Photo info All hail the mighty mangrove!
Red mangrove tree seedlings in Guanahacabibes National Park, Cuba
© Claudio Contreras/Minden Pictures

Ukleta kuca

Započeo DaRkOoO, Januar 14, 2009, 15:13:07

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

DaRkOoO

Jedna od najpoznatijihprica o duhovima i ukletim kucama svakako je ona koja je posluzila kao inspiracija za nekoliko holivudskih filmova strave i uzasa.Ova kuca nalazila se u SAD u Providensugradu na istocnoj obali ove rove zemlje.Prica govori o mladom bracnom paru,Tomasu i Lindi Rodzers,koji se 1965. god. uselio u jednu staru kucu u predgradu.Kuca je bila veoma stara i prodavac im ih je prodao po niskoj ceni.Ono sto ovaj bracni par nije znao jeste da ovu kucu niko nije hteo da kupi mesecima.Nakon deset dana tj. noci u podrumu kuce su se culi neki zvuci.
Prodavac im je rekao da su verovatno to bili glodari,pa su Rodzersi sledeceg jutra kupili misolovke.
Sledece noci..ponovo isti zvuci.Kao neko grebanje i neki sitni koraci,pa cak i neko disanje...Jezivi zvuci su i dalje dolazili iz podruma.Sledeceg jutra bracni par je sisao u podrum da vidi da nije mozda neki mis uhvacen u zamku,ali nijednih miseva nije bilo,vec su i same misolovke nestale.Par je pozvao policiju jer su pomislili da se radi o provali ali nije bilo znaka nikakve provale i nista nije nedostajalo osim misolovki.
Tada im je jedan od policajaca rekao da su se i predhodni vlasnici kuce zalile na iste stvari...Sledece noci,opet isti zvuci,ali ovoga puta i sa tavana.Tomas je uzeo bejzbol palicuo,cekujuci da naleti na lopove i polako je sisao do podruma i cim je stavio ruku na kvaku zvuci su prestali.Tomas je mislio da su ga lopovi culi i verovatno pobegli kroz prozor.Otvorio je vrata ocekujuci da vidi nekoga od lopova,ali podrum je bio prazan...Sve je bilo isto osim sto je na zidu bio jedan crveni znak.Prozor je bio nedirnut i naravno zatvoren iznutra.U tom trenutku Tomas je poceo da se jezi po rukama i vratu kao da mu neko ili nesto dise pored njega.
Sutra dan Tomas je umesto da ovog puta pozove policiju pozvao je svog prijatelja sa studija doktora Fiska.
Doktor Fisk je bio strucnjak za simbole,kao i za zivot indijanaca na tim prostorima.Fisk nije mogao da dode istoga dana.Te noci Tomas i Linda su bili budni ocekujuci zvuke,ali zvuka vise nije bilo i oboje su ubrzo zaspali.
Nekoliko casova kasnije Tomas se je probudio iz ruznog sna i otisao je dole da popije vodu.U kuhinji nije palio svetlo.Odjednom se je sledio od straha.Pored frizidera je stajala neka mracna prilika koja je izgleda bila obucena u nesto sto je izgledalo kao ogrtac.Tomas se nije mogao pomeriti od straha,a prlika je stajala nekoliko sekundi a zatim nestala...Tada su poceli isti oni zvuci,ali sada jaci i iz svih delova kuce...Zvuke je pratilo nesto sto se je culo iz zidova kao da je bio zemljoters i njihov podrum je bio epicentar.Lindu je ovo probudilo...Tomas ju je pozvao,a ona je krenula dole na njegov poziv.Na stepenicama je ugledala onu istu mracnu priliku koja je sekundu kasnije nestala.
Oboje su istrcali na ulicu preplavljeni strahom...
Sledeceg dana doktor Fisk je dosaosa objasnjenjem onog simbola koji se pojavio na zidu.To je bio simbol koji su americki indijanci,pleme Sekvota koja je pre vise od 200 god zivela na tim prostora ,oznacavali mesta na kojima su sahranjivali mrtve-mesta koja su bila njihova groblja.Dalje je dr. Fisk proveravajuci katastarske knjige otkrio da je na tom mestu bilo indijansko groblje.Cim su ovo culi Rodzersi su prodali kucu i vratili se nazad na Boston.Kuca je promenila jos nekoliko vlasnika,kada je 1972. godine konacno srusena.Lokalne vlasti su zaista u temelju kuce pronasli dokaze da je na tom mestu zaista bilo indijansko groblje.

Da li su ove stvari zaista moguce?

Da li je ovo zaista istinito?

Verovatno niko nece saznati istinu.

Izvor -Diskusije
...so close, no matter how far..

sabotic zdenka

Uvek su me privlacile uklete kuce u smislu da istrazujem ali ne bih volela da budem sama ali sa nekim u drustvu mogla bih probati jer obozavam misteriju.

Zbunjena

 Gledala sam emisiju sa ovim nazivom i bilo je veoma zanimljivo. Licno nisam imala takvog iskustva i nemam pojma da li je tako nesto zaista moguce ali je svakako veoma zanimljivo. Ne znam u ovom kraju nikog ko je imao slicno iskustvo. Da li je neko od vas doziveo tako nesto? Mislite li da je to moguce?

DraganPopovic

Uklete kuće su kuće opsednute bivšim članovima porodice, koji su tu brutalno nastradali ili samo živeli.
Ima ih mnogo po svetu ali se o tome ne priča jer imamo političare, fudbalere, starlete i ostala nepotrebna čuda ovog sveta.