Photo info The rivers run through us
Aerial view of the Amazon River in Brazil
© Curioso.Photography/Shutterstock

Kabalistička Magija - i principi psihičke magije

Započeo Mord, Septembar 13, 2019, 13:30:03

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Mord

                                Kabalistička  Magija -  i principi psihičke magije

Da bi se uspelo u sistemu Psihičke Magije potrebno je vežbati vaše glavno oruđe a to je psiha - svest. Vežbe koncentracije i vizualizacije će znatno olakšati uspešnost u ritualima magije kao i pomoć ritmičko disanje, od onih koji tek počinju bez ikakve pripreme.

Osnovni princip od koga se počinje je da su naše spoljašnje okolnosti odraz našeg unutrašnjeg stanja i da ćemo promenom našeg unutarnjeg stanja izmenuti spoljašnje okolnosti a ne obrnuto.

Hermetizam potiče od grčke reči Hermes Trismegistos (Tri puta najveći Hermes) koji je helenizovani naziv za boga Totha osnivača tajnih nauka i magije i hermetizma. On je taj koji je učio "drevene" magijskoj umetnosti. Najpoznatija je njegova reč: ,,Kako gore tako i dole!" i obrnuto što znači:

Kako je vašoj psihičkoj slici, tako je i u realnom životu! Misaona slika koju formirate kroz napor kreativne imaginacije pripada višim planovima egzistencije, planu misli. Otuda ,,Gore". Fizički plan je najgrublji, najdonji otuda ,,Dole".

Ako želite da ostvarite neku okolnost u materijalnom, svakidašnjem životu, morate je prvo formirati u svom duhovnom oku; oštru, jasnu psihičku sliku željene okolnosti. U trenutku kada ste je formirali u imaginaciji ta okolnost već postoji, ali u svetu misli! Ukoliko je energetsko punjenje te slike dovoljno veliko ona će se tokom vremena realizovati. Preći će sa mentalnog plana na materijalni plan.

Psihičke slike su elektromagnetske tvorevine. One su stvarne.

Sada jedan malo drugačiji pristup Magiji u kojoj gore navedeni principi kao i oni opisani u Hermetičkoj Vudu Magiji važe ali je pogled na Magiju ,,malo" drugačiji. Jednostavno ovo je nadogradnja na prethodnu teoriju i praksu.....

Magiju delimo na Praktičnu i Ezoteričnu.

Praktična se bavi u potpunosti korišćenjem moći podsvesti u dostizanju stvarnih fizičkih rezultata kao što su pevećati priliv novca, bolje zdravlje ili čak nova kuća.

Ezoterična Magija se bavi proučavanjem magije same po sebi, otkrivanjem unutrašnjih istina i razumevanje načina kako funkcioniše kreacija.

U Praktičnoj Magiji Inicijacija znači jednostavno ZAPOČINJANJE. Pa da započnemo.......Jedan od najvećih problema sa kojim se suočava budući okultista je pokušaj da se otkrije razlika između ,,ispravnog" i ,,pogrešnog" načina u pogledu magijskih tehnika. Ja vam mogu dati i daću vam različite vrste ritual koje sam napisao za ličnu upotrebu ali ako nemate ,,ključeve" finese kako se on radi biće bezvredan u vašim rukama. Masonski Rituali su vam najspektakularniji za gledanje i izvođenje sve sa opremom i ceremonijom pa opet ništa se ne postiže na magijskom planu. To je kao da vežbate Taj Či Čuan. Ako nemate ko da vam objasni unutrašnji rad dok izvodite pokret on (Taj Či Čuan) je šupalj ko i igra naš fudbalske reprezentacije u Rusiji.

Nema ga svrhe vežbati; i jedan koji sam prezentovao onako kako su ga ,,stručnjaci" eksperti sa decenijama staža u magiji dali, ali ga ja tako ne radim jer su ,,sklopili delove" tako da mašina radi ali umesto da izbacuje finalan proizvod on tu uzima sirovinu, a finalan proizvod izbacuje tamo gde treba da uzima sirovinu.

Pogrešna praksa

Postoje iljade knjiga o okultizmu. Neko je možda pročitao i probao neku bajalicu ili primetio da su pune protivurečnosti u izlaganju ideja i doživeo neuspeh. Zašto? Zato što ste dobili pogrešne informacije! Magija je individualni proces različite osobe imaju različito viđenje iste stvari. Pri podučavanju magije učitelj ukazuje na put tako što će izložiti osnovne činjenice a učenik mora da nadogradi te činjenice i da proizvede svoj sopstveni sistem koji će funkcionisti.

Iako oboje koristimo Vudu magiju opisanu u prošlom postu i iste reči molitve mi ga ustvari različito obavljamo.
Istinska praksa magije leži u pronalaženju sopstvenog puta u okviru univerzalnih zakona i nema drugog načina.
Ovo je osnovni razlog zbog kojega rituali drugih ljudi nemaju nikakvu stvarnu vrednost za učenika.

Njih je stvorio učenik za svoju sopstvenu upotrebu i to na osnovu sopstvenog razumevanja univerzalnih principa i besmisleno bi bilo imitirati ih.

Magijsko zavaravanje

Većina stvari koje su napisane o okultizmu zasnovane su na bezrazložnim verovanjima. Glavni problem su:

    1.  Prihvatanje bez preispitivanja;

    2.  Tradicionalna verovanja;

    3.  Praznoverje;               

Nikada ne prihvatajte koncept bez preispitivanja verodostojnosti tog koncepta ili njegovog izvora. Najvažnija reč je Zašto!?

Tradicija vezivanje sebe za neki ideal koji potiče iz prošlosti. Ko mi garantuje da je on tačan i istinit? Laž neće postati istina zato što pola čovečanstva veruje u to!

Praznoverje je bezrazložni strah da ukoliko nešto ne činite ritual neće uspeti. To znači da iako ne možete nabaviti sveće u boji (vudu magija) koristite bele dok ih ne nabavite u boji. Boja nije ništa drugo do simbol koji predstavlja nešto. Crvena sveća na Jugu predstavlja Vatru što pomaže da se um lakše "veže" za simbol i pusti "struju". Ako li sam dobro objasnio.

Univerzalna energija

Kada radite ritual vi koristite jednu naročitu vrstu univerzalne energije koja se izliva iz izvora koji nikada ne presušuje. Vaš podsvesni um je u stalnom kontaktu sa ovim energijama i on upravlja tom energijom u skladu sa vašim željama. On ne zna za ograničenja, prepreke niti za reč "nemoguće". Zašto onda moji rituali ne funkcionišu ako posedujem ovu moć!??

Odgovor je da li razumete kako radi podsvesni um? On reaguje na misao – namerno razmišljanje usmereno ka nekom cilju.

Svakodnevne lepršave misli sanjarenje i NADAM SE, se ignorišu u podsvesnom umu. Još gore vezuju se i to u negativnom vidu koji se zove NEUSPEH. Ako i nadam se su smrt za magiju; najveći neprijatelji podsvesnom umu. Samo solidne misli uspevaju da se probiju i kada se to dogodi onda podsvest sprovodi vašu želju bez ikakvog daljnjeg napora sa vaše strane.

Da bi se stvorio takav tip razmišljanja mi moramo da verujemo u ono što pokušavamo da postignemo – podsvest će tada prihvatiti uputstva koja joj se daju i sprovoditi ih.

Ovo je glavni razlog za neuspeh u bavljenju magijom a bogami i u ostalom.. NADATI SE I ŽELETI i već je neuspeh tu. ,,Do or not. There is no try!"

Jedino se pozitivne i potvrđujuće misli računaju – TOTALNO VEROVANJE.

E sada tu još dolazi ono što sam pričao o teoriji o psihičkoj magiji u Vudu lekcijama jer to takođe utiče na podsvest i predstavlja dodatak ovome što je još važnije AKO ispustite i jedan od tih elemenata ,,delova celine" gubite sve i ritual je neuspešan.

Sve vezano za privatnost važi i ovde kao i za opremu. Jedino ovde su potrebne 4 sveće koje stoje po obodu kruga na četiri strane sveta u nivou centralne sveće koja stoji u centru vašeg oltara mogu biti bele ili u boji. Što se više unesete u simbolizam rezultati će biti bolji. Tako prekrivač može biti u raznovrsnim bojama u zavisnosti sa planetama kojima radite ili energije koje prizivate. Zeleno za Veneru, Saturn crna, Mars Crvena... Na podu ukoliko je trajan Hram možete imati neku šaru simbol u krugu i slično....
PDF sa ritualima na mom blogu koga interesuje.
Magija Teorija i Praksa teurgiamistica.blogspot.com

vidoviti prevaranti

VIDOVITA LAMIJA PREVARANT
VIDOVITA MAJKA ANAMARIJA PREVARANT
VIDOVITA BLAGINJA PREVARANT
VIDOVITA MOCNA IVA PREVARANT
VIDOVITA LAMIJA PREVARANT
VIDOVITA VERICA PREVARANT. NACE VERICA JE MENI PRETILA I REKLA DA JE POLICIJA NJENA I DA IM NEMOZE NIKO NISTA
VIDOVITA VERICA PREVARANT
ISCELITELJKA MARIJA PREVARANT
CUDOTVORNA MIHOLJKA PREVARANT
VIDOVITI BOZIDAR PREVARNT I LAZOV
OTAC MILOMIR PREVARANT I LAZOV
VIDOVITI MONAH PAVLE PREVARNT I LAZOV
Otac Milomir prevarant
VIDOVITA DANIJELA PREVARANT
VIDOVITA JOVANKA PREVARANT
VIDOVITA MAJKA VAGELIJA PREVARANT
VIDOVITA BLAGINJA PREVARANT
VIDOVITA REGINA PREVARANT
VIDOVITA AMALIJA PREVARNT I LAZOV
VIDOVITI JAKOV PREVARANT
VIDOVIT MILA PREVARANT
VIDOVITA BLAGINJA PREVARANT
VIDOVITA MELISA SPSILAC PREVARNT I LAZOV VIDOVIT BAKA STANA PREVARANT I LAZOV VIDOVITA ILDA PREVARANT
VIDOVITA SLVENKA PREVARANT I LAZOV INACE MI JE REKLA DA PUSIM
BELI MAG MEHMED I PROROCICA AZRA PREVARANTI I LAZOVI

vidoviti prevaranti

http://vidovitagabi.com/ Vidovita Gabrijela gabi prevarant

http://vidovita-dana.com/ Vidovita Dana prevarant

https://www.mocnakruna.com/ Mocna Kruna prevarant

https://vidovita-vasilisa.com/ Vidovita Vasilisa prevarant

http://vidovitazagorka.com/ Vidovita Zagorka prevarant i lazov

http://vidovita-damjana.com/ vidovita Damjana prevarant i lazov

http://www.vidovitanadira.com/ Vidovita Nadira prevarant

https://www.vidovitaema.com/ Vidovta Ema Prevarant i lazov

http://vidovitanadica.com/ Vidovita Nadica Prevarant

https://www.mocnakruna.com/ Mocna Kruna prevarant

https://vidovitasvetlana.com/ Cudotvorna tetka Svetlana prevarant

Crna Magija prevaranti, Vidoviti prevaranti, Ljubavna Magija prevaranti. Prevaranti iz Srbije, Prevaranti iz Backe Palanke, Prevaranti iz Novog sada, Grupa cigana iz Vojvodine varaju narod, imaju na desetine svojih sajtova, varaju i pljackaju narod .Kalasture iz Vojvodine, cigani iz Backe palanke prevaranti, Romi iz Backe palanke prevaranti, Cergari iz backe palanke do juce su tumarali po kontenjerima, Siromasni cigani iz Backe palanke, cigani Klosari iz Backe palanke