Photo info Blurring the lines with wearable art
Infini-D, modeled during the World of WearableArt Awards in 2019 in Wellington, New Zealand
© Hagen Hopkins/Getty Images for World of WearableArt

Velimir Ilić prijavio najveći imetak od svih članova Vlade

Započeo Oasis, Septembar 13, 2012, 00:24:19

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Oasis

Kuće, bazeni, njive, voćnjaci: Velimir Ilić prijavio najveći imetak od svih članova Vlade

Većina srpskih ministara živi u trosobnom ili većem stanu, prima platu oko hiljadu evra, ali nema sopstveni automobil ni ušteđevinu u banci. Ako je suditi po imovinskim kartama koje su prosleđene Agenciji za borbu protiv korupcije, Velimir Ilić je daleko najbogatiji član kabineta Ivice Dačića, dok je "najtanja" imovina Rasima Ljajića, koji osim mesečne plate nema ništa.

Svi ministri u Vladi Srbije u zakonskom roku dostavili su Agenciji za borbu protiv korupcije spisak imovine koju poseduju. Shodno premijerskoj funkciji, Ivica Dačić sada prima mesečno dvadesetak hiljada dinara više nego u prethodne četiri godine.


Ipak, u oči upada imovinska karta ministra građevine i urbanizma Velimira Ilića, koji na spisku nepokretne imovine ima čak 22 stavke: kuće, poslovne objekte, bazene, njive, pašnjake i voćnjake.U novoj srpskoj vladi sede i ministri bez nekretnina u svom vlasništvu. Tako i ministar za unutrašnju i spoljnu trgovinu Rasim Ljajić u imovinskoj karti ima samo jednu stavku - mesečnu platu od 108.000 dinara. Ni Milutin Mrkonjić nije prijavio vlasništvo nad stanom, kao ni ministar Nikola Selaković.


Jedini ministar koji koristi stan za službene potrebe je Sulejman Ugljanin, koji u Beogradu živi u državnom objektu od 165 kvadrata. Zanimljivo je i da su vlasništvo nad automobilom prijavila svega četiri ministra, kao i da čak polovina članova kabineta Ivice Dačića nema ušteđevinu u bankama. Imovinska karta ministarke energetike Zorane Mihajlović je dostavljena, ali nije objavljena na sajtu Agencije jer je još u obradi.

Blic

NiKooLaa

::Za webmastere :: Pravilnik foruma ::Baneri :: Magija
samo-opusteno userbar5
>> Registrujte se kako bi videli sadrzaj celog foruma! Neki delovi foruma nisu vidljivi za goste!<<
[Kako da vidim linkove na forumu??]
VAratonac :: ITcyberCOP

Tekila Gerila

Мени се чини да је Веља испао најпоштенији, све је пријавио   :)