HTC i LG po četiri jezgra

Započeo Oasis, Februar 28, 2012, 16:30:43

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Oasis

Sajam mobilnih telefona u Barseloni
HTC i LG po četiri jezgra

Bilo je pitanje vremena kada će procesori od četiri jezgra stići i na telefone posle tableta, a kao odgovor stigli su HTC One X i LG Optimus 4X HD.Novi Nvidijin procesor Tegra 3 najavljen je prošle godine kao jedan od najvećih i najzanimljivih stvari na MWC-u (Mobile World Congress) u Barseloni, a ove godine je prikazan u nekoliko različitih uređaja.


Svakako najzanimljivija su dva telefona koji rade na Android operativnom sistemu. HTC One X je član nove ,,familije" telefona od Tajvanskog proizvođača, a osim pomenutog procesora, poseduje 4,7-inčni 720p HD ekran koji je zaštićen Corning Gorilla staklom. Pored toga što radi na poslednjoj verziji Androida, dolazi i sa novom verzijom HTC-ovog interfejsa Sense 4.0.


Drugi telefon koji radi na ovom procesoru je LG Optimus 4X HD koji je prošle nedelje predstavljen u Južnoj Koreji, a sada je doživeo i Evropsku premijeru. Pored toga stiže sa True HD IPS ekranom veličine 4,3 inča, koji je daje poseban doživljaj pri korišćenju.

Još dve kompanije su u svoje telefone uvrstile ovaj procesor, a to su ZTE (Era) i Fujitsu (K-Touch Treasure V8) koji će se pojaviti kasnije.

DaRkOoO

Nepotrebno, if you ask me.
2 jezgra max su i vise nego dovoljna za mobilni telefon.
...so close, no matter how far..