meni

Prikaži poruke

Ovaj odeljak vam dozvoljava da vidite sve poruke ovog člana. Imajte na umu da možete da vidite samo poruke iz onih oblasti kojima imate pristup.

Prikaži poruke meni

Poruke - milanmar

#1
Za sve one koji znaju engleski jezik najbolji edukativni sajtovi su http://teamtreehouse.com/http://www.lynda.com/
Tamo mozete pronaci kurs koji vas interesuje zatim u Google-u unesite njegov naziv zajedno sa "torrent" i izacice vam sajtovi koji nude besplatni download istih ;)
#2
Web Razvoj / Odg: Znacaj naziva domena za SEO
Decembar 24, 2014, 13:40:28
Vidim da su misljenja podeljena tako da se nadam da cu svojim odgovorom pomoci mnogima. Posto je naziv domena ukljucen u svaki URL na sajtu jako je vazan, ali nije presudan za rangiranje. Na zapadu EMD(Exact Match Domain) domeni polako gube na znacaju jer u kombinaciji sa optimizovanim backlink-ovima su kao stvoreni da se dobije neka od Google kazni. Kod nas to nije slucaj jer algoritam nije "zategnut" kao npr. u Americi tako da ovakav tip domena mozete koristiti. U kombinaciji sa par dobrih backlink-ova mozete cudo napraviti! Ako imate brendiran naziv domena onda jednostavno kreirajte novu stranicu na sajtu i stavite kljucnu rec u URL iste.

Dobar primer brendiranog domena je http://www.nido.rs
Ako hocete da rangirate ovakav domen za neku kljucnu rec jednostvno je ukljucite u URL posle kose crte -> nido.rs/vasa-kljucna-rec

Moje misljenje je da ako radite dobaru optimizaciju i jedno i drugo daje iste rezultate stim da je za buduce dane bolje koristi brend prilikom odabira naziva domena.