verovali ili ne, ali i devojkama je "frka" da ne ispadnu baš neiskusne, i to iz sličnog razloga kao i dečacima - ne žele da ispadnu klinke. Devojke se takođe boje da u nečemu ne pogreše, boje se da bi dečko mogao da želi nešto za šta one ne znaju ni šta je, boje se da će im biti rečeno da su klinke koje pojma nemaju i da su nikakve.

Ovi strahovi su, zapravo, samo jedna od varijacija uobičajenog straha od toga da ćete ispasti klinac ili klinka, da nećete biti dorasli situaciji. Strah je, naravno, pojačan time što se radi o veoma intimnoj situaciji i o nečemu što je veoma važno u životu svakog živog bića. Srećom, imamo lepu vest za vas: iskustvo i tehnika uopšte nisu od presudnog značaja. Emocije su te koje su glavne. Jeste da to što znate neke detalje može da pomogne, ali zaista nije najvažnije.

Da bi vaš dečko ili devojka uživali s vama u vođenju ljubavi, potrebno je da budete nežni i pažljivi (to važi i za dečake i za devojke), potrebno je da budete strpljivi, da ne budete sebični i da pažljivo posmatrate reakciju dečka ili devojke, kako biste videli šta im prija, a šta ne. Neophodno je i da ste opušteni, a jako mnogo pomaže i ako se ne ustežete da kažete kad nešto želite ili ne želite, da pokažete da vam nešto prija, da otvoreno kažete ako vam nešto ne prija. Prethodno iskustvo može da pomogne utoliko što će vam onda biti lakše da pretpostavite šta bi vašem dečku ili devojci moglo da prija - ipak, svaka osoba se razlikuje, tako da ćete, imali iskustva ili ne, morati da otkrivate nešto novo.

Ako imaju više iskustva od vas, hoće li vas proglasiti klinkom ili klincem? Ukoliko vas vole, neće, niti će im to uopšte biti bitno. Ako vas ne vole, pa, onda cela stvar ionako nema smisla. Zato, slobodno uživajte (ne zaboravite na kondom!) i ne brinite o (ne)iskustvu. Iskustvo je, zaista, samo tehnički detalj i ništa više od toga.
#11
Tinejdžerski kutak / O "vlažnim" snovima
Maj 29, 2012, 10:16:48
O "vlažnim" snovimaPrvi put kad vam se to desilo, verovatno ste bili jako iznenađeni, možda i uplašeni. Ako vam se to često dešava, moguće je i da se pitate da li ste normalni, da li je sa vama sve u redu ili ste bolesni na neki čudan i zastrašujući način. Jeste to iskustvo i prijatno, ali, joj, koji blam! O čemu govorimo? O "vlažnim" snovima (ili "mokrim" snovima, kako ih još nazivaju).

Nekad se ovih snova sećate, nekad ne. Čak i ako se ne sećaju da su ih sanjali, dečaci će obično moći da pogode da su ih imali, jer u toku "vlažnog" sna često dođe do ejakulacije. To su snovi u kojima se na najrazličitije načine proživljavaju seksualne fantazije i, odmah da vam kažemo, potpuno su normalna pojava. Imaju ih i dečaci i devojke, samo su kod dečaka uočljiviji, zbog ejakulacije do koje često dovedu. Ako ih nemate, verovatno je ili pitanje vremena kada ćete ih imati, ili se jednostavno ne sećate da ste ih imali - svake noći obično bude nekih pet-šest snova (raznih, naravno, ne samo "vlažnih") i zaista je retkost da ih se neko svih seti.

Ne brinite ako ih imate često - to je potpuno normalno. "Mokre" snove imaju i tinejdžeri i odrasli. Ne brinite ni zbog sadržaja svojih "vlažnih" snova. Može se desiti da se probudite nakon nekog takvog sna potpuno užasnuti onim što ste sanjali i onim što vam je u snu izazvalo veliko fizičko zadovoljstvo, nečim za šta ste sigurni da u životu ne biste uradili i za šta ste sigurni da u tome ne biste mogli stvarno da uživate.

Onda se upitate: kakav sam ja to monstrum kad sanjam takve stvari? Niste nikakav monstrum. Seksualnost se u snovima izražava na mnogo različitih načina i ono što vidite u snu nikako ne bi trebalo bukvalno shvatiti. Drugim rečima: šta god da ste sanjali da vas uzbuđuje, u redu je, nemojte se uzrujavati oko toga. U "vlažnim" snovima vas neće uvek uzbuđivati iste stvari koje bi vas uzbuđivale u stvarnom životu, što ne znači da sadržaj sna treba da shvatite kao poruku da bi to što ste sanjali trebalo stvarno i da uradite. Sanjali ste, probudili ste se, nastavite sa svojim uobičajenim životom i ne brinite o svom mentalnom zdravlju - to što vam se desilo je potpuno normalno.

Sve što "vlažni" snovi znače jeste da se budi vaša seksualnost i da polako odrastate. Zato, bez brige, lepo spavajte - i neka vam stvarnost bude lepša od snova.
#12
Biografije / Jorgovanka Tabaković
Maj 10, 2012, 17:12:23
Jorgovanka Tabaković

Jorgovanka Tabaković (Vučitrn, 20. mart 1960) je srpska političarka i članica Srpske napredne stranke.Biografija

Po zanimanju je doktor ekonomskih nauka. 1992. godine, postala je član Srpske radikalne stranke, gde je bila član Predsedničkog kolegijuma, kao i poslanik u saveznom parlamentu. Nakon što su radikali ušli u novu Vladu Srbije sa SPS-om i JUL-om, 1998. godine, Tabakovićeva je postala ministar za privatizaciju. Januara 2007. godine, na vanrednim parlamentarnim izborima, kao i u maju 2008. godine na narednim vanrednim parlamentarnim izborima, izabrana je za poslanika Srpske radikalne stranke u Skupštini Srbije.

Septembra 2008. godine, nakon raskola u SRS-u, Tabakovićeva je podržala Tomislava Nikolića i postala član poslaničke grupe "Napred Srbijo".

Do 1999. godine živela je u Prištini, a posle toga pa sve do danas živi u Novom Sadu. Majka je troje dece. Ona važi za ekonomskog eksperta u domenu finanasija što joj je uža specijalnost. Zaposlena je u preduzeću "Telekom Srbija" a. d. kao jedan od direktora za regiju Vojvodine.
#13
Lepota i Zdravlje / Dezodoransi i rak dojke
Januar 25, 2012, 22:20:56
Dezodoransi i rak dojkeMožda ste i vi dobili jedan od onih lančanih tipova elektronske pošte s napomenom da koristite dezodorans koji izaziva rak dojke.

Nedavno je otkriveno da određeni dezodoransi sadrže hemikalije paraben koje se mogu ponašati kao hormoni estrogena u telu.

Estrogen je poznat po tome što pomaže u razvijanju nekih vrsta raka dojke, a neki oblici ove bolesti razvijaju se upravo ispod pazuha, odnosno u delu tela na koji se nanose antiperspiranti i drugi slični proizvodi.

Prema novom istraživanju, postoje dokazi da se paraben nalazi u 99% uzoraka tkiva dojke uzetih od žena sa dijagnostikovanim rakom dojke. Međutim, većina ovih žena nije koristila nijedan antiperspirantni proizvod.

Većina velikih brendova dezodoransa više ne sadrže paraben, ali on se i dalje može naći u sastavu šminke, krema, proizvoda za negu kose, kao i u peni za brijanje.

Istraživanje je obuhvatilo 40 žena sa rakom dojke koje su se odlučile za mastektomiju, odnosno hirurško odstranjivanje dojke. Istraživači su ispitivali po četiri uzorka tkiva dojke svake žene. Uzorci tkiva su uzimani sa nekoliko mesta u grudima, kao i sa regiona ispod pazuha.

Ukupno je 99% uzoraka imalo paraben, ali ustanovljeno je da nivo parabena nije povezan sa lokacijom raka, kao ni da se rast raka podstiče estrogenom.

Da li koristiti proizvode bez parabena?

Novo istraživanje ne dokazuje da proizvodi za ličnu negu uzrokuju rak dojke, ali je činjenica da paraben u gotovo svim uzorcima tkiva opravdava dalja istraživanja.

Stručnjaci smatraju da žene ne bi trebalo previše da se opterećuju kozmetikom koju koriste, jer će se tek daljim istraživanjima utvrditi da li postoji veza između parabena i raka dojke, a ako se ispostavi da je ima, ne treba brinuti, jer postoje prirodni proizvodi bez parabena koji se mogu koristiti.

Marisa Vais, direktor onkološke klinike za rak dojke na medicinskom centru u Vinvudu u Pensilvaniji i sama se uspešno izborila sa rakom dojke.

Ona kaže da paraben postoji u mnogim proizvodima za ličnu higijenu, pa se tako u organizam može uneti na različite načine.

"Dok dalja istraživanja ne budu pokazala da li ove hemikalije koje se mogu naći u mnogim kozmetičkim proizvodima imaju uticaja na razvoj raka dojke, ne bi trebalo previše da razmišljamo o tome kakve proizvode koristimo", kaže Vais i dodaje da ne treba brinuti jer na tržištu postoje i proizvodi koji ne sadrže hormonski aktivne supstance kao što je paraben.

Napomena

Naše laičko mišljenje je da je u pomenutom istraživanju testiran mali broj žena da bi se opravdalo (rehabilitovalo) dejstvo dezodoransa koji sadrže paraben.

Savetujemo devojkama i ženama da ne preteruju sa količinama dezodoransa ispod pazuha zato što se tu zaista nalaze osetljive žlezde preko kojih se štetne supstance mogu lako uneti u organizam.
#14
Filmovi / Izdaja
Januar 25, 2012, 22:08:52
IzdajaŽanr: akcija, triler

Trajanje: 93 min.

Premisa: Nisu joj dali izbor

Glavne uloge:
   
Đina Karano (Gina Carano), Juan Mekgregor (Ewan McGregor), Majkl Fasbender (Michael Fassbender), Antonio Banderas (Antonio Banderas), Majkl Daglas (Michael Douglas), Čening Tejtum (Channing Tatum), Bil Pekston (Bill Paxton)

Scenario:
Lem Dobs (Lem Dobbs)

Režija:

Stiven Soderberg (Steven Soderbergh)

SINOPSIS

Specijalna tajna agentkinja odmetnuće se kad otkrije da ju je nekoliko ljudi kojima je verovala prevarilo i ugrozilo nju i sve ono što je njoj vredno.

Malori Kejn (Đina Karano) je vrhunski obučeni operativac koja radi za vladinog tajnog preduzimača u najmračnijim i najopasnijim delovima sveta. Pošto je uspešno oslobodila kineskog novinara koji je bio talac u Barseloni, otkriće da je čovek ubijen i da svi dokazi pokazuju da je ona glavni osumnjičeni. Iznenada će postati meta najveštijih plaćenih ubica koji znaju svaki njen trik i shvatiće da ju je neko izdao. Ali ko? I zašto?

Daleko od kuće, u begu, Malori će izvesti seriju opasnih manevara kako bi lokalni SWAT tim poslala na pogrešan trag, ali će shvatiti da je prati mnogo opasnija organizacija. Prelazeći brojne međunarodne granice, umaći će moćnoj mreži predstavnika zakona i privatnih operativaca sve dok joj ne ostane samo nekoliko opcija. Malori će sve više postajati očajna u nameri da spere ljagu sa svog imena i da razotkrije pravog izdajicu. Zbog toga će iskoristiti svoj vojni trening da osmisli genijalnu, ali opasnu zamku. Ali kad situacija izmakne kontroli, Malori će shvatiti da će biti ubijena za tren oka ukoliko ne nađe način da nasamari svog nemilosrdnog protivnika.

O FILMU


U svom najnovijem trileru "Izdaja" oskarovac Stiven Soderberg ("Putevi droge", "Igraj svoju igru") ponovo se uhvatio u koštac s ovim popularnim filmskim žanrom, dodajući mu elemente koji će suptilno okrenuti očekivanja publike naglavačke. Kombinujući intrigu i napetost, kompleksne likove i glamurozne internacionalne lokacije s ozbiljnom akcijom, pravim tehnikama koje koriste specijalni agenti i harizmatičnom junakinjom, reditelj je pomerio shvatanja žanra špijunskog trilera.

Šampionka u mešovitim borilačkim veštinama Đina Karano igra glavnu ulogu pored Čeninga Tejtuma, Majkla Fasbendera, Juana Mekgregora, Antonija Banderasa, Majkla Daglasa i Bila Pekstona.

Soderberg je svoju muzu za ovaj film našao na potpuno neočekivanom mestu. Video je meč šampionke u mešovitim borilačkim veštinama Đine Karano i zaintrigirala ga je ideja da ona igra u njegovom filmu. Uzbudljiva i zahtevna kombinacija borilačkih stilova poput tajlandskog boksa, karatea, džiudžice, džuda, rvanja, boksa, kikboksa i kung-fua omogućila je Karanovoj da ubedljivo odigra scene smrtonosnih borbi prsa u prsa koje je reditelj zamislio za ovaj film.

"Znao sam da mora postojati žena pored Andželine Džoli koja može da trči s pištoljem u ruci," kaže reditelj. "Nakon što sam odgledao nekoliko Đininih mečeva, pogledao sam i njene intervjue koji su pokazali da je vrlo iskrena i otvorena osoba koja čvrsto stoji na zemlji. Pala mi je na pamet ideja da bih mogao da ukombinujem svoju želju da snimim realističan špijunski film s njenim vrhunskim poznavanjem borilačkih veština. Ali prvo sam morao da se sastanem s njom i vidim da li je to uopšte zanima."

Posle prvog sastanka, filmadžije su počele da kroje ulogu Malori Kejn za Karanovu. "Znali smo da će moći sama da odradi sve akcione scene", kaže producent Džejkobs. "To je bio ključ, jer je Stiven bio odlučan u tome da ne želi mnogo vatrometa. Nije hteo da publika oseća da su akcioni elementi toliko akrobatski ili opasni da je nemoguće da ih ljudsko biće izvede. Kod snimanja sa Đinom predivno je to što se prilikom borbi nisu koristili specijalni efekti. Sve je bilo pravo."

Soderberg je dao sve od sebe da novajliju u svetu glume maksimalno oslobodi. "Mogu samo da zamislim koliko mora biti čudno nekome ko nije glumac da se sastane s rediteljem koji mu nudi da snimi film baziran na njegovoj ličnosti", kaže Soderberg. "Ali ona je bila spremna za to. Objasnio sam joj da ćemo osmisliti film koji će se usredsrediti na njene jače strane i u fizičkom smislu i u smislu glume. Nisam planirao da tražim od nje da uradi nešto što je van njenog domašaja."

Ono što je podiglo njeno samopouzdanje bila je vrhunska ekipa koja je radila na filmu. "Stiven me je okružio najboljim ljudima od početka do kraja", kaže Đina Karano. "Bio je uz mene na svakom koraku. Pružio mi je životnu priliku."

"Stiven i ja smo obećali studiju da ćemo mladu zvezdu okružiti najboljim glumcima", kaže Džejkobs. "Juan Mekgregor i Majkl Fasbender su se među prvima priključili ekipi. Onda su došli i Majkl Daglas, Antonio Banderas i Čening Tejtum. Ne samo što su odlični glumci, oni su i izuzetno pristojni ljudi. Svaki od njih je svom liku pružio pravu materiju. I svaki od njih je zaista prihvatio Đinu i pružio joj neverovatnu podršku i ulio joj samopouzdanje."

Karanova priznaje da je bila toliko neiskusna da je Majkl Fasbender morao da je nauči kako da ponavlja tekst s drugim glumcem. "Ja to nikad ranije nisam radila", kaže ona. "Majkl me je uzeo pod svoje. Zaista nije štedeo svoje vreme. Kad smo došli do scena borbe, osetila sam se odlično, jer sam tu mogla da zasijam. I tu smo mogli da razmenimo veštine."

Fasbender kaže da je pristao da radi film iz dva razloga. "Meni se u scenariju svidela intriga. Mnogo je stvari koje nisu izrečene. To je špijunski film starog kova, kao oni špijunski trileri koje sam voleo kad sam bio mali. I bio sam uzbuđen što ću sarađivati sa Stivenom Soderbergom. On je toliko samopouzdan da to opušta sve ljude na snimanju. Brzina kojom on snima je fantastična. Mogli smo da otkrivamo scene u hodu. Sve se dešavalo veoma prirodno. Svakog dana sam otkrivao nešto o svom liku, Polu."

Juan Mekgregor igra Malorinog šefa i bivšeg dečka, Keneta. "Da vam glumac takvog kalibra igra negativca i Malorinog protivnika bilo je izuzetno uzbudljivo", kaže Džejkobs. "Juan je uneo dosta dubine u tu ulogu." Saradnja sa Soderbergom bila je dugogodišnja ambicija ovog glumca. A kvalitet scenarija bio je samo šlag na torti. "Nisam mogao da se odvojim od njega", kaže Mekgregor. "Akcija je bila toliko živa i dobro napisana, a zaplet prilično kompleksan. Ovo je priča u kojoj svako igra sopstvenu igru, posebno Kenet. Dobijate deliće informacija koje usput otključavaju scene. A likovi nisu filmski, već su vrlo utemeljeni u stvarnosti."

Čening Tejtum igra Erona, koji je na početku filma deo Malorinog tima i njen usputni ljubavnik, a kasnije postaje njen protivnik. Zvezdi filma "G.I. Joe" bila je privlačna premisa o opasnoj junakinji koja ume da se bije. "Čim sam čuo da Stiven Soderberg snima akcioni film, rekao sam da pristajem da budem u njemu", priseća se Tejtum. "Nisam ni morao da čitam scenario. On je uvek inovativan i želeo sam da sarađujem s njim. Kad sam ga na kraju pročitao, pomislio sam da je zaista mudro naći jedan aspekt akcije koji dosad nije bio istražen: realistični špijunski film sa ženom u glavnoj ulozi."

Majkl Daglas je bio jedini od cele glumačke postave s kojim je Soderberg i ranije sarađivao. "Kad smo Stiven i ja razmišljali o ulozi Koblenca, znali smo da je za nju potreban neko ko je glumačka ikona", kaže Džejkobs. "On ima izvanredno prisustvo. Trebao nam je neko ko je ozbiljan i fantastičan glumac. Prvi koji nam je pao na pamet bio je Majkl Daglas."

Karanova kaže da je njena scena s Daglasom bila najstrašnije iskustvo na celom snimanju. Na pretposlednjem danu snimanja upoznala se s oskarovcem na malenom aerodromu u Novom Meksiku. Vreme je bilo užasno, vetar je toliko jako duvao da je napravio pravu mećavu. "Mislim da smo se svi mnogo više trudili jer smo znali da je Majkl tu", kaže ona. "Sigurna sam da ja jesam. Bilo je toliko hladno za vreme snimanja naše scene da je suza počela da mi se sliva niz lice dok je on izgovarao svoj tekst. Nisam htela da mu uništim scenu, pa sam je pustila da klizi. Kad smo završili, bila sam toliko uzbuđena jer mi je on aplaudirao zbog toga. Rekao mi je to bilo vrlo disciplinovano s moje strane."

Za ulogu Rodriga, predstavnika španske vlade koji je organizovao posao u Barseloni sa Kenetom i Koblencom, filmadžije su želele glumca s evropskim šarmom i elegancijom, kao i harizmom dovoljno jakom da parira Majklu Daglasu i Juanu Mekgregoru. "Mislili smo da je nemoguće dovesti Antonija Banderasa, međutim, on je pristao da igra tu ulogu".

Banderas je bio oduševljen Đinom Karano. "Ona je neverovatna devojka i veoma draga za nekog ko može biti prilično opasan", kaže on. "Kad je stigla na snimanje u Barselonu za moju prvu scenu, trebalo mi je samo tri sekunde da me njen osmeh razoruža." Soderbergova tehnika snimanja brzinom svetlosti oživela je proces snimanja filmova za Banderasa. "Za glumce je brzina kojom Stiven snima fantastična", kaže on. "On samo koristi prirodno svetlo, a danas kad imamo nove tehnologije na raspolaganju, umetnost snimanja filmova postala je veoma demokratična. Impresivno je biti na snimanju s takvom grupom fantastičnih glumaca koje je on spojio, a da snimate kao da se radi o filmu nezavisne produkcije."
#15
Filmovi / The Box (Kutija)
Januar 25, 2012, 22:05:47
The BoxŽanr: drama, komedija

Trajanje: 89 min.

Glavne uloge:
Ivan Đorđević, Marko Janketić, Slobodan Negić, Majkl Dirks (Michael Dierks), Srđan Todorović, Goran Radaković, Miloš Samolov

Scenario:

Andrijana Stojković, Slavoljub Stanković

Režija:
Andrijana Stojković

SINOPSIS

Priča je zasnovana na istinitim događajima, a prikazuje mlade ljude u Beogradu početkom 90-ih godina 20. veka, momke koji zarađuju tako što pakuju stvari odlazećih diplomata i sanjaju da zaradu upotrebe za studije, snimanje ploče, putovanje na važnu utakmicu u inostranstvo.

O FILMU

"The Box" (u značenju "kutija") prvi je igrani film nagrađivane rediteljke Andrijane Stojković, koja je i autor scenarija zajedno sa Slavoljubom Stankovićem. Bioskopsko prikazivanje domaćeg igranog filma "The Box" počelo je u januaru, nakon premijernog prikazivanja prošle godine na festivalu Sinema siti u Novom Sadu. Stojkovićeva i Stanković su za projekat ovog filma dobili jednu od najprestižnijih evropskih nagrada za razvoj filmskog scenarija, nagradu Fonda Hubert Bals iz Roterdama (Holandija).

Film je snimljen uz učešće nekoliko stranih glumaca u ulogama diplomata i trojice mladih i nadarenih domaćih glumaca: Ivana Rorđevića, Marka Janketića i Slobodana Negića. U filmu se govori na nekoliko svetskih jezika. Za fotografiju u ovom crno-belom ostvarenju bio je zadužen jedan od najiskusnijih srpskih direktora fotografije Dušan Joksimović.

Premijera: Festival "Cinema city" 2011. godine
U bioskopima: decembar 2011. godine
#16
Irfan Horozović - INSPEKTOR VRTNIH PATULJAKA - Prepričana lektira

Ceo word dokument dodat kao attachment. :)
#17
Svet oko nas / Najčudniji poljubac ikada
Novembar 30, 2011, 17:45:11
Jer ti se ljubiš na tako dobar način...
Najčudniji poljubac ikada
I. H. | 30. 11. 2011. - 13:50h  | Foto: Youtube |

Novi šou televizije "TLC" pod nazivom "Virgin Diaries" prati živote muškaraca i žena koji su iz religijskih ili nekih drugih razloga odlučili da se suzdržavaju od seksa pre braka. U prvoj epizodi gledaoci će imati priliku da vide prilično čudan poljubac mlade i mladoženje koji se nikad do tad nisu ljubili.Iako će početi da se prikazuje tek ove nedelje, šou "Virgin Diaries" već je privukao pažnju mnogih gledalaca. Naime, reklamni spot za emisiju koji je prikazan pre nekoliko dana, putem sajta "Youtube" već je pogledalo oko milion ljudi.


Zvezde spota su mlada i mladoženja koji su pred kamerama doživeli svoj prvi poljubac - ne samo u braku, već i u čitavom životu. Poljubac je izmamio osmeh na lice kako gledalaca kraj malih ekrana, tako i gostiju na venčanju.


Pogledajte jedan od najčudnijih prvih poljubaca

#18
Ako nisam pogrešio (a mislim da nisam, kalendar ne laže valjda) danas je 3 rođendan foruma :)
Jeste da sam relativno noviji član, ali čestitiam svima na ovom jubileju, lep forum, dosta članova, dosta sadržaja, dosta zanimljivosti, baš za svakoga ima po nešto. :)

Želim vam sve najbolje i za sledeće rođendane, da ih zajedno ovde proslavimo :)

:rock on
#19
Muški Kutak / Koje su normalne muške dimenzije?
Novembar 14, 2011, 18:31:29
Koje su normalne muške dimenzije?Jedna nedavna studija donosi odgovor na pitanje koje od davnina muči muški rod – kolika je prosečna dužina penisa?

Francuska medicinska organizacija tamošnje Nacionalne hirurške akademije utvrdila je dimenzije "normalnog" penisa.

Naučni izveštaji pokazuju da prosečna dužina penisa treba da iznosi između 8,9 i 9,4 cm u stanju "mirovanja" i od 12,7 do 14,5 cm u stanju erekcije.

Takođe, obim bi trebalo da bude između 8,4 i 8,9 cm u "mirovanju" i od 9,9 do 10,4 u stanju erekcije.

Naučnici tvrde da muškarci treba da budu svesni "normalnih" dimenzija penisa, pre nego što se eventualno odluče na veoma opasnu operaciju uvećavajnja penisa, ili slične hirurške poduhvate.

"Osećaj da imaju nedovoljno veliki penis za muškarce može biti izvor anksioznosti i psihičke patnje. Zato se sve češće odlučuju na rizične operacije posle kojih mogu imati velikih problema sa erektilnom moći", navodi se u saopštenju francuskih naučnika.
#20
Religija / Da li nas religija štiti od svega?
Novembar 14, 2011, 18:00:39
Da li nas religija štiti od svega?

Religiozna uverenja su veoma neracionalna. Svemoćni i milosrdni bog nikako nije naklonjen stanovnicima oblasti pogođenih zemljotresom, ali oni ipak nastavljaju da veruju u njegovu dobrotu i volju.Tornado koji je zahvatio oblast u Americi, obrušio se na crkvu dok su se u njoj vernici molili.

Teolozi nude neobična objašnjenja ovakvih apsurdnih situacija. Stalno se insistira na tome da su "čudni putevi gospodnji". Ko zna šta dobro može da se izrodi iz nečega što danas smatramo katastrofom.

Religija zapravo žrtvama služi kao sigurnosni ogrtač uz pomoć kog se lakše nose sa stresom. Naučnici su otkrili da su religiozni ljudi optimističniji, pa samim tim i manje skloni stresu u depresiji. Ovakvo stanje uma im dozvoljava imuniju rekaciju na razne loše stvari koje mogu da im se dogode.

Iako su brojne kontroverze vezane za ovu temu, činjenica je da su religiozne osobe zdravije i duže žive u poređenju sa stanovnicima iste zemlje koji sebe smatraju ateistima.

Ta zdravstvena dobrobit religije najverovatnije potiče od činjenice da te organizacije funkcionišu kao sistem društvene podrške, koja uvećava svoj značaj u situacijama prirodnih katastrofa.

Religiozna temparatura skače i tokom borbi u ratovima. Strah od smrti motiviše vojnike da traže različite vrste sigurnosti. Kada su se u I svetskom ratu našli ispred pušaka neprijatelja, ovi mladići su u podjednakom broju dozivali svoje majke i boga.

Sve ovo ukazuje na važnost religije u siromašnim oblastima zemlje gde je život težak i neizvestan.

S druge strane, oni koji dobro žive, poput stanovnika Švedske ili Danske, sve više okreću leđa verovanju u boga. Njima jednostavno nije potrebna viša sila koja će da ih štiti.
#21
Funny pics / polica
Mart 04, 2009, 09:45:28