Photo info Time to make an impression
Caribou crossing the Susitna River during autumn, Alaska
© Tim Plowden/Alamy

Humanitarne akcije, pomozimo onima kojima je to potrebno!

Započeo NiKooLaa, Maj 06, 2008, 11:14:30

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Oasis

Pomozimo narodu JapanaPovodom tragičnog zemljotresa, cunamija i nuklearne krize koji su 11. marta pogodili Japan i izazvali velike ljudske žrtve i ogromnu materijalnu štetu, Crveni krst Srbije poziva građane, kompanije, preduzeća, finansijske i druge institucije, sve one koji imaju mogućnosti, da se uključe u akciju prikupljanja novčanih sredstava za pomoć žrtvama ove prirodne katastrofe.

Novac se može uplatiti na račun Crvenog krsta Srbije:

Privredna banka a.d. Beograd   

br. 255-0013100104000-04

sa naznakom ,,Pomoć stanovništvu Japana".

Prikupljena novčana sredstva Crveni krst Srbije uputiće Japanskom Crvenom krstu kako bi se omogućilo dostavljanje humanitarne pomoći ugroženom stanovništvu.

Japan je mnogo pomogao Srbiji, duznost nam je da u ovim trenucima pomognemo Japanu koliko god je to u nasoj moci!!!

Crveni Krst Srbije

TanjicA

Novosađanka već dve i po godine u "budnoj komi", kreće se, a nije svesna

Od kako se pre dve i po godine porodila u Betaniji u Novom Sadu, Danijela Kovačević je u stanju kome. Tada 17-ogodišnja devojka imala je nakon porođaja jednu reoperaciju, preživela polusatnu reanimaciju i uspela da se izbori za život.


Danijelina majka Vesna Drašković

Sve od tada je u stanju ,,vigilne kome". Gleda, može da hoda samo uz tuđu pomoć, pomera šake, ali ne i ruke, nikoga ne prepoznaje, ne može da govori, niti da se sama hrani. Država joj ne dozvoljava da boravi u banji jer nema adekvatnu šifru bolesti, a roditelji se bore da plate troškove lečenja, jer smatraju da za njihovu ćerku još uvek ima nade.- Ne mogu da odustanem od borbe za život moje Dace. Lekari su mislili da će biti kao biljka, ali je ona ipak uspela da napreduje. Imala je sepsu nakon carskog reza i reoperisana je posle devet dana. Sutradan joj je stalo srce. Anesteziolog iz Betanije dr Stanislav Milovanović se borio za njen život, reanimirao ju je pola sata, ponovo je operisana u Kliničkom centru Vojvodine, tri dana je bila u potpunoj komi, a onda je otvorila oči - priča majka Vesna Drašković.


---------------------------------
Pomozite Danijeli

Novac za pomoć Danijeli Kovačević može da se uplati na njeno ime na broj žiro-računa 220-2930000020979-08, kod ProCredit Bank a.d.
Novac može da se uplati i na devizni račun na ime Danijela D. Kovacevic (2010992715181), Kralja Petra I 76/9, 22320 Indjija,
IBAN: RS35 2202 9300 0002 0979 08, ProCredit Bank A.D. Milutina Milankovica 17 11070 New Belgrade, Republic of Serbia, SWIFT:PRCBRSBG.
----------------------------------

Pet meseci je potom Danijela Kovačević provela u Betaniji i na Klinici za rehabilitaciju, a u proleće 2010. godine poslata je u Specijalnu bolnicu u Starom Slankamenu, gde je i danas.


- Od Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje dobila je tromesečni boravak u banji. Odbijene su molbe da joj se boravak produži i od tada mi plaćamo sve troškove, koji su 100.000 dinara mesečno, i dužni smo im pola miliona dinara. U Fondu nam je rečeno da ,,ne podleže šiframa koje su na pozitivnoj listi" - priča majka.


Danijela Kovačević je 20. oktobra prošle godine napunila 19 godina, a njena ćerka Marija 14. oktobra dve godine. Daca, međutim, ne poznaje ni ćerku, ni majku, niti bilo koga drugog.


- Poslali smo nalaze klinici u Forchajmu, blizu Šutgarta i rečeno nam je da bi Danijela mogla kući da se vrati u svesnom stanju, ali mi nemamo para za to - priča Vesna Drašković, i dodaje da prva terapija traje između šest i osam nedelja i košta 60.000 evra.


Do sada su jednom dobili od Opštine Inđija 100.000 dinara, održano je jedno humanitarno veče gde je prikupljeno 60.000 dinara i čekaju da im se isplati pobeda u serijalu ,,Plesom do snova", gde je Dacin drug igrao za njeno lečenje.Nijedna humanitarna organizacija nije odgovorila na molbe porodice ove nesrećne devojke, a nisu dobili pozitivne odgovore ni od ministarstava kojima su se obraćali.
I optimiste i pesimiste doprinose drustvu.
Optimiste su izmislile avion ,a pesimiste padobran. :)
Bistri ostvrt na politicku scenu Srbije * Zanimljivosti iz zemlje i sveta

MarkoKg

Pomozite da Tijani Ognjanović da dobije novo srce
Poštovani,


Našoj ćerki Tijani Ognjanović, staroj osam godina, hitno je potrebna novčana pomoć za lečenje u inostranstvu. Imajući u vidu izuzetno teško zdravstveno stanje obolele devojčice, kojoj je dijagnostifikovana restriktivna kardiomiopatija, lekarski konzilijum je preporučio da se u što kraćem vremenskom roku izvrši transplantacija srca.

S obzirom da se ovakva vrsta operacije ne vrši u našoj zemlji, a Republički zavod za zdravstveno osiguranje ne pokriva troškove operacije i postoperativnog lečenja ove vrste bolesti, prepušteni sami sebi, pokrenuli smo akciju za pomoć maloj Tijani da dobije novo srce. Za relativno kratko vreme uz pomoć ljudi dobre volje koji su podržali ovu humanitarnu akciju, zajedničkim snagama, sakupljeno je 200.000 evra neophodnih za transplantaciju srca i postoperativno lečenje u Beču.

U januaru mesecu ove godine odlazimo u Beč, na AKH kliniku, gde nam je nakon detaljnih analiza saopšteno da pomenuta klinika nije u stanju da Tijanu stavi na listu čekanja i izvrši transplantaciju srca, zbog komplikacija koje su nastale krajem decembra meseca 2012. godine (otkazivanje bubrega) i veoma retkog oblika restriktivne kardiomiopatije od koje Tijana boluje. Kako su Tijanu svrstali u treću grupu rizika (postoje tri grupe), dali su joj samo dva posto šansi da će preživeti operaciju u njihovom centru (u prilogu je zaključak transplantacionog tima sa AKH klinike).

Suočeni sa ovim činjenicama i ne želeći da se predamo, bili smo prinuđeni da pronađemo kliniku koja ima iskustva sa ovakvo retkim oblikom restriktivne kardiomiopatije i koja bi prihvatila Tijanu kao visokorizičnog pacijenta.

Kontaktirali smo mnoge kardiologe u zemlji i inostranstvu i dobili podatke da klinike u Americi imaju najviše iskustva sa ovakvim oblikom kardiomiopatije, od kojih se izdvojila dečija bolnica u Hjustonu (SAD), sa kojom smo napravili kontakt i dobili odgovor da u relativno kratkom vremenskom roku možemo dobiti srce, ali da takva operacija u njihovom centru košta 1.015.000,00 dolara. Ovde možete pogledati e-mail klinike u Hjustonu sa specifikacijom troškova transplantacije srca.

Imajući u vidu izveštaj Tijaninog kardiologa, profesora Dr Jovana Košutića, sa Instituta za majku i dete, gde se Tijana leči već šest godina, i trenutno stanje naše ćerke koja je u klinički lošem stanju, presudan faktor u ovom slučaju je vreme, a Tijana ga nema.

Ukoliko bi se Tijanin odlazak na kliniku u Hjustonu prolongirao usled nedostatka novca, može se desiti da dođe do trajnog otkazivanja drugih organa (bubrega, jetre, pluća) koji trenutno najviše trpe zbog oslabljene srčane funkcije, a onda transplantacija srca neće ni biti moguća.

Želimo da vas obavestimo da se akcija za pomoć maloj Tijani nastavlja i da i dalje računamo na Vas i Vašu podršku koja će nam u periodu koji dolazi itekako biti potrebna. Verujemo da ćemo zajedničkim snagama uspeti da sakupimo nedostajuća novčana sredstva i maloj Tijani omogućimo da krene put Amerike po novo srce.

Imajući u vidu svakodnevne troškove lečenja, kao i visoke troškove same transplantacije, molimo Vas da u skladu sa Vašim mogućnostima novčano pomognete našoj ćerki Tijani Ognjanović.

U tu svrhu namenski su otvoreni računi za uplatu novčane pomoći kod Komercijalne banke a.d, Beograd, Svetog Save 14, na ime Tijana Ognjanović, Roze Luksemburg 35, 11000 Beograd, Srbija:

Dinarski račun: 205-9011004816395-73

Devizni račun: SWIFT: KOBBRSBG; IBAN: RS35205903101860366239

Unapred zahvalna porodica Ognjanović

http://www.tijanaognjanovic.com/