Photo info We've made it to Halfway Day!
Aerial view of a road separating two lakes in the Scottish Highlands
© Abstract Aerial Art/Getty Images

Vodič za dobro raspoloženje

Započeo NiKooLaa, April 24, 2009, 14:40:00

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

zoras

Joga - za dobro raspolozenje  :ok

MarkoKg

Kako da se opustimo preko Interneta?

Stresan život, rokovi na poslu i mnogobrojne obaveze dovode do toga da smo stalno napeti.  Stalna napetost i nervoza ne samo što su loši za zdravlje, već umanjuju naše sposobnosti da se nosimo sa naogmilanim obavezama. Zato je potrebno da se s vremena na vreme opustimo, skrenemo misli sa stresnih činjenica i razonodimo um.

Najbolji način predstavlja odlazak u prirodu i lagana šetnja,  druženje ili igra sa kućnim ljubimcem. Međutijm, ako moramo da radimo ili učimo za računarom, onda time ne možemo da sa bavimo.

Zato su tu druge mogućnosti. Sakupili smo za vas nekoliko saveta i zanimljivih sajtova koji vam mogu pomoći da se opustite na svom računaru.RainyMood

Ovaj sajt omogućava da slušate zvuk kiše oko nekih 30 minuta. Padanje kiše smiruje i opušta.  Zatvorite oči i uživajte.


Donothingfortwominutes

Za opuštanje nam je nekada samo potrebno dva minuta da ni o čemu ne ramišljamo. Tada možete otići na ovaj sajt koji će vam odbrojavati vreme, dok slušate zvuk talasa. Cilj je da izdržite dva minuta, a da ne dodirnete ni miš ni tastaturu.


SoundsofNature

SoundofNature je sajt sa zvukovima prirode. Možete da birate između  zvukova, talasa, kiše, cvrkuta ptica. U gornjem meniju imate četiri linka i izaberite željeni zvuk.


Smešni i zanimljivi klipovi

Ako ste baš nervozni, onda je najbolje da se uputite na Youtube i potražite videove koji će vas nasmejati ili opustiti. Izbor videa zavisi od osobe, pa potražite ono što vama odgovara. Na primer, neko voli da gleda slatke mace, kučiće, decu, dok nekoga opušta priroda, slike mora i slično.


Igrice

Jednostavne igrice čuda čine. Naročito  su uspešne u skretanju misli sa negativnih stvari, one igrice koje na zahtevaju puno razmišljanja, već služe za razonodu. Potražite neku dobru igricu koja vam može pomoći da smirite živce.