Photo info Go hug a mountain, if you can
Mount Tsubakuro near Azumino, Nagano, Japan
© Joshua Hawley/Getty Images

Smak sveta stiže u šest popodne

Započeo TanjicA, Maj 21, 2011, 11:26:31

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

TanjicA

Proročanstvo
Smak sveta stiže u šest popodne
Beta - AP | 21. 05. 2011. - 10:08h |

OUKLEND - Sledbenici kalifornijskog propovednika - slobodnjaka Harolda Kampinga (89) pripremaju se za smak sveta, koji bi prema njegovom proročanstvu trebalo da se dogodi danas u šest sati popodne po lokalnom vremenu, hronološki u svakom kraju sveta.Kamping je stekao veliki broj pristalica širom sveta koji se mole u iščekivanju kraju sveta, sa suzama u očima dele poslednji obrok sa najmilijima i pripremaju se za odlazak u raj.Penzionisani inženjer Kamping, povratak Isusa Hrista čeka drugi put pošto se, kako kaže, zbog matematičke greške njegovo prethodno proročanstvo 1994. nije ispunilo.S druge strane, danas se ogranizuju zabave "čji je povod još jedno pogrešno proročanstvo Harolda Kampinga".Maje su čovečanstvu dale godinu i po više

Prema ranijim mračnim predviđanjima, smak sveta trebalo je da se dogodi 21. decembra 2012. godine. Naime, većina onih koji veruju da će čovečanstvo baš tog dana zadesiti kataklizma poziva se na drevne Maje, čiji se veliki kalendar završava tog kritičnog dana. Pored predviđanja baziranog na kalendaru drevnog naroda, kraj sveta 2012. pre tri godine najavio je i magazin ,,Nju sajentist". Naučni časopis najavio je sudnji dan pozivajući se na istraživanje koje je pokazalo da bi Zemlju mogla da pogodi Sunčeva superoluja, koja bi našu civilizaciju vratila u mračno doba, a očekivani datum je, naravno, 21. decembar 2012.

Priča o Kampingovom proročanstvu je sledeća - smak sveta neće se dogoditi 2012, kako je predviđeno kalendarom drevnih Maja, već ove godine, i to 21. maja. On je matematičkim proračunom, konsultujući Bibliju, došao do zaključka da će tog dana Isus Hrist drugi put sići na zemlju, ali ovoga puta ljut, i da će spaseni biti samo odabrani, a preostali će umreti u strašnim mukama.Kamping (88) je skoro 70 godina proučavao Bibliju, pa je do tačnog datuma apokalipse došao nakon podrobne analize biblijskih tekstova.Naime, prema njegovim rečima, Bog je tvorac Biblije i svaka reč i brojka napisana u njoj ima posebno, duhovno značenje.- Određeni brojevi pojavljuju se u Bibliji kada se govori o određenim temama. Tako je broj 5 vezan za pokajanje, broj 10 za celovitost, a broj 17 za raj. Upravo pokajanje, celovitost i raj označavaju biblijsku priču o danu za naplatu grehova. Svevišnji će sići na zemlju, one koji veruju u njega odvešće u raj, a ostalima sledi patnja i, na kraju, smrt u strašnim mukama - ispričao je Kamping listu ,,San Francisko kronikl".On je dalje objasnio kako je došao do tačnog datuma smaka sveta - 21. maja.

- Isus Hrist je razapet 1. aprila 33. godine. Od tada do 1. aprila ove godine prošlo je 1.978 godina. Kada se taj broj (1.978) pomnoži sa brojem dana u solarnoj godini, odnosno 365,2422 dobija se rezultat 722.449. Na taj rezultat dodate još 51, a toliko je dana između 1. aprila i 21. maja, i dobićete identičan rezultat kao kada brojeve pet, deset i 17 pomnožite i dignete na kvadrat - kaže Kapming.Ovaj zagriženi hrišćanin objasnio je da će nakon Isusovog silaska na zemlju ona biti uništena prirodnim katastrofama poput zemljotresa, poplava i erupcija vulkana. U prirodnim nepogodama umreće svi oni koje Isus ne bude poveo sa sobom u raj.Inače, Isusov povratak nakon kojeg dolazi smak sveta događaj je koji je u engleskom jeziku poznat pod terminom ,,rapture" i temelji se na doslovnom tumačenju poslednjeg poglavlja Biblije - ,,Otkrovenje Jovanovo".Najava smaka sveta posebno je draga američkim fundamentalistima poput Kampinga, koji veruju da će upravo njih vrhunsko božansko biće nakon povratka na Zemlju prihvatiti pod ruku i odvesti ih u kraljevstvo nebesko.

Izvor: blic.rs
I optimiste i pesimiste doprinose drustvu.
Optimiste su izmislile avion ,a pesimiste padobran. :)
Bistri ostvrt na politicku scenu Srbije * Zanimljivosti iz zemlje i sveta

!mila!

nesto mi se cini da sam ziva ,.;////..
hehe......
cim mi nadju neko normalnije objasnjenje, a ne nesto bez veze. neka se jave..... x D
This cat
is cat
a cat
good cat
way cat
to cat
keep cat
an cat
idiot cat
for cat
20 cat
seconds cat.

sad procitaj sve bez ,,cat,,.....:P

^Tina^

Najjača mi je ona devojka koja se ubila pre toga, jer nije želela da umre kad i ostali, nego ranije o.0

!mila!

Citat: ^Tina^ poslato Maj 29, 2011, 22:27:32
Najjača mi je ona devojka koja se ubila pre toga, jer nije želela da umre kad i ostali, nego ranije o.0

slayem se...
omg koji lik... hehe
This cat
is cat
a cat
good cat
way cat
to cat
keep cat
an cat
idiot cat
for cat
20 cat
seconds cat.

sad procitaj sve bez ,,cat,,.....:P

Sh[o]ne

Dekica pokupio pare i obezbedio svoju čukun-unučad, i sad ga baš briga :)

bookie