Selen - Legendarni grad vampira u Vojvodini

Započeo DaRkOoO, Januar 14, 2009, 15:20:06

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

DaRkOoO

U "Rechniku imaginarnih mesta" koji su priredili Branko Kukic i Dejan D. Markovic pod odrednicom Selena naci cemo sledece objashnjenje: Grad vampira severo-zapadno od Beograda. Kako se tvrdi u ovom recniku do njega se moze stici iz Semlina (Zemuna) sledeci stari austrougarski vojni put duz dunava koji vodi u Petersvarden (Petrovaradin). Izgleda da je najbolje krenuti oko 10 izjutra. Posle 3-4 milje puta predeo ce se naglo promeniti. Oleander, paprat pa cak i psenica pochecje da blede. Tlo, u pocetku zeleno i meko, postace bezivotno i tamno kao da je na njega pala kisha pepela. Kad putnik oseti slabost, vrtoglavicu i tezinu na grudima te zachuje udaljeno zvono koje otkucava 23h pred njim ce se ukazati Selena. U bnjenom centru namernik, potom, moze videti veliki kruzni dvorac na cijoj se fasadi mesaju razliciti stilovi (drevni asirski motivi, kineske fantazije i zamrsene indijske share - koji zajedno podsecjaju na vavilonski toranj, zagradjen od bledog dorfira poznatog kao "zelena voda". Na visokim stubovima koji okruzuju ovu gradjevinu nalaze se razlichite statue, medju kojima i on 24 zene obuzete zagonetnim strahom pred nepoznatim neprijateljom. Od tih stubova sire se dalje ulice koje dele gradu cetvrti, ispunjene bozbrojnim dvorcima i mauzolejima, s crnoispisanim imenima vampirskih bratstava. Na kraju svako od ulica nalazi se 6 visokih stubova na kojima su velike kamene zivotinje: guja, slepi mish, leshinar, soko i pijavica. Ako neoprezni putnik probudim jednog od vampira udobno smestenog u svom mauzoleju odjeknuce zvono i na sva vrate ce pohrliti vitki mushkarci i blede zene sa zucjkastim ochima i tamnim ustima.

Putnik bi pre pocetka putovanja u Semlinu trebao kupiti vrecu uglja, mali gorionik, mirishljave soli i svece kako bi mogao da se suochi sa vampirima koji naseljavaju ovaj drevni grad.

Diskusije
...so close, no matter how far..

NiKooLaa

imali smo ovakvu temu vec negde... :/
Svejedno, vampiri su previshe, ne verujem u vampire... :)
::Za webmastere :: Pravilnik foruma ::Baneri :: Magija
samo-opusteno userbar5
>> Registrujte se kako bi videli sadrzaj celog foruma! Neki delovi foruma nisu vidljivi za goste!<<
[Kako da vidim linkove na forumu??]
nikolanovakovic.net :: ITcyberCOP

Looodacha

Svraticu...pa vam javljam.Naravno,ako ostanem ziva  cheesy
Ja sam vasar. Eto sta! Ja sam trista cuda. Muzika sam. Guzva. Smeh. Vrteska. I luda...

MarkoKg

Citat: Looodacha poslato Januar 16, 2009, 00:27:37
Svraticu...pa vam javljam.Naravno,ako ostanem ziva  cheesy
Takodje...
Cuo sam za ovu pricu...

fantazvezda