Photo info Single file, now!
Caribbean flamingos, Ría Lagartos Biosphere Reserve, Yucatán Peninsula, Mexico
© Claudio Contreras/Minden Pictures

The Box (Kutija)

Započeo Pero, Januar 25, 2012, 22:05:47

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Pero

The BoxŽanr: drama, komedija

Trajanje: 89 min.

Glavne uloge:
Ivan Đorđević, Marko Janketić, Slobodan Negić, Majkl Dirks (Michael Dierks), Srđan Todorović, Goran Radaković, Miloš Samolov

Scenario:

Andrijana Stojković, Slavoljub Stanković

Režija:
Andrijana Stojković

SINOPSIS

Priča je zasnovana na istinitim događajima, a prikazuje mlade ljude u Beogradu početkom 90-ih godina 20. veka, momke koji zarađuju tako što pakuju stvari odlazećih diplomata i sanjaju da zaradu upotrebe za studije, snimanje ploče, putovanje na važnu utakmicu u inostranstvo.

O FILMU

"The Box" (u značenju "kutija") prvi je igrani film nagrađivane rediteljke Andrijane Stojković, koja je i autor scenarija zajedno sa Slavoljubom Stankovićem. Bioskopsko prikazivanje domaćeg igranog filma "The Box" počelo je u januaru, nakon premijernog prikazivanja prošle godine na festivalu Sinema siti u Novom Sadu. Stojkovićeva i Stanković su za projekat ovog filma dobili jednu od najprestižnijih evropskih nagrada za razvoj filmskog scenarija, nagradu Fonda Hubert Bals iz Roterdama (Holandija).

Film je snimljen uz učešće nekoliko stranih glumaca u ulogama diplomata i trojice mladih i nadarenih domaćih glumaca: Ivana Rorđevića, Marka Janketića i Slobodana Negića. U filmu se govori na nekoliko svetskih jezika. Za fotografiju u ovom crno-belom ostvarenju bio je zadužen jedan od najiskusnijih srpskih direktora fotografije Dušan Joksimović.

Premijera: Festival "Cinema city" 2011. godine
U bioskopima: decembar 2011. godine

FilmHadzija

Neka pitanja i odgovore bolje je nikada ne postaviti i saznati ;)

wojkann


TanjicA

Blah, ja sam gledala The box iz 2009 kada neki bračni par dobije kutiju i ne sme da je otvore kako ne bi ubili nekoga koga ne znaju...a time bi zaradili milion dolara...
http://www.imdb.com/title/tt0362478/

Ovaj nisam gledala, ima li ga na imdbu pošto ne mogu da ga nadjem sad? :s
I optimiste i pesimiste doprinose drustvu.
Optimiste su izmislile avion ,a pesimiste padobran. :)
Bistri ostvrt na politicku scenu Srbije * Zanimljivosti iz zemlje i sveta