Photo info A place to pause
Ureddplassen, a rest area on the Helgelandskysten scenic route, Norway
© Eyesite/Alamy
meni

Prikaži poruke

Ovaj odeljak vam dozvoljava da vidite sve poruke ovog člana. Imajte na umu da možete da vidite samo poruke iz onih oblasti kojima imate pristup.

Prikaži poruke meni

Teme - Mantra

#1
Šta mislite o sve većim promenama u godišnjim dobima, vremenu i generalno temperaturnim ekstremima koje su gotovo svakodnevne, i u svim mesecima godine?

Jedan zanimljiv podcast sam danas slušala i podstakao me na razmišljanje i otvaranje ove teme, pa ga delim sa vama:
https://podcast.rs/a-snega-nema-ft-prof-dr-vladimir-djurdjevic/
#2
Godišnji horoskop za 2021. godinu

OVAN

Ovo je godina u kojoj ćete osetiti veliko rasterećenje, s obzirom da ste u proteklim godinama bili pod velikim pritiskom okolnosti. Sada ćete imati osećaj da vraćate kontrolu u svoje ruke. Imate podršku planeta da ostvarite planove koje želite, i na tom putu ne bi trebalo da bude posebnih prepreka.

OVAN - PROČITAJTE PROGNOZE ZA POSAO, LJUBAV, ZDRAVLJE I NOVAC - OVDE


BIK

U ovoj godini ne opirite se promenama, jer vas mogu odvesti u smeru koji će za vas biti dobar. Sigurnost će izostati, ali različita dešavanja neće. Tako da će za vas godina biti interesantna, sa mnogo novih iskustava. Dosta ćete se promeniti.

BIK - PROČITAJTE PROGNOZE ZA POSAO, LJUBAV, ZDRAVLJE I NOVAC - OVDE

BLIZANCI

Ovu godinu doživećete kao povoljnu, i imaćete osećaj da vas okolnosti podržavaju u vašim ciljevima. Generalno dobri odnosi sa ljudima će vam posebno značiti. Možda ćete nešto morati da zapostavite ili žrtvujete zbog odlaska u inostranstvo, ali isplatiće se!

BLIZANCI - PROČITAJTE PROGNOZE ZA POSAO, LJUBAV, ZDRAVLJE I NOVAC - OVDE


RAK

Rakovi u ovoj godini mogu značajno uvećati svoje finansije, što samostalno, što preko partnera. Bićete više nego zadovoljni situacijom na tom planu, ali će se od vas očekivati i odgovornost, kako bi uspeh bio trajan. Nekim okolnostima i ljudima ćete morati da se prilagođavate, naročito u odnosima sa prijateljima.

RAK - PROČITAJTE PROGNOZE ZA POSAO, LJUBAV, ZDRAVLJE I NOVAC - OVDE


LAV

Ovo je zaista za vas godina puna izazova koja će vam doneti nove uvide i pre svega mudrost. Strpljenjem sada možete dosta toga postići, kao i prihvatanjem okolnosti koje dolaze. Iz druge perspektive ćete sagledati i odnose i posao, i naučiti da ostvarite više baš kroz izazove koji su vam postavljeni.

LAV - PROČITAJTE PROGNOZE ZA POSAO, LJUBAV, ZDRAVLJE I NOVAC - OVDE


DEVICA

U ovoj godini nećete osećati pritisak okoline, i okolnosti, pa ćete moći bez bećih izazova da ostvarite svoje ciljeve. Najveće promene i najveći uspeh ostvarujete na polju posla. Ovo je povoljna godina i za zasnivanje porodice, i mnogi od vas će se odlučiti na taj korak.

DEVICA - PROČITAJTE PROGNOZE ZA POSAO, LJUBAV, ZDRAVLJE I NOVAC - OVDE


VAGA

Ovo je godina u kojoj ćete se osećati prilično dobro i u kojoj nećete morati da se borite sa različitim životnim izazovima. Okolnosti će vas podržavati i vi ćete više biti okrenuti uživanju. Takođe posvetićete se više partneru, deci.

VAGA - PROČITAJTE PROGNOZE ZA POSAO, LJUBAV, ZDRAVLJE I NOVAC - OVDE


ŠKORPIJA

Godina pred vama nosiće situacije kojima ćete morati da se prilagodite. Možete imati osećaj da imate manje kontrole nad svojim životom nego inače. Ulazićete u promene kojima se ne radujete posebno s obzirom da ste fiksni znak. Ali one imaju za cilj da vas uvedu u nešto novo što sami inače ne biste preduzeli.

ŠKORPIJA - PROČITAJTE PROGNOZE ZA POSAO, LJUBAV, ZDRAVLJE I NOVAC - OVDE


STRELAC

S obzirom da vaš vladar znaka, Jupiter, menja znak i ulazi u Vodoliju gde se daleko bolje oseća nego u Jarcu, očekujte da ćete se u ovoj godini i vi bolje osećati i da ćete imati više entuzijazma, optimizma i životne energije. Ovo je godina u kojoj ćete imati priliku da naučito mnogo novih stvari koje će vam služiti duži niz godina, pa je savet da iskoristite svaku priliku za edukaciju!

STRELAC - PROČITAJTE PROGNOZE ZA POSAO, LJUBAV, ZDRAVLJE I NOVAC - OVDE


JARAC

Tokom ove godine bićete više umreženi sa ljudima, ostvariti nove kontaktei dobiti inspiraciju za nove ideje. Udruživanje sa ljudimai li saradnja sa prijateljima donosi veliku zaradu. Savet je da date sve od sebe jer na polju finansija u ovoj godini ostvarujete maksimalan potencijal.

JARAC - PROČITAJTE PROGNOZE ZA POSAO, LJUBAV, ZDRAVLJE I NOVAC - OVDE


VODOLIJA

2021. je važna godina za vas jer ulazite u novi životni ciklus. Stvari u vašem životu više neće biti istei što se brže prilagodite promenama, to ćete imati veći uspeh na mnogim životnim poljima. Ovo je prilika da odskočite na bolje iz životnih okolnosti u kojima ste bili do sada.

VODOLIJA - PROČITAJTE PROGNOZE ZA POSAO, LJUBAV, ZDRAVLJE I NOVAC - OVDE


RIBE

Iskoristite ovu godinu da se suočite sa svim što je potiskivano i ostavljano po strani. Rešavanjem tih stvari, možete pronaći mir koji će vam sad biti preko potreban. Istražujte sebe i posvetite se svojoj unutrašnjosti. Naročite šanse pružaju vam povoljni periodi koje vam donosi Jupiter!

RIBE - PROČITAJTE PROGNOZE ZA POSAO, LJUBAV, ZDRAVLJE I NOVAC - OVDE
#3
Politika / Odnos Srba i Hrvata
Decembar 17, 2020, 09:11:51
Kako posmatrate odnos ova dva naroda? Da li ste nekada bili u Hrvatskoj i kakvi su vaši utisci, da li ste se osećali neprijatno, nebezbedno?
Šta mislite o međusobnom političkom nastupu ove dve zemlje?
#4
Dešava vam se da vreme skraćujete crtajući raznorazne oblike na papiru ili uhvatite sebe kako vežbate svoj potpis? U nastavku vam donosimo tekst koji će vam otkriti šta znače vaše žvrljotine.Različiti crteži koje ljudi nesvesno crtaju dok pričaju telefonom ili tokom sastanka obično mogu da nam kažu mnogo više o onom ko ih crta nego što mislimo. U tom momentu svest gubi kontrolu nad ponašanjem i ruka počinje da se pomera pod uticajem podsvesti, koja krije tajne i prave motive našeg ponašanja.

Antropomorfne (ljudske) figure

Ako crtate malecke osobe, onda je najverovatnije da se osećate bespomoćno ili želite da se odreknete svojih odgovornosti. Kada crtate neku osobu kao šemu (linije i kružići), znači da vaše raspoloženje nije stabilno, da želite da se povučete u sebe, i da ne dozvolite da vam se iko približi.
Ispisujete svoj potpis

Ovi potezi su tipični za egocentrične i ponosne osobe. Kada ispisujete svoj potpis više puta, ne ramišljajući o tome, tokom nekog razgovora ili dok pokušavate da rešite neki problem, to govori da ste najverovatnije previše fokusirate sami na sebe.

Kvadrati, romboidi i druge geometrijske figure

Imate dobro definisane ciljeve i ubeđenja i skoro nikad ne čuvate svoje mišljenje samo za sebe, tvrdoglavi ste i uporni. Verovatno je da ste previše pažljivi i obazrivi, tako da vas savetujemo da imate manje striktan stav o određenim situacijama.

Krugovi i loptice

Kružne figure, koje su povezane jedna sa drugom ili se nalaze jedna u drugoj, govore nam da pokušavate da se povežete i da postanete deo grupe. Osećam se usamljeno i imam utisak da se nalazim van spoljnog sveta gde su svi, ovo je upravo ono što ovakve vrste crteža govore o vama. Kada crtamo kružiće na papiru, nesvesno pokazujemo da nam fali pažnja i društvo prijatelja.

Životinje

Vaše emocije danas mogu imati mnogo veze sa životinjom koju ste nacrtali. Ako je reč o tigru ili vuku, danas ste agresivnije nastrojeni.
Ukoliko ste na listu nacrtali lisca, najverovatnije je da se spremate za borbu trikovima u nekoj situaciji.
Ako je na papiru veverica, potrebna vam je nega i zaštita, a ako je lav, osećate da ste na nekom nivou iznad ostalih.
Ukoliko se desi da svaki put crtate istu životinju, najverovatnije je da je poredite sa sobom i pokušavate, čak i nesvesno, da imitirate njen karakter.

Spirale, kružne figure i krive linije

Tuđi problemi vas ne zanimaju mnogo ili vas uopšte ne interesuju. Moguće je da prolazite kroz blagu emocionalnu krizu i idete unaokolo, okrenuti svojim brigama. Potrebno je da pratite svoje ponašanje da se ne biste istresali na nekom drugom.

Strele

Simbolišu vektor, pravac kojim se krećete u životu. Ako strela ide ka gore, orijentišete svoj život prema drugima, ako ide ka dole, orijentisani ste sami ka sebi. Ako ide u levo, simboliše vaše fokusiranje na prošlost, a ako je okrenuta u desno, okrenuti ste ka budućnosti.

Zvezdice

Želite da budete u centru pažnje. Za vas je važno da privlačite pažnju i da ne prođete neprimećeno, ali ako vaša zvezda ima previše krakova ili je predstavljate tako da oni ne dodiruju osnovu zvezde, to može simbolizovati povremenu depresiju i brige povezane sa melanholijom.

Cveće, sunce i oblaci

Radosno cveće i sunašce su jasan pokazatelj da ste zadovoljni onim što vam govore preko telefona. Najverovatnije je da, dok slušate osobu sa druge strane telefonske linije, vi već sanjate i fantazirate o nečem dobrom. Crteži ovog stila otkrivaju pozitivan stav i dobro duhovno stanje.

Krstovi

Moguće je da imate osećaj krivice ka jednoj bliskoj osobi ili mislite o nekom problemu zbog kojeg se osećate odgovornim.

Kućice i kutije

Simetrični oblici pokazuju vašu ljubav prema redu, vašu naklonjenost planiranju i proračunu. Jedan takav ctrež govori nešto kao: Nije me lako dekoncentrisati, tačno znam šta želim i imam jasne ciljeve. Nemam nameru da promenim svoje mišljenje.

Kvadrati kao u šahu

Kako stvari stoje, skoro ste se našli u posebno neprijatnoj situaciji ili u mentalno nezgodnoj poziciji. Ako se ovakvi crteži konstantno ponavljaju, najverovatnije je da patite od skrivenih kompleksa, koji imaju veze sa nesposobnošću da se reši neki problem ili ste u potrazi za samim sobom, za svojom misijom u životu i imate sumnje u to da li se nalazite na pravom putu.

Saće

Trudite se, više od ostalih osoba, da ostanete smireni, da sačuvate osećaj harmonije i želite da sredite svoj život. Sasvim je moguće da razmišljate o tome da stvorite dom.