Photo info Blurring the lines with wearable art
Infini-D, modeled during the World of WearableArt Awards in 2019 in Wellington, New Zealand
© Hagen Hopkins/Getty Images for World of WearableArt

Najbolji automobil u regionu vozi Boris Tadić

Započeo Oasis, Mart 09, 2011, 10:30:44

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Oasis

Najbolji automobil u regionu vozi Boris Tadić
| 09. 03. 2011. - 00:02h |

BEOGRAD - Početkom aprila prošle godine najjači automobil u regiji kupio je srpski predsednik Boris Tadić. Posebno naručen ,,mercedes" plaćen je 620.000 evra!, piše zagrebački "Jutarnji list".,,Mercedes S", piše ,,Jutarnji", mnogo je skuplji od ,,jaguara" britanskog premijera Dejvida Kameruna, koji se našao na udaru javnosti jer je kupio dva istovetna automobila a da nije navršio ni godinu dana na premijerskoj funkciji.


Bivši hrvatski premijer Ivo Sanader godinama se vozio u BMW-ovoj seriji 7, koji je koštao 4,2 miliona kuna. Aktuelni predsednik Hrvatske Ivo Josipović odlučio se za auto slabije serije 5, a premijerka Jadranka Kosor takođe se vozi u blindiranom BMW-u serije 7.


List piše da je uz telohranitelje, ključna karika u očuvanju bezbednosti svakog državnika upravo dobar automobil i dodaje da nimalo ne čudi što čelnici evropskih zemalja, a i Hrvatske, za prevoz koriste isključivo najsofisticiranije i najsigurnije limuzine visoke klase.

Pogodnost je u tome što kupci tih automobila imaju izbor višestruke zaštite, koja varira od otpornosti na malokalibarske metke i na razna druga manje rizična oružja, do zaštite u slučaju napada velikokalibarskim zrnima, granatama ili raketnim bacačima, otrovnim plinom...

Izvor: blic.rs

VenerinSan

Prošlo je vreme kad su se predsednici država vozili u otvorenim kolima i mahali svojom narodu. :) :facepalm