Photo info Canoeing in solitude
Boundary Waters Canoe Area Wilderness, Superior National Forest, Minnesota
© Dukas/Universal Images Group via Getty Images

Atletika

Započeo Đagi, April 30, 2012, 12:45:35

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Đagi

DL: Pobede Ksijanga i Pauela


Zvezde drugog mitinga Dijamantske lige u Šangaju bili su domaći atletičar Liu Ksijang i Asafa Pauel iz Jamajke.

Kinez je bio najbrži u disciplini 110 metara s preponama ispred Amerikanaca Dejvida Olivera i Džejsona Ričardsona.

Bivši svetski i olimpijski šampion je 110 metara istrčao za 12 sekundi i 97 stotinki. Asafa Pauel je trijumfovao na 100 metara u vremenu od 10 sekundi i dve stotinke.

Drugo mesto zauzeo je Majkl Rodžers, a treće Nesta Karter. Najbrža na 1500 metara bila je svetska dvoranska šampionka Genzebe Dibaba, dok je na 200 metara zlato osvojila Veronika Kempbel Braun.

Naredni miting Dijamantske lige održava se u Rimu 31. maja.

Đagi

Dragutin Topić na Igrama 2012!


Srpski skakač u vis Dragutin Topić ispunio je olimpijsku "B" normu i šesti put uzastopno učestvovaće na Olimpijskim igrama!

Topić je preskočio fantastičnih 2,28 metara na ekipnom prvenstvu Srbije na terenima Vojne akademije i izborio vizu za London pošto nijedan naš skakač nije ispunio "A" normu.

Ovim skokom Topić je ujedno oborio svetski rekord za veterane, a postao je tek šesti atletičar koji će šesti put učestvovati na Igrama. 41-godišnji Topić je 85. član olimpijskog tima Srbije, trenutno.

Ukoliko njegova supruga Biljana ne ostene pri odluci da odustane od Igara, Topići će biti jedini bračni par u Londonu.

Sedam učešća ima Slovenka jamajčanskog porekla Merlin Oti, a po šest učešća Marija Mutola (Mozambik), Tesa Sanderson (Velika Britanija), Lia Manoliu (Rumunija) i Žoao N'Tijamba (Angola).


Đagi

Bolt pobeđuje i kada je 'spor'


Jamajčanin Jusein Bolt očekivano je trijumfovao u trci na 100 metara ma mitingu u Ostravi, iako je zabeležio znatno lošije vreme nego što se očekivalo.

Sâm Bolt je odmah posle trke rekao da mu nije jasno zašto nije uspeo da popravi svoj najbolji rezultat ove sezone, ali i realizuje cilj koji je postavio pred sebe.

Svetski rekorder na 100 i 200 metara u Češkoj je zabeležio vreme od 10.04 sekundi, ispred Kima Kolinsa iz Sent Kitsa i Nevisa i Amerikanca Darvisa Petona.

Zanimljivo je da je vreme koje je Bolt postavio u Ostravi njegovo najsporije u svih 30 finala u kojima je učestvovao na 100 metara. Ujedno, daleko je od najboljeg rezultata ove sezone, koje je postavo u Kingstonu 5. maja.

,,Razočaran sam. Na startu sam osećao kao da nemam energije. Pretpostavljam da je ovo bio jedan od onih dana. Nisam se osećao dobro kao obično, a noge kao da su mi bile nepokretne. Ne znam razlog za to. Moraću da porazgovaram sa trenerom", rekao je Bolt.

Na toj trci je učestvovao i Britanac Dvejn Čejmbers, koji je postavio svoje najbolje vreme sezone, od 10.28 sekundi, ali nije uspeo da izbori mesto na Olimpijskim igrama, za koje mu je bilo potrebno 10.18. 34-godišnji Čejmbers odslužio je dvogodišnju suspenziju zbog dopinga, ali je dobio dozvolu da se takmiči u Londonu, ako izbori mesto, pošto je Sud za arbitražu u sportu poništio odluku Britanskog olimpijskog komiteta, po kojoj je sportistima koji su bili kažnjavani zbog dopinga zabranjeno da se takmiče na Olimpijskim igrama.