Photo info 9,000-year-old handprints
Cueva de las Manos
Cave of the Hands) in Santa Cruz, Argentina

Theurgija Spoznaja Boga Thota

Započeo Mord, Septembar 13, 2019, 13:35:44

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Mord

Tot Spoznaja i jedinstvo sa bogom Mudrosti

,,Ko ima mudrost neka razume ono što duh govori crkvama."

Tada si spreman da se uspenješ na viši stepen duhovnog razvoja poistovećivanja aspiranta sa Bogom Mudrosti kako su to drevni probali ali ih malo u tome uspelo. Metod je sledeći a posle će biti data sama molitva.

Aspirant prvo pristupa proučavanju simboličkog oblika boga kao što umetnik proučava svoj model; tako da se u svesti stvori savršeno čista i neporemetiva slika boga. Molitva se mora znati napamet i izvesti bez zastajkivanja, greške i sl. Tada počinje prizivanje sa molitvom bogu, podsećanje na njegove fizičke stavove; uvek sa dubokim razumevanjem njihovog stvarnog značenja. U drugom delu prizivanja čuje se glas boga i recituje se njegov karakterističan govor.

U trećem delu prizivanja aspirant zahteva svoje poistovećivanje sa bogom. U četvrtom delu bog se opet priziva ali sada kao da je On to sam učinio; kao da je to bila iskazana volja boga da treba da se ispolji Sebe u aspirantu.

Prvi deo počinje rečima ,,Božanska Visosti mudrošću krunisani Tahuti, Tebe, Tebe prizivam..." Na završetku ovoga treba da se vidi velika i blistava misaona predstava Boga, na potpuno isti način kao da vidiš Sunce.

Drugi deo počinje rečima:

,,Vidi! Ja sam juče, danas i brat sutrašnjice!"

Aspirant treba da zamisli da čuje taj glas i da ga istovremeno kao eho ponavlja, ali kao da je to isto tako, istina o njemu. Ova misao bi trebalo da ga tako uzbudi da bude u stanju da je na kraju završi izgovaranjem uzvišenih reči sa kojima započinje treći deo: ,,Vidi! On je u meni i ja sam u njemu!" U tom trenutku on gubi svest svog smrtnog bića; on postaje ta mentalna predstava koju je ranije moga samo da vidi. Ova svest se samo upotpunjava kako on nastavlja dalje: ,,Moje blještavilo je tamo gde Ptah jezdi preko svog nebeskog svoda.......

Ova misao uspostavlja odnos Boga i čoveka sa božanskog stanovišta.

Aspirant se poziva na sebe samo na kraju trećeg dela u kome se javljaju gotovo slučajno reči; ,,Stoga učini da se stvari pokoravaju mojoj reči." Ipak u četvrtom delu koji počinje:"Zato stupi u mene.", to nije aspirant koji se obraća Bogu; već je to Bog koi čuje udaljeni govor aspiranta. Ukoliko se ovo prizivanje tačno izvede, reči u četvrtom delu će zvučati daleko i strano. Iznenađujuće je da bi lutka (kako sada aspirant sam sebi deluje) mogla da govori!

Molitva takođe poštuje Tetragramaton YHVH, prvi deo je vatra, aspirantova živa molitva, drugi deo voda, u kome aspirant sluša ili hvata odraz boga. Treći deo vazduh, venčanje vatre i vode; bog i čovek postaju jedno, četvrti deo zemlji gde se zgušnjavaju i materijalizuju tri viša principa.   

                            Sledi Molitva Thotu

,,Prizivam Tahutija Gospodara Mudrosti i Izražavanja, Bog koji izlazi ispod vela. O Ti božije Veličanstvo Mudrošću krunisani Tahuti! Vladaru Kapija Univerzuma! Tebe, Tebe prizivam. O Ti sa glavom Ibisa! Tebe,Tebe prizivam. Ti koji držiš štap Dvostruke Moći! Tebe, Tebe prizivam. Ti koji nosiš u svojoj levoj ruci Ružu i Krst Luči i Života! Tebe, Tebe prizivam. Ti čija je glava kao smaragd a pokrivalo glave poput noćnog nebeskog plavetnila! Tebe, Tebe prizivam. Ti čija koža plamti naradžasto kao u peći užarene! Tebe, Tebe prizivam.

Vidi ja sam juče, danas i brat sutrašnjice! Ja se rađam nanovo i nanovo. Moja je nevidljiva sila iz koje bogovi nastaju! Ona je kao život Stanovnicima Osmatračkih Kula Univerzuma. Ja sam kočijaš istoka gospod prošlosti i budućnosti. Ja vidim sopstvenim unutrašnjim svetlom:Gospod Uskrsnuća koji dolazi iz Sumraka a rodio sam se u kući smrti.

O vi Božanska dva Sokola na vrhuncima vašim! Koji nadgledate Univerzum! Vi koji prratite Mrtvačka Nosila u Kuću Počinka! Koji vodite Raov brod prema nebeskim visinama! Gospodari riznice koja stoji u Središtu Zemlje!

Vidi! On je u meni i Ja sam u Njemu! Moj sjaj je tamo gde Ptah plovi preko nebeskog svoda! Putujem u visinama! Koračam nebeskim msvodom Nuit. Uzdižem blještavi plamen sevanjem Moga Oka! Uvek hrleći napred u sjaju svakodnevnog slavljenog Raa; dajući svoj život stanovnicima na Zemlji!

Ako kažem:"Dođite preko planina!" Nebeske Vode će poteći na moju reč! Jer ja sam otelotvoreni Raa! Kefra stvoren u mesu. Ja sam živi Lik moga ca Tuma Gospodara Grada Sunca! Bog koji naređuje u mojim je ustima! Bog mudrosti je u mom srcu! Moj jezik je Svetilište Istine, a Bog sedi na usnama mojim! Moja reč se izvršava svakodnevno; a želje moga srca se ostvaruju kao želje Ptahove kada stvara! Ja sam Večan, stoga su sve stvari kao moje zamisli i sve se pokorava mojim rečima.

Zato Ti dolaziš pred me iz Svog boravišta u Tišini Neizreciva Mudrosti Sve-Luči! Sve-Moći! Tot, Hermes, Merkur, Odin. Kojim god Te Imenom pozovem za večnost još uvek bezimen si Ti. Dođi kažem i pomozi i štiti me u ovoj Umetnosti. Ti zvezdo istoka koja si vodila Magove! Ti si sve isti na Nebu i u Paklu! Ti si onaj koji treperiš između Svetla i Noći! Uzdižući se silazeći uvek promenljiv ali uvek isti. Sunce je tvoj otac. Majka Ti je Mesec. Vetar te nosio u svome naručju a Zemlja je uvek hranila nepromenljivu Božanstvenost Mladosti Tvoje!

Dođi kažem dođi! I učini sve duhove podložne meni; tako da svaki duh neba i etra na zemlji i pod zemljom na suvom tlu i u vodi; kovitlajućeg vazduha i plamtećeg ognja da svaka basma i bič božiji meni poslušni budu.

Ja sam Tot savršen zapis čije su ruke čiste. Ja sam gospodar čistote, uništitelj zla, zapis dobra i istine a ono čega se ja gnušam je greh.

Blagoslovljen sam jer ja sam pero boga Neb-er-đera gospodara zakona koji je podario reč mudrosti i razumevanja i čiji govor vlada dvostrukom zemljom. Ja sam Tot gospodar pravednosti i istine koji čini da slabi pobeđuje a da onaj koji se sveti jadnome i onaj koji mu se suprotstavlja ne bude u pravu.

Ja rasipam tamu! Ja uklanjam oluje i donosim vetar u Un-Nefer divni povetarac severnog vetra onako nežan kakv je kada izađe iz utrobe svoje majke.

Ja ga navodim da uđe u skrivena staništa, a on će oživeti dušu Nepokretnog Srca, Un-Nefer sina Nuit, Horusa pobednika.

Predivno zar ne? Istinska molitva.
Magija Teorija i Praksa teurgiamistica.blogspot.com

vidoviti prevaranti

VIDOVITA LAMIJA PREVARANT
VIDOVITA MAJKA ANAMARIJA PREVARANT
VIDOVITA BLAGINJA PREVARANT
VIDOVITA MOCNA IVA PREVARANT
VIDOVITA LAMIJA PREVARANT
VIDOVITA VERICA PREVARANT. NACE VERICA JE MENI PRETILA I REKLA DA JE POLICIJA NJENA I DA IM NEMOZE NIKO NISTA
VIDOVITA VERICA PREVARANT
ISCELITELJKA MARIJA PREVARANT
CUDOTVORNA MIHOLJKA PREVARANT
VIDOVITI BOZIDAR PREVARNT I LAZOV
OTAC MILOMIR PREVARANT I LAZOV
VIDOVITI MONAH PAVLE PREVARNT I LAZOV
Otac Milomir prevarant
VIDOVITA DANIJELA PREVARANT
VIDOVITA JOVANKA PREVARANT
VIDOVITA MAJKA VAGELIJA PREVARANT
VIDOVITA BLAGINJA PREVARANT
VIDOVITA REGINA PREVARANT
VIDOVITA AMALIJA PREVARNT I LAZOV
VIDOVITI JAKOV PREVARANT
VIDOVIT MILA PREVARANT
VIDOVITA BLAGINJA PREVARANT
VIDOVITA MELISA SPSILAC PREVARNT I LAZOV VIDOVIT BAKA STANA PREVARANT I LAZOV VIDOVITA ILDA PREVARANT
VIDOVITA SLVENKA PREVARANT I LAZOV INACE MI JE REKLA DA PUSIM
BELI MAG MEHMED I PROROCICA AZRA PREVARANTI I LAZOVI