Photo info In the tropics, land greets sea warmly
Mangrove forest in Phang Nga Bay, Andaman Sea, Thailand
© Ratnakorn Piyasirisorost/Getty Images

Xperia mini - najmanji Android na svetu

Započeo Oasis, Decembar 27, 2011, 11:34:47

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Oasis

Xperia mini - najmanji Android na svetu

Pametni telefoni su zbog svojih gotovo neograničenih mogućnosti komunikacije postali nezaobilazan dio naše dnevne rutine. Iako objedinjuju mobitel, računalo i kameru, oni su sigurno mnogo više od ,,3 u 1" gadgeta. Nama je za oko zapela Xperia mini – još jedna u nizu Sony Ericsson uzdanica.I dok vlada očiti trend rasta dimenzija smartphone uređaja, Xperia mini je zaokrenula priču. Malo i atraktivno kućište nudi sve ono što i veći smartphone uređaji. Dizajneri Xperia-e mini posebnu pažnju su posvetili ergonomiji i dizajnu. Naime, radi se o najmanjem Android uređaju na svijetu.

Kad je zaslon u pitanju, dovoljno je reći Sony mobile BRAVIA Engine. Čitljivost zaslona (veličine 3 inča) na izravnoj dnevnoj svjetlosti je na najvišoj razini.  Samo zaslon je osjetljiv na dodir, tako da će navigacija po istom biti vrlo jednostavna. Navedena  osjetljivost  pokazuje svoje prednosti prilikom tipkanja po tipkovnici na zaslonu.

Ovog malog ljepotana pokreće Scorpion 1 GHz procesor što je svakako pohvalno s obzirom na vrlo pristupačnu cijenu uređaja. Rezultat toga su vrlo brzo sučelje i reakcija aplikacija.

Početni zaslon karakteriziraju praktične prečice u kutovima radne površine koje možete mijenjati jednostavnim povlačenjem ili duljem držanjem prsta na pojedinoj prečici. U glavnom izborniku aplikacije možete organizirati kako vam najbolje odgovara, bilo po učestalosti korištenja, abecedi... sve u svemu user friendly. Timescape je vrlo korisna aplikacija Sony Ericsson uređaja. Omogućuje pregled poziva, poruka i statusa na društvenim mrežama, na jednom mjestu.

Kamera je vrhunska. Manje od toga nismo ni očekivali – 5 MP i LED bljeskalica. Video snimanje je omogućeno u HD rezoluciji, a snimljeni materijali su i više nego zadovoljavajuće kvalitete.

Drugačiji, praktičan i vizualno privlačan – po našem sudu tri su najbolje odlike uređaja Xperia mini. A zabava? – Puna podrška za Flash s najnovijim Adobe Flash 10.3. playerom, posebna Youtube aplikacija i više od 300.000 ostalih aplikacija raspoloživih na Android Marketu...

Foto: Sony Ericsson

PeraOfficial

Zanimljivo :D
Polako prilazimo buducnosti :D
Umesto kompova koristicemo telefone i da li se to mogu nazvati telefoni ?

DaRkOoO

Da. :)
Inace, ovo je daleko od najmanjeg androida na svetu, ako se vodimo nekom velicinom ekrana, s obzirom da HTC ChaCha ima ekran dijagonale 2.6 inca.
...so close, no matter how far..