Photo info A small but mighty guardian
Spring Point Ledge Light in South Portland, Maine
© Haizhan Zheng/Getty Images

Па ко их не би мрзео!!!

Započeo DaNiLo, Maj 04, 2008, 23:43:02

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

DaNiLo

Е, овако, ја ћу овде да поставим један текстић кратак, да вам дочарам усташка зверства, која сте учили и учите и из историје, само што вам није тако дочарано.
Често ме питате што мрзим све људе колективно, и има ли их добрих. Када прочитате барем болдирано, можете ми поставити такво питање.
Дотле, уживајте у злочинама Хрвата, шта су радили Србима. . .
Обавезно да прочитате и без брисања.
Болдирао сам и искосио суштину.


Усташка зверства над српском нејачи у НДХ

Мада су Немци већ годинама држали концентрационе логоре, они су се ипак згрозили величином хрватског злочина над Србима. У обиласку логора Јасеновац, немачки официри су сви до једног повраћали, због усташких варварских злочина које су тамо затекли и смрада и нехигијене која је тамо владала а на коју се усташе нису обазирале, напротив они су у томе уживали. Зато је Хитлер 23. септембра 1941. године позвао на рапорт хрватског поглавника Анту Павелића. Вођење хрватског случаја Хитлер је поверио Хајнриху Химлеру, а овај генералу Александеру Леру, немачком команданту Југоистока Европе. Извештај за Хитлера био је спремљен већ 1. октобра. После Леровог извештаја, највећи део хрватске војске стављен је под немачку команду. Генерал Лер је и даље захтевао уклањање Павелића и постављање Мачекових људи на његово место. Поводом тог Леровог захтева, Глајз фон Хорстенау – Хитлеров изасланик у Загребу, шаље извештај у коме даје следећу оцену НДХ:
"Кад генерал пуковник Лер, на првом месту, инсистира на ликвидацији усташког ћумеза, он ставља своју руку на инфицирану рану хрватског државног тела. Од почетка рђаво основан усташки режим, са својом лудом политиком геноцида и својим криминалом, постао је симбол ове ружне државе."

Када је Хитлеров специјални опуномоћеник за Балкан, др Херман Нојбахер, 1943. године почео интензивније да се бави српским питањем, најпре је покушао да стане на крај хрватским злочинима. У својим мемоарима, за хрватски покољ Срба Нојбахер каже:
"Покољ Срба од стране Хрвата спада у најсвирепије акције масовног убиства целе светске историје. Доживео сам да ми се усташке вође хвале како су заклали милион Срба, укључујући ту и одојчад, децу, жене и старце."
Према извештајима којима је располагао, Нојбахер је број закланих без одбране процењивао на 750.000.

И позната италијанска документа не говоре ништа боље о Павелићу и његовој држави: "Видим Павелића, окруженог његовим бандитима", забележио је у свом дневнику, 25.априла 1941. године, италијански министар иностраних послова гроф Галеацо Ћано.
Италијани су се згражавали над хрватским злочинима у Другом светском рату, остављајући о томе немали број докумената. Међу најпотреснија италијанска документа о хрватском геноциду над Србима спада писмо генерала Александра Лузана Мусолинију. Ево тог писма:

"Дуче! Моја безгранична оданост према Вама ми, надам се, даје за право да, у нечему, одступим од строгог војничког протокола. Зато и журим да Вам опишем један догађај којему сам, уназад три седмице, лично присуствовао.
Обилазећи среска места Столац, Чапљину и Љубиње (између 60 и 130 км северно од Дубровника) – сазнам од наших обавештајних официра да су Павелићеве усташе, претходног дана, починиле неки злочин у једном селу (Пребиловци), и да ће, када се то прочује, околни Срби поново да се узнемире.
Недостају ми речи да опишем оно што сам тамо затекао. У великој школској учионици, затекао сам заклану учитељицу и 120 њених ученика! Ниједно дете није било старије од 12 година! Злочин је неумесна и невина реч – то је превазилазило свако лудило! Многима су одсекли главе и поређали их по ђачким клупама. Из распорених утроба усташе су извукле црева и, као новогодишње врпце, растегли их испод плафона и ексерима укуцали у зидове! Рој мува и несношљив смрад нису дозвољавали да се ту дуже задржимо. Приметио сам начети џак соли у ћошку и згрануто установио да су их клали полако, солећи им вратове! И таман кад смо одлазили, у задњој клупи се зачуло дечје кркљање. Пошаљем двојицу војника да виде шта је. Изнели су једног ђака, још је био у животу, дисао је са напола пресеченим гркљаном! Својим колима одвезем то јадно дете у нашу војну болницу, повратимо га свести и од њега сазнамо пуну истину о трагедији.
Злочинци су најпре, на смену, силовали учитељицу Српкињу (име јој је Стана Арнаутовић) и онда је, пред децом убили. Силовали су и девојчице од осам година. За све то време, певао је силом доведени оркестар цигана и ударао у тамбуре!
На вечну срамоту наше, римске цркве – и један божји човек, један жупник, у свему томе је учествовао! Дечак кога смо спасили, брзо се опоравио. И чим је рана зарасла, нашом непажњом побегао је из болнице и отишао у своје село, да тражи родбину. Послали смо патролу за њим, али узалуд; нашли су га на прагу куће закланог! Од хиљаду и нешто душа, у селу више нема никога! Истога дана (то смо открили касније) кад је извршен злочин у школи, усташе су похватале још 700 становника села Пребиловци и све их бацили у јаму или на животињски начин на путу до јаме побили. Спасило се само око 300 мушкараца: једино је њима успело да пробију усташки обруч око села и да побегну у планину! Тих 300 преживелих јаче је од најелитније Павелићеве дивизије. Све што су имали да изгубе, они су изгубили! Децу, жене, мајке, сестре, куће, имовину. Чак су и страха од смрти ослобођени. Смисао њиховог живота је једино у освети, у страшној освети њих је, у неку руку и стид што су преживели! А таквих села, као што су Пребиловци, пуна је Херцеговина, Босна, Лика, Далмација.
Покољи Срба су достигли такве размере да су, у тим крајевима, загађени и многи водени извори. Из једног врела у Поповом Пољу, недалеко од јаме у коју је бачено 4.000 Срба, избијала је црвенкаста вода, лично сам се у то уверио! На савест Италије и наше културе пашће неизбрисива мрља, ако се, док је време, не дистанцирамо од усташа и не спречимо да се нама припише да подржавамо безумље!"


Сам Мусолини говорио је о апсурдној намери хрватске владе да уништи српску мањину, као и о томе да је реч о народу (Србима) који вековима живи на овим просторима.

Италијански писац Малапарте у својој чувеној књизи "Капутт", у поглављу под насловом "Котарица острига", пише о котарици пуној очију српске деце, коју је шеф хрватске државе Анте Павелић држао на свом радном столу приликом сусрета са Малапартеом. Згранутом Малапартеу, који је помислио да су у котарици остриге, Павелић је објаснио да су извађене дечје очи поклон његових "храбрих усташа".
Италијански историчар Марко Аурелио Ривели цитира бројна италијанска документа у вези овог геноцида невероватних размера. Тако је пуковник Ђузепе Анђелини, командант једног пука дивизије "Краљ", записао:
"На хиљаде Срба беху ослепљени и зверски мучени, читаве породице су масакриране без икаквог обзира на пол и доб. Организатори и извршиоци често су славили клање весело се частећи, као кад су августа 1941. прославили убиство сина директора средње школе у Госпићу који је био њихова хиљадита жртва."
Једном приликом је Дунавом из НДХ у Србију стигло буре, на бурету је писало "Срби ево вам за пихтије", а у бурету дечје одсечене главе, ниједно дете није било старије од 7 година.

Немачки, Италијански и Британски извори слажу се да су до краја рата Хрвати убили између 750.000 и милион Срба, углавном стараца, жена и деце.

Крајишки Срби започели су борбу за опстанак 26. јула 1941. године. Вође устанка у Српској Крајини били су свештеник а потом војвода Момчило Ђујић, Мирко Марић, поручник Мићо Лукић, Никола Дрча, Јово Богуновић, мајор Бошко Рашета, поручници Милан Старчевић и Стојан Матић, и други. До половине августа устаници су ослободили највећи део Крајине. Усташка противофанзива, започета 16. августа, завршила се потпуним неуспехом. У одсудној бици код Кулен Вакуфа, 19. августа, усташка дивизија имала је 365 погинулих, 190 рањених и 608 заробљених, док су истовремено погинула само три четника: Никола Љиљак, Мило Обрадовић и Никола Ђоковић (Слава им!) У невероватној победи против одлично опремљених усташа, Крајишници су дошли до богатог ратног плена: преко 1.000 пушака, 17 пушкомитраљеза, итд. Заробљене усташе пустили су кућама. (тешка грешка!)

После овога, Павелић је наредио истрагу о узроцима великих усташких пораза, коју је водио подмаршал Лакша. "Усташе по усташким јединицама су посве слабо војнички изображени, склони пљачкању и убијању изван оквира борбе, веома су подложни паници и ширењу алармантних вијести", известио је потом Лакша свог поглавника.

У ноћи између 26. и 27. јула курири су вест о почетку устанка разносили кроз Лику, Западну Босну и Далмацију. Сутрадан , 27. јула, проглашен је устанак Срба Крајине против усташа. Тога истог дана, у свету недељу, Срби из околине Срба, озлојеђени ужасним покољима, наоружани косама, секирама, вилама, срповима, пијуцима и батинама, и само по којом пушком, кренули су на усташе у Србу. Организатори напада на усташе, према томе и вође, били су Милош Торбица, Дане Калинић и Перо Рајак. Први је био бележник, а друга двојица жандармеријски наредници.

Немачки Војни заповедник Србије описао је фебруара 1943. српски народ као "чврст и непоколебљив, од свих балканских народа најспособнији", а за Српкиње је рекао да су "поносите и неприступачне". Официри команде Југоистока стално су говорили како су "Срби најизванреднији и најдаровитији елемент на Балкану".

NiKooLaa

neam pojam shta da kazhem...
sigurno je i to da ima nekix stwari koje istorija krije...
ali bre...najjache da su Hrvati pobili tolike srbe...
::Za webmastere :: Pravilnik foruma ::Baneri :: Magija
samo-opusteno userbar5
>> Registrujte se kako bi videli sadrzaj celog foruma! Neki delovi foruma nisu vidljivi za goste!<<
[Kako da vidim linkove na forumu??]
VAratonac :: ITcyberCOP

DaNiLo

Maj 05, 2008, 22:35:27 #2 Poslednja Izmena: Maj 05, 2008, 22:36:58 od Knez Danilo II
Учио си о томе и из историје.
Не могу да те схватим у неким стварима.

1-Када се број становника смањи за пар милиона, онда то нешто говори. Ти животи нису могли да испаре.
2-Постоје документа са свих страна која о томе говоре. Ја сам ти укосио исто важно.
3-Никола, теби није добро, теби некога да убију, сниме то, запишу, хвале се, и кажу теби, ти им не би веровао.
4-Међународна историја признаје ово.
5-Теби је баш стало да оцрниш Србе чији си припадник
6-Слични злочини су се десили и касније
7-Поставићу још неке теме
8-
Citatda su Hrvati pobili tolike srbe...
Колективно си узео Хрвате, није исти термин Усташе, Војници, . . .
Чињеница је да су Хрвату подржавали то све.


То је питање индивидуализам а као против,,генерализовања" а тако се баш по највише генерализује. Значи можемо да кажемо да нису сви Шипци, Балије, Јеше или мадови или било ко ,,лоши'', баш као што нису сви Срби сами по себи,,добр''.И шта онда? То не мења ситуацију: ми против њих - они против нас. Ако и неки појединац ,,није лош'',то је далеко од тога да његов народ није лош за нас или да нам они као народ нису непријатељи.
И ту је контра питање,,Ко од тих није лош" И шта опет са тиме?
И ако није,,лош", кад то није лош по нас у којој ситуацији, и у коме времену, период????
То је одбрамбено питање инфатилног ума који жели да само буде остављен на миру и да га нико не уземирава питањима и бригама за које не жели да зна а камоли да има некакав сукоб са било ким.
Као и што увек кажем: Ништа није тако отрежњујуће као кад се виде беоњаче непријатеља, посебно побеснолог непријатеља.


То да упамтиш Никола!!!

Lili

Ja ne mrzim nikoga i .

Znaci, ne mogu da mrzim ni jedan narod samo zato sto je on u proslosti ratovao sa drugim narodima. Pa kao da Srbi nikad nikoga nisu ubili...

Ne mozes tako generalizovati stvari.
Ja imam rodbinu u Hrvatskoj, na Korculi, Peljescu, Dubrovniku... Kako mogu da ih mrzim???

I dosta vise tih glupavih podela na cetnike, partizane, ustase i ostala sranja. :/
zbog tih stvari i zatucanih ljudi kao sto si ti i ne mozemo da napredujemo i gledamo u buducnost, nego se stalno mrzimo i svadjamo zbog nekih stvari koje su se odigrale u istoriji...
daj vise sa tim. iskuliraj.
"Vi gledate stvari kakve jesu i pitate: Zasto?
Ja sanjam stvari kakve nikad nisu bile i pitam: Zasto ne?"

DaNiLo

CitatZnaci, ne mogu da mrzim ni jedan narod samo zato sto je on u proslosti ratovao sa drugim narodima. Pa kao da Srbi nikad nikoga nisu ubili...

Није то исто, суштина је другачија. Објаснио сам ја то лепо, али нећеш да читаш. То не мења околности.
Наравно да су и Срби убијали, али оволико нису. Да сам поставио тему Срби кољу Хрвате, одмах би коментари били такви да се критикују Срби.
Не схватам зашто је тешко осудити те злочине. Али нема везе, то ми није важно, важно је да сте видели ову тему и барем бацили поглед.

CitatJa imam rodbinu u Hrvatskoj, na Korculi, Peljescu, Dubrovniku... Kako mogu da ih mrzim???

Ти мораш да направиш разлику између хрватске националности и грађанина Хрватске, иако је хрватска националност и нација измишљена, али је сада призната, и то је чињеница, и то ћемо морати да прихватамо још неко време. Твоју родбину чине прави Срби, пошо су Хрвати покатоличени Срби.

Вера може да се одбаци, језик, али раса, нација, СОРТА, не може, и могу Србе поделити још 1 000 000 пута, али кога год да направе, биће Србин, и мени је драго што постоји Хрватска, барем ће ти Срби католици ако их то усрећава бити задовољни, док све не вратимо под наше.

CitatI dosta vise tih glupavih podela na cetnike, partizane, ustase i ostala sranja. :/

Немој тако, имам сјајне теме, ово је уводна. Баш су добре и поучне теме.

Ја тебе не нападам, постављај шта хоћеш.

Citatzbog tih stvari i zatucanih ljudi kao sto si ti i ne mozemo da napredujemo i gledamo u buducnost,

Али свет не постоји од сад, и сутра већ одавно постоји.


Хтео сам свашта још да напишем, али нећу у случају да не дођете ово да прочитате.
У сваком случају правда, и докази су на мојој страни.

Постави мени неку тему где су Срби за нешто кривци, да видиш како се коментарише о сличним стварима.

У сваком случају хвала што сте посетили тему. . .

NiKooLaa

ni ja nikoga ne mrzim...
imam takodje rodbinu u Hrvatskoj...
i bash me briga shta su tamo neki mentol pobio neke srbe,...
::Za webmastere :: Pravilnik foruma ::Baneri :: Magija
samo-opusteno userbar5
>> Registrujte se kako bi videli sadrzaj celog foruma! Neki delovi foruma nisu vidljivi za goste!<<
[Kako da vidim linkove na forumu??]
VAratonac :: ITcyberCOP

DaNiLo

Моји су родом из Херцеговине, нису стигли до WWII, јер су одавно можда неколико стотина година оданде протерани. Да нису протерани, ја би сада живео у Хрватској, био убијен или протеран у другом светском, или ме покатоличили, и не би знао свој идентитет, него би био Хрват, и вероватно мрзео Србе.

Тамо ми је родом први у лози Субота, тамо су ми живели бели орао, сакајтава, курајбер, ожмикура, сурдепач, а остала колена су протерана.


Citati bash me briga shta su tamo neki mentol pobio neke srbe,...

Добро је да признајеш да је ментол, али не може да те буде брига, када они нису кажњени за то.
То ти је трагедија, катастрофа.

А да су неки и нису, ради се о милионском геноциду.


Дакле, да ли ви осуђујете ово?

Ја као Србин који сматра да су Хрвати исто Срби, површно их мрзим, јер су ме протерали пре отприлике неких 250 година.
Хрватска је више пута током историје била самостална, али и под правом српском контролом.

Ако игде има смисла са моје стране да се ратује, то је у садашњој БиХ, у Херцеговини, јер оданде потичем, и дража ми је Херцеговина него Косово, са Србијом заједно.


NiKooLaa

CitatДобро је да признајеш да је ментол, али не може да те буде брига, када они нису кажњени за то.
pa narawno da je mentol, po meni swako ko mozhe da ubije choweka nie chowek...
ali swejedno nije na nama da sudimo....
::Za webmastere :: Pravilnik foruma ::Baneri :: Magija
samo-opusteno userbar5
>> Registrujte se kako bi videli sadrzaj celog foruma! Neki delovi foruma nisu vidljivi za goste!<<
[Kako da vidim linkove na forumu??]
VAratonac :: ITcyberCOP

Lili

CitatУ сваком случају хвала што сте посетили тему. . .

posetila jesam, procitala nisam. Ne zelim. Ne zanima me vidjenje nekog ko je ostrascen.
Ne mrzim Hrvate i necu promeniti misljenje ma sta da mi postavis ovde, ma kakve sve lazi izmisljao ili 'dokaze' iznosio...
"Vi gledate stvari kakve jesu i pitate: Zasto?
Ja sanjam stvari kakve nikad nisu bile i pitam: Zasto ne?"

DaNiLo

Жива истина, али сада ћу да почнем да постављам видео клипове злочина над Србима, и слике.
И доста брисања постова кад се испишем. То је ружно.