Photo info How's the air up there?
Hanging bridge in the Monteverde Cloud Forest Reserve, Costa Rica
© Dmitriy Burlakov/Getty Images

Droga u školskom dvorištu!

Započeo NiKooLaa, Novembar 06, 2009, 12:10:43

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

NiKooLaa

Zabrinuti roditelji učenika OŠ "Popinski borci" u Vrnjačkoj Banji
Droga u školskom dvorištu!
Petak - 06.11.2009
Kiosk brze hrane u dvorištu osnovne škole ,,Popinski borci" u naselju Piskavac kod Vrnjačke Banje nosi simboličan naziv ,,Paket 500 din".Upadljiv natpis uznemirio je meštane, naročito roditelje koji svakodnevno dovode decu u školu, jer ih asocira na paket marihuane i njegovu cenu!

- Svi to znaju, pa čak i mi stariji stanovnici Vrnjačke Banje. Pa opšte je poznato da paket marihuane od kojeg se može napraviti pet džointa košta 500 dinara - priča uznemirena majka jednog od 600 učenika ove osnovne škole, koji se hrane uglavnom baš na ovom kiosku.
Naša sagovornica, čiji identitet je poznat redakciji, ali iz straha od lokalnih dilera ne želi da joj se ime objavljuje u novinama, navodi da se u pomenutom kiosku osnovcima prodaju peciva i sendviči. Međutim, uočljiv natpis izaziva joj strah da bi njenom detetu neko usred školskog dvorišta mogao da ponudi drogu!
- Zvanično, kiosk ne nosi to ime, ali su autori natpisa na njemu vlasnici. Tražila sam objašnjenje od direktora škole, ali ga nisam dobila. Obraćala sam se i inspekciji, ali niko nije reagovao. Samo ponavljaju: ,,Videćemo, videćemo..." - ogorčena je ona.

Inače, u blizini kioska nalazi se i igralište za mališane - ljuljaške, klackalice i tobogani, što dodatno povećava zabrinutost roditelja za svoju decu. Oni kažu da je Vrnjačka Banja već prepuna droge.
- Ovo je turističko mesto koje je nekada bilo za primer. Nedavno sam na roditeljskom sastanku čula zastrašujuć podatak - da je 70 odsto naše dece probalo neku drogu! Gotovo svakodnevno možete videti decu kako puše travu na klupama u gradskom parku, a droga se prodaje naočigled svih i to više nije nikakva tajna - razočarano zaključuje ona.


Kiosk radi dok ima učenika!

Kiosk ,,Paket 500 din" radi samo dok traju časovi, pa je tako zatvoren tokom noći, subotom i nedeljom, kao i za dane praznika i školskih raspusta, što je trenutni slučaj. Novinari ,,Alo!" pokušali su da razgovaraju sa nekim iz školske uprave, ali nam se u prethodna dva dana niko nije javljao na njihove telefone.
::Za webmastere :: Pravilnik foruma ::Baneri :: Magija
samo-opusteno userbar5
>> Registrujte se kako bi videli sadrzaj celog foruma! Neki delovi foruma nisu vidljivi za goste!<<
[Kako da vidim linkove na forumu??]
VAratonac :: ITcyberCOP