Odnos Srba i Hrvata

Započeo Mantra, Decembar 17, 2020, 09:11:51

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Mantra

Kako posmatrate odnos ova dva naroda? Da li ste nekada bili u Hrvatskoj i kakvi su vaši utisci, da li ste se osećali neprijatno, nebezbedno?
Šta mislite o međusobnom političkom nastupu ove dve zemlje?

^Tina^

Najiskrenije, ja se jesam osetila par puta baš nekako čudno, neprijatno, i bukvalno sam želela da sakrijem činjenicu da sam iz Srbije. Ne mislim da generalno prosečan Hrvat ima bilo šta protiv Srbina, ali u globalu mislim da ima dosta više ekstremista u tom smislu nego kod nas... I zbog toga se nekako uvek osećam kao da držim kočnicu kad god odem negde u Hrvatsku, neračunajući npr Dubrovnik, koji verovatno zbog turizma i blizine nama nije baš toliko pogođen ovim fenomenom..

Lično, nemam nikakav problem niti bilo kakvu netrpeljivost prema Hrvatima, baš naprotiv.

MarkoKg

Gledam nas kao jedan narod vođen pogrešnim ljudima, koji se sukobio nad pogrešnim vrednostima. Kao dva brata koja završe na dve različite strane, ne svojom krivicom.
Nisam imao previše prilika da obilazim Hrvatsku, ali ono što sam video - nisam imao nikakvih problema, niti sam se osećao neugodno, najiskrenije, i radujem se ponovnom odlasku tamo ;)

Sh[o]ne

Onako, nisam baš za jurenje tamo ako već mogu da idem gde god želim, ali da mrzim sve hrvate - ne mrzim. Da se osećam nelagodno u njihovoj državi - osećam se.

Pero

Citat: Sho]ne link=topic=85681.msg167434#msg167434 date=1608895447]
Onako, nisam baš za jurenje tamo ako već mogu da idem gde god želim, ali da mrzim sve hrvate - ne mrzim. Da se osećam nelagodno u njihovoj državi - osećam se.
Paa, tako nekako i ja mislim..

TanjicA

2021 godina je, i mi još pričamo o odnosu Srbije i Hrvatske? Jedan narod dve države.
I optimiste i pesimiste doprinose drustvu.
Optimiste su izmislile avion ,a pesimiste padobran. :)
Bistri ostvrt na politicku scenu Srbije * Zanimljivosti iz zemlje i sveta

MarkoKg

Citat: TanjicA poslato Januar 18, 2021, 18:35:44
2021 godina je, i mi još pričamo o odnosu Srbije i Hrvatske? Jedan narod dve države.
Slažem se. Nažalost u 2021 pričamo o mnogo stvari koje bi trebale biti normalne ali nisu.

bojank83

Da nema glupe politike odnos bi bio odličan, jer nam razloga da se dva slična naroda mrze  :pijani

TanjicA

Eh, da nema politike mnogo toga bi bilo drugačije..
I optimiste i pesimiste doprinose drustvu.
Optimiste su izmislile avion ,a pesimiste padobran. :)
Bistri ostvrt na politicku scenu Srbije * Zanimljivosti iz zemlje i sveta

StevenHoking

Ekonomski dosta ispred nas, ali po mentalitetu ja bih rekao i ne toliko..
Svakako ništa nemam protiv, doduše i ne favorizujem ih u odnosu na druge narode..