Photo info Courage and conviction
'Testament: The Little Rock Nine Monument,' Little Rock, Arkansas
© Rex Lisman/Getty Images
meni

Prikaži poruke

Ovaj odeljak vam dozvoljava da vidite sve poruke ovog člana. Imajte na umu da možete da vidite samo poruke iz onih oblasti kojima imate pristup.

Prikaži poruke meni

Teme - MarijaMar

#1
Zekić o intervjuu u Informeru: Ne vidim nikakav problem i razlog za histerijuPredsednica Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) Olivera Zekić izjavila je, komentarišući intervju lista Informer sa višestruko osuđivanim silovateljem Igorom Miloševićem, da tu "zaista ne vidi nikakav problem i razlog za takvu histeriju".

,,Meni uopšte nije jasna ta histerija koja je došla iz redova neoliberalne Srbije, ne znam kako da ih nazovem. Ljudi, mi živimo u 21. veku. Odavno je neko rekao da novine prodaju suze, krv i slavne ličnosti", rekla je Zekić u emisiji ,,Hit Tvit" na TV Pink.

Po njenim rečima, prvo su društvene mreže pratile kretanje silovatelja od kada je pušten iz zatvora, pa su to preuzeli mediji i ,,pravili poternicu", da bi na kraju došlo do ,,ekskluzive".

,,Jer to definitivno jeste ekskluziva, da Informer prvi dođe do tog čoveka", ocenila je Zekić.

Navela je primere intervjua sa bivšim vođom Al Kaide Osamom bin Ladenom, u kome je detaljno pričao kako je njegova vojska pobedila američku, kao i intervju sa masovnim ubicom i silovateljem u SAD Tedom Bandijem.

,,Jeste bio u zatvoru, ali taj intervju, pošto je bio dan pred njegovo pogubljenje, se razmatra kao društveno koristan već 30 godina u Americi", kazala je Zekić.

Ona je ocenila i da bi, da se ,,delić onoga" što se tokom protesta ispred redakcije Informer desilo uredniku tog lista Draganu J. Vučićeviću, desilo nekome od članova Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS), ,,to bi bila nadignuta dreka na sve strane".

Naglasila je da REM nema nikakve veze sa tim slučajem, jer se taj intervju pojavio ,,prvo u elektronskom izdanju štampanog medija, a zatim i u štampanom mediju".
#2
Glas Naroda / Popis stanovništva 2022.
Oktobar 03, 2022, 11:50:10
Jeste li već popisani? Kakvo vam je iskustvo što se popisa tiče?
Videla sam da ima 69 pitanja za svakog člana domaćinstva. Među njima su i obavezni JMBG koji ako odbijete da ostavite ulazi u napomenu da ste odbili. Broj telefona (verovatno da posle zivkaju i vrše ankete). Pitanje o nacionalnoj pripadnosti i veroispovesti nije obavezno za odgovaranje. cooool
#3
Tv i svet filma / Survivor Srbija 2022.
Mart 01, 2022, 12:51:12
Ne znam da li je ovo pravo mesto za temu, ali prebacićete ako nije..

Otkrivamo prvih pet takmičara SurvivoraLjubitelji adrenalina i uzbudljivih izazova uskoro će na Nova S imati priliku da uživaju u televizijskom uzbuđenju koje donosi zabavno-takmičarski šou "Survivor". Predstavljamo prvih pet učesnika ove velike avanture.

Među takmičarima se nalazi poznato ime muzičke scene regiona – umetnik Igor Lazić Niggor. Hip-hop muzičar, rođen u Kotoru, okušaće se u borbi za preživljavanje u Dominikanskoj Republici koja uskoro počinje da se emituje na televiziji Nova S.

Uz uspešnu muzičku karijeru, Niggor se isprobao i u glumačkim vodama pa smo njegov fantastični glas mogli da čujemo i u crtanom filmu "U potrazi za Dori", gde je pozajmio svoj glas Bovi.

,,Ti možeš sada da pričaš da ćeš ovo ili ono, ali ne znaš u šta ćeš se pretvoriti ili šta će iz tebe izaći. Ja znam da neću dozvoliti svojoj glavi, odnosno svom mozgu da me pobedi", rekao je Nigor za Nova.rs.

Gledaoci će imati prilike i da na potpuno drugačiji način upoznaju mladu glumicu Minu Nikolić. Mina je igrala u serijama "Jutro će promeniti sve", "Besa", "Mama i tata se igraju rata", a sa svojim ocem, legendarnim srpskim glumcem Markom Nikolić igrala je u seriji "Žigosani u reketu".

Kako kaže je kreativna i neustrašiva.

"Najveći problem mi je odnos s ljudima, mislim da ću razmišljati o tome da li bih i ja trebalo da imam neku taktiku, ukoliko provalim da je imaju drugi takmičari", rekla je Mina.

Mini i Igoru se pridružuje Maša Kuprešanin iz Novog Sada. Ona je cross-fit trener, bavi se modelingom i nutricionizmom, a sebe opisuje kao Laru Kroft. Da li će njeno aktivno bavljenje sportom biti od pomoći tokom napornih izazova koji su odlika Survivora, videćemo uskoro.

"Ja sam se za Survivor prijavila jer mi je to životna želja otkad sam imala 10 godina. Prvog momenta kada sam videla Surviver šou želela sam da se oprobam u svim igrama i da se nađem u toj situaciji", rekla je ona.

Mašin sugrađanin Branko Milošev sebe opisuje kao ambicioznu i tvrdoglavu osobu. Ovaj profesor fizičkog iz Novog Sada spreman je da učestvuje u borbi za preživljavanje.

"Što se tiče Survivora i moje prijave, da se nije desio Survivor, ja bih imao neko slično iskustvo, ali opet sa karakteristikama koje vidim u ovom programu", rekao je on.

I peti učesnik koga predstavljamo je Vladimir Govedarica. Ako nađe odgovarajuće sastojke na ostrvu, sigurno ce od njih napraviti odličan koktel jer radi kao barmen u Beogradu.

"Sasvim slučajno sam se prijavio za Survivor. Bio je karantin, video sam reklamu na Instagramu i odlučio. Gledao sam ga pre deset godina, tada sam bio u fazonu - želim ja da budem tamo", rekao je on za Nova.rs.

Borba za preživljavanje počinje uskoro, a kako će izgledati opstanak i suživot kandidata saznaćemo uskoro na Nova S.

Izvor: Nova S