Photo info Migration of the monarchs
Monarch butterflies at Pismo Beach, California
© Mimi Ditchie/Getty Images
meni

Prikaži poruke

Ovaj odeljak vam dozvoljava da vidite sve poruke ovog člana. Imajte na umu da možete da vidite samo poruke iz onih oblasti kojima imate pristup.

Prikaži poruke meni

Teme - Oasis

#1
Koristite li ih i ako da, koje?
Ovde možemo i preporučivati sadržaj na istim ali i naći kopmanjone kome je potrebno :)
#2
Serije / House of the Dragon
Avgust 22, 2022, 11:17:40
HBO serijal smešten je 200 godina pre Games of Thrones događaja i pratiće kuću Targarijen pre njihovog spektakularnog pada kao i kasnijeg Targarijenovog građanskog rata, poznatog i kao Dance of the Dragons.

House of the Dragon, koja je zasnovana na knjizi Fire & Blood Georga R.R. Martina, neće pratiti linearniju strukturu Igre prestola i umesto toga će "skakati u vremenu". Ova nelinearnost znači da će glumačka postava biti prikazana u različitim uzrastima, što vidimo u trejleru. Trejler nam, naravno, takođe daje uvid u zmajeve, kojima je zaista potrebno samo dobro češanje glave.

https://www.imdb.com/title/tt11198330/
#3
Tehnologija / Netflix u Srbiji
Mart 16, 2022, 09:35:48
Koristite li Netflix?
Da li imate nalog?
Koje sadržaje pratite?

Da li ima neko sa praznim mestom za novog člana porodice možda? :)
#4
Klipovi / Umetnica mora biti zdrava
Mart 16, 2022, 09:34:08
Parodija  :lol  :lol  :lol

#5
Da li ste probali, kako vam se čini, šta mislite o ovoj tehnologiji i razvoju iste?#6
Funny pics / Dnevna doza gym Srbende
Oktobar 03, 2015, 16:02:40
#7
Magija / Da li ste imali paranormalno iskustvo?
Oktobar 03, 2015, 16:01:23
Da li ste imali paranormalno iskustvo? Možete i opisati svoja iskustva u ovoj temi naravno ili napomenuti koji tip iskustva ste imali.
#8
Funny pics / Besplatna kafa
Oktobar 03, 2015, 15:58:13
#9
Magija / Kome dajete svoju sliku?
Oktobar 03, 2015, 15:57:49
Kome dajete svoju sliku? Magijska upotreba fotografija

Ako neko ima vašu fotografiju, a zna magijski da je upotrebi, možete da postanete žrtva opasnih, zlih sila koje mogu za kratko vreme da izazovu bolest, propast, da vam unište život, ili ga čak - oduzmu. Ukoliko postoje neobjašnjivi događaji koji vas dugo prate ili ako konstantno osećate prisustvo neke negativne sile, to može biti pokazatelj da ste žrtva crne magije.
Susrećući se sa mnoštvom ljudi kroz moju astrološku praksu zaista sam čuo neverovatne priče. One su nekad bile toliko teške da se i sada naježim sećajući ih se. Neke najzanimljivije sam već opisao u prethodnim brojevima, ali u međuvremenu su se pojavili novi primeri koje želim da podelim sa vama.

KAKO SE OTKRIVA
Važno je da se simptomi otkriju na početku, dok crna magija ne sruši najvažnije segmente nečijeg života. Često i tada nije nemoguće da se situacija reši, ali posledice ostaju. Nemojte biti paranoični pa svaki neuspeh ili loša dešavanja da pripisujete crnog magiji, ali ako se neke stvari ponavljaju bez logičnog objašnjenja i pri tome se i psihofizički loše osećate, možete da posumnjate na takav uticaj. Početni simptomi su glavobolja, vrtoglavica, neraspoloženje, depresija, gubitak apetita, hroničan umor, nesanica, učestale svađe, maleri i dr. Ako se nekoliko ovih simptoma javi u isto vreme i ako traju duže od tri meseca, onda treba sumnjati na crnu magiju.
Postoji više tehnika kako bi se odredilo da li je neko pod crnom magijom. Ja lično prvo koristim horoskop da vidim da li je osoba uopšte tome podložna, kao i da se vidi snaga magijskog napada i mogućnost zaštite od njega.
Drugi dobar metod su tarot karte koje mogu da daju odgovor na ovako konkretno pitanje. Tu je još i visak koji može da detektuje negativne energetske vibracije. Ako se iz dva ugla potvrdi da je u pitanju magija, onda zaključujemo da se radi o negativnoj sili koju je neko poslao sa određenim ciljem. Od napada može da prođe nekoliko dana dok se ne pojave prvi simptomi. U početku su oni ređi i blažeg inteziteta, a onda postaju sve češći i intenzivniji.
Iako mnogi smatraju da je magija zastarela i da se u moderno vreme ne koristi, moraću da kažem da to nije tačno. Bez obzira da li je u pitanju gradska ili seoska sredina, magija je jednako rasprostranjena. Ipak, malo je onih koji to sami umeju da urade, pa takvu uslugu uglavnom traže od vračara. Neke od njih su spremne da za par stotina evra urade vradžbinu koja može da ima dramatičan uticaj na nečiji život.

NESREĆNA UDAJA
Devojka koja je bila kod mene imala je upravo takvo iskustvo. Gledajući njen horoskop, primetio sam jedan težak aspekt koji bi mogao da bude magijske prirode, ali nisam bio siguran da se radi o tome. Pitao sam je da li ima nekih problema, ali mi je odgovorila da je sve u redu i da se udaje za mesec dana. Došla je da joj uradim uporedni horoskop nje i njenog budućeg muža. U njenom horoskopu se zaista aktiviralo vreme za udaju. Međutim, polje braka joj je bilo izuzetno loše postavljeno. Dakle, prvi brak teško može da uspe. Pluton, koji se nalazio u kući braka u lošem aspektu sa Marsom, nije mogao da ukaže ni na šta drugo osim na razvod i to pod dramatičnim okolnostima. Upravo je taj aspekt trebalo da se aktivira, a poslednje što je ona trebalo da uradi je da se uda u tom periodu. Time bi samo isprovocirala teške aspekte, a onda bi se sigurno desilo nešto loše.
Međutim, njena euforija oko udaje je bila toliko velika da nisam mogao da joj kažem ono što bi moglo da se desi. Venera (ljubav) joj je bila u zagrljaju Plutona (smrt, magija) što ukazuje da neka druga sila ruši ljubav ili brak. Sve je ličilo na mogući magijski napad koji će se odigrati u bliskoj budućnosti, po mojoj proceni - za šest meseci.
Uporedni horoskop nije ni bilo potrebno raditi, jer je njen već dovoljno pokazao. Ipak, uzeo sam i njegov datum i kad sam preklopio njihove horoskope samo sam potvrdio ono što sam u njenom video. Oni su bili neprijatelji u jednom od života i sada su se ponovo sreli. Njegov Mars u kvadratu sa njenim Saturnom, ali i njegov Saturn na njenom Južnom čvoru nikako nisu bili srećni pokazatelji. Neki težak dug je tu bio, a ljubavna romansa koja se između njih desila bila je samo uvertira u patnju koja ih je čekala.
Ipak, morao sam da je upozorim, iako sam znao da me neće poslušati. Rekao sam joj da niti je vreme za udaju, niti je ta osoba za nju. Pogledala me je zbunjeno, negodujući zbog onoga što sam rekao. Ponovo sam joj skrenuo pažnju da ga je pogrešno procenila i da kratko vreme koje su proveli zajedno nije dovoljno da sagleda svoju vezu iz pravog ugla. Rekla je da je venčanje već zakazano i da joj deluje neverovatno to što joj pričam, hvaleći ga kako je on divan i pažljiv. U stvari, ti loši aspekti nisu morali da se ispolje kroz njegove loše osobine, ali on je bio mamac da se njoj izdešavaju problematične stvari. Dakle, za nju je prvi brak mogao da bude samo jedno veliko karmičko pročišćenje, a nikako uživanje i blagostanje.
Rekao sam joj da bude oprezna i da prati šta se dešava. Ukoliko primeti da joj se dešavaju čudne stvari ili da se psihofizički oseća loše treba odmah da mi javi da nešto preduzmemo. S obzirom da je magijsko dejstvo nevidljivo, ne možete biti sigurni da li su određena dešavanja izazvana tim putem.

PUTOVANJE KROZ TUNEL
Nekoliko dana posle svadbe počela je da se oseća loše. Bila je strašno umorna i svakodnevno ju je bolela glava. Iako se borila s tim, jednostavno joj ništa nije polazilo za rukom. Bila je icrpljena i malaksala. Uglavnom je ležala i bila izolovana u kući. Posle nedelju dana situacija se malo poboljšala, ali nakon desetak dana sve se opet vratilo na isto. Išla je kod lekara, all nije dobila nikakvu dijagnozu, osim da se što više odmara. Pregledi su ukazivali da je zdrava, a ona se osećala sve gore. Posle dva meseca je dosta smršala. Niko im nije dolazio u kuću, a sa mužem je počela strašno da se svađa. On je sve manje vremena provodio sa njom i uglavnom je bio odsutan. Njihov odnos je vrlo brzo zahladneo, a nju je povređivalo to što se on uopšte nije zauzeo da joj pomogne. Prošlo je četiri meseca, ali se situacija nije promenila. Par dana joj je bilo bolje, pa onda opet loše. S obzirom da medicinski nije bila bolesna, morala je da radi. Nekad bi i posle cele neprospavane noći iscrpljena išla na posao, pa je nekako jedva uspevala da izdrži, dok se ne vrati kući da legne. Tek tada bi malo uspela da zaspi.
Kada bi se osećala bolje, šetala bi sama. Niko joj nije trebao jer je izgubila kontak sa svetom, sa ljudima. Iako su je mnogi zvali, nije imala želju ni sa kim da se vidi. Gubila je volju za svim što je ranije volela i postala je prema svemu ravnodušna. Gotovo ništa nije moglo da je usreći. Jedino je želela da izađe iz tog teškog stanja, ali nije znala šta da radi. Polako su počeli da se javljaju košmari i to ju je plašilo. Stalno je sanjala kako je primorana da ide na neko nepoznato mesto koje joj je izgledalo strašno. To je bio neki uzak put, koji kroz tunel vodi u nepoznato. Doživljavala je veliki strah kada je bila na sredini tunela. Tu se uvek budila u znoju. Bila je preplašena. Nakon toga više ne bi mogla da spava.
Pri tumačenju simbolike snova, tunel i put u nepoznato su obično predskazanje smrti. Osećala je da nešto nije kako treba, ali pošto se nije razumela u okultno nije mogla ništa da objasni. Taj san se ponavljao više puta i užasno ga se plašila, iako ga nije baš razumela. Ipak, osećala je neku jezu u njemu, nešto što je užasno uznemiravalo. Nakon nekog vremena je prestala da ga sanja i tada se osećala bolje. Opšte stanje joj se poboljšalo, ali ona nije znala da objasni kako. Plašila se da se opet sve ne vrati na staro. Nakon mnogo vremena, počela je da vozi kola. Međutim, izgleda da je to bio samo trik da se više opusti kako bi se ostvarilo ono što je neko naumio.

BORBA U ZAPALJENIM KOLIMA
Tokom jedne noći dok je vozila, ona neobjašnjivo gubi kontrolu i udara u bankinu, pa u neko drvo gde su se kola i zapalila. Borila se da izađe, ali nikako nije uspevala da otvori vrata. Kada je već počela da se guši od dima i kada je izgubila nadu da će da se izvuče, videla je kako staju neka kola i ljude koji trče ka njoj. Probudila se u bolnici. Imala je opekotine drugog stepena. Na svu sreću, ostala je živa. Da ti ljudi nisu naišli tako brzo je izvukli je iz auta, verovatno se ne bi spasila.
Magijski aspekt je dostigao svoju kulminaciju, ali uspela je da se izvuče. U horoskopu je imala Jupitera u 1. kući (ona, život) što ukazuje na veliku zaštitu u opasnim situacijama. Astrologija ovaj aspekt zove ,,Velika sreća" jer smatra da postoji anđeo koji čuva osobu, a aktivira se onda kad je situacija beznadežna i kad samo viša sila može da pomogne.
Naravno, sve ovo mi je ona ispričala jer se setila da sam joj rekao da se nikako ne udaje, pa je došla vidi da šta se zapravo desilo. Svi simptomi koje je navodila, bili su siguran znak da je pod magijskim uticajem. Naravno, brak joj se raspao i vratila se kući. Sve ovo je bilo predodređeno, jer brak sa Plutonom u 7. kući i ostali aspekti u njenom horoskopu ne mogu bilo šta dobro da donesu. Na žalost, sve je otišlo u najgoru krajnost.

TRI JEZIVE KARTE
Postoji nešto što mi je u horoskopu bilo izuzetno sumnjivo, a intuicija mi je ukazala na neku informaciju. Razmišljao sam kakav oblik magije je primenjen i onda sam pogledao kroz tarot da svoju sumnju potvrdim. Na pitanje da li je osoba pod crnom magijom otvaraju se tri ključne karte i to Mesec (magijski napad, psihički problemi, mračne sile, opasnost), Obešeni čovek (beznađe, propast, bolest, samoća, smrt) i na kraju Kula (razaranje, nasilje, povrede, opasnost po život). Kombinacija ove tri karte je standardna kada je u pitanju magijski napad, a ujedno to su i najdestruktivnije karte koje, kada se ovako spoje, mogu da ukažu na životnu opasnost.
Na pitanje kakav oblik magije je primenjen, tarot daje informaciju da je rađena magija sa njenom slikom. Tačnije, slika je ritualno spaljena i uz određene vradžbine ona je trebala da izgori u vatri, odnosno nekom požaru. Karta Kula, koja se pojavila u otvaranju, predstavlja između ostalog i požar, jer se na slici ruši kula koja je u plamenu i zapaljeni ljudi padaju sa nje u velikom očaju. Kula inače nema vrata, što ukazuje da nema izlaza iz nje, već je moguće izaći samo skakanjem u ambis.
Bila je šokirana. Sliku je uzela sa svadbe jedna rođaka njenog muža koja je bila protiv tog braka. Nakon toga smo uradili određeno čišćenje negativne energije i rekao sam joj šta treba da uradi da bi bila zaštićena od sličnih stvari, iako sam smatrao da više neće imati problema. Ova priča je imala srećan kraj, ali ne završe se sve na taj način.

ENERGIJA TRAŽI SVOJU ŽRTVU
Pre nekoliko godina jedna devojka je imala slilčne probleme. Takođe su se sami od sebe javili simptomi koji su neverovatno podsećali na crnomagijske. Devojka je jednostavno počela da kopni. Bilo joj je užasno loše. Iz nedelje u nedelju, bilo joj je sve gore. Jednostavno se topila. Lekari nisu našli uzrok njenih tegoba, osim da je izgubila apetit, i nisu mogli nikako da joj pomognu. Raskinula je veridbu, izgubila posao, došla finansijski na ivicu egzistencije... Sledeće o čemu je razmišljala bilo je samoubistvo, jer nije videla nikakvu nadu. Ostala je potpuno sama u najtežem periodu. Život joj se u pretvorio u pakao. Jedino što je želela bilo je da nestane sa lica Zemlje, samo da više ne podnosi muke koje su je snašle. Mislim da joj je u tom trenutku ostalo još samo mesec - dva života, jer joj telo više ne bi izdržalo toliki pritisak.
Naravno, kada ima ovoliko neobjašnjivih pokazatelja a nesreće se nižu jedna za drugom, onda je to siguran znak da nisu čista posla u pitanju. Na kraju se ispostavilo da joj je neka drugarica, zbog ljubomore, ritualno zakopala slliku na grob samoubice sa namerom da joj uništi život i da je na kraju dovede do samoubistva! Ovo je poznati crnomagijski ritual koji zaista može da izazove drastične stvari, pa čak i smrt. Međutim, nije dovoljno da se slika samo zakopa. Postoji određeni obred: na koji način se to radi, u koje doba dana, na koji dan i u koji sat, kao i niz propratnih stvari. Ako se magija izvede po svim ritualnim pravilima, rezultat može biti poguban po osobu o kojoj se radi.
Na svu sreću, i ona je ipak uspela da se izvuče i vrati se u normalan život. U njenom horoskopu ključnu ulogu odigrao je Jupiter. Naravno, njegova zaštita je i ovde bila prisutna, pa je višom silom bila spasena. Devojka koja joj je to uradila posle nekolko meseci je završila na psihijatriji. Energija koja je poslata mora da nađe svoju žrtvu, pa ako ne uspe da dođe do onog kome je namenjena, vraća se onome koji ju je poslao.
U svakom slučaju, budite oprezni ako vam se dešavaju neobični događaji. Nikada ne znate odakle, zapravo, dolaze takve stvari. I, pazite kome dajete svoju fotografiju...
#10
Magija / Sihir – najgori oblik crne magije!
Oktobar 03, 2015, 15:50:18
Sihir – najgori oblik crne magije!

Ukoliko vam netko, "postavi" sihir, razoriće odnose u vašoj obitelji, nećete imati napretka u jednoj ili u svim sferama života i ono najgore, može izazvati realnu psihičku ili fizičku bolest, tvrdi Iscjeljiteljka Hidajeta. Iako se na našim prostorima pričaju razne legende ili anegdote u koje se vjeruje ili ne, sihir je ono s čime su se mnogi ljudi susretali i to pamte kao nevjerojatno loše iskustvo.


"Sjećam se da mi u tom periodu nije baš "išlo" u životu. Imao sam stalno neke probleme a da nikako nisam uspijevao shvatiti što se zapravo događa. Znam da se sve kretalo u nekom negativnom smjeru ali sam razmišljao da je naišao loš period. Jednog dana pošao sam sa drugarom prošetati , zaustavila nas je starija nena i rekla mi da mora nešto reći: Tebi je dijete netko učinio zlo! Gledao sam je zbunjeno prijatelji su mi preporučili da posjetim Hidajetu i od tad sve ide na bolje"
– poćinje svoju ispovijest IGOR (29), mladić koji tvrdi da je bio žrtva sihira.

Kako prepoznati Sihir?
Sihirbaz, točnije onaj tko postavlja sihir, dođe do nečega što je izravno ili neizravno u dodiru s tijelom žrtve (kosa, nokti, izlučevine-uzimaju se s odjeće žrtve). Mnogi su posvjedočili da im je nestao dio odjeće i potom se nekim čudom pojavio, doduše izmijenjen (poderan, izvezen koncem određene boje, isprljan nečim što je teško ili nemoguće očistiti).

Ove stvari se vraćaju, ali sada je na njima sihir koji najčešće počinje djelovati onog momenta kada dođe u dodir s vlasnikom, ali ovako nešto nije pravilo.

"Nastavila je da mi priča i zaista sam mislio da će mi reći neke uobičajene stvari koje kažu. Ipak sam se prevario"
– kaže IGOR. i dodaje što mu je Hidajeta rekla:

"Ja ću ti pomoći. Ti pored svoje kuće imaš neki prostor gdje ne sjedite baš svakog dana, tu ćeš negdje naći ljuske od jajeta. U tvom ormaru se nalazi poderan plahtu, u saksiji za cvijeće ćeš pronaći crveni konac. Uzmi sve to i baci u rijeku." Zanijemio sam. Čim je rekla prostor pored kuće, sjetio sam se šupe u kojoj držimo drva!
– sjeća se IGOR

"Pitao sam je odakle bi to moglo da se nalazi kod mene i tko je uopće sve to mogao tu da ostavi. Rekla je samo da mi je netko tko živi u blizini moje obitelji i mene postavio sihir, i da je to osoba koja nam želi zlo. Samo što sam stigao kući, počeo sam tražiti sve što je rekla i našao sam. Nikada se čudnije u životu nisam osjećao. Tada nikome o tome nisam želio pričati. Bacio sam sve te stvari i nisam htio razmišljati o tome. I zaista, lagano je sve dolazilo na svoje"
– završava priču UM

Ne postoje nedodirljivi i zaštićeni!
"U Kur'anu je zapisano i manageri je izrekao da je to složeno djelovanje zlih duhova i podložnost utjecaju nadnaravnih sila. Da bi se čovjek time bavio morao bi pogazi načela koja u Kur'anu postoje, one principe kojima se mi muslimani vodimo.Onaj tko vjeruje u Allaha, ne može biti sihirbiz. Kada vam je sihir postavljen tada šejtan (džin) kontrolira ljudsku svijest i osoba nije svjesna svojih postupaka. Ne postoje nedodirljivi i nezaštićeni"
– kaže Hidajeta.

Kako se postavlja sihir
Postavljanje sihira može biti izvedeno sa tri strane. Prvi slučaj je kada sihirbaz svojom rukom postavi ono sto je uradio. Zatim postoje oni ljudi koji traže da se sihir napravi. Oba ova slučaja, kada je u pitanju mjesto na kojem će se naći sihir, su indentična.

I sihirbaz i onaj u čije je ime sihir urađen, postavljaju sihir samo na onim mjestima koja su dostupna svakom čovjeku (postavljanje sihra na / u zemlju, u temelj, krov objekta, mjesta unutar kuće, često na prilazu kući). Nakon što sihirbaz napravi sihir, on naredi džinima (šejtanima) da postave sihir na mjesto do koga će biti izrazito teško ili nemoguće doći: procijepi u stijenama, tekuće, stajaće vode itd.

Zlo uvijek dolazi kada ga najmanje očekujemo, a uvijek dolazi kroz slabost ljudskog srca, to je zakonita istina uvijek dolazi u praksi, vrata se otvaraju uvijek iznutra, a ne izvana. Strah prema magiji je strah od nepoznatog, koji je prirodno urođen svakom čovjeku, ali i nametnut autoritetima, običajima i tradicijom klasičnog životnog stila.

Crna magija se upotrebljava i koristi da bi povrijedila nekog, učinila loše protiv njegove volje.

Čini i Uroci
Nije opasna samo magija koju crni mag može baciti na nekoga. Najčešće se sreće takozvana "nagazna magija" koja izaziva mržnju i nepodnošljivu odbojnost najčešće bračnih drugova. Isto tako je opasna i magija sa zadrškom. To mogu biti magijski uticaji bačeni na nečiju kuću prije mnogo vremena i takva magija može oživjeti, odnosno, može postati aktivna i uništiti život nekome ko nije ni kriv ni dužan. Ta je crna magija slijepa i ne bira žrtve.

Bilo ko vam može naškoditi ukoliko koristi odgovarajuće zle magijske formule i to će učiniti, osim ako ste se na odgovarajući način zaštitili protiv takvih duhovnih i magijskih napada. I to će se tako nastaviti sve dok ne budete spremni da prihvatite činjenice o postojanju crne magije, a ne svi prihvatati kao lošu sreću, besmislenu zabavu ili čistu slučajnost.

Na svijetu je previše slučajnosti da bi se to moglo prihvatiti kao čista slučajnost. Svejedno je da li Vi lično vjerujete ili ne da Vas neko može "srediti" magijskim djelovanjem, takva osoba će Vas "srediti i naškoditi Vam".
#11
"Gospa Nola" Isidora Sekulić

U zbirci "Kronika palanackog groblja".
Iz Vojvodine – Bačka.

Gospa Nola
Stub porodice, fine o svemu i svima. S obzirom da njena maćeha nije bila zainteresovana za kucne poslove (Italijanka).
Na groblju se dešava "Igra senki", simbolična slika duša ljudi kojih vise nema, "krsta" – dva groba "krsta".

Ona brine o usvojenoj deci.

Bila je zaljubljena u sudiju, posebno nakon smrti muža, njena duša i dalje bdi nad dusama drugih ljudi.

"Hranim tela, a ne hranim za dušu" – izlazak I zalazak sunca npr.
Karkter: provost i inat, ozbiljnost, očvekoljublje.
Za života je brinula o tri muža – Srba poslednji muž.
Brinula je o svom ocu, maćehi, sestri,Tomi, usvojenoj deci.

Opis: "muškarac", ružnjikava, muškobanjasta i sve takve poslove je obavljala.
I ona i sestra su izdale oca jer su ružne, baš zato što ne liče na njega – "sevdalijena suza". Jedina zajednička crta sa ocem, npr. izdere se na slugu i bukvalno krene da plače, ne pokazuje često svoje emocije zbog zloupotrbe istih!

Poruku koju dobija od roditelja jeste da je ružna,  prihvatila je sebe u potpunosti. I ako se udala za bogatog Tomu, ne sređuje se –  nosi vojničke čizme, siva suknja, kaputic. Ne ističe ništa ženstveno u sebi, uprava to se dopalo Tomi, iskrenost, poštenje, vrednoća.
Usvaja decu, Hansa (nema) j Luku.
#12
Ljubavni horoskop: Kakva je perspektiva vaše veze

padate u one koji ne preskaču stranice dnevnog horoskopa, uvek novog poznanika pitate kada je rođen, stalno istražujete natalne karte... Setite se datuma kada ste počeli da se zabavljate sa svojim partnerom i odredite u kom horoskopskom znaku je rođena vaša veza. Na osnovu datuma godišnjice otkrićete kakva vas budućnost, po Zodijaku, čeka. 
Započeli ste vezu u znaku:
OVNA (21.03. – 20.04)

To je razdoblje prvog znaka Zodijaka, a Ovan predstavlja decu u svima nama. To je tvrdoglav i strastven znak, voli da se prepire i misli samo na sebe. Ovan spada u vatrene znakove, tako da će veza biti strasna, ali pošto ovim znakom vlada planeta rata Mars koji je zaslužan za svađe - prekidi i pomirenja su česti u ovoj vezi.
Dobre strane:
Nikada vam neće biti dosadno!
Loše strane:
Tamna strana Ovna je sebičnost i ego s kojim se nije lako nositi, pa pripremite živce.
Plus:
Bavite se sportom zajedno, jer ovaj znak pršti od energije. Ako je dobro usmerite, uživaćete. I u svlačionici može biti zanimljivo...
   Započeli ste vezu u znaku:
BIKA (21.04 – 21.05.)
Blago onima koji su zaljubili u vreme vladavine Bika. To je najsenzualniji znak Zodijaka, jednostavno uživa u svemu. Ako je vaša veza započela u razdoblju Bika, biće puna dodira, poljubaca, seksi masaža i ostalih poslastica. Uživaćete u izlascima, odlascima na izložbe, izletima i u puno, puno plesa!
Dobre strane: Bikom vlada Venera, planeta ljubavi, pa vas očekuje maženje, ljubljenje i uživancija na svakom koraku.
Loše strane: Bikova štedljivost će vam sigurno smetati.
Plus: Bikovi su vladari plesnog podijuma – uživajte!

Započeli ste vezu u znaku:
BLIZANACA (22.05 – 21.06.)

Ovo vreme je pravi pogodak. Blizanac je znak komunikacije i zato će ova veza potrajati, jer ćete probleme rešavati razgovorom. Možda će vam biti potrebno par kapi romantike da zasladite sav taj razgovor!
Dobre strane: Uvek ćete imati o čemu da pričate, pa makar to bili i tračevi.
Loše strane: Manjak romantike definitivno ćete nadoknaditi razgovorom, ali malo više poljubaca ne bi nikome naškodilo.
Plus: Veza će prštati od seksi mailova, SMS-ova i papirića ispisanih raznim slatkim porukicama!

Započeli ste vezu u znaku:

RAKA (22.06 – 22.07.)
Svaka čast, izabrali ste pravi tajming za početak veze. Rak je znak porodice i doma, a ova veza ima super izglede da preraste u nešto ozbiljnije. Rakovi uživaju u hrani, tako da se možete voditi za onim – put do ljubavi ide preko stomaka.
Dobre strane: Biće vam lako da izrazite svoje emocije, a pogotovo kada se ušuškate pod ćebe i gledate filmove... mmm.
Loše strane: Rakovi su poznati po svojim izlivima emocija, tako da ćete se možda ponekad osećati kao da vas sve to pomalo guši.
Plus: Sigurno ćete uživati u dobrim izlascima.

Započeli ste vezu u znaku:

LAVA (23.07. – 22.08.)
Ovo veza će početi burno, ali verovatno i izbledeti jednako brzo. Lav je vatreni znak, pa će veza biti puna zanimljivih događaja. I nikada (i nigde) vam neće biti dosadno! Nažalost, takva strast obično ne potraje dugo, ali ako je neko od vas zemljani znak (Devica, Bik, Jarac), možete stvari spustiti na zemlju.
Dobre strane: Dramatični usponi!
Loše strane: Dramatični padovi!
Plus: Lav je najzaigraniji znak, iskoristite to, uživajte u vodenim sportovima, trčanju. Biti detinjast u ovoj vezi je naredba!

Započeli ste vezu u znaku:
DEVICE (23.08 – 22.09.)
Devica je znak koji voli da se opterećuje detaljima, pa ćete se verovatno, osim datuma kada ste se sreli, sećati i svega što ste imali na sebi! Ovaj zemljani znak ponekad je previše opsednut detaljima tako da i ne obraća pažnju na velike stvari koje propušta. Ali, i Device se znaju prepustiti strastima, kad niko ne gleda...
Dobre strane: Mislićete na sve važne datume, a oko vas će sve prštati od urednosti.
Loše strane: Sitničavost može da smeta.
Plus: U ovoj vezi imaćete plan za svaku zajedničku aktivnost. Razmislite koliko zajedničko pranje sudova može biti zabavno.

Započeli ste vezu u znaku:

VAGE (23.09 – 22.10.)
Vaga je dobar znak za početak nove veze tako da imate velike šanse za uspeh. Harmonija, zajedništvo i briga o partneru temelji su veze, ako je započete u ovom periodu. Ponekad Vage napuste vezu bez reči, ali tu nema pomoći.
Dobre strane: Venera, planeta ljubavi pazi na vas.
Loše strane: Vage su često neodlučne, pa ćete se možda teško odlučiti između odlaska u disko ili filma kod kuće.
Plus: Izležavajte se i uživajte masirajući jedan drugog ili hranite partnera čokoladom, pa temeljno pokupite ostatke. Vagina lenjost može se dobro iskoristiti.

Započeli ste vezu u znaku:
ŠKORPIJE (23.10 – 21.11.)

Škorpija je znak koji vlada strašću tako da ćete se nauživati, ako je vaša veza počela u vreme vladavine ovog znaka. Još jedna stvar je karakteristična za Škorpiju – mističnost, a ni osveta mu nije strana,  zato pazite šta radite.
Dobre strane: Moramo li da pričamo o tome, počinje sa s...
Loše strane: Ako nešto krene naopako, stvari bi mogle da postanu opasne.
Plus: Veza u znaku Škorpije otkriće vam stvari koje niste znali o sebi.
 
Započeli ste vezu u znaku:
STRELCA (22.11 – 21.12.)
Dobrodošli u svet avantura! Uživaćete u vatrenim trenucima svoje nove veze. Možda ona neće trajati dugo, jer Strelci vole uvek nove stvari.
Dobre strane: Ova veza će biti puna preokreta, svađa i pomirenja.
Loše strane: Za Strelca je trava uvek zelenija negde drugde.
Plus: Strelac je znak koji obožava putovanja, pa ako ste započeli vezu u vreme njegove vladavine, iskoristite to punim plućima, krenite na zajedničko putovanje.

Započeli ste vezu u znaku:

JARCA (22.12. – 20.01.)
Ako želite dugu vezu, ona koja je započela u vreme Jarca ima jako dobre izglede za to. Moglo bi vam se dogoditi da ostanete zajedno s partnerom dok vas smrt ne rastavi. Ali, takva veza donosi i veće odgovornosti. Jedino vas Jarčeva problematičnost može ponekad nervirati.
Dobre strane: Možete ostvariti sve što zamislite, i to udvoje.
Loše strane: Jarac je hladan znak, tako da, ako niste pripadnik nekog vatrenog znaka, stvari bi mogle biti prilično smrznute.
Plus: Provodite zajedno svo slobodno vreme, vaša veza će procvetati.

Započeli ste vezu u znaku:
VODOLIJE (21.01- 18.02.)

Od svih znakova koji vladaju Zodijakom, Vodolija najviše uživa u svojoj originalnosti i različitosti. Ako je vaša veza započela u vreme Vodolije, trajaće onoliko koliko ćete jedan drugome dati prostora za slobodu.
Dobre strane: Zajedno možete osvojiti svet – ako poštujete slobodu partnera.
Loše strane: Ovo baš i nije najstrastveniji znak, ali ako se potrudite, mogli biste uspeti.
Plus: Vodolije su uvek spremne za ludosti.
 
Započeli ste vezu u znaku:
RIBA (19.02 – 20.03.)
Kad ste se sreli, verovatno ste odmah osetili da ste stvoreni jedno za drugo. Oni koji se zaljube u znaku Ribe, uživaju u vremenu koje provode zajedno, jer Riba je najromantičniji i najemocionalniji znak. Vi i partner stvorićete svoj svet.
Dobre strane: Kreativna i romantična zajednica u kojoj ćete uživati.
Loše strane: Imaćete problema u susretu sa stvarnošću.
Plus: Najdraža Ribina aktivnost je uživanje u degustaciji raznih pića i u dobroj muzici. U svakom slučaju, znaćete da uživate.
#13
Vreme rođenja određuje vaš karakter: 24 sata – 24 tipa ličnosti

Datum rođenja nije dovoljan okvir za određivanje nečijeg karaktera. Tačnost analize karaktera uveliko zavisi od sata rođenja. Pogledajte šta vreme kada ste došli na svet govori o vama.Ako ste rođeni...
Od 0 do 01 sat

Ove osobe karakteriše agresivnost (Ovan) udružena s izdržljivošću (Saturn). Okolina ih smatra tvrdoglavima i izrazito ponosnima. Nedostaje im osećaj za diplomatiju. U povoljnim okolnostima, ovakva konstelacija može dovesti do neverovatnih stvaralačkih dostignuća.

Od 01 do 02 sata
Moć, ugled i status za vas predstavljaju sve. Zbog toga najčešće trpe vaši najbliži. Uspešni ste u životu zahvaljujući tome što znate da upravljate ogromnom energijom koja vam stoji na raspolaganju. Svom usponu prema vrhu treba da zahvalite svesrdnoj pomoći uticajnih (Jupiter) starijih (Jarac) osoba.
   
Od 02 do 03 sata
Rado se istovremeno posvećujete brojnim zadacima. Dinamični ste i sposobni da se oduševljavate (Mars), ali isto tako vrlo brzo gubite zanimanje za stvari koje ste započeli. Ponekad ste isključivi i netolerantni, pa vam nešto više trpeljivosti ne bi smetalo.
   

Od 03 do 04 sata
Tanani ste i osetljivi, pa vas je lako povrediti. Vidljivi dokazi odanosti i naklonosti (Venera) vama su jednako važni kao što su vam važni porodica i kuća (Rak). Volite finansijsku sigurnost. Može se reći da vrlo vešto baratate novcem.
   
Od 04 do 05 sati
Vaša razmišljanja (Merkur) uvek su usredsređena prema konkretnom cilju. Puna su koncentracije i snage volje. Zato u svakom poslu postajete autoritet (Lav). No vi ste ipak više salonski lav. Međutim, kada preveliki značaj dajete društvenim odnosima, padate u depresiju.
   
Od 05 do 06 sati
Najbolje se osećate kad ste u prilici da u postojeći haos uvedete red. Vaša ljubav (Sunce) pripada detaljima (Devica), pri čemu vam je teško razlučiti bitno od nebitnog. Tako stalno rizikujete da novac trošite na stvari koje vam uopšte nisu potrebne. U poslu ste marljivi i savršeno obavljate svoje dužnosti.
   
Od 06 do 07 sati
Šarmantni ste i uvek dobro odeveni (Vaga). Vaš stan je ukusno uređen i mesto je gde se često okupljaju vaši prijatelji. Vrlo ste ljubazni prema svakome. Najveća opasnost leži u činjenici da vaša emocionalna sigurnost (Mesec) zavisi o drugima, a ne o vama.
   
Od 07 do 08 sati
Stvari nazivate onakvima kakve jesu i nemate dlake na jeziku. Vi govorite (Merkur) ono što mislite (Škorpija). Ali vi znate i ćutati kao zaliveni. Uspeh na poslu možete zahvaliti svojoj spremnosti da sve podredite jednom cilju i bogatoj mašti. Intrige i nepoverenje mogu da vas izbace iz takta.
   
Od 08 do 09 sati
Igra, sport i mnogo kretanja na svežem vazduhu veoma su vam važni (Strelac). Stalno pokušavate prekoračiti granice, svejedno jesu li u pitanju društvene, duhovne ili državne granice. Privlače vas stranci. Novo prijateljstvo (Venera) vam mora ponuditi nešto novo što još niste doživeli. Rođeni ste avanturista.
   
Od 09 do 10 sati
Vama su neprestano potrebni konkretni povodi (Jarac) da biste bili aktivni (Mars). Zahvaljujući velikom talentu za organizaciju i disciplinu, uviek ostvarujete cilj koji ste postavili. Dobro se osećate kad pomažete drugima, pre svega, članovima svoje porodice.
   
Od 10 do 11 sati
Vama su svi ljudi isti. Za vas ne postoje klasne razlike, svakom dozvoljavate lični stav i razvitak. Imate osećaj za bavljenje okultnim, puni ste razumevanja (Jupiter) i uvek otvoreni za nove ideje (Vodolija). Budući da tako jako volite ljude, najčešće ste okruženi iskrenim prijateljima.
   
Od 11 do 12 sati
Posebno ste uspešni kad posao obavljate ,,iza kulisa". Tada stvarno možete postići velike stvari. Sve dok uspevate osigurati dovoljno mira (Saturn) da napunite baterije (Ribe), ostvarujete izvanrednu karijeru na području umetnosti i tu vam ništa ne stoji na putu.
   
Od 12 do 13 sati
Svaki posao završavate do kraja. Razum vam pomaže da ne trošite previše vremena na nebitno. Materijalna sigurnost (Bik) u okrilju porodice je najvažnija za vaš duševni mir (Mesec). Vrlo retko ste samoinicijativni. Kontakte uspostavljate retko, samo ako vam se ljudi obrate.
   
Od 13 do 14 sati
Mišljenja drugih često uzimate k srcu. Zbog toga nekada mislite da se sve što je rečeno ili učinjeno odnosi isključivo na vas. Neretko kao istinu uzimate i samo ono što vi smatrate istinom. Možda vas upravo ta osobina dovodi do izuzetnih uspeha u poslu.
   
Od 14 do 15 sati
Svom životnom partneru ostajete verni do kraja života (Venera). Ali ako osetite da u njegovom životu ne zauzimate središnje mesto (Lav), odmah ćete potražiti drugog partnera. Umetnost i gluma zauzimaju visoko mesto u vašem životu. Za decu ste spremni da žrtvujete baš sve.
   
Od 15 do 16 sati
Punu afirmaciju doživljavate samo u onoj delatnosti (Mars) u koju možete uneti sve svoje osećaje (Rak). Srdačna ste osoba koja blista od samozadovoljstva. Ali znate biti razdražljivi ako ste odbačeni. Dajte oduška svojoj ljutnji. Tako ćete izbeći agresivnost, teške reči i uvrede.
   
Od 16 do 17 sati
Novac za vas ima važnu ulogu. Zbog toga mislite (Bik) da već u prvoj polovini života morate nešto steći (Jupiter). U svemu tome dobro dođe vaša sposobnost da se uzdignete iznad svakodnevice i sitnih podvala, kao i mogućnost da stvari sagledate unapred.
   
Od 17 do 18 sati
Sve dok budete zavisni od svog perfekcionizma, ceniće vas ljudi i privatno i poslovno. Vrlo ste praktična osoba i s uspehom se nosite s ljudima koji se suprotstavljaju vašim planovima. Pri tome vas vaša sklonost detaljima (Devica) često zna zavesti i stajati na putu do ostvarenja cilja (Saturn).
   
Od 18 do 19 sati
Samo u povezanosti s drugim ljudima (Vaga) možete ostvariti svoje životne ciljeve (Saturn). U prijateljstvu vam treba mnogo strpljenja kako biste izašli na kraj sami sa sobom. Najveća opasnost leži u tome da vam partner može postavljati visoke zahteve koje vi na duže staze ne možete ispuniti.
   
Od 19 do 20 sati
Vaša sklonost ka riziku omogućiće vam snažan uspon u društvu. Zbog svojih prenaglašenih (Venera) seksualnih zahteva (Škorpija), upadate u opasnost da izgubite iz vida druge vrednosti u trajnoj vezi, kao što su vernost, međusobna briga i duhovni interesi. U osnovi, u svemu što radite treba da imate meru.
   
Od 20 do 21 sat
Uzbudljivost novog i nepoznatog (Strelac) podstiče vas na vrhunske poduhvate (Mars). Životni eliksir su vam daleka putovanja u egzotične zemlje. Vernost do groba se ne ubraja u vaše karakteristike. Zahvaljujući optimizmu, posle dubokog pada ponovo ćete stati na svoje noge.
   
Od 21 do 22 sata
Iz straha da vas ne povrede (Ribe), drugi ljudi često misle da ste usporeni i inertni. Ali, kad vas jednom upoznaju, vide da svojoj okolini poklanjate mnogo topline i saosećanja. Veliku pažnju poklanjate vidljivim dokazima ljubavi (Venera) i veoma ste iznenađeni ako stvari nisu onakve kakvim ih zamišljate.
   
22 do 23 sata
Izuzetno ste inteligentni (Vodolija) i često razmišljate drugačije od ostalih (Merkur). Zbog toga možete izaći na kraj i s najtežim problemima. Uvek ste u prednosti nad drugima. Zbog toga ne treba da budete arogantni. Skromnost je ipak vrlina!
   
23 do 24 sata
Vašim satom vlada takozvano noćno Sunce. Ono simbolizira unutrašnju svetlost. Skloni ste okultnim delatnostima (Škorpija). U svakodnevnom životu ne volite kompromise. Vaš životni moto je ,,sve ili ništa", a u ljubavi ste skloni posesivnosti i ljubomori.
#14
Idealno opuštanje po horoskopu

Za Bika je najbolja zabava ona koja uključuje uređenje vrta, Lav želi dan bez obaveza kako bi se opustio, dok Devica voli da pametno iskoristi svoje vreme.Ovan se najbolje opušta uz kuvanje
Ovan želi da bude u središtu pažnje. Za njega je najbolje da upiše kurs dizajna ili kuvanja na kojem će da nauči da sprema najfinije delikatese i tako zadivi svoje prijatelje. On će tako da se zabavi, a ujedno i opusti. Osim toga Ovan bi trebalo da sakuplja kvalitetna vina koja će da degustira sa prijateljima.


Biku je zabavno da uređuje vrt
Bik najviše uživa uređujući svoj vrt ili vrt svojih prijatelja. On obožava da radi u prirodi i sa biljkama, pa je ovo idealna aktivnost za njega. Mirna porodična večera koju Bik pripremi za sve svoje najmilije takođe će ga opustiti, jer on više od svega uživa u hrani i dobrom vinu.


Blizanci žele avanturu u lunaparku
Za Blizance je idealna zabava ona koja uključuje brzinu, avanturu i adrenalin. Zabavni park ili dan proveden na bazenima uz lude tobogane njemu predstavlja pravu zabavu. Osim toga odlazak u pozorište ili na premjeru filma će ih oduševiti i odlično zabaviti, pogotovo ako je tu i dobro društvo.


Za Raka je zabava tračarenje sa prijateljima
Rak voli da posmatra ljude. Voli da provodi vreme u kafićima, tržnim centrima ili plažama. Svuda gde može da tračari prolaznike, pogotovo kada to radi u dobrom društvu. Raku je najvažnije da ima dobar krug prijatelja sa kojima može deliti sve, a čim to postigne za njega je zabava zagarantovana jer je njemu to dovoljno.


Dan bez obaveza Lavu je najveća zabava
Lavu je potrebno da sve napravi u velikom stilu. On voli da leži pod suncem i ne želi da se previše opterećuje poslom i drugim problemima. Za njega je svaki dan bez obaveza najzabavniji dan jer će ga maksimalno iskoristiti po svom guštu. Lavovi su veliki avanturisti koji vole izazove poput planinarenja.


Devica voli da pametno iskoristi slobodno vreme
Devicu ne privlači pozorište ili koncerti, ona želi svoje slobodno vreme iskoristiti u druge svrhe, poput dobrotvornog rada. Rado će da izrađuje nakit ili da pleše, te svoj hobi zna da pretvori u zaradu. To je za nju idealno iskorišteno vreme i prava zabava.


Vaga je često neodlučna
Vaga je neodlučan znak. U jednom trenutku želi da bude na velikoj zabavi prepunoj ljudi, a već u drugom želi romantičnu šetnju u prirodi. Ovaj znak se teško odlučuje za idealan vid zabave. Ali, uvek će uživati u filmskim večerima uz svoje prijatelje.


Za Škorpiju je zabava sve što ima veze sa misterijima
Škorpion je uvek tajnovit i pomalo čudan. Njega će uvek oduševiti stvari koje imaju veze sa istorijom i koje su pomalo tajanstvene poput njega. Zabava za Škorpije je iznajmljivanje dobrog SF ili horor film u dobro društvu. Osim toga dobra večera uz odlično vino takođe je za Škorpiju odlična zabava.


Sportski događaj i avangardna izložba su sve što Strelcu treba
Strelac često ima neobične ideje koje njegovi prijatelji ne prihvataju uvek sa oduševljenjem. Odlazak na izložbu nekog avangardnoga umetnika ili koncert alternativne muzike za njega je vrhunac zabave. Ali Strelac je i veliki ljubitelj sporta pa će odlazak na košarkašku ili rukometnu utakmicu za njega takođe biti odličan izbor.


Adrenalinsko iskustvo sa bliskim ljudima je idealno za Jarca
Jarac voli da se oseća posebno i zato ne želi da prisustvuje velikim zabavama, već se radije druži sa prijateljima na nekom manjem mestu. Jarac voli da pripremi dobru večeru za svoje prijatelje, ali i da ode na avanturističku vožnju kanuom po divljoj reci.


Vodoliji je zabava dobro društvo
Vodolija voli da se druži. Čim je u društvu, on se zabavlja. Voli da priča o sebi i svojim planovima za budućnost. Takođe Vodolija zna dobro i da sluša pa će svojim prijateljima rado udeliti koristan savet. Njegov smisao za humor će oduševiti sve, pa će mu njegovo društvo biti dovoljno za zabavu.


Ribi je dovoljno more da bi uživala

Ribe stalno žele da se druže. One će sve svoje stvari rado da podele sa drugima pa je krug njihovih prijatelja jako veliki. Obožavaju da jedu plodove mora, izlete koji uključuju plovidbu brodom, izležavanje na plaži i proučavanje istorije koja ih jako zanima.
#15
Torte i kolači / Rolat od keksa sa bananama
Mart 14, 2013, 14:00:16
Rolat od keksa sa bananamaSastojci

    300 grama mlevene plazme
    200 grama šećera u prahu
    1 margarin
    7 banana
    2 šlaga

Način pripreme

Umutiti margarin i prah šećer, pa dodati 3 izgnječene banane i mleveni keks. Napraviti kompaktnu masu i ostaviti je nekoliko minuta u frižideru. Foliju staviti na tacnu pa preko nje razviti smesu od keksa. Preko te razvijene smese poređati 4 banane, po dve sa svake strane. Ostaviti malo mesta sa strane da se smesa od keksa može prebaciti preko banana, da izgleda kao 2 rolata. Na kraju izvući foliju, umutiti šlag i ukrasiti rolat.
#16
Hleb i peciva / Grčka pita od sira
Mart 14, 2013, 13:59:15
Grčka pita od sira
Sastojci:
    2 kore za pitu
    350 grama feta sira (miks ovčijeg i kožijeg sira)
    350 grama slatkog mekanog sira (ili domaćeg mladog sira)
    4 jaja
    biber

Način pripreme

Na pleh staviti koru (nije potrebno da pleh bude podmazan jer kora sadrži već dovoljnu količinu putera). Isitnite viljuškom sir tako da dobijete male komade, pa filujte tom masom. Umutite jaja, prelijte i izmešajte jaja i sir. Dodajte malo bibera. Stavite i drugu koru na vrh i zavucite unutra krajeve prve kore. Nožem malo isecite komade na vrhu kore, ali ne duboko, pa pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata.

Vreme za pripremu: 45 minuta
#17
Muzički svet / James Morrison
Mart 14, 2013, 13:40:15
James Morrison (rodj. James Morrison Catchpole 13 Avgust 1984) je engleski pevač, kantautor i gitarista.

:music
#18
Predstavljen novi HTC One telefon  Globalni lider u pogledu inovacija i dizajna u oblasti mobilnih komunikacija HTC predstavio je danas svoj novi reprezentativni pametni telefon – novi HTC One.


On će biti dostupan kod više od 185 mobilnih operatora širom sveta i maloprodajnih objekata početkom marta.

Sa upadljivim telom izrađenim od jednog komada aluminijuma, novi HTC One predstavlja HTC BlinkFeed, HTC Zo i HTC BoomSound koji uspostavlja novi standard za pametne telefone, navodi se u saopštenju kompanije.   

HTC Blink Fee transformiše početnu postavku ekrana u jedinstven lajv strim ličnih relevantnih informacija poput poslednjih novosti sa društvenih mreža, najnovijih vesti iz sveta zabave i životnog stila, vesti i fotografije.

Zahvaljujućo tome više neće biti potrebe da se pokreću zasebne aplikacije.

HTC BlinkFeed prikuplja najsvežije sadržaje iz najrelevantnijih i najzanimljivijih izvora, i omogućava korisnicima da na jednom mestu bace pogled na njih, a da ne moraju da prelaze iz jedne aplikacije na drugu ili da tragaju po različitim veb sajtovima.

HTC Zoe omogućava korisnicima da snimaju fotografije visoke rezolucije koje oživljavaju kroz fragmente koji traju po tri sekunde.

HTC BoomSounduvodi po prvi put na mobilnom telefonu prednje stereo zvučnike sa zasebnim pojačalom i izuzetnim full HD ekranom koji korisnike uranja u svet muzike, video zapisa, igara i jutjub klipova koje vole.

HTC je izrađen od jednog elegantnog komada aluminijuma koji udobno "leži"u ruci, a poseduje jedinstvenu antensku tehnologiju koja korisnicima omogućava da postignu kristalno jasan signal.

Ekran je takođe otporan na ogrebotine i smanjuje refleksiju, pri čemu ima rezoluciju od 468 tačaka po inču i bogate, prirodne boje, dodaje se u saopštenju.
#19
Muzički svet / Luna
Februar 14, 2013, 14:29:29
Šabacki roker, pevac, zabavljac i kompozitor pop-folka Čeda Čvorak pokrenuo je 1996. godine duet "Luna", sa vec proverenom solistkinjom zabavne i pop muzike Majom Markovic. Lukavi Čeda je poceo saradnju sa izvanrednom pevačicom, koja ne zna za muzicke fahove i žanrove i nije se prevario. Debi album "Samo svoj(ja)", 1998. godine, donosi gotovo meteorski uspeh duetu. U samo jednoj godini svašta se dešava što Čeda nije mogao ni u snu da odsanja: pesma "Ne ostavlja me" u svim oficijelnim i nezvaničnim anketama je hit-godine, sjajna brza numera "9 1/2 nedelja" je najuspešnija dens-numera godine, postaju najbolja dens grupa godine sa albumom godine, Čeda je najbolji kompozitor i tekstopisac godine, "Luna" je muzičko ostvarenje godine. Kao najbolji duet dobijaju prestižna priznanja "Melco", "Oskar popularnosti", dok je Maja Markovic zajedno sa košarkaskim asom Dejanom Bodirogom "Medijsko lice godine". Verovali ili ne, iste godine, na festivalu "Sunčane skale" u Herceg Novom, sa pesmom "Samo jednu noć" osvajaju samo treće mesto, iako su po mišljenju muzikologa i medija moralni pobednici festivala.

Debi album je "City records" prodao sa inostranim izdavačima Zapadne Evorpe u 120.000 "nosača zvuka". Medjutim, Čeda je izbrojao krstareći eks-Jugoslavijom i Evropom da je čak 15 "pirata" izdalo ovaj album u najrazličitijim omotima. I sve je to prodato u oko 1.500.000 primeraka i logicno, Čeda je ostao kratak za mnogo para.

Drugi album "Ti i ja možemo sve", izvanredno je prosao i svrstao "Lunu" medju naše najznačajnije sastave, neprikosnoveni pop-dens duet koga zbog naglog uspeha konkurencija ne podnosi. Album obiluje hitovima kao sto je pesma "Drugarice" (u duetu sa Cecom Ražnatović), balada "Miriše juli", "Zeleno", "Tebe nema"...

Posle treceg albuma "Luna" sigurno plovi i jedri estradnim uzburkanim morem i planira izlazak na svetsko tržiste. Kada se uzmu u obzir Majini pevački svojevrsni imidž i Cedina stvaralačka kreativnost, estradni imidž, onda ne sumnjamo u njihov uspeh i preko granice.#20
Muzički svet / Tijana Dapčević
Februar 14, 2013, 14:22:30
Tijana Dapčević (rođena Todevska; Skoplje, SFRJ, 3. februar 1976) je profesor violončela i makedonsko-srpska pop-pevačica.

Tijana je rođena od makedonskog oca Velka Todevskog, i od srpske majke Biljane. Ima mlađu sestru Tamaru koja je takođe pevačica. Diplomirala je na fakultetu muzičkih umetnosti, u Skoplju, 1999. godine. Udata je za Milana Dapčevića.Nagrade

Nastupa, sa velikim uspehom, kao pop-pevačica.

    2006 — Pobednik radijskog festivala, sa pesmom ,,Julijana"
    2005 — Pobednik festivala u Budvi
    2002 — Pobednik festivala u Herceg Novom
    2004 — 2. mesto na festivalu ,,Budva"
    2006 — 4. mesto na festivalu ,,Beovizija"
#21
Muzika / Evrovizija 2013
Februar 01, 2013, 14:04:37

Pesma Evrovizije 2013
Vesti Beosong 2013 English
Izabrani učesnici ,,Beosonga 2013"

Objavljujemo spisak kompozicija koje će se takmičiti prve večeri Festivala ,,Beosong 2013".Nakon pažljivog preslušavanja 171 kompozicije pristigle na konkurs za Festival ,,Beosong 2013", selekciona komisija, sastavljena od muzičkih stručnjaka, objavila je listu 15 pesama koje će se takmičiti na prvoj večeri Festivala, 2. marta 2013. godine.
Logo Eurosonga.jpg

Kompozicije koje učestvuju na festivalu ,,Beosong 2013", po azbučnom redu su:

  1. Aleksandar Filipović - Moja svetlosti
  2. Ana Bojić - Što prolazim
  3. Vojkan Borisavljević - Za tebe živim
  4. Dobrivoje Marić - Savršen kraj
  5. Dragan Ristić - Usne kadifa
  6. Ivan Ilić - Tren
  7. Maksim Kočetov - Svetla pale se za nas
  8. Marc Paelinck - Blagoslov
  9. Marko Đurašević - Spas
10. Nenad Milosavljević - Ruža od baruta
11. Nikola Burovac - Anđeo s neba
12. Nikola Čuturilo - Halo!
13. Saša Milošević  - Ljubav je svuda
14. Sky Wikluh - Magija
15. Slobodan Petrović - Duga u tvojim očima

Pet kompozicija koje publika tokom polufinalne večeri SMS glasovima izabere za najbolje, učestvovaće u finalu ,,Beosonga 2013", 3. marta.

Isključivo glasovi publike odlučiće i ko će od pet finalista predstavljati Srbiju na  ,,Pesmi Evrovizije 2013" u Švedskoj.Selekciona komisija

Prema Pravilniku Festivala, nakon završenog izbora kompozicija koje učestvuju na Festivalu, objavljujemo imena članova Selekcione komisije: Biljana Krstić (muzička urednica u Radio Beogradu), Momčilo Bajagić (muzičar, kompozitor), Vladimir Maričić (kompozitor, pijanista), Dragoslav Stanisavljević (odgovorni urednik džez redakcije Muzičke produkcije RTS-a), Dobroslav Predić (urednik u Muzičkoj redakciji RTS-a).
#22
Filmovi / Cirkus Columbia
Januar 08, 2013, 13:32:02
Cirkus Columbia
2010., Bosna in Hercegovina, Slovenija, Velika Britanija, 113 min.
Žanr: dramaDivko Buntić, sada bogat čovjek, nakon godina egzila, vraća se u svoj rodni grad, s novom, mnogo mlađom ženom i novim Mercedesom. Željan je sitnih osveta, a prva njegova pobjeda je izbacivanje bivše žene i sina iz kuće u kojoj su stanovali. No, onda se njegov sin Martin i njegova nova žena Azra zaljubljuju. Rat kuca na vrata malog grada i kada sve počinje izgledati izgubljeno za Divka, on dobije jednu stvar zbog koje se i vratio: svoju bivšu suprugu.

Nakon 20 godina rada u Njemačkoj, uoči početka rata u Bosni i Hercegovini, Divko Buntić vraća se u svoj rodni kraj u društvu zaručnice Azre i mačka Bonija. Mačak Boni za Divka ima posebno značenje jer vjeruje da mu je donio sreću. Došavši u selo, bez imalo obzira, uz pomoć policije Divko izbaci iz kuće svoju ženu Luciju i sina Martina koje nije vidio niti čuo 20 godina. Lucija sa sinom seli u skoro razrušeni općinski stan. Martin ipak uspostavlja kontakt s ocem usprkos majčinim molbama i prijetnjama da mu se ne približava. Jedne noći nestane mačak Boni te Divko raspiše nagradu od 2.000 njemačkih maraka pronalazaču mačka. Cijelo je selo uključeno u potragu, a kroz potragu Azra i Martin se zbliže.

Cirkus Columbia film je Oscarom (Ničija zemlja) nagrađenog redatelja Danisa Tanovića koji donosi priču i atmosferu neposredno prije početka rata u Bosni. Divko, povratnik nezgodne naravi, vraća se pun novca u rodno mjesto te tako ostvaruje san koji sanja 20 godina. U Hrvatskoj je rat u jeku te se u malom mjestu počinje osjećati strah i nevjerica spram izbijanja rata. Nesvjesni grozne budućnosti, stanovnici žive uobičajene brige, hladeći se od velike vrućine u obližnjoj rijeci, družeći se i radeći. No, tako reći, preko noći situacija se okreće i susjedi se dijele na različite strane.

Film je nastao prema istoimenom romanu pisca i novinara Ivice Đikića. Objavljen je 2003. u izdanju Feral Tribunea te je Đikić za svoj prvi roman dobio literarnu nagradu "Meša Selimović". U glavnim se ulogama pojavljuju Predrag Miki Manojlović i Mira Furlan, a na Sarajevo Film Festivalu nagrađen je nagradom publike.

IMDB: http://www.imdb.com/title/tt1417067/

#23
Muški Kutak / Intimno brijanje i higijena
Novembar 29, 2012, 00:32:36
Intimno brijanje i higijenaIntimna higijena je nešto čime treba da počneš da se baviš pre nego što ti otpadne testis ili počneš da se saplićeš o prerasle intimne dlake. Osnovna uputstva u ovom slučaju moraju biti i detaljna jer se radi o vrlo važnom pitanju.

Prvo i osnovno o čemu treba da vodiš računa prilikom higijene penisa je smegma. To je ono što liči na sirni namaz a što se nakuplja ispod glavića penisa. Iako je prirodna i bezazlena, ukoliko joj dopustiš da "divlja", može dovesti do raznih neprijatnosti. Inače, ako održavaš higijenu,jedino je problematična zbog neprijatnog mirisa, a sigurno ne želiš da te riba koju ćeš možda baš večeras privesti pamti po tome.


Pranje

Prilikom pranja penisa ne treba preterivati sa trljanjem, kao ni sa korišćenjem agresivnih gelova za tuširanje. Najbolje je da kupiš specijalni gel za intimnu higijenu, s obzirom da on ima odgvarajući sastav i ph vrednost koji ne mogu da dovedu ni do kakvih iritacija. Kada primetiš da te penis svrbi ili peče, nemoj odmah pojuriti da ga ponovo opereš, jer te možda svrbi baš zbog toga. Sačekaj, pa reaguj ako se svrab nastavi.

Ukoliko nisi obrezan, detaljno moraš da opereš i kožicu, naročito ako je ima malo više. Svuci je sa glavića kako bi ga detaljno oprao, a potom zategni kožicu kako bi i nju oprao sa spoljne strane. Nemoj koristiti vrelu već mlaku vodu. To isto važi i kada pereš testise. Još jedna važna stvar prilikom pranja testisa je da ih opereš sa svih strana, ne samo spreda. Slobodno zađi rukom i ispod njih, sve do anusa (#nohomo), jer je taj potez često van dometa vode.


Brijanje

U intimnu higijenu danas se ubraja i brijanje intimne zone. Batali fore tipa "Ja znam jednog koji se nije brijao 25 godina", jer žene danas više ne lože previše ni na dlakave grudi, a kamoli na dlakavog pimpeka.

Osim što sakupljaju kojekakve miomirise, bakterije i prljavštinu, dugačke dlake umeju često i da uđu u klinč sa penisom, a to može, kao što verovatno znaš, da bude vrlo bolno. Još ako se to desi u situaciji kada ne možeš da razvadiš zavađene strane – eto problema. Sediš na bitnom sastanku ili dejtu, a praviš face k'o Džeri Luis u najboljim danima.

Da bi to izbegao, obrij stojka i završi posao. E, sad, ovde imaš dve opcije. Prva je depilacija, a druga brijanje. Odma' da ti kažemo, depilacija strahovito boli, a možda će te i biti blam da odeš u salon. Takođe i košta. To je jedna opcija i oko nje nema šta mnogo da razmišljaš. Ako hoćeš, platiš i drugi ti sve uradi.

Druga opcija je brijanje. Tu ćeš morati sve sam. Jeftinije je, nema osećaja stida i ne boli, osim ako ne otfikariš jaje. Dakle, za ovu operaciju će ti biti dovoljan jedan jednokratni brijač, pena za brijanje i neki blagi balzam. Samo brijanje moraš da obavljaš vrlo pažljivo, a to se naročito odnosi na testise, zbog naborane kože. Ukoliko nemaš iskustva u ovome, preporučujemo da za početak njih zaobiđeš a obriješ sve ostalo okolo.

U početku je moguće da će ti koža biti osetljiva, moguće je urastanje dlaka, posekotine idu u rok službe, ali nema te cene koju ne vredi platiti kako budeš video oduševljenje svoje lepše polovine kada ugleda tvoju "glatkoću". Osim toga, imaj u vidu da je ovo jedna od metoda koja će pomoći  da tvoj ponos izgleda veće, bar vizuelno.

Ukoliko imaš iskustva u brijanju, onda se možeš posvetiti testisima. Za kompletno brijanje, ako je vegetacija dobro porasla, potrebno je oko sat do sat i po vremena, a najviše posla ima upravo oko testisa. Kada završiš ceo proces, prstima opipaj celo područje i tamo gde osetiš krajeve dlačica koji štrče, možeš uraditi izbrijavanje.

Upamti, brijanje u suprotnom smeru od smera rasta dlake radiš vrlo pažljivo jer je tada veća mogućnost za posekotine i radiš samo onda kada ne možeš da vidiš krajeve dlaka, ali ih možeš osetiti dodirom. U suprotnom, povećavaš šanse za urastanje dlaka. Po završetku, speri "mesto zločina" i namaži ga balzamom.
#24
Lepota i Zdravlje / Mit o promaji
Novembar 03, 2012, 15:39:11
Promaja je zli vetar koji ubija Srbe


"Hoćeš, molim te, malo da otvoriš prozor, podavismo se?"
"Jesi li ti normalan?!?!?!?"

Što se nas tiče, uopšte nisu morali da izmišljaju ni ptičji ni svinjski grip. Samo je trebalo na kutije s vakcinama da nalepe etiketu "protiv promaje" i uvaljali bi nam i pet miliona komada kao od šale. Bake bi primile po dve-tri, zlu ne trebalo. O tetkama i ujnama da ne govorimo. Verovatno bi se razvio i neki oblik zavisnosti, koji bi se posle lečio na dalekim ruskim klinikama. "Roš" i Kinezi zajedno ne bi ispostizavali da proizvedu dovoljne količine cepiva da namire malu, ali zdravstveno osvešćenu Srbiju. Međutim, vakcine su doživele fijasko jer moćne multinacionalne farmaceutske korporacije na znaju da srpska smrt vreba kroz odškrinut prozor.

Nad nama je već vekovima nadvijena crna senka latentne pretnje opasnije od raka, karijesa, gripa, mačje kuge i mišje groznice. Protiv nje ne pomažu ni citostatici, ni zračenje, ni beli luk, ni kuvano vino, pa čak ni rakija, koja leči sve druge bolesti. Promaja je nezaustavljiva. Dolazi tiše od nindže, ubija brže od metka. Ne postoji mesto na kom je čovek siguran. Ona je jednako opasna u sobi, automobilu, letnjoj bašti kafića, redu za plaćanje računa, ispod ventilacionog otvora u diskoteci. Najopasnija je, naravno, na radnom mestu. Iako je poznato da se u Srbiji, uprkos niskom standardu, voze najnoviji i najskuplji automobili, retko se može videti neki sa otvorenim krovom. Jer je kabriolet mrtvački sanduk bez poklopca.

Iako je teza kako ,,promaja postoji samo u Srbiji" pomalo preterana (definicija: "promaja je zli vetar koji ubija Srbe"), jer se strujanja vazduha poprilično plaše i bake u Italiji i još nekim mediteranskim zemljama, činjenica je da joj se ovde pripisuje najveća razarajuća moć. Ona je najčešće medicinsko objašnjenje za razne vrste tegoba: od ukočenih mišića vrata, preko glavobolje, bolova u lumbalnom delu leđa, začepljenog nosa i stomačnih problema, do čmička, povišene temperature i prerane smrti. Mi smo čelični narod, pa nam svež vazduh nije saveznik: u slučaju preterivanja s kiseonikom doći će do oksidacije. Možemo da zarđamo.

Zakoni fizike, hemije, biologije i biomehanike u ostatku sveta malo su drugačiji. Provetravanje prostorija je poželjan postupak u većini situacija. Za to postoji i naučno objašnjenje: koncentracija kiseonika se povećava, a kiseonik je saveznik ljudskog organizma. On podiže budnost, pospešuje tiho sagorevanje u ćelijama pretvarajući ugljene hidrate u čistu energiju, daje gorivo mišićima i mozgu omogućujući fizičke napore i razmišljanje bez katastrofalnih posledica. Povećavanje telesnih i mentalnih sposobnosti zahvaljujući ovom gasu bez boje, ukusa i mirisa neumitno poboljšava i raspoloženje pošto čoveka čini zadovoljnim sobom. Strujanje vazduha kroz prostoriju neprekidno donosi nove količine kiseonika, a uz to hladi telo i time sprečava preterano širenje krvnih sudova koje za posledicu ima pad pritiska, koji dovodi do pospanosti i opšte psihofizičke tromosti.

Promaja ima i blagotvorno filozofsko dejstvo jer uvodi duh u prisan odnos sa stalnošću promene. Ona podsvesno sugeriše dinamiku, a kako bi drevna kineska "Knjiga promena" rekla: "Čovek, kao i priroda, mora neprekidno da se kreće kako bi sačuvao svoje zdravlje." Biće je na promaji perceptivnije, svojim receptorima prima veći broj podataka, spremnije je na promenu pozicije, stava, na traženje i pronalaženje novih rešenja, na inicijativu i akciju. Nije li upravo vetrometina, ovoga puta društvenopolitička, ono što je sačuvalo najzdravije elemente srpskog duha?

Ipak, mi ćemo, u strahu da ne bude još gore nego što jeste, radije pozatvarati sve prozore. Strah od promaje mogao bi komotno biti potisnuta tropofobija, patološki strah od promena. "Ćuti, dobro je", najčešće će se razaznati iz stenjanja mase pod teretom nemilosrdne stvarnosti. Ako ta masa kojim slučajem broji nekoliko stotina ljudi i guši se u nedostatku kiseonika u vozilu gradskog saobraćaja, razaznaće se još jedan vapaj:
"Zatvaraj taj prozor, ubiće nas promaja!"

Na sajtu wiki-answers može se pronaći sledeća definicija promaje: "Na Balkanu je promaja situacija kad vetar prolazi kroz prostoriju (zbog otvorenih prozora na suprotnim krajevima sobe). Postoji snažno verovanje da ova pojava izaziva prehladu, glavobolju ili kostobolju. Ovo uverenje je toliko jako da čak i pojedini lekari u Srbiji i Makedoniji (možda i drugim zemljama na Balkanu) savetuju izbegavanje promaje, što znači: nikad ne otvarajte dva prozora!"
Što se nas tiče, ova definicija je netačna. Promaja je lično đavo, malo prohlađen usled dužeg odsustva iz pakla. Zbog preseljenja u Srbiju.

Kad se na 40 Celzijusa blago pomeri zavesa otkrivajući masovnog ubicu Srba, nije dovoljno samo zatvoriti sva vrata i prozore na prostoriji. A, ne. Oni najstariji i najmudriji tvrde da i u hermetički zatvorenoj prostoriji promaja, kad ude, kruži još 15 minuta. Vreba. Traži žrtvu. Zato u toj situaciji valja staviti kapu i šal i zauzeti dobar, kvalitetan zaklon. U protivnom, može doći do upale nerva, u narodu poznatije kao facijalis, meningitisa, tuberkuloze ili pojave kurjeg oka. Prema nekim izvorima, promaja može da izazove i ćelavost, zubobolju i polne bolesti. Stručnjaci koji su se posvetili ovoj temi tvrde da promaja utiče na ćelije i moždane receptore zadužene za vitku liniju, pa je sasvim logično što Amerikanci, koji ne mare za promaju, pate od masovne gojaznosti.

Ono što bi se moglo podvesti pod realan strah od promaje jeste činjenica da živi organizam ne voli preterano nagle promene spoljnih uslova. Na primer, ako skočite s desetog sprata i za nekoliko sekundi promenite visinu na kojoj se nalazite za tridesetak metara, to je pogubno po zdravlje. Kod promaje nije reč o promeni visine, već temperature. Ukoliko je mišić iz bilo kog razloga jako zagrejan, a onda se jedan njegov deo naglo ohladi, kontrast u prokrvljenosti i kontrakciji, kao delovima sistema telesne termoregulacije, može dovesti do stanja sličnog sportskoj povredi. Ipak, ako do ove povrede nije došlo časno, na bojnom polju medu malim golovima, ili u pesničenju s ćelavim vratarima mesta na kom drogirana deca traže seksualnog partnera, ova dijagnoza glasi: "ukočio sam se". Ali se izgovara s jednakom količinom ponosa, jer šta su fudbal ili nabildovani momci godinama obučavani da nanose neugodna oštećenja drugim ljudskim jedinkama naspram zlog vetra koji vekovima ubija Srbe? Iz tog razloga ukočenost se nosi gordo, uz izraz lica sličan onom na komunističkim spomenicirrja, s jednakom količinom samozadovoljstva kao da je reč o ordenu ili ogrebotinama od ženskih noktiju po leđima.

U Linčovom filmu "Plavi somot", Frenk (Denis Hoper) je navučen na azot-oksid, čuveni gas smejavac, ali što se Srba tiče, to je za sekaperse. Mi volimo nešto jače. Muški. Ugljen-dioksid, koji se taloži u zatvorenom prostoru poput podmornice (što je ideal srpske sobe jer je nivo promaje u vazduhu 0 posto), ima razne efekte u zavisnosti od procenta u krvi. Uglavnom su slični efektima flaše vinjaka, samo idu izmešanim redosledom. Nakon dužeg vremena sa jedan odsto ugljen-dioksida u krvi čovek se oseća mamurno. Dva procenta izazivaju blagu omamljenost, slično lakim drogama, a podižu krvni pritisak i puls. Pet procenata stimuliše respiratorni sistem na pojačano disanje, a pojavljuju se vrtoglavica, dezorijentacija, glavobolja i kratak dah. Mogući su i napadi panike. Osam procenata prouzrokuje jaku glavobolju, znojenje, zamagljen vid, nekontrolisano grčenje mišića i, nakon pet minuta, padanje u nesvest. Posledice dužeg izlaganja su fatalne.

Ali, šta je to za nas muškarčine. Što bi rekao Dušan Kovačević: "Bolje da umremo nego da nam se nešto desi." I zato, molim ti sja Bože zatvori taj prozor, ne bilo ti teško, i izbavi nas od promaje! Amin.
Perun je umro, Marko Kraljević iskompromitovan, Karađorde obezglavljen, nebeski narod prizemljen. CD okačen na retrovizor ne čuva od radara. Mitovi imaju rok trajanja, a onda padaju u zaborav. Osim promaje. Ona je nadživela sve srpske heroje.

Ali, ona nije jedini mit koji je opstao. Ne može na kraju našeg filma negativac da pobedi. Uz nju, preživela je i blagotvorna supstanca, najverovatnije tajno oružje koje će vekovnu borbu protiv promaje konačno preokrenuti u našu korist. Antipod promaji je rakija. Promaja je kriva za sve bolesti, a rakija ih sve leči. Od gihta, raka i side, do tuge. Ako je promaja davo, rakija je Bog. A verujući čovek koji ne skreće sa svog pravedničkog puta nema zašto da se plaši nečastivog.

Živeli.

piše: lgor Karanov - Vodič za život
#25
Lepota i Zdravlje / Nega lica
Novembar 03, 2012, 15:28:58
 Koristite li neke preparate i koje za svakodnevnu negu lica? Nešto za piling, čišnjeće, hidrataciju, za umivanje, posle umivanja? wink
#26
Zdravlje na dlanu / Anksioznost
Novembar 03, 2012, 15:26:56
Anksioznost

Osecaj nervoze ili zabrinutosti je uobicajen deo svakodnevnog zivota. Svako se uplasi ili se oseca anksioznim s vremena na vreme. Blaga do umerene anksioznosti moze biti efikasno sredstvo koje ce Vam pomoci da fokusirate paznju, energiju i motivaciju. Medjutim, ako je anksioznost preterana, mozete se osecati bespomocnim, zbunjenim i ekstremno zabrinutim, sto prevazilazi proporcije stvarne ozbiljnosti ili verovatnoce dogadjaja koji je izazivac straha. Anksioznost koja postaje neodoljiva i mesa se u svakodnevan zivot nije normalna.

Anksioznost moze izazvati fizicke i emocionalne simptome. Specificna situacija straha moze dovesti do nekih ili svih ovih simptoma za kratko vreme. Kada se situacija smiri, simptomi obicno nestanu.


Fizicki simptomi anksioznosti:

- Drhtavica, grcenje ili tresenje
- Osecaj punoce u grlu ili grudima
- Ostanak bez daha ili ubrzano lupanje srca
- Osecanje vrtoglavice
- Znojenje ili osecaj hladnoce, hladno-vlazne ruke
- Prenaglaseni refleksi
- Napetost u misicima, bol ili mucnina (mialgija)
- Zamor
- Problemi sa spavanjem, kao sto je nemogucnost da se zaspi ili da se ostane budan, rano budjenje ili nemiran, nezadovoljavajuci san.Anksioznost utice na deo mozga koji pomaze da se kontrolise kreativan izraz i slozena komunikacija. Ovo jos vise onemogucava Vase kreativno izrazavanje ili efikasno delovanje u vezama.

Emocionalni simptomi anksioznosti:

- Nemir, razdrazljivost ili osecanje kao da ste "na ivici" ili uzbudjeni
- Preterana zabrinutost
- Strah od toga da ce se dogoditi nesto lose, osecaj predstojece propasti
- Nemogucnost koncentracije, "praznine"
- Konstantno osecanje tuge.

Anksiozni poremecaji

Pojavice se kada osoba ima i fizicke i emocionalne simptome. Ovi poremecaji imaju uticaj na personalne veze sa drugima i na dnevne aktivnosti. Kod zena su duplo vece sanse da imaju probleme sa anksioznim poremecajima.

Mnogi ljudi, ukljucujuci i decu i tinejdzere, razviju ove poremecaje u kojima se mnogi od ovih simptoma pojavljuju kada nema uzroka koji se moze identifikovati. Mnogi sa ovim poremecajima kazu da su osecali nervozu i anksioznost celog zivota. Ovaj problem moze da se pojavi u bilo kom starosnom dobu. Kod deteta, ciji, najmanje jedan roditelj ima dijagnozu depresije, duplo su vece sanse za anksiozni poremecaj, nego kod dece ciji roditelji nemaju depresiju.


Uopsteni anksiozni problemi cesto se javljaju sa drugim problemima, kao sto su depresija, zloupotreba supstanci, opsesivno-kompulzivni poremecaj, ili poremecaj post-traumatskog stresa. Anksiozni poremecaj takodje moze biti izazvan fizickim problemima, kao sto su oboljenje srca ili pluca. Pre nego sto se dijagnostikuje ovaj poremecaj, mogu biti neophodni lekarski pregledi.

Napadi panike

Javljaju se kad osoba ima duge periode intenzivnog straha i anksioznosti, kada za njih nema jasnog razloga ili opasnosti. Ovi simptomi pojavljuju se naglo i bez upozorenja. Napadi panike su poremecaj koji je povezan sa anksioznoscu. Mogu se nekad javiti i kod inace normalnih, zdravih osoba i obicno traju nekoliko minuta.

Fizicki simptomi koji se mogu javiti tokom napada panike su: osecaj davljenja ili gusenja, bol u grudima, mucnina, drhtanje, znojenje, lupanje srca i osecaj vrtoglavice ili nesvestice. Nekada su ovi simptomi tako intenzivni, da se osoba koja ih dobije uplasi da ce doziveti srcani napad. Mnogi od ovih simptoma mogu se pojaviti sa drugim bolestima, kao sto je hipertireodizam, oboljenje koronarne arterije ili oboljenje hronicne opstrukcije pluca. Kompletan medicinski pregled mozda ce biti neophodan pre nego sto se ustanovi postojanje anksioznog poremecaja.


Fobije

Fobije su iracionalni, nedobrovoljni strahovi od specificnih mesta, objekata, aktivnosti ili situacija. Mnogi ljudi se nose sa fobijama tako sto izbegavaju situaciju ili objekat koji kod njih izaziva paniku. Fobije su uobicajen problem povezan sa anksioznoscu.

Fobijski poremecaj javlja se kada ponasanje izbegavanja postane tako ekstremno, da utice na Vasu sposobnost da izvrsavate dnevne aktivnosti. Postoje tri osnovna tipa fobijskih poremecaja:

- Strah od toga da budete sami na javnom mestu, gde pomoc mozda nije dostupna ili je beg nemoguc (agorafobija)
- Strah od situacije gde bi pojedinac mogao biti izlozen kritikovanju drugih (drustvena fobija)
- Strah od specificnih stvari (specificna fobija).
#27
Romantični kutak / Ljubavna poezija
Oktobar 11, 2012, 21:27:29
Cudo najkrace traje

znas
bilo je mnogo dobro
bilo je
bolje nego
bilo sta

bilo je kao
nesto
sto mozemo da
podignemo
drzimo
i onda se smejemo
zbog toga

bili smo na Mesecu
bili smo u jebenom Mesecu
imali smo ga

bili smo u vatri
bili smo u
beskrajnom ponoru
nigde nema takvog mesta

bilo je duboko
i
svetlo
i
visoko

primaklo se tako blizu
ludila
smejali smo se
bezumno

tvoj smeh
i
moj

pamtim kad su
tvoje oci
glasno rekle
volim
sada
dok se ovi zidovi
tako necujno
ljuljaju.

Bukovski
#28
Kuće, bazeni, njive, voćnjaci: Velimir Ilić prijavio najveći imetak od svih članova Vlade

Većina srpskih ministara živi u trosobnom ili većem stanu, prima platu oko hiljadu evra, ali nema sopstveni automobil ni ušteđevinu u banci. Ako je suditi po imovinskim kartama koje su prosleđene Agenciji za borbu protiv korupcije, Velimir Ilić je daleko najbogatiji član kabineta Ivice Dačića, dok je "najtanja" imovina Rasima Ljajića, koji osim mesečne plate nema ništa.

Svi ministri u Vladi Srbije u zakonskom roku dostavili su Agenciji za borbu protiv korupcije spisak imovine koju poseduju. Shodno premijerskoj funkciji, Ivica Dačić sada prima mesečno dvadesetak hiljada dinara više nego u prethodne četiri godine.


Ipak, u oči upada imovinska karta ministra građevine i urbanizma Velimira Ilića, koji na spisku nepokretne imovine ima čak 22 stavke: kuće, poslovne objekte, bazene, njive, pašnjake i voćnjake.U novoj srpskoj vladi sede i ministri bez nekretnina u svom vlasništvu. Tako i ministar za unutrašnju i spoljnu trgovinu Rasim Ljajić u imovinskoj karti ima samo jednu stavku - mesečnu platu od 108.000 dinara. Ni Milutin Mrkonjić nije prijavio vlasništvo nad stanom, kao ni ministar Nikola Selaković.


Jedini ministar koji koristi stan za službene potrebe je Sulejman Ugljanin, koji u Beogradu živi u državnom objektu od 165 kvadrata. Zanimljivo je i da su vlasništvo nad automobilom prijavila svega četiri ministra, kao i da čak polovina članova kabineta Ivice Dačića nema ušteđevinu u bankama. Imovinska karta ministarke energetike Zorane Mihajlović je dostavljena, ali nije objavljena na sajtu Agencije jer je još u obradi.

Blic
#29
Funny pics / Sexy Vampire
Septembar 09, 2012, 13:56:10
#30
Funny pics / Pranje kola
Septembar 09, 2012, 13:54:21