Photo info Where fire and water meet
Upper Geyser Basin in Yellowstone National Park, Wyoming
© Ray Urner/Tandem Stills + Motion

Mostovi su ruke koje spajaju obale i ljude

Započeo Emilija Stojkovic, Jun 01, 2015, 12:52:41

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Emilija Stojkovic

Mostovi nisu samo obične građevine od kamena, betona ili željeza kojim se premošćuje neka reka. Oni su ruke koje spajaju obale i ljude i predstavljaju simbol života, ljubavi i prijateljstva.
Svi mostovi na svetu su različiti. Neki su dugački i visoki, sa širokim stubovima i prelepim lukovima, a neki su mali, ravni i ne tako lepi. Svima im je zajedničko to da spajaju dve suprotne obale i ljude koji na njima žive. Izgraditi most znači pružiti ruku prijateljstva i spojiti ono što priroda sama nije mogla da spoji. Mostovi ruše sve prepreke, brišu sve granice i otklanjaju nesuglasice među ljudima. Leva i desna obala reke, jedna nasuprot druge, bez mosta koji ih povevezuje su tako daleke i strane. Njihovim spajanjem stvara se zlatna nit koja čvrsto povezuje ljude sa suprotnih strana. Neki mostovi kao ptice raširenih krila već vekovima ponosno stoje iznad reka i još uvek preko svojih snažnih leđa, prebaciju ljude s jedne obale na drugu. Neki nisu izdržali zub vremena, rasklimali su se i porušili, a neke su srušili ljudi sa željom da odvoje i udalje od drugih ljudi. Bez bez obzira da li su čitavi ili porušeni, mostovi svedoče o nekim prošlim vremenima, ljudima i njihovim sudbinama i događajima koji se ne smeju zaboraviti.
Od svega što je čovek do sada izgradio ništa nije vrednije od mostova. Osim što spajaju obale i ljude, oni stvaraju trajna prijateljstva i ljubav među ljudima, poverenje i želju da se živi zajedno. Mostovi nisu živa bića i ne govore, ali ipak imaju svoju dušu. Njihova duša živi sve dok se preko njih može preći. cheesy :) wub