Photo info Little island, big sea
Aerial view of the island Pantaleu near Sant Elm, Mallorca, Spain
© Dimitri Weber/Amazing Aerial Agency

Lemurija - izgubljena zemlja

Započeo Ventus, Januar 30, 2012, 01:33:52

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Ventus

Lemurija - izgubljena zemljaLemuria?

Lemuria   ili Mu, imena "izgubljene zemlje" nekada navodno locirane u Indijskom   ili Tihom oceanu provlače se kroz povijest još od davnina. Riječ je o   drevnom kontinentu ili skupini otoka, koji su obuhvaćali dio prostora   Tihog i Indijskog oceana i pod utjecajem geoloških promjena   katastrofalnih razmjera nestali u zoru povijesti čovječanstva. Iako   Lemuria i Mu ponekad označavaju dva različita kontinenta, u ovom će se   tekstu odnositi na jedan.


Ideja

Ideja o   Lemuriji prvi se put pojavljuje u djelima Augustusa La Plongeona nekon   njegovih istraživanja Majinih ruševina u Yucatanu. Tvrdi kako je preveo   drevne rukopise Maja, koji navodno ukazuju da su Maje iz Yucatana   starije civilizacije i od Grka i od Egipćana, te pričaju priču o još   starijem kontinentu i civilizaciji. Priča je kasnije dobila još više na   popularnosti kroz nekoliko izdanih knjiga James Churchwarda.


Razne poveznice

Terra   Australis ili Terra Australis Incognita (latinski: nepoznata južna   zemlja) je bio teoretski kontinent koji se pojavljivao na europskim   kartama od 15. do 18. stoljeća. Ovaj pojam je uveo Aristotel,a njegove   ideje je kasnije proširio Ptolomej u 1. stoljeću. Kontinent nije nikada   pronađen, ali pošto su ostali detalji na kartama bili relativno točni,   nagađa se da se radilo o kopnu koje je nekada davno postojalo i nestalo   usljed nepoznatih razloga.

Uskršnji otok, lokalnom jeziku poznat   kao Rapa Nui, odnosno Isla de Pascua na Španjolskom, otok je na jugu   Tihog oceana u skupu Čilea. Najpoznatiji je po svojim mnogobrojnim   moai-ma, golemim kamenim kipovima koji se prostiru duž obale. Nenaseljen   otok, pozicioniran usred ničega u Pacifiku, prepun kipova i daleko od   bilo kakve civilizazije daje ideje o većem kompnu koje ga je nekda   okruživalo.

Novi Zeland je dom unikatne kulture. Riječ je o Maori   indijancima, njihovim dizajnima i simbolima, kao i mnogim čudima kojima   su autori. Najčudnija je priča koju pričaju o svojem podrijetlu - kažu   da su došli sa tonućeg otoka.

Podmorje otoka Yonaguni - Velika   podvodna kamena površina, zarasla u koralje, postaje misterij nakon što   je otkriveno da je sačinjena od pravilnih oblika, toliko pravilnih da je   nemoguće da ih je priroda "isklesala". Postavlja se pitanje je li djelo   prirode ili čovjeka.


Još alternativnije

Lemuria   se ponekad spominje i kao dom stvorenja reptilske rase, često   identificiranih zmajevima i nagama. Razne tvrdnje australskih domorodaca   o viđanjima dinosaura i sličnih stvorenja se često iznose kao   "alternativni dokazi".
Prvi iskazi o tome datiraju iz 1888.godine.   H.P. Blavatskyeva knjiga "The Secret Doctrine" govori o   ljudima-zmajevima koji su nekada bili dio moćne civilizacije na   Lamurijskom kontinentu, kojeg su zajedno sa svojom civilizacijom potpuno   uništili zbog neobuzdanog korištenja crne magije. Blavatsky tvrdi, da   je do informacija koje je iznjela u knjzi došla preko knjige "Book of   Dzyan". Vjerovala je da su pojmovi "Dragon-men" i Serpent-men", koji su   opisivali repilska stvorenja bili simbolični, nemijenjeni da   simboliziraju njihovu naprednu tehnologiju, znanje i magične moći.


Moderne tvrdnje

- Graham Hancock tvrdi da se uništenje Lemurije desilo se 10.000 godina prije nove ere.
-   James Bramwell William Scott-Elliott tvrde da su kataklizmički događaji   počeli prije 800.000 godina i nastavili se sve do posljednje   katastrofe, koja se desila točno 9564. godine prije nove ere.(Bramwell,   James (1939). Lost Atlantis.)
- 1930. godine Ataturk, osnivač   Republike Turske se zainteresirao za Churchwardove radove i uzima u   obzir kako je Lamurija moguć rodni kraj njihovih predaka.(Kayıp Kıta Mu,   prezentacija, Ege-Meta Yayınları, İzmir, 2000, ISBN 975-7089-20-6)
-   Michel Desmarquetova knjiga iz 1993. Thiaoouba Prophecy, sadrži   detaljan opis kontinenta Lemurije, kojega je autor iskusio pomoću   komunikacije sa ni više ni manje nego, vanzemaljcima.
- Masaaki   Kimura navodi da su određene podvodne strukture locirane uz obalu otoka   Yonaguni (Japan), ruševine drevne Lemurije. (ili "ruševine izgubljenog   svijeta Muin" kako kaže kaže CNN)Izvor:
[hide]http://www.interesuje.me[/hide]


TanjicA

Ja sam samo čula za teoremu da odatle potiču Zmajevi i ta krilata stvorenja :)
I optimiste i pesimiste doprinose drustvu.
Optimiste su izmislile avion ,a pesimiste padobran. :)
Bistri ostvrt na politicku scenu Srbije * Zanimljivosti iz zemlje i sveta

!mila!

Citat: TanjicA poslato April 13, 2012, 13:58:37
Ja sam samo čula za teoremu da odatle potiču Zmajevi i ta krilata stvorenja :)
za to sam  a cula.....prva slika mi se svidja, bas mocno deluje...
This cat
is cat
a cat
good cat
way cat
to cat
keep cat
an cat
idiot cat
for cat
20 cat
seconds cat.

sad procitaj sve bez ,,cat,,.....:P