Photo info All hail the mighty mangrove!
Red mangrove tree seedlings in Guanahacabibes National Park, Cuba
© Claudio Contreras/Minden Pictures

Tron - legat

Započeo TanjicA, Januar 11, 2011, 20:01:47

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

TanjicA

Tron - legatŽanr: naučna fantastika, avantura

Trajanje: 127 min.

Slogan: Igra se promenila!

Glavne uloge:
Džef Bridžiz (Jeff Bridges), Garet Hedland (Garrett Hedlund), Olivija Vajld (Olivia Wilde), Brus Bokslajtner (Bruce Boxleitner), Džems Frejn (James Frain), Bo Garet (Beau Garrett), Majkl Šin (Michael Sheen)

Scenario:
Edvard Kicis (Edward Kitsis), Adam Horovic (Adam Horowitz)

Režija:
Džozef Kosinski (Joseph Kosinski)

RADNJA

U epicentru avanture nalazi se priča o ocu i sinu koja se odigrava kako u Rešetki, tako i u stvarnom svetu: Sema Flina (Garet Hedland), 27-godišnjeg buntovnika, muči misteriozni nestanak njegovog oca, Kevina Flina (dobitnik Oskara i Zlatnog globusa Džef Bridžiz), čoveka koji je važio za vodećeg tehničkog vizionara u svetu.

Kada Sem krene da istražuje čudni signal poslat iz stare Flinove igraonice – signal koji je mogao da dođe samo od njegovog oca – biće uvučen u digitalni svet u kome je Kevin bio zarobljen 20 godina. Uz pomoć neustrašive ratnice Kuore (Olivija Vajld) otac i sin će se upustiti u putovanje života i smrti kroz vizuelno očaravajući digitalni svet (svet koji je stvorio sam Kevin) koji je postao mnogo napredniji, s inovativnim vozilima, oružjem, okruženjem i nemilosrdnim zlikovcem koji će dati sve od sebe da spreči njihovo bekstvo.

O FILMU

"Tron - legat" je avantura visoke tehnologije smeštena u digitalni svet ni nalik nečemu što je dosad viđeno na velikom ekranu. Režiju potpisuje Džozef Kosinski, a u filmu igraju Džef Bridžiz, Garet Hedland, Olivija Vajld, Majkl Šin i mnogi drugi.

Predstavljen u 3D tehnologiji, uz muziku Gremijem nagrađenog elektro dua "Daft Punk", "Tron - legat" donosi potpuno novu, vrhunsku tehnologiju, efekte i scenografiju kojom će oživeti epsku avanturu koja se proteže do digitalne rešetke koja je toliko fascinantna da prevazilazi i najluđe maštarije.

Filmadžije su tražile glumce koji bi mogli da ožive viziju filma "Tron - legat", bilo da igraju "korisnike" ili "programe". Prvi zadatak bio je da se Džef Bridžiz dovede da reprizira ulogu Kevina Flina, genijalnog tvorca video igrica i da igra naspram mlađe verzije samog sebe kao Klu. Oskarovca nije bilo teško ubediti jer, kako sam kaže: "Razlog zbog koga sam želeo da snimim ovaj film bio je otprilike isti kao i razlog za snimanje prvog filma: tehnologija je fascinantna. I originalni 'Tron' je predstavljao vrhunsko dostignuće tehnologije za ono vreme, ali ovaj sad zaista predstavlja novu eru snimanja filmova."

Sledeće je bilo naći pravog glumca da igra Kevinovog sina, Sema. Hiljade mladih glumaca došlo je na audiciju, ali je na kraju izabran Garet Hedland. On kaže: "Oduvek sam bio fan Džefa Bridžiza i imao sam čudan osećaj da ću jednog dana raditi s njim, zato mi je prilika da igram njegovog sina bila jedno nadrealno iskustvo."

Olivija Vajld se pridružila ekipi u ulozi Kuore, umešne ratnice koja je bliska prijateljica Kevina Flina. Ona dosad nije igrala toliko fizički zahtevnu ulogu, ali je bila spremna za trening koji su ona i Hedland morali da prođu kao deo pripreme za svoje uloge. "Koreografija je zaista kompleksna i predivna, i mislim da će u 3D-u dodatno dobro izgledati i zaista će vas ubaciti u celu akciju", kaže Olivija.

Ekipu još čine i Brus Bokslajtner, ponovo u ulozi Alena Bredlija iz "Trona"; Majkl Šin u ulozi ekscentričnog vlasnika kluba Kraj linije; Džejms Frejn kao Kluov sledbenik Džarvis; i Bo Garet kao vođa Sirena.

ZANIMLJIVE ČINJENICE

Džef Bridžiz, dobitnik Oskara i Zlatnog globusa, ponovo igra ulogu Kevina Flina, koju je igrao i u prvom delu "Trona", a Brus Bokslajtner se još jednom našao u ulozi Alena Bredlija.
Scenaristi filma "Tron – legat" su Edi Kicis i Adam Horovic, koji su radili na seriji "Izgubljeni", tako da film ima bogatu priču i razvijene likove, a glavna tema: sin koji traži svog oca nešto je s čime se ljudi lako mogu poistovetiti.
"Tron – legat" je prvi 3D film koji integriše potpuno digitalizovanu glavu i telo na već postojećeg glumca kako bi se stvorila mlađa verzija lika koji tumači Džef Bridžiz, Kevina Flina.
"Tron – legat" je prvi film koji u velikoj meri koristi samosvetleće kostime. Svetleća odela načinjena su od elektroluminescentnih lampi koje su napravljene od fleksibilnog polimerskog filma.
Džef Bridžiz je prvi glumac u istoriji kinematografije koji glumi naspram mlađe verzije samog sebe.
Francuski elektro duo, "Daft Punk", koji je dobio nagradu Gremi, napravio je muziku za film, i to 24 pesme. Takođe se nakratko pojavljuju u filmu.
Majkl Šin, koji igra ekscentričnog vlasnika noćnog kluba, Kastora, kaže da je inspiraciju našao u mnogim šoumenima, od Me Vest do Zigija Stardasta.
I Garet Hedland (Sem Flin) i Olivija Vajld (Kuora) morali su da nauče parkur i borilačke veštine za svoje uloge.
3D tehnologija u filmu "Tron - legat" razvijena je posle "Avatara" i trenutno predstavlja najnapredniju tehnologiju na svetu.
Film je snimljen u 3D-u, ali da bi publika dobila potpuni doživljaj Rešetke, početne scene u stvarnom svetu snimljene su u 2D-u, a kad Sem uđe u Rešetku, prebacuje se u 3D.
Oružje u filmu "Tron - legat" uključuje svetlosne diskove i palice. Svetlosni diskovi, koje nose svi programi u Rešetki, čuvaju sve podatke o programu i njegovu esenciju, ali postaju smrtonosno oružje kad se bace i uvek se vraćaju vlasniku. Palice mogu da se pretvore u vozila i specijalizovana oružja u zavisnosti od šifre koja je zaključana u njima i takođe čuvaju ogromnu količinu podataka.
I optimiste i pesimiste doprinose drustvu.
Optimiste su izmislile avion ,a pesimiste padobran. :)
Bistri ostvrt na politicku scenu Srbije * Zanimljivosti iz zemlje i sveta

MrPetlic


IonX

Meni dobar - do pola. Virtuelni svet je interesantno urađen, staklene arene, borbe diskovima, vozila...
Posle ide malo u patetiku.
A i CGI glavnog negativca je mogao tehnički i bolje da izgleda.

Zalosna Sova