Photo info When life imitates art
Blue-green waters around the Bahamas as seen from the International Space Station
© NASA
meni

Prikaži poruke

Ovaj odeljak vam dozvoljava da vidite sve poruke ovog člana. Imajte na umu da možete da vidite samo poruke iz onih oblasti kojima imate pristup.

Prikaži poruke meni

Teme - zelenika

#1
Vicoteka / Razlika
Septembar 01, 2012, 10:11:47
Koja je razlika izmedju taste i lesinara?
Lesinar ceka da umres pa ti onda jede dzigericu.
#2
Vicoteka / Goran karan
Avgust 30, 2012, 12:36:29
Odakle je Goran Karan?
Pa otpozadi!
#3
Biografije / Johnny Weissmuller
Avgust 30, 2012, 12:35:34
Johnny Weissmuller (Freidorf, danas predgrađe Temišvara, 2. lipnja 1904. - Acapulco, 20. siječnja 1984.) je bio američki plivač, peterostruki olimpijski pobjednik. Nakon plivačke ostvario je i uspješnu karijeru filmskog glumca.

Rođen je kao János Weissmüller u predgrađu današnjeg Temišvara, tada u Austro-Ugarskoj, danas Rumunjska, mada postoje indicije da je rođen u banatskom selu Međa, danas u Srbiji. Ubrzo nakon njegovog rođenja obitelj je emigrirala u SAD, i tada je njegovo ime upisano u knjigu imigranata kao Johan. Već od ranih dječačkih dana najradije provodi dane plivajući na jezeru Michigan, u Chicagu gdje je živio.

Počeo se natjecati 1921. godine, te odmah izazvao pažnju pobjedama ali i poboljšanim stilom slobodnog plivanja, tzv. kraulom. Kako je kao mjesto rođenja u dokumentima naveo SAD, nije bilo prepreke da nastupa i za reprezentaciju.

Na Olimpijskim igrama u Parizu 1924. godine dominira s tri zlata, čemu je još pridodao broncu iz vaterpola. Četiri godine kasnije osvaja dva zlata na Igrama u Amsterdamu 1928. godine. U karijeri je oborio svjetski rekord nevjerojatnih 67 puta. Zanimljivo je da Weissmuller nije nikada izgubio službenu amatersku plivačku utrku, te je završio karijeru neporažen.

Godine 1965. primljen je u Kuću slavnih vodenih sportova.
Filmska karijera [uredi - уреди]

Weissmuller se nakon plivačke karijere kratko bavio promotivnim aktivnostima na plivačkim revijama i predstavama. No vrlo brzo je njegov potencijal primijećen u filmskoj industriji, te je postao profesionalni glumac. On je šesti glumac u povijesti filma kojem je dodijeljena uloga strip-junaka Tarzana, koju je tumačio u dvanaest tada vrlo uspješnih filmskih hitova. Njegova pojava, poznati urlik te uspješni filmovi su doveli do toga da se tog glumca i danas smatra najuspješnijim interpretatorom Tarzana.

Nakon Tarzana još je bio poznat i po ulozi 'Džima iz džungle', koju je također ponovio u više filmskih nastavaka.
#4
Vicoteka / plavusa
Avgust 30, 2012, 12:30:32
Zasto plavusa ulazi u apoteku na prstima?
Da ne probudi pilule za spavanje!
#5
Vicoteka / zemunci
Avgust 30, 2012, 12:28:33
Pita jedan zemunac drugog: Brate, koliko si puk'o za patike?
Dva samara brate!