Koje su normalne muške dimenzije?

Započeo Pero, Novembar 14, 2011, 18:31:29

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Pero

Koje su normalne muške dimenzije?Jedna nedavna studija donosi odgovor na pitanje koje od davnina muči muški rod – kolika je prosečna dužina penisa?

Francuska medicinska organizacija tamošnje Nacionalne hirurške akademije utvrdila je dimenzije "normalnog" penisa.

Naučni izveštaji pokazuju da prosečna dužina penisa treba da iznosi između 8,9 i 9,4 cm u stanju "mirovanja" i od 12,7 do 14,5 cm u stanju erekcije.

Takođe, obim bi trebalo da bude između 8,4 i 8,9 cm u "mirovanju" i od 9,9 do 10,4 u stanju erekcije.

Naučnici tvrde da muškarci treba da budu svesni "normalnih" dimenzija penisa, pre nego što se eventualno odluče na veoma opasnu operaciju uvećavajnja penisa, ili slične hirurške poduhvate.

"Osećaj da imaju nedovoljno veliki penis za muškarce može biti izvor anksioznosti i psihičke patnje. Zato se sve češće odlučuju na rizične operacije posle kojih mogu imati velikih problema sa erektilnom moći", navodi se u saopštenju francuskih naučnika.

djodjo022


bomberman

Ne znam zbog čega se svi lože na dužinu, kad je debljina bitnija. Odnosno bolje je imati "vršnjaka" prosečne dužine, a malo većeg obima, nego tankog a dugačkog(da liči na dužu viršlu). Erogene tačke kod žene su smeštene sa strane bliže spoljašnjosti, a ne u dubini.


brankoj98

Pa ako su ovo mere ja sam mogo cim sam se rodio da je**m!!!!  :ok :ok :ok :ok

Zipper


starletama

Ja imam najveći na forumu od 17 cm. Ako ima neko veći neka napiše.