Photo info Migration of the monarchs
Monarch butterflies at Pismo Beach, California
© Mimi Ditchie/Getty Images

Crna hronika - Vesti

Započeo TanjicA, Avgust 18, 2009, 00:40:22

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

DaRkOoO

Ne razumem njegovog oca.Strah ga je da ostanu kući ?On sedi skrštenih ruku i čeka da policija uradi nešto ?To je malo glupo.
Zakuca komšiji na vrata sa palicom, umlati ga od batina, i to je to.Pa da vidi onda da l' će još pokušati da priđe njegovoj kući na 100m..
...so close, no matter how far..

NiKooLaa

Pakistan: Ubila muža,a potom pokušala da ga skuva
Tanjug | 24. novembar 2011. 14:47 |

Zainab Bibi i njen rođak Zahera uhapšeni su zbog sumnje da su ubili, a potom pokušali da skuvaju njenog supruga jer je želeo da oženi još jednu ženu bez njene dozvoleISLAMABAD - Pakistanska policija uhapsila je Zainab Bibi i njenog rođaka Zahera zbog sumnje da su ubili, a potom pokušali da skuvaju njenog supruga jer je želeo da oženi još jednu ženu bez njene dozvole.


Zabrinuti komšija koji je primetio nestanak pokojnog Ahmeda Abasa, obavestio je policiju nakon čega je usledila kratka istraga, prenela je agencija AFP.

Pokušaj kuvanja muževljevih ostataka policija objašnjava namerom optuženih da uklone dokaze ili njihovom prevelikom mržnjom prema ubijenom, izjavio je šef policije Karačija Nadem Baig.

Od osumnjičenih je oduzeta i jedna velika činija mesa koje je bilo pripremnjeno za kuvanje.

Prema porodičnom zakonu u Pakistanu, muškarac mora da dobije dozvolu od prve žene da bi doveo još jednu supružnicu u kuću, ali se muževi u praksi retko obaziru na želje svojih žena.

Izvor: b92
::Za webmastere :: Pravilnik foruma ::Baneri :: Magija
samo-opusteno userbar5
>> Registrujte se kako bi videli sadrzaj celog foruma! Neki delovi foruma nisu vidljivi za goste!<<
[Kako da vidim linkove na forumu??]
nikolanovakovic.net :: ITcyberCOP

DaRkOoO

Hahahaha, ne zna covek da l' da se smeje il' da place..
...so close, no matter how far..

TanjicA

Brutalan slučaj zlostavljanja dece u Velikoj Britaniji
Stravično: Silovali i mučili jednomesečnu bebu
I. H. | 03. 12. 2011. - 15:34h |

Muškarac i žena iz Velike Britanije uhapšeni su zbog sumnje da su silovali i mučili jednomesečnu bebu. Dečak je pretrpeo teške povrede i srčani udar, a lekari se sada bore za njegov život.

Jednomesečni dečak iz Velike Britanije primljen je u bolnicu "Darent Valley" u Dartfordu, ali je nakon srčanog udara prebačen u bolnicu u Londonu.Kako prenosi "Sun", beba je pretrpela prelom ruke i ključne kosti, oštećenje pluća i frakturu rebara, a konstatovane su i unutrašnje povrede koje ukazuju na silovanje."Ovo su najgore povrede koje su lekari ikada videli kod nekog tako mladog. To što je beba živa predstavlja pravo čudo", rekao je jedan od članova osoblja bolnice za "Sun".Osumnjičeni tridesetpetogodišnji muškarac i dve godine mlađa žena pušteni su uz kauciju, a istraga se nastavlja 8. decembra. Beba je trenutno priključena na aparate i bori se za život.

I optimiste i pesimiste doprinose drustvu.
Optimiste su izmislile avion ,a pesimiste padobran. :)
Bistri ostvrt na politicku scenu Srbije * Zanimljivosti iz zemlje i sveta

TanjicA

Nezapamćeno napastvovanje u Požarevcu
Učenik sedmog razreda silovao druga iz klupe

POŽAREVAC - Učenik sedmog razreda u Osnovnoj školi "Kralj Aleksandar Prvi" u Požarevcu silovao je druga iz odeljenja, inače dečka blago zaostalog u razvoju.


Pasaž zgrade ,,Betonjerka" gde je maloletnik napastvovan

Iako se silovanje dogodilo 19. januara, za to se saznalo tek 26. januara kada se napadnuti dečak požalio drugovima, a kasnije i roditeljima. Prema nezvaničnim podacima do kojih je stigla istraga, silovanje se dogodilo na velikom školskom odmoru kada su dvojica dečaka predložila maloletnoj žrtvi da ode sa njima van dvorišta, u obližnju stambenu zgradu "Betonjerku" da bi pušili cigarete.- Kad su krenuli u pasaž zgrade, jedan dečak je odustao i otišao je u prodavnicu da kupi nešto za jelo. Drugi je, zajedno sa žrtvom, sišao u garažu zgrade, i rekao mu da svuče pantalone kako bi mu pokazao šta je seks. Pretio mu je da ako to ne uradi, prijaviće ga majci da puši. Oštećeni se nećkao, ali posle šamara koji je dobio od druga skinuo je pantalone i drug ga je silovao.


Napasnik se nije time zadovoljio već ga je prisilio da ga i oralno zadovolji. Nakon toga vratili su se na čas kao da ništa nije bilo, ispričao je naš izvor.


Oštećeni učenik je posle nekoliko dana sve ispričao drugu, koji je to preneo i ostaloj deci iz odeljenja. Priča se pročula po školi pa je o ovom slučaju obavešten i direktor škole koji je sa ocem silovanog dečaka sve prijavio policiji. U Policijskoj upravi potvrdili su da se ovo desilo, ali detalje ne žele da iznose jer je reč o maloletnicima.


Osnovna škola ,,Kralj Aleksandar I"

- Požarevačka policija je istog momenta po prijavljenom događaju, 26. januara, po nalogu nadležnog tužilaštva, zajedno sa Centrom za socijalni rad, direktorom Osnovne škole "Kralj Aleksandar Prvi", školskim psihologom i pedagogom, utvrdila činjenično stanje.Obavljeni su i razgovori sa akterima događaja, o čemu je obavešteno Više tužilaštvo u Požarevcu koje je naložilo da se dostave svi spisi vezani za ovaj događaj - zvanično je saopštenje požarevačke policije.


Više detalja o ovom događaju nije bilo moguće dobiti ni u Višem javnom tužilaštvu jer je reč o maloletnicima. Samo nam je rečeno da deca koja imaju manje od 14 godina po zakonu krivično ne odgovaraju i da njihovi roditelji neće odgovarati zbog nebrige o deci jer su ih redovno slali u školu. Od direktora požarevačke bolnice saznali smo da je silovani dečak prošlog petka bio na lekarskom pregledu.


- On je istog dana otpušten jer kod njega nisu uočene fizičke povrede - rekao je dr Srećko Bosić, direktor bolnice u Požarevcu.
I optimiste i pesimiste doprinose drustvu.
Optimiste su izmislile avion ,a pesimiste padobran. :)
Bistri ostvrt na politicku scenu Srbije * Zanimljivosti iz zemlje i sveta

Đagi

Skoplje: Objavljena imena uhapšenih


Skoplje -- Petorici od 20 uhapšenih koji se sumnjiče za petostruko ubistvo kod Smiljkovskog jezera kod Skoplja, određen je pritvor do 30 dana.Fotografije uhapšenih u makedonskim novinama


Trojica od te petorice su kasno sinoć prebačeni u istražni zatvor u Skoplju, dok su preostala dvojica u bekstvu. Advokat Naser Raufi je naveo i da se jedan od izvršilaca ubistva branio ćutanjem.

Istražne sudije su odredile 30 dana pritvora i još četvorici uhapšenih u policijskoj akciji "Monstrum", koji su osumnjičeni za kriminal.

MUP je objavio fotografije Afrima Ismailovića (32), Agima Ismailovića (33) i Alila Demirija (27) su počinioci ubistva, ali je u policijskoj akciji "Monstrum" priveden samo Agim Ismailović dok ostala dvojica su u bekstvu.

Protiv ove trojice podnete su krivične prijave za terorizam, kao i protiv Fejzi Azirija (54) i Rami Sejdija (24), koji su označeni kao pomagači, saopštio je makedonski MUP.

Oružje koje je zaplenjeno u akciji "Monstrum" je nađeno u nekoliko objekta.

Najveća količina je pronađena kod Feride Bilali (60) iz kumanovskog sela Otlja, u čijoj kući je pronađena municija, kao i okviri za automatsko i poluautomatsko oružje i za puškomitraljez. Kod nje su pronađene i radio stanice, maskirne uniforme, košulje, amblemi, legitimacije i album fotografija sa oznakama Oslobodilačke vojske Kosova (OVK), saopštio je MUP.

Oružje je pronađeno i u kući Isnija i Ramadana Asanija, oca i sina u skopskom selu Aračinovo.

Kod uhapšenog Nazifa Mehmetija (33) pronađen je pištolj, a kod Ibrahima Zajdinija (28) automatska puška, okviri sa municijom, signalni pištolj i jedna bmba kašikara.

Za još deset uhapšenih MUP je podneo poseban izveštaj Javnom tužilaštva zbog sumnje da su učestvovali u organizovanju, spremanju, izvršavanju, pomaganju i prikrivanju krivičnog dela terorizma.

Najstarijoj među uhapšenima, 60-godišnjoj ženi u čijoj kući je pronađena najveća količina oružja iz kumanovskog sela Opae, određen je kućni pritvor zbog bolesti, a oduzet joj je pasoš. Još desetorici uhapšenih određen je 48-časovni pritvor.

Tokom istrage, za deo optuženih su korištene posebne istražne mere, bilo je praćeno njhovo kretanje i telefonski razgovori.

Makedonska policija podnela je krivične prijave za terorizam protiv petorice, od ukupno 20 uhapšenih, koji su povezani sa petostrukim ubistvom kod Skoplja, izjavila je juče makedonska ministarka policije Gordana Jankulovska.

Podsetimo, u nezapamćenom zločinu u Makedoniji, 11. aprila kod Smiljkovskog jezera u blizini Skoplja ubijeni su četiri mladića starosti između 18 i 22 godine, kao i lokalni pecaroš 45-godišnji Borče Stevkovski koji se slučajno zatekao na mestu zločina. Četvorica mladića su pronađeni pored zemljanog puta, a muškarac stotinak metara dalje, a prema izveštajima medija tela mladića su pronađena postrojena jedna do drugog, što je ukazivalo na likvidaciju.

Operacija "Monstrum" počela je u utorak u ranim jutarnjim časovima. Kod uhapšenih i tokom pretresa 26 objekata u Skoplju i okolnim selima pronađeni su veća količina oružja, municija, uniforme i propagandni materijal Oslobodilačke vojske Kosova

TanjicA

Svedočenje rođaka majke ubice
Ubila dete, pa legla da se odmori čekajući policiju

Prvo ga je ugušila pa izbola nožem na trosedu, a potom stavila u krevetac. Bili smo na spratu ispod i nismo čuli ni najmanji krik. Posle toga se presvukla, oprala ruke i pozvala policiju. Rekla je da ima mrtvo dete u kući i da ide da se odmori dok dođu - kroz plač svedoči o stravičnom zločinu jedan od rođaka Slađane Stojanović (34), osumnjičene za ubistvo svog trogodišnjeg sina.


Komšije zaprepašćene zločinom

U porodičnoj kući u Selu Mladenovcu, osim porodice Stojanović, na spratu ispod živi brat Slađaninog supruga sa svojom porodicom.


- Ona kao da je taj zločin planirala. Izabrala je trenutak kad je bila sama sa detetom. Pre nego sto je policija došla, ponovo se popela u sobu, zaključala vrata i bacila ključ. Policija ju je dozivala iza zatvorenih vrata, a onda su provalili u sobu i našli ubijeno dete. Ona je ležala pored kreveca, a nikom od nas nisu dali da uđemo, čak ni mom stricu, njenom suprugu - prepričava stravičan događaj rođak Stojanovića.
I optimiste i pesimiste doprinose drustvu.
Optimiste su izmislile avion ,a pesimiste padobran. :)
Bistri ostvrt na politicku scenu Srbije * Zanimljivosti iz zemlje i sveta

TanjicA

Avgust 15, 2022, 10:03:57 #157 Poslednja Izmena: Avgust 15, 2022, 10:04:46 od TanjicA
Masakr na Cetinju: Šta se zapravo desilo?Napadač Vuk Borilović je tokom jučerašnje krvave drame na Cetinju, u kojoj je ubio deset ljudi, među kojima i dvoje dece, iz lovačke puške nasumično pucao u komšije, ekipu Hitne medicinske pomoći, pripadnike policije i prolaznike.

Njegovo telo poslato je na obdukciju, a prve informacije govore da ga je ubio sugrađanin dok je bio opkoljen policijom. Hospitalizovano je šestoro ranjenih, od kojih je jedna osoba u životnoj opasnosti.

Napadač Vuk Borilović (34) juče je u centru Cetinja ubio deset sugrađana, a ranio šest.

Tokom krvave drame u kojoj je ubio i dvoje dece, napadač je iz lovačke puške nasumično pucao u komšije, ekipu Hitne medicinske pomoći, pripadnike policije i prolaznike.

Prema tvrdnjama nadležnih, njega je tokom razmene vatre sa policijom, hicima iz pištolja ubio sugrađanin, koji je pokušao da ga ubedi da se preda, a ne policija kako se moglo čuti ranije.

Prethodno, Borilović je odbijao da se preda organima reda, iako je bio opkoljen.

Njegovo telo sinoć je poslato na obdukciju, a prema nezvaničnim informacijama, ima više prostrelnih rana.

Veštaci će, rečeno je, utvrditi kako je stradao i da li hicima iz jednog oružja.

Hronika masakra

Prema zvaničnim podacima, napadač je oko 15.30 ušao u stan kod svojih podstanara i na vratima ubio jedanaestogodišnjaka, potom njegovog tri godine mlađeg brata, a onda kroz prozor pucao i u njihovu majku.

Nakon što ih je usmrtio, pozvao je njihovog oca i supruga i rekao mu: ,,Pobio sam i tvoju i moju familiju", tvrde sagovornici Vijesti iz Uprave policije.

U narednih 45 minuta, u krugu od 80 metara od njegove kuće, ubio je još sedam ljudi i ranio šestoro.

Nadležni su objasnili da je nakon ubistva dečaka i majke, ušao u komšijsku kuću gde je ubio dvoje starijih sugrađana i teško ranio njihovog unuka, starog 32 godine.

Na pragu te kuće ubio je i njihovog sina, koji je potrčao ka kući kada je čuo pucnjavu.

Borilović je ubio i jednog komšiju, a potom i svog ujaka, a onda je silazeći niz ulicu, usmrtio i dve komšinice.

Vijestima je rečeno da je Borilović, opasan sa dva redenika metaka i puškom u ruci, skrenuo ka kući komšije i pozivao ga da izađe napolje.

Ranio je još četvoro suseda, kao i policajca koji je pokušavao da ga savlada, piše RTS.

Unakrsna vatra
Policajci koji su nakon prijavljene pucnjave došli na lice mesta nisu uspeli da priđu napadaču, jer je otvorio vatru na njih.

Pucao je i u ekipu Hitne medicinske pomoći, onemogućavajući ih da ranjenim sugrađanima ukažu pomoć.

Nadležni kažu da još utvrđuju zbog čega se tridesetčetvorogodišnjak odlučio na svirepi čin i pozivaju na solidarnost sa porodicama žrtava.

U Crnoj Gori danas je počela trodnevna žalost.
I optimiste i pesimiste doprinose drustvu.
Optimiste su izmislile avion ,a pesimiste padobran. :)
Bistri ostvrt na politicku scenu Srbije * Zanimljivosti iz zemlje i sveta