Photo info The rivers run through us
Aerial view of the Amazon River in Brazil
© Curioso.Photography/Shutterstock

Који библијски градови се помињу у новом хиту Јелене Карлеуше

Započeo Tekila Gerila, Jul 10, 2012, 14:49:48

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Tekila Gerila
Ниш -- Који библијски градови се помињу у новом хиту Јелене Карлеуше, питање је које је постављено на тесту на пријемном испиту за Филозофски факултет у Нишу.Ниједан од четрдесетак студената који су полагали пријемни није тачно одговорио на то питање, а изгледа да ни управа нишког Филозофског факултета није знала која су све питања постављена будућим бруцошима јер је декан Горан Максимовић љутито најавио да ће због глупости која штети угледу факултета бити кажњени они који су тест правили.

Који Библијски градови се помињу у, како је наведено у питању из теста за општу културу, новом хиту Јелене Карлеуше, требало је да одговоре они који намеравају да упишу филозофију у Нишу.

Нико, међутим, није тачно одговорио, а ово питање постало је хит на друштвеним мрежама. У управи факултета за то су сазнали из медија.

Поводом овог случаја, на блогу Б92 повела се полемику о томе чему служе тестови опште културе тј информисаности и какав би требало да буде приступ тестовима за полагање пријемних испита на Филозофском и другим друштвеним факлутетима.

Аутор блога је др Владимир Хедрих који ради управо на Филозофском факултету у Нишу.

"Наравно да је то за мене као декана непријатно изненађење, пре свега да постоје професор и асистент овог факултета који сматрају да би то требало да буде питање у тесту на факултету какав је Филозофски", каже декан проф. др Горан Максимовић.

Декан каже да овако формулисано питање није ствар опште културе, већ је потребно да неко зна и прати ову врсту музике да би тачно одговорио, а то,
каже, не би смео да буде критеријум за упис на факултет.

"То је за мене знак да морамо да наставимо на изградњи академске свести највећег броја наставника и сарадника овог факултета, и да оно што смо радили претходне две године није довољно. Ја се надам да ће тај рад уз едукацију професора који још нису свести шта значи појам Филозофског факултета помоћи да се овакве појаве убудуће не дешавају", сматра декан Максимовић.

Ни старијим студентима са других одељења Филозофксог факултета није драго да последњих дана читају коментаре и текстове о свом факултету.

"Видела сам различите коментаре и да се мени пало такво питање - можда бих чак изашла са пријемног", каже једна студенткиња.

Друга сматра да је Јелена Карлеуша наша реалност, али и да не би знала одговор на то питање јер не прати ту врсту музике, док трећа иситче да Карлеушу уопште не треба ни сврставати у било какву врсту културеи.

Тест су писали професор и асистент са Одељења за филозофију, али је њима декан, како каже, забранио да дају изјаве јер сматра да су већ нанели
штету факултету. Он каже да се овако нешто неће поновити, а већ се ранијих година дешавало да се у тесту опште културе и информисаности нађу питања која се на пример односе на неки ријалити шоу.Извор: Б92


VentusNiKooLaa

Maestralan tekst usput..
CitatAjmo nos uz nos,
ajmo nos uz nos
zene sa zenama,
muskarci sa muskarcima
kurve s kurvama,
klinke sa matorcima.

Sodoma, Gomora...

:testera

::Za webmastere :: Pravilnik foruma ::Baneri :: Magija
samo-opusteno userbar5
>> Registrujte se kako bi videli sadrzaj celog foruma! Neki delovi foruma nisu vidljivi za goste!<<
[Kako da vidim linkove na forumu??]
VAratonac :: ITcyberCOP

Tekila Gerila

Да текст је иначе жешћи.
Још кад бих је разумео шта пева док пева ...