Photo info Courage and conviction
'Testament: The Little Rock Nine Monument,' Little Rock, Arkansas
© Rex Lisman/Getty Images

Need for Speed: The Run

Započeo DaRkOoO, Januar 10, 2012, 13:28:44

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

DaRkOoO

Need for Speed The Run: najbolji do sada?Need For Speed je, sigurno, jedan od najdugovečnijih  i najuspešnijih igračkih serijala u istoriji.  Za 17 godina izašlo je tačno 17 igara. Za svo to vreme, serijal nije odstupao od uspešne i komercijalne formule, ali je bilo nekih izmena: počeo je  kao (polu)simulacija, zatim je prešao u arkadne vode, da bi ponovo pokušao da postane simulacija.Danas imamo dva pravca u kojem se NFS igre kreću. Prvi pravac jesu (polu)simulacije, gde spadaju NFS: Shift i Shift 2: Unleashed. Drugi pravac su klasične NFS igre, gde se obračunavamo sa policijom i učestvujemo u nelegalnim trkama.Najnoviji pripadnik "klasičnog" pravca biće Need For Speed: The Run, naslov koji zaista puno obećava.


Priča: Nelegalna trka preko cele AmerikeZa razliku od nekoliko prethodnih igara iz serijala, Need for Speed: the Run stavlja veći akcenat na fabulu. Protagonist Jack Roark je u dugovima do guše. Novac duguje veoma opasnim ljudima, i jedini način da se izvuče jeste da osvoji nagradu od 25 miliona dolara, u nelegalnoj trci protiv ostalih 100 vozača kroz SAD.To znači da ćete u Need for Speed: the Run projuriti kroz Detroit, Čikago, Las Vegas, kao i kroz neke pustinju u Nevadi, Kolorado itd.


Grafika: Wow!

Šta reći za grafiku, osim da deluje impresivno. Od fantastično dizajniranih staza, preko automobila i specijalnih efekata, sve do animacija u QTE scenama.  Nadamo se samo da će programeri iz Black Box-a impletirati i mogućnost destrukcije okruženja, nešto po čemu je Frostbite engine, najpoznatiji. Sve NFS igre su do sada imale i veoma dobre zvučne karakteristike, a ni sada situacija neće biti drugačija.

Frostbite 2.0 engine (da, onaj iz Battlefield 3!)

Frosbite 2.0 engine, umetničko delo programiranja, čuvenog studija DICE, pokazao se odlično, u vidu svoje najnovije inkarnacije, u prošlomesečnom FPS hitu Batllefiled 3. Fantastična grafika, mogućnost odlične optimizacije za PC, destruktivnost okruženja... Da li će momci i devojke iz Black Box-a (Underground, Most Wanted, Carbon...) uspeti da izvuku maksumum iz ove tehnologije, videćemo za svega nekoliko dana (15. novembar).Automobili u Need for Speed the Run: za svakog ponešto

Kao i u većini NFS igara do sada, paleta automobila je izuzetno bogata. Tu su: Aston Martin One-77, Lamburgini Gallardo, BMW M3, Ford Mustang, Pagani Zonda, Nissan Skyline, i još gomila atraktivnih mašina na četiri točka, koje bi svako voleo da vidi u svojoj garaži. Svaka od ovih mašina je modelovana i animirana na granici savršenstva.


Gameplay

Gameplay dosta podseća na prošlogodišnji hit Need For Speed: Hot Pursuit
. To, naravno, nije ništa loše, jer Hot Pursuit-u, objektivno, ništa nije falilo.Jedna od novina su, tzv. Quick Time Event (QTE) scene.  Prema rečima ljudi iz Black Box-a, one čine manje od 10% igre, i tu su da zamene klasične cutscene.Do sada smo imali prilike da vidimo jednu ovakvu scenu, u kojoj se Jack obračunava sa policijom. Pravovremenim pritiskom na odgovarajući taster aktivirate određenu akciju (skok, udarac, odbrana...).Samo izvođenje će biti na pola puta između arkade i simulacije. Zahvaljujući velikom broju podešavanja, moći ćete da podesite težinu onako kako vama odgovara.Osim kampanje, tu su i obični singleplayer modovi: Sprint, Time Attack, Rival Battle... Nažalost, neće biti kooperativnog moda.Za što lepše multiplayer iskustvo, tu je Autolog, društveni servis koji omogućava lako pronalaženje prijatelja i protivnika za trkanje. Sada ne morate da čekate da prijatelj završi trku, već se možete automatski priključiti njegovoj sesiji.**

Dakle, Need for Speed: The Run dosta obećava. Grafički izgleda odlično, dok gameplay podeća na poboljšani Need For Speed: Hot Pursuit. Sam koncept trke kroz Ameriku, u kombinaciji sa QTE scenama, izgleda sveže u trkačkom žanru. Da li će ući među legendarne NFS naslove, ili barem među one odlične, saznaćete uskoro na vašem omiljenom sajtu.

/gameinfusion/

Neko probao ?
Taman sam skinuo i instalirao, pokrenem, i sece kao nenormalno, iako je sve na low.
Dakle, trebace vam nenormlano jak komp da pokrenete ovo cudo.
...so close, no matter how far..

PeraOfficial

Ovo moj komp nije mogao da podrzi :D Secka nenormalno :D
Bio sam kod brata on ima jak komp i ovo mu extra radi.
Najbolji je do sada jer je najnoviji xD

terminator96


PeraOfficial


nestl

Nisam igrao igru ali cini se dobrom