Photo info Little island, big sea
Aerial view of the island Pantaleu near Sant Elm, Mallorca, Spain
© Dimitri Weber/Amazing Aerial Agency

Срећан рођендан генерале

Započeo DaNiLo, Mart 15, 2008, 10:50:03

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

DaNiLo

Mart 15, 2008, 10:50:03 Poslednja Izmena: Mart 15, 2008, 10:52:08 od Knez Danilo IIBEOGRAD - Organizacija ,,Mladi nacionalisti" čestitala je 65. rođendan nekadašnjem načelniku Generalštaba Vojske Republike Srpske generalu Ratku Mladiću. Oni su na više lokacija u Beogradu istakli transparente s natpisom ,,Srećan rođendan, đenerale", a po centru grada izlepili su plakate s Mladićevim likom.
Transparenti su mahom bili postavljeni na ograde nadvožnjaka na autoputu kroz srpsku prestonicu, i to na onima kod Autokomande, zatim na pešačkom mostu između Autokomande i Mostara, kod Arene i između blokova 22 i 23 na Novom Beogradu. Jedan transparent bio je postavljen nakratko i na vrhu zgrade koja se nalazi preko puta Televizije B92.
Mnogi vozači su, prolazeći autoputem, usporavali svoja vozila kako bi pročitali natpis, a neki su pri tom trubili u znak pozdrava i mahali kroz prozor automobila omladini koja je na nadvožnjacima čuvala transparente. Natpisi su bili dugački gotovo trideset metara.
Ipak, ni ovaj događaj nije prošao bez reakcije policije, pa su na gotovo svim lokacijama ti mladi ljudi oterani pod pretnjom privođenja, a transparenti uklonjeni. Na nekim mestima pripadnici organizacije su legitimisani, a kod Arene im je čak napisana i prekršajna prijava, saznaje Kurir od jednog člana organizacije.
- Obrazloženje policije bilo je da smo istakli reklamu bez dozvole grada, mada se ne radi ni o kakvoj komercijalnoj akciji. Policija nas je zastrašivačkim metodama oterala samo zato što smo hteli da pokažemo svoje rodoljublje - kaže sagovornik Kurira koji je učestvovao u akciji. On objašnjava da su ,,Mladi nacionalisti" organizacija koja je proistekla iz ,,narodnog bunta protiv nepravdi koje nam nameće Zapad i želje da pokažemo da nismo zaboravili svoje heroje".
- Zapadne sile pokušavaju da ukaljaju čast i svetlu tradiciju srpske vojske i naroda preko montiranih haških optužnica i poternica protiv najblistavijih srpskih imena. Ratko Mladić i dalje uživa veliko poštovanje u našem narodu, što smo mogli da vidimo iz reakcije vozača koji su nas pozdravljali i mahali iz svojih automobila - konstatuje naš sagovornik.
Kako saznaje Kurir, sinoć je trebalo da bude organizovana i proslava Mladićevog rođendana na tajnoj lokaciji.
General Ratko Mladić rođen je 12. marta 1943. u selu Božinoviću u opštini Kalinovik. Njegovog oca Neđa ubile su ustaše 1945. u blizini Ivan Sedla. Podigla ga je majka Stana, kao i njegovog brata Milivoja i sestru Milicu. Završio je Vojnu akademiju sa odličnim uspehom. U vreme rata u BiH bio je general i komandant Vojske RS.
Optužen je pred haškim sudom za ratne zločine 1996. godine, a poslednjih nekoliko godina nalazi se u bekstvu.


NiKooLaa

ne zna se ni dal je lik zhiw a wi mu chestitate rodjendan...
swashta...  =\
::Za webmastere :: Pravilnik foruma ::Baneri :: Magija
samo-opusteno userbar5
>> Registrujte se kako bi videli sadrzaj celog foruma! Neki delovi foruma nisu vidljivi za goste!<<
[Kako da vidim linkove na forumu??]
VAratonac :: ITcyberCOP

DaNiLo

Ма без обзира, за разлику од младих националиста који њему честитају рођендан, српски нацисти су прослављали Хитлеров рођендан. Морам посветити место у биографији за Ратка, био је велики човек, без обзира шта мисле неки о њему.