Photo info The oldest way to fly
Hot air balloons at the Albuquerque International Balloon Fiesta in Albuquerque, New Mexico
© gmeland/Shutterstock
meni

Prikaži poruke

Ovaj odeljak vam dozvoljava da vidite sve poruke ovog člana. Imajte na umu da možete da vidite samo poruke iz onih oblasti kojima imate pristup.

Prikaži poruke meni

Teme - Sh[o]ne

#1
Funny pics / Priprema, pozor...
Mart 01, 2022, 09:29:02
Ne možete videti priloge u ovom forumu.
#2
Funny pics / Zglobovi
Mart 01, 2022, 09:27:42
 cooool  cooool
Ne možete videti priloge u ovom forumu.
#3
Obaveštenja / Reklame na forumu
Februar 02, 2022, 08:19:10
Jel samo meni iskrivljeno prikazivanje reklama, tj negde se pokazuju negde ne, a ovaj deo u temama gde piše reklama, i gde je nekad bila mala reklama, sada je bagovit i nikad se ne prikazuje reklama. Da li ovo treba ukloniti ili popraviti ne znam, ili je nešto do mene, ali samo pitam :)
#4
Funny pics / Bez neozbiljnih komentara
Februar 02, 2022, 08:16:12
 :khm
#5
,,Telenor" u Srbiji od marta menja ime

Telenor Srbija najavljuje da će od marta nastaviti da posluje pod imenom Yettel. Promena brenda odvijaće se u tri zemlje u kojima PPF grupa koristi brend Telenor – u Srbiji, Mađarskoj i Bugarskoj.Kako se navodi u saopštenju kompanije, cilj je stvaranje ,,dodatne vrednosti pod novim, Yettel brendom‟.

"Yettel je novo ime, nova reč. Tokom 2022. godine lansiraćemo nove proizvode i usluge, dok nam strateški fokus ostaje nepromenjen: želimo da dalje razvijamo poslovanje i srpsko tržište, doprinosimo privredi i zajednici i ponudimo kvalitetne usluge kroz najsavremeniju mrežu i infrastrukturu‟, rekao je Majk Mišel, generalni direktor kompanije u Srbiji.

Period tranzicije počinje danas, završiće se do kraja marta i ne zahteva nikakvu aktivnost korisnika.
#6
Biografije / Marina Abramović
Oktobar 02, 2019, 15:25:48
Marina Abramović (Beograd, 30. novembar 1946) srpska je umetnica performansa sa međunarodnim ugledom. Slikarstvo je u samim počecima zamenila za bodi art, odnosno bol, pokret, mimiku, gest, insistirajući na jeziku tela igrača, akrobata, seoskih vračeva, tibetanskih kaluđera i šamana. Iscrpljivanje tela postala je osnovna karakteristika njenog performansa. Od 2002. živi i radi u Njujorku (SAD).

Biografija

Marina Abramović je rođena neposredno posle rata 30. novembra 1946. godine u partizanskoj porodici. Roditelji Voja i Danica Abramović bili su aktivni učesnici NOB, verovali su u revoluciju i komunističku budućnost SFRJ. Oboje su imali uspešnu vojničku karijeru. Danica Abramović je sredinom šezdesetih godina bila i direktor Muzeja revolucije u Beogradu.

Marina Abramović od 1965. godine studirala je na Akademiji likovnih umetnosti u Beogradu. Kompletirala je svoje postdiplomske studije na Akademiji likovnih umetnosti u Zagrebu, a zatim je predavala na Akademiji likovnih umetnosti u Novom Sadu. Od 1968. godine objavljivala je tekstove i crteže a od 1973. godine organizovala je svoje akcije performansa.

Od 1997. do 2004. godine bila je predavač na Fakultetu likovnih umetnosti u Braunšvajgu za umetnost performansa. U Njujorku osnovala je Nezavisnu performans grupu, jedan forum za aktuelnu performans umetnost gde želi da radi sa izabranim mladim umetnicima i umetnicama.

Marina živi od 1975. godine u Amsterdamu, gde je 1987. godine kupila kuću, ali je više vremena provela putujući po svetu i na izložbama. U jesen 2005. godine preselila se iz Amsterdama u Njujork. Godine 2005. udala se za italijanskog skulptora Paola Kanevarija.


Delo

Bodi-art u kojem je Marina počela da ispituje granice psiho-fizičke izdržljivosti, vezuju se za festival u Edinburgu 1973. godine. Performans sa dvadeset noževa bio je prvi u nizu deset akcija nazvanih ,,Ritmovi" i Marina je tada sebi prvi put nanela lakše telesne povrede. Noževe je koristila tako što ih je brzo zabadala između prstiju, a kad god bi pri brzini zasekla prst uzimala bi drugi nož. Njena ideja bila je da ritam udarača tako uskladi da uvek unapred zna kada će nož dodirnuti njenu kožu.

U akciji ,,ritam 5", izvedenoj na Aprilskim susretima 1973. godine, izložila se novim opasnostima. Zapalila je vatru oko zvezde petokrake i, nakon spaljivanja pramenova kose i noktiju, legla u njen centar. Umalo se nije ugušila, publici trebalo dosta vremena da shvati kako Marina ne glumi trans, već je zaista ostala bez svesti.

U Galeriji savremene umetnosti u Zagrebu 1974. godine ona je pred publikom uzimala tablete za lečenje akutne šizofrenije, želeći da dovede svoje telo u nepredvidljiva psiho-fizička stanja (grčenje mišića, gubljenje orijentacije). Nakon toga, slično dejstvo je želela da oseti pod dejstvom fizičkih sila.

U performansu ,,Ritam 4", održanom u galeriji Dijagram u Milanu iste godine, Marina je svoju akciju ovako opisala:

    ,,U praznom osvetljenom prostoru postavljen je snažan ventilator koji kroz široki otvor izduvava veliku količinu vazduha. Postepeno se približavajući pokušavam da udahnem sav vazduh... Video kamera prati čitav proces i preko dva ekrana u galeriji publika može da vidi samo krupni plan moga lica i promene na njemu pod uticajem snažnih naleta vazduha. Ventilator je van kadra, te posmatrači ne znaju šta izaziva te deformacije i grimase."

U poslednjoj akciji iz ove serije, Marina Abramović je odlučila da se suoči sa smrću. Na poziv Studija Mora u Napulju, ona izvodi ,,Ritam o" 1975. godine koji je mogao da se ostvari samo uz saradnju sa publikom. Pre početka performansa, Marina je ostavila uputstvo posetiocima: ,,Na stolu se nalaze predmeti (žileti, noževi, pištolj) koje možete upotrebiti na meni, ja sam objekt. Akcija će trajati 6 časova. Svu odgovornost za vaše ponašanje preuzimam na sebe." Sve je te večeri počelo pitomo. Neko ju je okrenuo u krug. Neko ju je dodirnuo na dosta prisan način. Ali trećeg sata stvari su počele da se menjaju. Publika je počela da se transformiše i na kraju je izbila tuča između onih koji su je štitili i onih koji su je povređivali.

U periodu između 1976. i 1988. godine ona će sa nemačkim performans umetnikom Ulajom (Uve Lajsiepen), kojeg je upoznala i koji je bio rođen istog datuma kao i ona, putovati po svetu. Prvih pet godina stanovali su u automobilu a performanse, koji su im bili jedini izvor prihoda, radili su spontano. Od 1980. godine pa sve do 1983. boravili su u pustinjama Australije, u Sahari i pustinji Gobi. Kraj putovanja, ali i njihove ljubavi bio je Kineski zid. Za oboje bilo je to mesto apsolutne esencije, novi spiritualni svet. U performansu ,,Hod po velikom zidu" 1988. oni su pešice krenuli sa različitih krajeva te građevine i za tri meseca prešli 2000 km, kako bi se tačno određenog datuma, prema dogovoru, sastali u jednoj tački zida. Taj susret je bio rastanak ovog umetničkog dueta. Marina Abramović je ponovo radila sama.
Performans The Artist is Present Marine Abramović u Muzeju moderne umetnosti u Njujorku 2010.

Od 14. marta do 30. maja 2010. godine, Marina Abramović je u Muzeju moderne umetnosti u Njujorku imala retrospektivnu izložbu svog rada, koja je obuhvatala i performans The Artist is Present, na kojem je 763 časa i 30 minuta sedela u tišini, nepomično, dok su posetioci jedan po jedan sedeli nasuprot nje bez da je dodiruju ili razgovaraju sa njom. Za vreme trajanja performansa na stolici naspram Marine Abramović je sedelo 1.545 posetilaca, među kojima su bili Lu Rid, Džejms Franko, Bjork, Lejdi Gaga, Šeron Stoun i dr. 750.000 posetilaca je prošlo kroz atrijum muzeja za vreme trajanja izložbe. Bila je to najveća izložba performans umetnosti u istoriji Muzeja moderne umetnosti u Njujorku.

Ona je glavni protagonista u dokumentarnom filmu Metjua Ejkersa Marina Abramović: The Artist is Present, koji je baziran na njenom životu i istoimenoj izložbi i performansu iz 2010. godine. Film je prikazan u SAD na televizijskom kanalu HBO, a 2012. osvojio je nagradu Pibodi (engl. Peabody Award), kao najbolje televizijsko ostvarenje u kategoriji dokumentarnog programa. 2010. godine, pojavljuje se u nemačkom dokumentarnom filmu - The Future of Art, u kome je takođe predstavljen njen performans The Art is Present. U januaru 2011. godine Marina Abramović je bila na naslovnoj strani srpskog izdanja časopisa ELLE. Saradnja sa pevačicom Lejdi Gagom i njen treći album ARTPOP iz 2013. godine, doprineli su promovisanju rada Marine Abramović i performansa uopšte.
Marina Abramović, 512 Hours, Serpentine Gallery, London 2014.

Osnivač je Marina Abramović Institute (MAI), non-profit fondacije za performans umetnost u Hadsonu, Njujork.


Najvažnije nagrade i priznanja

    ,,Zlatni lav" na Bijenalu u Veneciji 1997. godine gde je učestvovala čak pet puta
    ,,Besi" za rad ,,Kuća s pogledom na Okean" 2003. godine
    Nagrada Udruženja američkih kritičara 2004. godine
    Nagrade grada Njujorka za igru i performans 2003.
    njena dela su uključena u mnoge svetske javne kolekcije.
    Bila je profesor na visokim školama u Berlinu, Hamburgu, Braunšvajgu, gostujući profesor na Akademiji u Parizu.
    Trinaestojuslka nagrada Crne Gore 2012. godine
    Austrijski orden za nauku i umetnost 2012.
    Izabrana je 2013. godine za člana Američke nacionalne akademije umetnosti.
    Najuticajnija ličnost iz sveta umetnosti 2016. godine, dodelio portal Artnet


______________________________________


Šta mislite? Da li ste bili na nekom performansu, ili možda planirate da vidite ovaj trenutno aktuelan u Beogradu?
#7
Funny pics / Random smešne slike
Jul 15, 2019, 13:37:06
#8
Bil Gejts otkrio šta bi radio kada bi bio siromašan

Učimo od Bila Gejtsa: Šta da uradiš ako imaš samo dva dolara u džepu?Ako neko ne mora da brine da li će u životu ostati bez novca, onda je to Bil Gejts. Međutim, čovek čije se bogatstvo procenjuje na preko 87 milijardi dolara često razmišlja o tome kako izgleda život u ekstremnom siromaštvu u kojem živi skoro milijardu ljudi na planeti.

Na svom blogu je jednom prilikom otkrio šta bi učinio da dnevno na raspolaganju ima samo dva dolara odnosno kako bi poboljšao uslove svog života.

To je pravo pitanje za skoro milijardu ljudi koji žive u ekstremnom siromaštvu. Nema jednog pravog odgovora, naravno, a siromaštvo je različito na različitim mestima. Ali, kroz svoj rad sa fondacijom, upoznao sam mnogo ljudi koji gaje kokoške i naučio sam mnogo toga o posedovanju ovih ptica (kao gradski dečko iz Sijetla, morao sam da naučim). Jasno mi je da je svakom ko živi u teškom siromaštvu bolje ako ima kokoške.

Zapravo, da sam ja na njihovom mestu, upravo bih to i uradio - uzgajao bih kokoške!, napisao je Gejts.

Objasnio je i zašto bi to učinio - gajenje kokošaka nije skupo, dobra su poslovna investicija i prehranjuju porodicu.

Novinar Kris Veler je na sledeći način prokomentarisao njegove reči:

Kroz istraživanja i putovanja na zapad Afrike, Gejts je otkrio da kroz period od tri meseca, vlasnik osam do deset kokošaka može doći do jata od 40 pilića. S prodajnom cenom od pet dolara po kokoški, a zabeležio je da je to prosečna cena na zapadu Afrike, vlasnik može da zaradi hiljadu dolara godišnje. Granica ekstremnog siromaštva je oko 700 dolara godišnje.
#9
Život na Marsu nastao mnogo pre nego na Zemlji?

Ubrzo nakon nastanka Sunčevog sistema formirala se i čvrsta kora Marsa, pokazalo je najnovije istraživanje u kojem se pretpostavlja da su se uslovi za nastanak života pojavili na Crvenoj planeti veoma rano.Da bi na planeti mogla da postoji voda u tečnom stanju potrebna je čvrsta površina, dakle kora.

- Naši rezultati pokazuju da su na Marsu mogli da postoje okeani i život mnogo pre nego na Zemlji - rekao je za AFP Martin Bizaro iz Danskog prirodnjačkog muzeja u Kopenhagenu, koautor istraživanja koje je objavljeno u časopisu Nature.

Marsovo "rano detinjstvo" otkriveno je zahvaljujući analizi njegovog metorita NWA 7034, koji je pronađen u pustinji Sahari, a koji je nazvan "Crna lepotica".

Iz sitnog uzorka tog metorita izdvojeno je sedam dragocenih zrna cirkona, čvrstog minerala koji je preživeo različite geološke procese, a zatim ih je analizirala grupa naučnika koja je utvrdila vreme njihove kristalizacije.

- Iz toga smo zaključili da se površina Marsa veoma brzo kristalizovala: već 20 miliona godina nakon Sunčevog sistema - koji je nastao pre 4.567 milijarde godina - Mars je imao čvrstu koru koja je bila pogodna za nastanak okeana i života - rekao je Bizaro.

Ovi rezultati se umnogome razlikuju od "postojećih modela po kojima je solidifikacija planeta trajala 100 miliona godina".

- Ovi novi podaci znatno proširuju vremenski okvir u kojem je moglo biti života na Marsu - zaključio je.


Dragulj iz Sahare
Crna lepotica, otkrivena 2011, težila je 319,8 grama. Gram se prodavao po 10.000 evra, ukazao je Bizarro. Danski muzej je kupio 44 grama od kojih je pet zdrobio kako bi mogao da izdvoji pet cirkona za analizu.
#10
Mobilna Telefonija / 5G mreža u Srbiji
Oktobar 01, 2018, 11:19:24
5G mreža u Srbiji


Šta je 5G mreža i kad će da stigne u Srbiju?
Tek što smo se navikli na mogućnosti koje pruža 4g mobilna mreža (LTE), uskoro će nam biti dostupne mogućonsti pete generacije. Otkrivamo vam šta je 5G mreža, kao i da li treba da se radujemo njenom skorom dolasku u Srbiju.


I dok je 4G signal tek skoro postao dostupan na širem području Srbije (jedno vreme je bio rezervisan za veće gradove), uskoro ćemo uživati u 5G mreži. Prednosti pete generacije se ne ograničavaju samo na povećane brzine pristupa internetu, a kako se već spremaju 5G mobilni telefoni, bilo bi dobro da se upoznamo sa novitetima.


Šta je 5G mobilna mreža

Reč je o petoj generaciji mobilnog interneta koja nam donosi višestruko uvećane brzine protoka, veću pokrivenost kao i responzivnost. Brzina bežične konekcije će biti 10 do 100 puta veća od onoga što je trenutno dostupno. To znači da ćete sezonu Boljeg života ili Nemanjića moći da skinete za par sekundi (sigurni smo da će do tada biti dostupni za download). Ipak, brzina je samo jedna od prednosti.

Zahvaljujući novim poboljšanim karakteristikama mreže, približićemo se danu kada će automobili bez vozača komunicirati između sebe sa lakoćom, dok će prenošenje ultra realističnih video materijala biti stvar svakodnevice. Jasno je da je reč o revolucionarnom koraku koji će promeniti svet.

Kada možemo da očekujemo 5G mrežu?

Budućnost stiže već ove godine, ali u vidu eksperimentalnog rada u pojedinim delovima Sjedinjenih američkih država. Njihovi operateri Verizon i AT&T će krenuti u razvijanje mreže, dok se široka primena očekuje 2019. ili 2020. godine. Kao što smo pomenuli, do tada će već postojati telefono koji podržavaju 5G standard.

Ako se oslanjamo na ove datume, za očekivati je da 5G postane standard negde u vreme ulaska Srbije u Evropsku uniju, dakle negde oko 2025. godine. Da bi se to postiglo potrebno je pre svega unprediti opremu i omogućiti korisnicima dovoljno širok izbor hardvera koji podržava novu generaciju prenosa podataka.

Kako bismo spreni dočekali taj svečani datum, potrebno je da budete upoznati sa tematikom, tj. terminima o kojima će se uveliko pričati u narednom periodu.

5G NR – novi radio

Reč je o novom standardu na koji se oslanja kompletna IT industrija. Kao i uvek kad se uvodi nešto novo, potreban je dogovor oko jedinstvenih standarda koje će svi primenjivati (da ne bi opet dolazilo do VHS/BETA ili Blu-ray/HD DVD ratova).  Kako je postignut dogovor o specifikaciji, provajderi i proizvođači hardvera mogu da počnu sa planiranjem proizvodnje čipova koji će funkcionisati u okviru 5G mreže.

Zbog toga je važno da svi operateri koriste iste standarde. Za sada 5G NR primenjuju AT&T i T-Mobile u Americi, dok Verizon još uvek nije to uradio. Srećom, ova kompanija nema nameru da izmišlja alternativu, već jednostavno ide svojim tokom razvoja.

Milimeter wave – milimetarski talas

Mobilne mreže prenose podatke putem vazduha koristeći frekcencije od npr. 700 megaherca. Niske frekvencije slabije prenose podatke, ali imaju veći raspon. Da bi se postigle obećane brzine koje najavljuje 5G, potrebno je korišćenje visokog raspona frekvencija između 24 i 100 gigaherca – milimetarskih talasa.

Problem je što su ove frekvencije izuzetno osetljive pa tako i najmanja prepreka pravi probleme. Kompanije trenutno rade na rešenjima koja bi garantovala korišćenje ovih frekvencija na pouzdan način. Od toga dokle su stigli zavisiće i široka primena nove tehnologije.

Trenutno je najveći problem upravo kako prenesti na pouzdan način na velike udaljenosti podatke. I dok milimetarski talasi donose veliki kapacitet postoje realne prepreke. S obzirom da su kompanije najavile uvođenje naredne generacije mobilnog interneta već za ovu godinu, za očekivati je da već postoje rešenja na kojima se uveliko radi.

Što se tiče Srbije, očekuje se da u narednom periodu dobijemo više informacija od domaćih provajdera, ali kao što smo napomenuli, neke realne prognoze govore o 2025. godini. Sve pre toga će biti prijatno iznenađenje.
#11
Funny pics / Zezancije sa društvenih mreža
Septembar 10, 2018, 13:30:25
 :music :music :khm
#12
Klipovi / Roboti
Septembar 10, 2018, 11:48:04
#13
Klipovi / Pileći refleksi
Septembar 10, 2018, 11:38:57


:lol :lol
#14
Horoskopski znakovi i rešavanje besaKako se oslobađate i rešavate nagomilanog besa koji je u vama. U gotovo svim narodima utemeljilo se verovanje da su planete i zvezde simboli bogova ili drugih natprirodnih sila koje kontrolišu njihove živote. Smatrali su da im zvezde govore o tome kako će živeti sutra, prekosutra ili naredne godine.

Ovan

Vi ne dozvoljavate besu da se nagomila, jer čim se naljutite odmah se 'istutnjite', bez obzira da li se radi o sitnici ili nečemu važnijem. Impulsivni ste i nestrpljivi, pa niste u stanju da svoju ljutnju držite pod kontrolom i zato ne možete ni da čekate da se vaš bes stiša, nego ragujete odmah, na licu mesta. Posle kiše obično zasija sunce, pa se i osmeh vraća na vaše lice, pošto ste nekome 'očitali bukvicu'.

Bik

U stanju ste da dugo skupljate bes i nezadovoljstvo u sebi i nagomilavate fa mesecima, čak i godinama - do granica izdržljivosti na kojoj vam mogu pozavideti svei drugi znaci. Ali, onog trenutka, kad neko prekorači prag vašeg strpljenja, bolje da vame se skloni sa puta, jer vaša reakcija tada liči na vulkansku erupciju. Oni koji vas ne poznaju čude se kako vi tako mirni i tolerantni umete toliko da se razbesnite.


Blizanci

Bes vas ne drži dugo, jer u trenutku umete da procenite šta ili ko uopšte zavređuje da se vi naljutite. Iako vam je nervni sistem osetljiv, logika je vaša jača strana, pa uspevate da 'iskulirate' i kad vam dođe da eksplodirate, uglavnom zbog tuđe gluposti, oklevanja ili nepraktičnosti. A kada vama 'padne roletna', umete da budete vrlo neprijatni na rečima, cinični i ironični, pa se od vas tada mogu čuti i uvrede.

Rak

Umete dugo da trpite i ćutite, jer ste veliki inadžija i ne padate u vatru tako lako. Dugo pamtite uvredu, pa zato trpi vaš stomak u kojem sabijate nagomilani bes koji kad tad morate da izbacite iz sebe. Iako često tražite utehu u hrani ili piću, kad va jenom pukne film u stanju ste da se obračunate sa onim ko vas je naljutio tako lukavo, da on u prvom trenutku neće ni znati odakle hladan vetar duva.

Lav

Iako kažu da ne treba dirati lava dok spava, vas ne treba ljutiti ni u snu, ni na javi, a pogotovo ne treba čačkati po vašem osetljivom egu. Nagomilanog besa najlakše se oslobađate kroz bavljenje sportom, šetnjom ili nekom fizičkom aktivnošću, pa iako ste plemeniti, ne ostajete dužni nikome ko vas na bilo koji način iritira ili ugrožava vaše dostojanstvo, naročito na javnom mestu, u većem društvu ili na poslu.

Devica

Isuviše ste inteligentni da biste sebi dozvolili da se istresete na nekom ko nikad neće poznavati neke stvari kao vi, pa ga radije učite šta i kako da uradi, umesto da se svađate sa njim. Nervozu potiskujete, bes se nagomilava, a vi i dalje mislite da možete da kontolišete svaku situaciju. Kad uvidite da ne možete, okrećete se radu koji vas prividno oslobađa napetosti, dok se bes najčešće taloži u vašem želucu.

Vaga

Vaš nonšalantni imidž u direktnoj je suprotnosti sa vašom pravdoljubivom prirodom, jer vas pogađaju i najmanje sitnice. Vešto prikrivate ljutnju jer se grozite svađa, pogotovo na javnim mestima, bilo da se radi o emotivnom partneru, prijateljima ili saradnicima. Nagomilanog besa delimično se rešavate odlaskom u kupovinu ili kod frizera, ali krivca će, ipak, stići zaslužena kazna u vidu hladnokrvne osvete koja vam je najslađa.

Škorpija

Vas se baš i ne isplati ljutiti, ali šta to vredi onima koji ne znaju sa kim imaju posla. Kad uvide, obično je kasno, jer ćete se vi nagomilanog besa rešiti kroz sportske ili erotske aktivnosti, ali ćete razraditi i strategiju kako da vratite milo za drago onome ko vas je naljutio. U jednoj rečenici ili jednim potezom, zavisno od situacije, matirate protivnika, pa nek mu opet slučajno padne na pamet da se sa vama kači.

Strelac

Lako vas je iznervirati, mada se trudite da to sakrijete i potisnete, što će se kad tad pokazati u vidu problema sa žuči. Vaša dostojanstvena, plemenita, ali vatrena priroda, opire se izlivima gneva, mada umete, kada neko 'dotera cara do duvara', da uzvratite vrlo direktno, oštro i tada vas niko ne može odvratiti da učinite ono što ste naumili sa onim ko je izazvao vaš bes.

Jarac

Mnogo vam treba da se naljutite, ali mnogo i da se odljutite, pa se onaj ko vama počne da trenira živce neće dobro provesti. Polemika sa pokrićem u vašem znanju i iskustvu najbolji je način da se rešite nagomilanog besa, ali za to retko imate dostojnog protivnika. Na one koji su ispod vašeg nivoa nećete trošiti mnogo reči, ali mu nećete ostati ni dužni - možete ga 'sastaviti sa zemljom', a da nijednog trenutka ne povisite ton.

Vodolija

Vaš osetljiv nervni sistem zatreperi na najmanji znak nepravde, iritacije ili nečijih otrovnih strelica usmerenih prema vama, iako se uvek trudite da delujete krajnje hladnokrvno. Kad osetite da se bes nagomilava u vama, potrudićete se da ga se rešite - igranjem igrica, četovanjem, slušanjem muzike, gledanjem filmova ili najčešće odlaskom na piće sa društvom. Važno je da se vi bolje osećate, a za osvetu - ima vremena.

Ribe


Niste tako miroljubivi kako izgledate, jer upijate svaku nepravdu ili nečiju ljutnju usmerenu ka vama. Ipak, nagomilanog besa najlakše se rešavate šetnjom pored neke vode, reke, jezera ili mora, jer vas to opušta kao i meditacija svojstvena vašem znaku, tako da na prvi pogled može delovati kao da se povlačite. Međutim, kada napunite baterije, sposobni ste da se uhvatite u koštac sa bilo kim ko vas je naljutio.
#15
Bodibilding, Fitnes, Steroidi / Boldenone, Equipoise
Novembar 15, 2016, 19:31:56
Boldenone, Equipoise

Injekcija D-bol (metandrostenolon) u stvarnom svetu deluje ništa kao što D-bol, Jednostavan način da se razmišlja o Equipoisu, hemijski bar je jednostavno kao Dianabol, bez 17-alfa-metil grupe (ono što čini D-bol može da oralno unese i da ne bude uništen od strane vašeg jetra).
Nije baš uobičajeno da se uporedi efekat Equipoisa sa testosteronom, ali i mnogo više zajedničkog karakteristika ima između Ekuipoise i Deca. 1-2 dvostruku vez koja je odgovoran za veliki broj njenih karakteristika. Pre svega, deluje da uspori aromatizaciju (konverzija u estrogen). Najbolja procena je da on to čini na otprilike polovinu stopu testosterona (1). Sportisti skoro nikada nisu dali izvestaje o estrogenski efekat Equipoisa, čak i kada doza je do grama nedeljno. Neželjenih efekata izazvanih estrogena uključuju masnu kožu, akne, i ginocomastia. Virilizacia (razvoj muških polnih karakteristika kod žena) je gotovo nikada nije evidentirano. Ovo je jedan od nekoliko injekcionih jedinjenja koja se mogu uspešno da se koristi od strane ženskih sportista i bodibildera.

Klinički detalji Equipoisa i sportisti

Da dvostruko obveznica je takođe odgovoran za otpornost prema 5 – 5-alfa-reduktaze enzima (2) (3). Ovaj enzim konvertuje malu količinu Boldenon u Dihidroboldenone, što je veoma potentan androgena (7x toliko anabolican kao testosteron) (4). Kao što sam rekao, iako su mala količina se pretvara u estrogen, zaista je bezbedan za većinu sportista. .
Sportisti koji uzimaju Equipoise često prijavljuju spor i stalno nagomilavanje kvalitetne mišićne mase. Pretpostavlja se da ovaj spori rast mišića je zbog veoma dugog estara vezan za boldenon. Undeclinate je duži estar od dekanoat estara jedan ugljenika. Dakle, možemo da očekujemo akumulaciju mišića od Equipoise da se zaista javljaju u nešto sporije nego kod koriscenje Deca (nandrolon dekanoat). Ovo vodi do saveta da ako ste s obzirom na korišćenje Equipoise, trebalo bi da razmislite o korišćenju ne manje od 12 nedelja.
Neformalnu anketu sam uzeo sa sajta Steroid.com i izgleda da idealnu dozu Equipoisa cini 600mgs/nedelja. Vecina ljudi koje sam pitao o svojim iskustvima sa Equipoise izgleda da misle da je korišćenje više od 600mgs/nedeljno nije dao dodatne rezultate, ali skok od 400mgs/nedelja do 600mgs/nedelja proizvodi primetno dodatnu misicnu masu.

Ravnoteža i Neželjeni efekti

Jedan od najizraženijih efekata koriscenja Equipoisa je njegova sposobnost da podigne svoju RBCs (crvenih krvnih zrnaca). Ovo je veoma tipičano za anaboličke steroide, ali Equipoise ce to uraditi na nešto većoj meri nego većina. Jedan od drugih efekata je povećan apetit.
Prouzrokovace potiskivanje hormona, kao što su endogeni testosteron, tako da ja bih preporučio korišćenje injekcionih testosterona u svakom ciklusu zajedno. Ako to ne uradite može da dovede do moguće seksualne disfunkcije.


Steroidni Profil

Boldenon Undeclinate

(1,4-androstadiene-3-on, 1 7b-ol)
Molekulske mase (osnova): 286,4132
Molekulske mase (estera): 186,2936
Formula (baze): C19H26O2
Proizvođač: Razni
Efektivna doza (muškarci): 200-600mgs/veek
Efektivna doza (žene): 50-100mgs/veek
Aktivan život: 15 dana
Detekcija: do 5 meseci
Anabolickih / androgenih odnos: 100:50
#16
Bodibilding, Fitnes, Steroidi / Anavar, Oxandrolon
Novembar 15, 2016, 19:27:39
Anavar, Oxandrolon

Ovo je oralni delotvorni anabolicki steroid, sa najmanjom tendencijom ka sporednim efektima bilo koje vrste. Ima veoma slabo izrazeno androgeno dejstvo tako da je dosta popularan medu zenskim korisnicima steroida. Relativno brzo vreme ciscenja ucinilo ga je veoma popularnim i medjuu muskim korisnicima narocito u predtakmicarskom periodu. Proizvodi se u ogranicenim kontigentima, tako da se vrlo lako rasproda. To mu i cenu cini dosta visokom. Obicno se koristi po dve tablete dva puta dnevno. Najbolje se apsorbuje ako se uzme odmah nakon jela. Za zene je optimalna doza po 1 tableta 2 puta dnevno. Cesto se moze koristiti u kombinaciji sa drugim steroidima. Kada se dostigne tacka zasicenja sa samim Anavarom moze se dodati po 1 tableta Dianabola 2 puta dnevno ili 1/2 tablete Anadrola dva puta dnevno. Kasnije se za postizanje vece mase moze preci na 4 Dianabola ili 2 Anadrola dnevno. Za jos bolji prirast mase umesto navedenih oralnih mogu se uzeti injekcioni steroidi od Deca Durabolina za definiciju do Testosterona za masu i snagu. Retko kada se javlja retencija vode, tako da je veoma pogodan za korisnike sa potencijalnom hipertenzijom. Takodje je odlican za osobe koje zele da sprece porast telesne tezine, kao i oni koji rade na definiciji. Mnogi ga bodibilderi koriste dva meseca pred takmicenje. Pojedini dizaci tegova i disciplinasi snage tvrde da je Anavar najbolje sredstvo za povecanje snage bez retencije vode u organizmu. Anavar se ne pretvara u estrogen u telu. To znaci da ne?e misicima dati meksi izgled ili izazvati ginekomastiju kod muskih korisnika. Maksimalna doza je oko 2 mg po kilogramu tezine. Zene ga koriste u dozi od 1 – 3 tablete dnevno. U dozama preko 5 mg dnevno moze izazvati neznatnu maskulinizaciju. U vecim dozama moze izazvati i promuklost, produbljivanje glasa, akne, smanjeni libido ili cak uvecanje klitorisa kod zena, i tada zena treba da prekine sa njegovom upotrebom. Mala toksicnost cini ga bezbednim cak i u duzim ciklusima. Uz njega se primenjuje i visokoproteinska dijeta.
#17
Anadrol, Anapolon, Oximetholone

Ovo je anabolicki steroid, derivat DHT (Dihidrotestosterona). To je najjaci dostupni oralni steroid. Ima veoma visoko anabolicko dejstvo, a androgeno nesto manje od testosterona. Veoma je mocan u izgradnji misicne mase i snage. Sportisti ga dosta neumereno koriste. Od svih do sada poznatih steroida najrizicniji je za pojavu ozbiljnih nezeljenih pojava. Zbog svoje CH3 alkaIne grupe u 17 ά – polozaju veoma je toksican za jetru. Izaziva retenciju vode u organizmu, sto moze dovesti do hipertenzije (povisenog pritiska), i do pojave akni i opadanja kose. Kod dugotrajnijih upotreba jedini je steroid za koji je sa sigurnoscu dokazano da izaziva rak jetre. Kod mnogih korisnika izaziva ginekomastiju, tako da je kombinacija sa anti-estrogenim lekovima neophodna. Takodje moze izazvati glavobolju i bolove u zelucu. Za vecinu korisnika ovaj preparat je prejak. U dosta slucajeva se javlja dramatican gubitak tezine i snage po zavrsetku ciklusa. Za one koji ga dobro podnose, jedna do dve tablete dnevno je optimalna doza. Ciklusi uzimanja ne bi trebalo da budu duzi od 4-5 nedelja.
#18
Bodibilding, Fitnes, Steroidi / Citomel T3
Novembar 15, 2016, 19:26:21
Citomel T3

Korišćenje Citomela

Citomel je tiroidni hormon koji ubrzava metabolizam izaziva brži konverziju ugljenih hidrata, proteina i masti. Rezultat je povećana sagorevanje masti. Ovaj lek se obično koristi kao deo definisanja (dijete) ciklusa. Citomel i klenbuterol je verovatno najbolje za sagorevanje masti , Citomel je takođe veoma popularan medu ženama. Počnite sa jednim ili pola tablete i polako povećati dozu u narednih nekoliko dana dok ne dođete do potrebne doze. Liothironine natrijum se u obzir podeliti tokom dana i ciklusi bi trebalo da budu kratki (4-6 nedelja) sa off period od najmanje 4 – 6 nedelja.

Citomel T3 sagoreva kalorije

Do nedavno, Citomel su koristili bodibilderi i ženski bodibildera, posebno na-Citomel svakodnevno tokom nekoliko meseci da ostane "tvrda" i u dobroj formi tokom cele godine. Verujte nam, kada smo vam reći da u velikoj meri više bodibilderi koji su na slici u "mišićima časopisima" naporno i definisan izgled na fotografijama, jedu brzu hranu i ovo. Više stimulisani štitne sagoreva kalorije kao visoke peći. Danas, umesto ovog leka, sportisti koriste klenbuterol koji je sve više i više popularan. Oni koji kombinuju ova dva jedinjenja će sagoreti ogromne količine masti. Sledeći put kada pročitate da je neka pro bodibilder približava prvenstvo konkurencija je i dalje jede 4000 kalorija dnevno, od vas će znati zašto. Citomel je takođe popularan među ženskim bodibildera. Pošto žene obično imaju sporiji metabolizam nego muškarci, što je izuzetno teško za njih da dobiju pravo formu za takmičenje dati današnjim standardima. Drastičnog smanjenja hrane i kalorija ispod 1000 kalorija / dan oznaka često može izbeći. Žene, bez sumnje, više su skloni neželjenih efekata nego muškarci, ali obično se zajedno i sa 50 mcg / dan. Kratkoročne unos Citomel u razumnom doza je svakako "zdravije" od ekstremne gladi ishrane.
#19
Bodibilding, Fitnes, Steroidi / EFEDRIN – ECA
Novembar 15, 2016, 19:25:26
EFEDRIN – ECA

Ephedrine tj. ephedrine hydrocloride je već vekovima poznata supstanca u svetu. Jos pre 2000 g. u drevnoj Kini se koristio caj biljke Ma huang iz koje se prirodnim putem dobijao Ephedrin da bi se postigla velika izdrzljivost i snaga potrebna u čestim bitkama. 300mg ephedre iz Ma Huang-a daje, zavisno o kvalitetu proizvoda oko 25mg efedrina.

Ephedrine ima nekoliko vrlo korisnih efekata; njegovo delovanje na centralni nervni sistem,on je beta agonist i bronhodilator, tako da stimulise odredjene receptore u telu koji su odgovorni za vise efekata, npr. unapredjuje misicnu koncentraciju i koordinacijiu, vise kiseonika u krvi, sto rezultuje mogucnoscu duzeg i intenzivneg treninga uz manje umora. Isto tako u dozama od 25-50 mg oko pola sata pre treninga oslobadja misicnu energiju cime se ukupna snaga jako puno povecava u sledeca dva sata. Oko 15 minuta nakon uzimanja, pocinje lucenje Epineferina ili kako ga mi zovemo adrenalin i to izaziva tzv."KICK", psihicko-fizicki uticaj, dodatne eksplozivne snage i energije.

ECA stack je jedan od najpoznatijih u svetu preparata koji se koriste u fazi definicije ili mršavljenja.  Ovde efedrin zajedno sa kofeinom i aspirinom dolazi u igru i zajedno čine sinergiju koja jako simulira razgradjivanje masnih naslaga.

Isto tako efedrin sam se koristi za takozvani kick prije treninga,  uzimanje efedrina neposredno prije treninga moze kod korisnika prouzrociti porast snage u treningu od 5-10%.

Efektivna doza za ,,kick" pre treninga je 25-50mg


E / C / A  (efedrin zajedno sa kofeinom i aspirinom)

Najbolji preparat za skidanje masnog tkiva, koji nije anabolički steroid je E/C/A. Objasnimo prvo što je to, za one koji možda još nisu čuli za njega.Sam naziv je kraćenica,a znaći; Efedrin-coffein-aspirin.Te tri stvari zajedno stvaraju sinergički efekat koji je najbolja kombinacija za skidanje masti danas poznata. Uzimaju je i profesionalci,čak i oni koji uzimaju steroide,jer je izuzetno jaka sa vrlo malim negativnim efektima (o negativnim efektima pričaćemo nešto kasnije).

Sinegički efekat se sastoji u tome da iako svaki od ovih proizvoda ima određene kvalitete i snagu,kada se kombiniraju zajedno u određenim količinama,njihova snaga i delotvornost se višestruko povećava.Inače to se u bodybuilding krugovima naziva "Stack",a stakiranje tj.kombiniranje dva ili više proizvoda uobičajeno i u upotrebi proteina,vitamina,kreatina i ostalih bodybuilding i fitnes artikala.

Razmotrimo sada detaljnije delove E/C/A-stacka.Prvi od njih i najvažniji je efedrin:

Ephedrine tj. ephedrine hydrocloride je vec vekovima poznata supstanca u svetu. Jos pre 2000 g. u drevnoj se Kini koristio caj biljke Ma huang iz koje se prirodnim putem dobijao Ephedrin da bi se postigla velika izdrzljivost i snaga potrebna u cestim bitkama. 300mg ephedre iz Ma Huang-a daje, zavisno o kvalitetu proizvoda oko 25mg efedrina.

Ephedrine ima nekoliko vrlo korisnih efekata; njegovo delovanje na centralni nervni sistem,on je beta agonist i bronhodilator, tako da stimulise odredjene receptore u telu koji su odgovorni za vise efekata, npr. unapredjuje misicnu koncentraciju i koordinacijiu, vise kiseonika u krvi, sto rezultuje mogucnoscu duzeg i intenzivneg treninga uz manje umora. Isto tako u dozama od 25-50 mg oko pola sata pre treninga oslobadja misicnu energiju cime se ukupna snaga jako puno povecava u sledeca dva sata. Oko 15 minuta nakon uzimanja, pocinje lucenje Epineferina ili kako ga mi zovemo adrenalin i to izaziva tzv."KICK", psihicko-fizicki uticaj, dodatne eksplozivne snage i energije.

Ephedrine je stoga idealan za skoro sve sportove, snage,brzine i izdržljivosti što ga čini vrlo popularnim među širokim krugom profesionalaca i amatera,kako muškaraca tako i žena.Efedrin tako možemo uzimati i posebno, samo za povečanje snage,energije i izdržljivosti,ali i u E/C/A kombinaciji za skidanje masnog tkiva.

Sledeći efekat ephedrina je fat burning efekt, tj vrlo efikasno otapa masne naslage i spriječava pojavu novih. Ephedrin stimulira Thyroidnu žlezdu čime ubrzava metabolizam masti trošeći ih za energiju. Telo inače troši prvo rezerve ugljenhidrata za energiju pa zatim masne naslage,ephedrin radi suprotno i time brže troši nagomilane masti.Efedrin "štedi" glukozu , dakle pri uzimanju ,telo više orijentira na korištenje masti, a ne glukoze kao energetskog izvora, dok je za vreme normalne dijete situacija obrnuta, tj. prvo se troši glukoza, a onda masno tkivo.

Sledeći sastavni dio je Kofein.Oni koji se ujutro ne mogu razbuditi bez kafe,jako cene njegov uticaj na centralni nervni sistem. Dakle,kofein je sastavni dio kafe, Coca cole, Red Bulla i još niza popularnih napitaka. Kofein stimulira razgradnje masti putem procesa zvanog "lipoliza"i uz pomoća adrenalina jer povečava termogenički efekat. Ponekad ga se može (iako vrlo teško) pronači i u koncentriranom obliku kao tablete. (danas već ne)

Poslednji sastojak je Aspirin.Onaj obični aspirin koji uzimamo kad nas nešto boli ili imamo gripu. Aspirin širi krvne sudove, čisti ih od holesterola i pomaže boljoj cirkulaciji krvi. Glavobolje obično i nastaju kada nema dovoljno krvi,a time i manje kiseonika i hrane dolazi do mozga.Svojim djelovanjem,aspirin otklanja teškoće.Upravo zato se aspirin i nalazi u ovoj kombinaciji, on je svojevrsni ubrzavač lipolize masnih stanica i raznosač materijala, stoga je važan dio E/C/A stacka.

I to je to; njihova zajednička kombinacije je pravo rešenje za sve koji se žele rešiti suvišnih masnih naslaga, efekat je jednak i za muškarce i za žene i svi ga mogu uspešno uzimati (vidi "Negativni efekti),a rezultati su skoro 100%-tni.

Zanimljivo je da su neka ispitivanja pokazala da se uzimanjem E/C/A i bez treninga postižu određeni rezultati,samo uz određenu dietu,koliko je efekat bolji ako kombiniramo pravilnu ishranu sa programom treninga za skidanje mastnog tkiva.

Sada vas sigurno zanima kako stvar deluje,koji su efekti,koje su najbolje doze,kada i kako ga uzimati i koji su negativni efekti!!?Krenimo redom i pažljivo čitajte.

Već smo nešto rekli o "Kicku",stimulativnom efektu,e pa efedrin u kombinaciji sa kofeinom ima vrlo jak stimulativni efekat,povečanjem adrenalina postajete agresivni ( ne tako da nekoga istučete,kako alkohol može delovati),nego ste užasno motivisani za trening.

Telesna temperatura raste i time počinje drugi a to je termogeni učinak, jer se ubrzava metabolizam izmene materija a time i trošenje masti kao energije.(setite se,već smo rekli da efedrin prvo koristi mast za energiju)Dakle;više napora je veća potrošnja energije, a rezultat je veće razgradnje masnih naslaga.

Time se poništava situacija da ako nemamo dovoljno ugljenhidrata u telu pre treninga,telo koristi i mišićne proteine za energiju.Zalihe glikogena u krvi ostaju na normali a topi se mast.

E/C/A ujedno ima jedan jako korisni efekat smanjenja apetita što jednostavno znaći da se ne osećate stalno gladni,što pomaže reguliranju količine hrane u obrocima. Naravno NIKADA nemojte uzimati zato samo 2-3 obroka dnevno. Uzimajte uvijek 5-6 obroka,ali smanjite količine unesenih kalorija u svakom obroku i pazite na odnos proteina-ugljenhidrfata-masti.(neki autori preporučuju omjer 50-35-15).

Recimo sada nešto o doziranju.I ovde se neki autori razilaze u mišljenjma,naročito profesionalni bodybuilderi koji žele brži napredak u kraćem vremenu u odnosu na one koji tek esperimentiraju sa E/C/A. Nekako najoptimalnija dnevna doza je 20-25mg efedrina-250mg kofeina i 300-325mg aspirina (npr.jedna Bayerova tableta).Sada,normalno ako vas često boli glava pa pijete aspirine ili volite piti puno kave ili kole,naravno da će ove količine trebati prilagoditi.

Zato moramo pri doziranju paziti da ne uzimamo ničega previše nego da ukupna količina nije veća od dopuštene.To znači;uzimamo tri doze dnevno s minimalnim rasponom od 4 sata između svake doze. Izbegavajmo uzimanje na prazan želudac, naročito ako već odpre imamo problema sa probavom (jednu od doza uzimamo 15-25 min.pre treninga i onda je normalno da ne možemo uzeti posle jela,jer posljednji obrok pre treninga ne bi smeo biti na manje od 1.5-2sata) – JOŠ NESTO VAŽNO – Zadnja doza Efedina ne bi smelo da bude kasnije od 7-8 sati pre spavanja jer tako dolazi do problema sa nesanicom.

Maksimalna količina efedrina ne bi trebala prelaziti 80 mg dnevno. E/C/A uzimajte 6 dana nedeljno,a jedan dan ostavite slobodan da se telo malo odmori .Nakon 4 –5 nedelja ,prekinite na 7 dana i zatim nastavite još jedan ciklus,nakon kojeg bi trebali prekinuti uzimanje na otprilike 20 dana.Sve to pomaže obnovi receptora koji bi se mogli naviknuti na količine i onda bi ih morali povečavati da bi postigli isti efekat,čime bi samo ugrozili zdravlje.

Negativni efekti E/C/A; Osobe koje pate od visokog pritiska i bolesti srca, dijabetesa, štitnjaće, trebali bi se držati dalje od ovog proizvoda. Poznato je da adrenalin stimurira srce i povečava protosak (koristi se i u medicini za osobe u arestu prilikom reanimacije, kada se ubrizgava direktno u srce kako bi nastavilo svoju funkciju). Osobe koje uzimaju lekove za smanjenje pritiska, mogle bi imati problema, jer na jednoj strani ga smanjuju,a sa E/C/A povečava,što je vrlo opasno.

U početku uzimanja većina korisnika oseća laganu drhtavicu ruku i pomalo uzbuđeni osečaj. Taj negativni efekat se može sprečiti uzimanjem manjih količina u početku i postepeno piramidalno povećavanje u toku prvog nedelja. Treba pazit i na to da poslednja doza ne bude manje od 5 -6 sata pre spavanja,jer inače nema mirnog spavanja,a sumnjam da ćete uopšte i moći zaspati.

Kada prestajemo sa uzimanjem E/C/A, to opet treba učiniti piramidalno,jer su moguće glavobolje , slaba motivacija, kao kada se ujutro probudimo i idemo raditi bez uobičajene doze kafe, sve je to u stvari jedna vrst navike ili ovisnosti. Već nakon nekoliko dana negativni efekti prestaju i telo se vraća u normalu. Svakako preporučujem pre bilo koje supstance, pa čak i pre nego uopšte počnemo trenirati, dobro je otići kod lekara ili ličnog trenera (JA) i prov0eriti zdravlje, možda ni neznamo koji nas problemi muče ili koje bolesti se"kriju" u nama i čekaju povoljan trenutak ili stimulaciju da se pojave.

Zdrave osobe koje koriste E/C/A,sigurno će biti zadovoljne rezultatima ako se budu pridržavali prethodnih preporuka iz ovog članka.
#20
Bodibilding, Fitnes, Steroidi / Clenbuterol
Novembar 15, 2016, 19:23:33
Clenbuterol

Farmaceutsko ime: clenbuterol
Molekulska težina baze: 277.193
Efektivne doze: 40-160 µg / dan oralno
Dozvoljene doze: 10,20,40 µg tablete, 16 µg/ml injekcije ili 25 µg/ml oralni sprej


Clenbuterol jedan je od najjačih i najefektivniji sredstvo za skidanje masnih naslaga koji bez dijete sagoreva mastno tkivo a istovremeno zadržava i u nekoj meri povećava mišićnu masu.

Ovo nije klasicni steroid u hemijskom smislu i ne spada u grupu Anabolickih steroida iako se koristi u bodybuildingu. Hemijski je klasifikovan kao beta-2 andrenergic agonist. Clenbuterol je bronchiodilator i u medicini služi za tretman astme. Zašto ga onda uzimaju bodybuilderi?
Pokazalo se da clenbuterol jako dobro smanjuje naslage masti i to cak one najgušce naslage tzv. smede salo koje se najteže i najzadnje topi. Clenbuterol lagano povecava telesnu temperaturu i za svaki nivo podignute temperature, sagori oko 5% kalorija iz tela. Jako je popularan i medu zenama iz sveta sporta, jer brzo skida nepotrebno salo pa cak i celulit. Istraživanja su pokazala da clenbuterol u manjoj meri stimulira i rast mišicne mase što ga cini poželjnim jer obicno uz dijetu za skidanje masti, gubimo i nešto mase.
Bodybuilderi ga uzimaju nekoliko nedelja prije takmicenja kako bi dobili izrazitu mišicavost i izražajnost, tj definiciju tela. Clenbuterol ima kratak vek aktivnosti u telu i telo se lako privikne na njegovo delovanje cime se smanjuje efekat skidanja masti. Da bi se to izbeglo, clenbuterol se dozira na dva nacina; jedan nacin je da ga uzimamo dva dana (svaki dan po 6 tableta), zatim se napravi pauza od dva dana i onda ponovo uzimamo dva dana i tako ukupno ne više od 12 nedelja. Nakon toga je obavezno napraviti pauzu od nekoliko meseci.
Clenbuterol dolazi u tabletama od po 20 mcg – 40mcg (mikrograma) i ukupno dnevno doziranje za najbolji efekat uz najmanji rizik je od 60 – 120 mcg.
Propratni efekti: U vecim kolicinama ili nepravilnom doziranu, može biti dosta opasan, narocito za osobe sa slabijim srcem, jer ubrzava njegov rad i podstice euforiju (uznemirenost). U tom slucaju treba odmah stati sa uzimanjem nekoliko dana i eventualno nastaviti ako se simptomi smire. Nezgodna je stvar što efekat skidanja masti traje relativno kratko, tj. nakon nekog vremena telesne masti se polako pocinju vracati i postupak moramo ponavljati, što ne smemo cesto jer je dosta opasan za rad srca (kako smo pre opisali).
#21
Steroidi
:: Kako uzimati steroide, neželjeni efekti, greške, anabolički steroidi ::


Šta su steroidi?

Anabolički androgeni steroidi su sintetički derivati muškog  hormona testosterona koji se koriste u cilju izgradnje mišićne mase, poboljšanja fizičkih performansi i izgleda.

Efekti izgradnje mišića pomažu da telo zadrži protein, gradivni element neophodan za rast mišića i kostiju.

Androgeni efekat (efekat izgradnje mišića) uzrokuje razvoj dubokog glasa, pojačan rast dlaka u predelu lica i tela,razvoj mišićne mase,kao i agresivnost.

Nažalost, ljudi koji zloupotrebljavaju steroide rizikuju da nastupe neželjeni efekti, od kojih su neki ireverzibilni, odnosno ostavljaju trajne posledice.

Ko obično koristi steroide?

Većina korisnika steroida spada u grupu mladih, muških sportista.Postoje dokazi da sportisti u okviru sportova koji zahtevaju povećanu izdržljivost, kao što su plivanje, trčanje, ili biciklizam koriste steroide.

Adolescenti ih mogu koristiti da bi ubrzali početak puberteta i fizičkog sazrevanja, a ujedno i muškarci i žene u svetu mode koriste ih da bi poboljšali izgled svog tela.

Takođe,upotrebljavani su i u određenim,  fizički zahtevnim zanimanjima, kao što je rad u policiji, ili vojsci, kako bi unapredili snagu.

Kako se koriste steroidi?

Steroidi se uzimaju ili oralno, u obliku tableta, ili se ubrizgavaju intramuskularno.

Korisnici steroida koji se oslanjaju na glasine o određivanju doze koju će upotrebiti,mogu ugroziti sopstveno zdravlje. Oni koji zloupotrebljavaju steroide dnevno uzimaju megadoze, koje sadrže stotine miligrama steroida, dok lekari propisuju samo 1 do 5 mg , za legitimne medicinske svrhe.

Pod neistinitom pretpostavkom da će uzimanje veće količine steroida doneti bolje rezultate, korisnici obično uzimaju kombinaciju više vrsta steroida u kombinaciji sa drugim lekovima (tzv. "slaganje") .

Korisnici takođe uzimaju steroide u ciklusima,u trajanju od 6-12 nedelja,nakon čega sledi pauza kako bi izbegli razvoj tolerancije na njih.

Da li se steroidi koriste sa drugim lekovoma?

Neki korisnici steroida kombinuju ih sa stimulansima, antidepresivima, lekovima protiv bolova, antiinflamantornim lekovima (lekovima koji smanjuju upalu) , kao i drugim hormonima  kako bi oni neutralisali neželjene efekte steroida.

Međutim, paradoksalno, ova strategija dodatno povećava šanse za pojavu neželjenih reakcija.


Gde korisnici nabavljaju steroide?

Mnogi mladi ljudi dolaze u vezu sa steroidima preko svojih prijatelja, partnera ili poznanika iz teretane. Često počnu da upotrebljavaju steroide jer osećaju pritisak vršnjaka i previše su zabrinuti za svoj fizički izgled. Oni takođe često smatraju i da njihova konkurencija takođe uzima steroide, a mnogi ne veruju u  neželjene efekte koji se mogu javiti njihovom upotrebom.

Većina ovih steroida se nezakonito proizvodi ili prodaje na crnom tržištu, koje izuzima bilo kakvu kontrolu kvaliteta.

Steroidi mogu biti kontaminirani, a često su bez ikakvog obeležja.

Da li postoje validni medicinski razlozi za upotrebu steroida?

Anabolički androgeni steroidi se koriste za lečenje određenih oblika anemije, neke vrste raka dojke, osteoporoze, endrometrioze, kao i naslednih angioedema. Međutim ,upotreba u kozmetičke i sportske svrhe nije sankcionisana.

Zboh negativne strane njihovih efekata i potencijala ka zloupotrebi steroida, oni su klasifikovani kao kontrolisane supstance, sa teškim kaznama u slučaju njihove zloupotrebe, nezakonite trgovine, posedovanja ili korišćenja.

Zato međunarodni olimpijski komitet testira sportiste na steroide i diskvalifikuje one koji ih upotrebljavaju.

Mogu li steroidi poboljšati fizičke performase?

Iako korisnici prijavljuju povećanje mišićne mase, snage i izdržljivosti, steroidi ne mogu poboljšati agilnost, atletske veštine i kardiovaskularni kapacitet, a to su faktori koji takođe utiču na performansu.

Pored toga, nema jasnih dokaza da upotreba steroida skraćuje vreme oporavka od povreda. Čak  štaviše, neka istraživanja tvrde da zloupotreba steroida ometa normalan proces zarastanja rana.

Kako da znam da li neko blizak meni zloupotrebljava steroide?

Budite svesni sledećih simptoma zloupotrebe steroida :

     
 • Nagli porast i razvoj mišića
 • Pojava akni na koži
 • Zadržavanje tečnosti
 • Žutica (žutilo u očima i na koži)
 • Promeneu ponašanju i nastupi depresivnog raspoloženja
 • Prevremeni gubitak kose

Koji su psihološki efekti upotrebe steroida?

Zloupotreba steroida može imati dalekosežne posledice na um, uzrokujući privremene promene ličnosti. Korisnici mogu da ispoljavaju nekontrolisanu agresiju i nasilničko ponašanje,  pored teških promena raspoloženja, maničnih epizodai depresije.

Osim toga,mogu da ispoljavaju patološku ljubomoru,ekstrmno paranoičnu razdražljivost, i poremećaj prosuđivanja iz osećanja nepobedivosti.

Korisnici mogu da izgube interesovanje za svakodnevne životne aktivnosti i osećaju gubitak energije i osećanje dosade.

Mogu da imaju problem sa ograničavanjem upotrebe steroida, i tako razviju toleranciju na njihovu upotrebu, što zahteva unos većih količina u cilju željene izgradnje mišića.

Emotivni odnosi sa partnerom takođe se ugrožavaju.

Upotreba steroida može da uzrokuje pojavu muške anoreksije, kada korisnik ne primećuje promene u povećanju mišića i njom se ne zadovoljava, pa ulazi u okvire ekstrema.

Tokom vremena u toku kog ne upotrebljavaju steroide, hronični konzumenti mogu da dožive simptome odvikavanja koji intenziviraju negativne psihološke efekte upotrebe steroida.

Koji su neželjeni efekti upotrebe steroida?

Nagomilavanje steroida u organizmu remeti unutrašnju ravnotežu, kada telo pokušava da eliminiše višak steroida i drugih hormona. Zloupotreba steroida može uzrokovati usporen rast kod adolescenata,uporne glavobolje, bolove u kostima, mučninu, kao i promene na nivou sistema za varenje i urinarnog sistema.

Neočekivani neželjeni efekat je da upotreba steroida može uzrokovati slabljenje tetiva! , izlažući sportiste riziku od ozbiljnih povreda.

Uticaj na kardiovaskularni sistem:

     
 • Proširenje srca,koje kasnije dovodi do srčane insuficijencije,
 • Visok krvni pritisak
 • Ateroskleroza
 • Povišen nivo holesterola
 • Lupanje srca
 • Srčani udar
 • Moždani udar
 • Anafilaktički i septični šok.

Uticaj na reproduktivni sistem:

Kod muškaraca,višak testosterona se pretvara u ženski hormon estrogen,koji dovodi do razvoja ženskih osobina.

Npr. Muškarci doživljavaju uvećanje prostate, sterilitet, seksualnu disfunkciju, ćelavost, povećanje grudi, kao i atrofiju testisa.

Višak testosterona kod žena ima suprotan efekat- izaziva menstrualne nepravilnosti, produbljenje glasa, ćelavost, oštećenje fetusa, pojava maljavosti na drugim delovima tela, sterilitet, smanjenje dojki, kao i oticanje genitalija.

Uticaj na vitalne organe:

Produžena teška upotreba steroida može da ošteti jetru, da prouzrokuje pojavu raka, žutice, krvarenja i hepatitisa.

Steroidi mogu ugroziti rad bubrega, dovodeći do razvoja kamena u bubregu i drugih bubrežnih oboljenja.

Mogu li steroidi da izazovu smrt?

DA! Smrtni slučajevi povezani sa upotrebom steroida kao uzrok imaju srčani napad, bolesti jetre, rak, ubistvo ili samoubistvo.

Koliko steroidi dugo ostaju u telu korisnika?

Oralni steroidi se mogu detektovati i do nekoliko nedelja nakon upotrebe, dok se ubrizgani steroidi mogu otkriti i do nekoliko meseci nakon upotrebe.

Adolescenti su najviše izloženi riziku od upotrebe steroida?

Tinejdžeri i mladi odrasli muškarci koji se bave sportom su posebno izloženi riziku, jer veruju da steroidi mogu da im pomognu da poboljšaju svoje fizičke performanse i izgled. Ono što ne znaju je to da time utiču trajno i negativno na svoj izgled-akne, zaostajanje u rastu,ženske karakteristike (kod mladića)  i muške (kod devojaka) .

Istraživanja pokazuju i da je kod mladih ljudi  koji ranije počnu da konzumiraju opasne supstance, povećana šansa i da kasnije konzumiraju opasne droge.

Sportisti upotrebom steroida rizikuju da budu otkriveni i isključeni iz sportskih aktivnosti.
#22
HAOS U PARIZU U pucnjavama i eksplozijama više od 150 mrtvih, ubijeno pet terorista

U Parizu se dogodilo nekoliko eksplozija i pucnjava u kojima je poginulo više od 150 ljudi, a više desetina je povređeno. Samo u koncertnoj dvorani ubijeno je oko 100 ljudi. Policija i vojska su ubile petoricu napadača.

U Parizu se dogodilo nekoliko eksplozija i pucnjava u kojima je poginulo više od 150 ljudi, a više desetina je povređeno. Samo u koncertnoj dvorani ubijeno je oko 100 ljudi. Policija i vojska su ubile petoricu napadača. Dešavanja u prestonici Francuske pratimo uživo. Ukoliko se nalazite u Parizu i svedok ste događanja, javite se redakciji "Blica" na 0113334762


Oland: Borićemo se bez milosti protiv terorista

Francuski predsednik Fransoa Oland rekao je večeras da će se ta zemlja protiv terorista boriti "bez milosti".Oland je došao do dvorane Balaklan, kojoj je večeras prema navodima policije ubijeno 118 ljudi u terorističkom napadu.Islamska država slavi napade na društvenim mrežama

Teroristička organizacija Islamska država (IS) pokrenula je večeras na društvenim mrežama akciju proslavljanja nekoliko terorističkih napada u Parizu.IS i oni koji je podržavaju pokrenuli su večeras "hešteg" na društvenim mrežama pod nazivom "Pariz gori" na arapskom jeziku, što je naišlo na brojne pristalice, ali i brojne osude.

Niko do sada nije preuzeo odgovornost za terorističke napade u Parizu.


Vučić sazvao vanrednu sednicu Biroa za koordinaciju službi bezbednosti

Premijer Srbije Aleksandar Vučić sazvao je za subotu u 11 sati vanrednu sednicu Biroa za koordinaciju službi bezbednosti povodom serije terorističkih napada u Parizu, u kojima je ubijeno na desetine ljudi.
#23
Danas je sedmi rođendan opuštenom forumu!  :ok :ok

Srećno slavlje želim administratorima i članovima, i da još mnogo godina trajete i opuštate narod na netu  :cheers :levde
#24
VIP Survivor 2012 - Kostarika / Survivor cice
Mart 20, 2012, 10:58:46
Glasajte :)

Tema sa slikama (za one malo starije) :)
http://www.samo-opusteno.info/forum/muski-kutak/survivor-cice/
#25
Muški Kutak / Survivor cice
Mart 20, 2012, 10:53:39
 :ok
#26
Uhapšen lekar pedofil u Institutu u Sremskoj Kamenici
Radiolog slikao gole pacijentkinje i čuvao pedofilske fotografijeLekar kameničkog Instituta za onkologiju A. I. (49) uhapšen je u sredu uveče u Novom Sad pod sumnjom da je posedovao pornografski materijal s decom i maloletnicama. Pritom, kod osumnjičenog su pronađene i fotografije nagih pacijentkinja obolelih od kancera. Fotografije su načinjene dok su žene ležale u aparatu za zračenje u Zavodu za radiologiju u ovom institutu, gde je A. I. radio kao radiolog.

- Na fotografijama koje je policija pronašla u njegovom računaru videlo se da je reč o bolesnim ženama. Sve su ležale u nekom aparatu. Neke od njih su bile bez kose, videlo se da su u pitanju teško bolesne žene, koje pritom nisu bile svesne da ih neko snima - kaže izvor ,,Blica" koji je prisustvovao hapšenju osumnjičenog.
 
#27
Klipovi / Ken Lee
Mart 13, 2011, 17:22:52


Ispala  :lol :lol
#28
Serije / Fringe
Mart 10, 2011, 17:44:52
Fringehttp://www.imdb.com/title/tt1119644/

Fringe Division odjel je FBI-a koji je oformljen kako bi istražio niz čudnih događaja, naoko nepovezanih, koji se u određenom Uzorku  (The Pattern – kako se službeno naziva) događaju u različitim dijelovima svijeta. Odjel se susreće s ubrzanim starenjem, teleportacijom, mutiranim virusima, telepatijom, naprednom tehnologijom nepoznata porijekla...
Fringe je serija koja nastavlja tamo gdje su stali Dosjei X s primjesama Zone sumraka, s time da stvari stavlja u donekle realnije okvire, i dodaje elemente akcije. Abrams, Roberto Orci i Alex Kurtzman (zajedno su radili Alias, a prva dvojica i novi Star Trek, a druga dvojica napisala su Transformers) drže se znanosti, ali bez rezerve odlaze i preko ruba, duboko u fiction – sve za potrebe dobrog šoua. Misterija ostaje Abramsov trademark, pa su epizode Fringea prepune skrivenih i šifriranih poruka, malih zagonetki za gledatelje, ali na način da površni TV konzument bez problema može pratiti tijek serije, dok će oni koji se ponosno nazivaju frikovima uživati u rješavanju glavolomki.
#29
Muzički svet / Manu Čao - Manu Chao
Februar 21, 2011, 21:48:09
Manu ČaoManu Čao (Manu Chao) (pravo ime Hose-Manuel Tomas Artur Čao (šp. Jose-Manuel Thomas Arthur Chao; rođen 21. jula 1961. u Parizu u Francuskoj), je francuski muzičar španskog porekla.

Biografija

Otac mu je pisac i novinar Ramon Čao iz Vilalbe u Galiciji, a majka je baskijskog porekla. Preselili su se u Francusku u vreme diktature Fransiska Franka, budući da je njegov deda bio osuđen na smrt. Nedugo posle Manuovog rođenja, porodica se preselila u predgrađe Pariza, te je veći deo detinjstva proveo u Bulonj Bijankuru i Sevru. Odrastajući bio je u dodiru sa velikim brojem umetnika i intelektualaca, od kojih su mnogi bili poznanici njegovog oca. Čao jeova iskustvaiz detinjstva naveo kao inspiraciju za neke od njegovih pesama.

Bio je poznat u pariskoj alternativnoj muzičkoj sceni kao član bendova Hot Pants i Los Carayos. 1987. godine je zajedno sa svojim bratom Antoanom formirao sastav Mano Negra. Do svog raspada 1995. godina, bend je bio poznat u Francuskoj i pravio je turneje po Južnoj Americi.

Posle raspada, Manu Čao je otišao u Centralnu Ameirku, gde je naredne četiri godine proveo putujući po planinskim gudurama, naoružan akustičnom gitarom i četvorokanalnim rekorderom. Usledio je prvi solo projekat Clandestino (1998), minimalistički sastavljen od gitara, udaraljki i dečjih instrumenata. Sa pesmom Welcome To Tijuana uspeo je da napravi pravu veselo-ironičnu himnu o dobro poznatom gradiću na meksičkoj granici sa SAD, gde caruju šverc i laka uživanja (Welcome to Tijuana / Tequilla, sexo, marijuana...). Sa naglaskom na teme kao što su ilegalna imigracija i državna represija, albumom je provejavao oštar društveno-politički komentar uperen u pravcu kapitalističke eksploatacije Trećeg sveta. Na albumu Próxima Estación: Esperanza (2001), potencirajući rege zvuk, Manu Čao između ostalog uključuje i jedan recitativ na ruskom. Album je dobio nagradu londonskog Bi-Bi-Sija za najbolji album svetske muzike.

Manu Čao peva na francuskom, španskom, galicijskom, arapskom, engleskom, portugalskom i volof jeziku. Često koristi više jezika u istoj pesmi. Njegova muzika je među najprodavnijima na svetu.

Manu Čao je nesumnjivo autentična pojava na svetskoj muzičkoj sceni. Usled svog mešanog porekla, a pre svega svojom muzikom, postao je jedan od najupečatljivijih reprezenata globalnog multikulturalnog društva, i istovremeno jedan od najburnijih kritičara procesa ekonomske globalizacije. Njegova retorika se kreće u pojednostavljenim okvirima romantičnih anarho tendencija, na tragu blage ideološke paranoje: "Ono što moramo da uradimo jeste da kažemo 'Ne' ovakvom svetu čiji dalji razvoj vodi u samouništenje."

Ipak, Manu Čao se, paralelno sa prodiranjem na tržište SAD, upleo u onu vrstu kontradikcije koja se javlja kod svih izvođača koji se bore protiv korporativnog kapitalizma - objavljivanjem albuma pod okriljem takvih multinacionalnih korporacija kakve su Virgin i EMI, donekle se trivijalizovao socijalni sadržaj njegove muzike, uz bojazan da izgubi svoj antiglobalizacijski potencijal.

Diskografija
Albumi
    * Clandestino (1998)
    * Próxima Estación: Esperanza (2001)
    * Radio Bemba Sound System (album uživo, 2002)
    * Sibérie m'était contéee (2004)
    * La Radiolina (2007)

Singlovi

    * Bongo Bong (1999)
    * Clandestino (2000)
    * Me gustas tú (2001)
    * Merry Blues (2001)
    * Mr. Bobby (2002)
    * Petite blonde du Boulevard Brune (2004)
    * Rainin In Paradize (2007)

DVD

    * Babylonia en Guagua (2002)
#30
Druga strana sveta / Kako tumačiti natalnu kartu?
Februar 17, 2011, 16:56:14
Kako tumačiti natalnu kartu?
- tumačenje natalne karte, kako protumačiti natalnu kartu, znakovi, vladari, horoskop, kuće u natalnoj karti -

1. Kada izradite kartu, prvo je neko vreme pažljivo posmatrajte.
Nakon toga, gledajte koji elemenat prevladava u karti ili se možda nalazi u manjku / zemljani, vazdušni, vodeni, vatreni /. Gledate sve planete, ascedent, ali i MC...(zenit)

2. Uočite prevladavajuću kvalitetu znakova / kardinalni, fiksni, promenjivi /, kao i eventualni manjak, također gledate položaj svih planeta u znakovima, kao i ascedent i MC –


3. Pogledajte u kojem kvadrantu se nalazi najveća koncentracija planeta, te da li je više naglašena leva polovina karte ili desna, gornja ili donja .

4. Pogledajte vrste aspekata – da li prevladavaju konjukcije, opozicije, kvadrati, trigoni, sekstili, odnosno da li neka vrste aspekata u karti nedostaje. O manjku i prevladi odredjenih aspekata bi isto trebalo nešto vise reći, ali i o samoj prirodi spomenutih aspekata – uglavnom se puno spominju trigoni i kvadrati, . Takodjer, pitanje inkonjukcija, koje ne uključuju svi astrolozi u svoja tumačenja. I još – raščistiti pitanje orbisa, te ulogu aplikacionih, egzaktnih i separacionih aspekata.
.

5. Nakon toga, gledate vladare horoskopa – ascedent, vladara ascedenta, svetla / Sunce i Mesec / u znaku, polju, aspektima, te položaj vladara sunčevog znaka. Uočite da li postoje medjusobni aspekti između Sunca, Meseca, ascedenta i njegovog vladara, a takodje je bitan i MC, kao i njegov vladar. Načelno smatram da nije dovoljno gledati samo vladara ascedenta bez Sunca i Meseca, a takodje mislim da Sunce i Mesec treba sa podjednakom važnosću tretirati i u ženskom i u muškom horoskopu.

6. Posebno uočite da li postoje velike konfiguracije aspekata, kao sto su Stelium, T kvadrat, veliki krst, veliki trigon ili Yod. Na posebnoj temi objašnjavam o čvorovima i ostalim stvarima. Ako su vladari horoskopa uključeni u velike konfiguracije, posvetite im posebnu pažnju.

7. Posebnu pažnju posvetite i planeti, koji se nalazi u vlastitom znaku, ako takvog ima, te planetu sa najviše aspekata, odnosno, neaspektiranoj planeti..

8. Ovisno o tome koje životno područje zanima osobu, kojoj gledate horoskop, posebno se skoncentrišite na ona polja, koja se odnose na dotično područje, planete u njima i polozaj njihovih vladara / ljubav, partnerstvo – 5. i 7. polje, zdravlje – 6., 12., 8., ali i 1. polje, posao – 6. i 10. polje, školovanje – 3. i 9. polje, obitelj, deca – 4., 5. i 11. polje, finansije, nasledstva – 2. i 8. polje, itd. /

9. Mesečevi cvorovi i značenja retrogradnih planeta mogu se uključiti u tumačenje,kao što već
napomenuh ta tema je još u razvoju..

10. Za kraj zapamtite da aspekte tumačite prema nekoj važnosti – prvo gledate aspekte vladara horoskopa sa ostatkom horoskopa, te aplikacionim i egzaktnim aspektima posvetite vise pažnje, nego separacionim