Photo info Hello spring!
Crocus flowers
© Raimund Linke/Getty Images

Crna hronika - Vesti

Započeo TanjicA, Avgust 18, 2009, 00:40:22

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Dzejn

O__O
kakvi pacenici.
bozhe, svako li danas ima djecu.
-,-
*I kao da je bilo nekad...I kao da je bilo tu...Pod velikim svetlim suncem, pod velikim svetlim svodom...Ruchali smo meso, glodali smo kosti dobrih zhivotinja, mi imamo snage, mi imamo snage za josh dan ! Mi menjamo dan za notj, mi menjamo notj za dan...Prolaze brodovi, trube u chast, zvone na uzbunu...Deca uche da plachu, deca uche da poznaju svoj glas...*

Oasis

Citat: MarkoKg poslato Februar 05, 2010, 19:54:16
Godinu dana držali ćerku u ormaru

....
Devojčici nije bilo dozvoljeno da koristi kupatilo zajedno sa ostatkom porodice, već su joj za obavljanje nužde i kupanje u ormar ubacivali lavor. Svakog jutra pre škole, terali su je da lavor pere pre nego što krene.

U ormaru su policajci pronašli ćebe na kom je spavala, školske sveske, odeću, lavor i slike Device iz Gvadalupe. Nije bilo ni lampe, već je dete radilo domaći zadatak pod svetlom koje je izbijalo ispod vrata. Po zidovima su pronađeni crteži zvezdica i cveća, koje je verovatno sama devojčica nacrtala ne bi li ulepšala svoj zatvor.

Bože, jadno dete, ne mogu da verujem... :opusteno2 :opusteno2

Oasis

Tragedija u selu Nikoličevo kod Zaječara
Trudnica pala na led i poginula
S. Božinović | 09. 02. 2010. - 00:02h | Foto: S. Božinović |

Marija Pavlović (20) iz zaječarskog sela Nikoličevo, koja je bila u sedmom mesecu trudnoće, okliznula se na ledu, pala i preminula na licu mesta samo na desetak metara od svoje kuće. Marija je krenula u posetu majci kada se okliznula, a tek pola sata nakon tragičnog pada Mariju je pronašao komšija, a po njoj je već uveliko napadao sneg...

Mesto tragičnog pada

- Tragedija se dogodila prekjuče, nešto posle podneva. Krenuo sam u šetnju i shvatio da preda mnom leži neka žena, nisam je odmah prepoznao. Tek kada sam pomerio šal sa lica, prepoznao sam Mariju - u neverici priča Ivan P., komšija i prijatelj.
Nikoličevo je juče bilo zavijeno u crno. Oko kuće preminule trudnice odzvanjali su jauci. Okupilo se selo, rodbina i prijatelji da je isprate na večni počinak.
Stojeći po strani, valjda da ne smeta ožalošćenoj skupini, komšija Ivica nastavlja tragičnu priču.

Marija Pavlović

- Klekao sam kraj Marije, opipao joj puls, pokušao veštačko disanje. I ništa. Otrčao sam do njenog supruga Slađana, pozvao ga, nesrećnik je dotrčao i uneli smo Mariju u kuću - gotovo kroz šapat priča Ivan.
Pozvali su Hitnu pomoć i sve vreme bili sa lekarima na telefonskoj vezi. Dobijali su uputstva kako da reanimiraju trudnicu, okrenuli su je na bok, pokušali da je povrate. Tada nisu znali da je njoj prilikom pada slomljen vratni pršljen i da joj nije bilo spasa.
Onda su nam lekari preko telefona kazali da su uspeli da stignu do sela, ali da zbog velikog snega ne mogu da se probiju do nas. S mukom smo je nekako dovezli do uzvišenja gde su čekala kola Hitne pomoći - kaže Ivan.
Njegovu priču prekidaju jauci ožalošćenih ljudi. Rođaci i komšije pričaju da je Marija bila lepa, u srećnom braku. Da je sudbonosno ,,da" izgovorila pre godinu i po dana. Da im je ovo nerođeno dete bilo prvenac. Da je pred njom bio život...

Prelom kičme uzrok smrti
Iz bolničkog vozila Marija je direktno odvezena u bolničku kapelu gde je dežurni lekar mrtvozornik, primarijus doktor Ljiljana Nešić, konstatovala smrt.
Na telu nije bilo nikakvih povreda osim jedne smrtonosne, preloma kičme u vratnom delu. Smrt je nastupila trenutno, kazala nam je dr Nešić.

Izvor: Blic.rs

Oasis

Drama u Zrenjaninu
Nasumice pucao na prolaznike
Blic online, RTS, Tanjug | 27. 02. 2010. - 15:44h izmena vesti 16:43h |

U naselju Mužlja kod Zrenjanina, u Ulici Jožefa Atile, oko 12 sati Jene Korodin pucao je po meštanima, a potom se zatvorio u kuću.

Kako nezvanično saznaje RTS, niko nije povređen. Napadač se zatvorio u kuću odakle je otvarao vatru na sve koji su pokušali da sa njim pregovaraju.

U toku su pregovori policije i vlasnika kuće, o predaji policiji, posle današnje pucnjave iz vatrenog oružja, potvrđeno je Tanjugu u ovdašnjoj Policijskoj upravi.
Prema očevicima, pripadnici specijalne policije pregovaraju sa Jeneom Korodinom (60), koji je danas oko podne iz vatrenog oružja počeo pucnjavu u vazduh i u pravcu prolaznika, da bi se potom povukao i zatvorio u svoju kuću u ulici Jožefa Atile, u kojoj živi sam.
Komšije tvrde da Korodin ima dozvolu za nošenje oružja i da nije prvi put da pravi ovakve incidente. Zrenjaninska policija je najavila da će o ovom događaju izdati zvanično saopštenje.

Oasis

Tragični kraj velike ljubavi poznate pop pevačice i manekena
Ljubomorni Filip ubio Kseniju, pa sebe
V.M.-E.B. | 17. 03. 2010. - 00:02h izmena vesti 10:17h | Foto: N. K.-V.L.-M.P. |

Beograd - Pevačica Ksenija Pajčin i njen dečko Filip Kapisoda nađeni su sinoć mrtvi u stanu u kome je ona živela sa majkom, u Nikšićkoj ulici u Beogradu. Prema saznanjima ,,Blica", njihova tela pronađena su sa prostrelnim ranama od vatrenog oružja, a najverovatnije se radi o ubistvu i samoubistvu.

Prema Filipovim rečima, njih dvoje su se često svađali, prekidali vezu i mirili se. Ksenija je pričala da je njihov susret bio sudbinski

Prema nezvaničnim informacijama, Ksenija je na temenu imala dve povrede, najverovatnije od udaraca.
- Ksenijino telo je nađeno u hodniku, a Filipovo u sobi. Pored njega je bio pištolj – navodi izvor ,,Blica", koji kaže da to može da ukaže da je Filip ubio Kseniju, a potom pucao sebi u glavu.
Tela poznate pevačice i manekena pronašla je njena majka Ljubica u svom stanu na Voždovcu.

Stilista Bane Dević

- Zašto ovo mene da se desi. Zašto mom detetu... – jecela je majka pevačice, koja je sinoć za vreme uviđaja bila kod komšija.
Prema rečima Gorana Stoičevića Karamele, koji je bio najbolji prijatelj Ksenije Pajčin, policija je dolazila u nedelju uveče u stan pevačice nakon što je javljeno da je došlo do sukoba između njih.

- Tada su se svađali, dolazila je policija, pa sam i ja došao da ih mirim. Sinoć smo se dopisivali do dva sata. Svađali su se jer je Filip bio veoma ljubomoran. Bilo joj je teško, plakala je... Trebalo je danas da se vidimo, jer je mom sinu rođendan, ali.. – priča u šoku Stoičević.
Prijatelji su tokom celog dana pokušavali da ih dobiju preko mobilnog, ali se oni nisu javljali.

Goran Stoičević Karamela

Tračevi o trudnoći
Svega desetak dana pre tragične smrti mladog para, Ksenija je demantovala tračeve da je trudna sa dečkom Filipom. ,,Nisam trudna. Hvala svima koji su brinuli da li sam na vreme imala menstrualni ciklus, verujem da su imali najbolju nameru, ali nije istina da ću dobiti bebu", rekla je Ksenija.

Komšije pričaju da se poznati par često svađao u poslednje vreme. Prema nezvaničnim informacijama, Filip je u nedelju pokušao da nogom razvali vrata, pa su komšije pozvale policiju. Policija i istražni sudija su u Nikšiću ulicu stigli nešto pre 19 časova, a ubrzo se okupio i veliki broj prolaznika. Komšije navode da niko od njih nije čuo pucnje. Osim Ksenijinog bliskog prijatelja Karamele, na mesto tragedije su ubrzo došli i pevačica Goga Sekulić, njen stilista i najbliži prijatelj Bane Dević...

- Video sam vest na TV i odmah sam došao. Užasno me je pogodilo to što se desilo. Bilo je divno sarađivati s njom. U četvrtak je trebalo da nastupi u Skoplju. Poznavao sam Filipa, pamtim ga kao ljubaznog mladića – kaže menadžer Ksenije Pajčin.
Ksenijina prijateljica je oko 21 sat uplakna izašla iz stana.
- O Bože, zašto se ovo desilo – ponavljala je kroz plač, dok je glavom udarala o automobil.

Goga Sekulić

Policija je pretresla Filipovu ,,tojotu jaris" cetinjskih registarskih tablica.
Burna veza Ksenije i deset godina mlađeg crnogorskog manekena, puna raskida i javnih pomirenja mesecima je punila stranice srpskih medija. Upoznali su se 2007. na Cetinju, ali su vezu započeli naredne godine. Pevačica je tada svedočila da je ,,konačno sa nekim pronašla zajednički jezik."
- Imam pored sebe osobu koja mi u potpunosti odgovara! Filip je lep i dobar dečko, što je danas prava retkost! Sve vreme se pitam: ,,E, gde si bio do sada?" - rekla je tada Ksenija.

Komentari čitalaca
-Tragedija. Saučešće porodicama i prijateljima. Ljudi, ako ne ide nešto u vezi ili braku, raziđite se u miru i živite svoj život. Ovo je velika tragedija i ne ponovila se nikome... Nena
-Poslednji pozdrav ženi zmaju.. Beograđanku velikog srca uvek ćemo pamtiti koliko je bila drugačija i jedinstvena na estradi... GNYC
- Volila sam Kseniju, stvarno je bila posebna, otkačena, zabavna.. Nema riječi za utjehu u ovakvoj tragediji. Nek počivaju u miru, saučešće porodicama... Ljilja

Prema njenim rečima, ,,sudbina je htela da se spoje":
- Prvi put smo se sreli na Cetinju, na događaju na kom sam ja pevala a on radio svoj posao, odnosno šetao po pisti. Tada me je snimio i sećam se da sam se okrenula i prokomentarisala: ,,Vidi ovog malog što me gleda". Pitala sam tamo ko su ti momci, rečeno mi je da su manekeni i nisam tome pridavala neki značaj. Ali, eto, sudbina je htela da se tek sada spojimo – pričala je pevačica.
Za svog dečka je tada imala samo reči hvale:
,,Prvi put sam u situaciji da nekome ne moram ništa da objašnjavam, da sve razume i ne osuđuje me ni zbog čega. Znate i sami da većina momaka ne može da se snađe sa jakim ženama, što nije slučaj sa njim. Navikao je na tračeve koji me prate i to ga uopšte ne dotiče. Sviđa mi se i to što smo nas dvoje i dalje prijatelji na prvom mestu, pa tek onda sve ostalo".

Sve dok prošle godine nije ušao u kuću ,,Velikog brata", Filip je bio poznat najviše kao dečko Ksenije Pajčin. Međutim, dok je on bio u kući, odsečen od spoljnog sveta, pevačica je izjavila da oni nisu zajedno, te da joj je on ,,samo bivši".
Kada je Filip izašao iz kuće ,,Velikog brata", prošlo je nekoliko dana dok nije otkrio je da je veza sa Ksenijom ipak gotova. Ksenija je pre njegovog izlaska na TV ,,Pink" ispričala da je Filip ,,izgubio šansu kod nje kada je ušao u kuću", da ,,nije inteligentan, ali i da nije toliko glup koliko ga predstavljaju, da je mala beba, neiskusan u životu..."

Filip, koji je po izlasku iz kuće i dalje mislio da su njih dvoje zajedno, otreznio se tek kada su mu porodica i prijatelji prepričali šta je sve njegova devojka pričala o njemu. Crnogorski maneken je tada rešio da na njihov odnos stavi tačku.

- Priča sa Ksenijom Pajčin je definitivno gotova. Ne bih želeo da komentarišem sve što je ona izjavila, ja sam ipak džentlmen. Neka sve to što je pričala o meni njoj ide na obraz. Kada sam izašao iz kuće, prijatelji i moji najmiliji su mi ispričali šta je sve rekla i sada je gotovo – iskren je Filip, koji uprkos svemu nije želeo da o Kseniji kaže nijednu ružnu reč.
Prema Filipovim rečima, njih dvoje su se često svađali, prekidali vezu i mirili se. On je pričao i kako mu razlika od deset godina nije predstavljala prepreku da bude sa Ksenijom.
,,Godine nemaju veze ni sa čim. Ako se dvoje ljudi razumeju, onda razlika u godinama ne može da bude prepreka" – rekao je tada Filip.
Iako je tada izgledalo da je među njima zauvek gotovo, pevačica i maneken su se pomirili krajem prošle godine. Njih dvoje su se prvi put posle raskida sreli u poslovnom centru ,,Ušće" na promociji novog CD pevačice Marije Šerifović. Na žurku je, kako su pisali mediji, prvo došla Ksenija u društvu prijatelja, a potom i Filip.

Pretres Kapisodinog automobila

,,Čim je video bivšu devojku, Kapisoda joj prišao i seo pored nje. Ksenija i Filip su se smejali sve vreme, što je privuklo pažnju ostalih gostiju. Pred kraj promocije, njih dvoje su u isto vreme ustali i napustili zgradu sami, uputivši se u nepoznatom pravcu", reči su jednog od gostiju na promociji.

Iako jedan broj javnih ličnosti ne krije da poseduje oružje, Ksenija Pajčin, prema sopstvenim rečima, nije bila jedna od njih. Ona se za jedan muški magazin slikala s oružjem, ali je u šali rekla da se ,,naoružala da bi odbila loše udvarače".
- Moj stav je da se oružje koristi samo u streljani - izjavila je tada Ksenija.

Prijatelji o tragediji

Tijana Stajšić:
- Strašna stvar je to što se desilo. Ne mogu da dođem sebi. U šoku sam. Isplakala sam se i potpuno sam van sebe. Ne znam šta da kažem... Sa Filipom sam se družila neko vreme po izlasku iz kuće Velikog brata. U poslednje vreme se nismo čuli, a iz novina sam saznala da se pomirio sa Ksenijom. Ovo je velika tragedija. Oboje su mladi i lepi ljudi i ne znam više šta da kažem.

Mia Borisavljević:
- Ne znam šta se desilo. Kseniju nisam poznavala, a sa Filipom sam bila u kući Velikog brata. Ne znam kakav je bio njihov odnos, svi pričaju o ovome što se desilo. Ovo je užasno neprijatna vest. Ne znam šta bih pametno mogla da kažem. U šoku sam i mnogo mi je žao.

Goga Sekulić
- U šoku sam. Bila sam na horu i odmah sam došla. Filip mi je bio jako blizak prijatelj. U Beogradu nije imao nikog osim mene. Kseniju sam poznavala površno, ali znam da je između njih bila velika ljubav - rekla je Goga Sekulić.

BIOGRAFIJE
Ksenija Pajčin
Pevačica Ksenija Pajčin rođena je 3. decembra 1977. u Beogradu. Svoju karijeru započela je kao igračica u diskotekama, a postala je poznata kao članica grupe ,,Dak". Sa hitom ,,Dačo volim te", grupa je postigla popularnost među mlađom publikom, a Ksenija je skrenula pažnju na sebe. Posle toga pevačica je snimila dva solo albuma, a vodila je i plesnu školu u Beogradu. Jedno razdoblje svoga života provela je u Grčkoj. Krako vreme je bila asistent-voditelj u emisiji Milovana Ilića Minimaksa.

Filip Kapisoda
Crnogorski maneken rođen je 03. aprila 1987. godine na Cetinju. Rođak je poznatog crnogorskog rukometaša Petra Kapisode. U prošlosti se I sam bavio rukometom, kojim se kasnije bavio samo rekreativno. U kuću ,,Velikog brata" ušao je prošle godine i ubrzo postao jedan od najpopularnijih ukućana.

Par doživeo udes pre mesec i po dana

Mesec dana nakon što su obnovili vezu, 28. januara ove godine, pevačica i njen dečko doživeli su saobraćajnu nesreću u selu Lisovići kod Barajeva, u kojoj su oboje lakše povređeni. Do nesreće je došlo kada je ,,reno megan" kojim je upravljao Filip proklizao, sleteo sa seoskog puta i udario u trafo-stanicu. Ksenija Pajčin i Filip Kapisoda su tada krenuli u njenu vikendicu u Lisoviću, koju je pevačicin otac sagradio pre više od 20 godina. ,,Dobro smo prošli. Imam nekoliko šavova na glavi i moram da mirujem dva-tri dana. Auto je potpuno uništen", rekla je tada Ksenija Pajčin za ,,Blic". Ona je dodala da je ,,Filip vozio normalnom brzinom i ništa nije kriv, ali taj put je užasan".

MarkoKg

Nasilje kod Paraćina
Majku lancima vezivao za stub

Paraćin - Jagodinska policija podnela je krivičnu prijavu protiv Slaviše S. (56) iz sela Svojnovo zbog sumnje da je majku V. S. (79) vezivao lancem dugim osam metara za stub na ulazu u porodičnu kuću, koji je zaključavao katancem, kako ona ne bi mogla da napusti dvorište.

Policija je podnela krivičnu prijavu protiv Slaviše S.

U porodičnoj kući Slaviše S. juče je delovalo mirno kao da nema nikog od ukućana. Meštani Svojnova tvrdili su da ne znaju ništa o toj porodici i da niko sa njima nije u dobrim odnosima. U jednom trenutku pojavio se Slaviša.
"Ja nisam uhapšen, policija je dolazila u utorak, ali smo samo malo porazgovarali, ništa posebno. Majka mi je kod kuće, leži u sobi, nije u bolnici. Nisam nikog vezivao", rekao je Slaviša kratko.

Kako "Blic" nezvanično saznaje u policiji, starica je bila vezana lancem dugim osam metara i to oko članka, što su potvrdili lekari jer je starica imala podlive oko desnog članka. Konstatovane su joj lakše telesne povrede glave, što svedoči o tome da je padala po dvorištu.
"Sin je majku vezivao ujutru kada bi krenuo da radi u polju i kada dođe uveče kući, on bi je odvezao. Lanac je zaključavao katancem. To je trajalo sedam ili osam dana, dok njen unuk, a njegov sin nije došao iz inostranstva i to zatekao. Ona je preko dana padala po dvorištu. Unuk je to prijavio policiji i Centru za socijalni rad i unuk sada brine o njoj i koliko nam je poznato, pokušava da joj pronađe smeštaj u nekom od domova za stare", kaže izvor "Blica" u policiji.
Meštani Svojnova nisu bili raspoloženi da pričaju o ovim događajima jer su smatrali da se radi o porodičnoj stvari u koju niko ne treba da se meša.

"Baba se gubila često u poslednje vreme, potpuno se izgubi, ne zna gde se nalazi i odmah odluta negde. Skoro je došla kod mene i tražila mi 100 dinara da plati autobus da ide nekud. Jednom sam je sreo, ide ulicom i ja je pitam gde je pošla, ona mi kaže ide u Paraćin, ne zna ni kod koga ni zašto. Slaviša je veliki čudak, pijanac, čovek koji se ni sa kim u selu nije družio i koga niko ne voli. On je tu ženu maltretirao stalno, čim se napije, on psuje, vređa je. Znam da su dolazili iz Centra za socijalni rad i njih je psovao i galamio na njih. Greota kako je postupao prema majci", kaže jedan od meštana.
Prema nezvaničnim informacijama, Slavišu je prijavio sin koji je zatekao vezanu babu za stub u dvorištu.
"Ona je senilna i mnogi od nas imaju takve roditelje, ali nisam čula da neko na ovaj način postupa prema njima. Jednom sam je zatekla kod mene u podrumu među kacama kupusa, sedela je, zgrčena, i kad sam je pitala šta to radi, ona nije znala da mi odgovori. ", kaže komšinica.

Devizni penzioner

Ova porodica ima veliko imanje, a tri generacije radile su u Austriji. Slaviša je radio tamo oko 20 godina. Kako kažu njegovi poznanici, i tamo je voleo da popije, zbog čega je dolazilo do problema. Prilikom poslednjeg većeg pijanstva slomio je nogu pa se vratio u Srbiju. Tako je dobio austrijsku penziju. Slavišina supruga zbog nesređenih porodičnih problema napustila ga je i živi u selu Obrež.

(blic.rs)

NiKooLaa

Stravičan zločin dvojice ruskih ,,darkera"
Skuvali je i pojeli sa krompirićima!

Suđenje dvojici Rusa koji su optuženi da su iskasapili 16-godišnju devojku i pojeli je uz krompire prekinuto je kad je jednom od porotnika pozlilo posle gledanja slika sa mesta zločina!

Maksim Golovackih (20) i njegov prijatelj, cvećar, Jurij Možnov (20) su u stanu koji su iznajmljivali prvo u kadi udavili učenicu Karinu Bardučijan (16), a zatim iskasapili njeno telo i pripremili meso nesrećnice kao jelo uz krompire, pravdajući svoje delo činjenicom da su bili ,,izuzetno gladni". Oni su jelo ponudili i svojoj cimerki Ekatarini Zinovjevoj, koja je, ne znajući o čemu se radi, nevoljno postala kanibal.
Žurka na kojoj je počinjen stravičan zločin dogodila se u januaru 2009. godine, a Zinovjeva je sudu u Sankt Peterburgu prepričala događaj.
,,Karina, koja je bila zaljubljena u Maksima, ostala je preko noći u stanu. U jednom trenutku njih dvoje su otišli u kupatilo, a ja sam otišla u krevet. Bila sam pospana, ali sam čula pljuskanje vode i buku u kupatilu. Međutim, to me nije brinulo. Kasnije sam se probudila i rešila da pogledam šta se dogodilo. Krenula sam u kupatilo, ali me je Jurij zaustavio i rekao da se vratim u krevet", rekla je Ekatarina.

Sledećeg dana, kad se Zinovjeva vratila sa posla, Maksim i Jurij su joj ponudili meso i krompire, a ona je ručala, ništa na sumnjajući.
Nađa, majka nesrećne Karine, branila je ćerki da se viđa sa Maksimom, koji je pevač jednog ,,dark" benda iz Sankt Peterburga.

Gladni i pijani!!!

Tužilac Andrej Lavrenko je otkrio da su ubice ostatke iskasapljenog tela bacili u smeće.
,,Njih dvojica su odmah priznali da su krivi. Objasnili su da su bili vrlo gladni i pijani", rekao je Sergej Strelin, zamenik policijskog načelnika u Sankt Peterburgu.

(alo.rs)
::Za webmastere :: Pravilnik foruma ::Baneri :: Magija
samo-opusteno userbar5
>> Registrujte se kako bi videli sadrzaj celog foruma! Neki delovi foruma nisu vidljivi za goste!<<
[Kako da vidim linkove na forumu??]
nikolanovakovic.net :: ITcyberCOP

Dzejn

kukuuuuuuuuuuuuuuuuu ! O_O
*I kao da je bilo nekad...I kao da je bilo tu...Pod velikim svetlim suncem, pod velikim svetlim svodom...Ruchali smo meso, glodali smo kosti dobrih zhivotinja, mi imamo snage, mi imamo snage za josh dan ! Mi menjamo dan za notj, mi menjamo notj za dan...Prolaze brodovi, trube u chast, zvone na uzbunu...Deca uche da plachu, deca uche da poznaju svoj glas...*

^Tina^

Bože sačuvaj, pa koliko treba da budeš pijan, gladan i bolestan da bi uradio tako nešto...
Strašno... :opusteno2

DaRkOoO

To je samo izgovor.Ja bi njih obesio na sred trga, da vise kao opomena svima.
...so close, no matter how far..

MarkoKg

Razneo se bombom u stanu
N. Š. - Blic online | 21. 04. 2010. - 09:37h | Foto: BLIC/N. Šević |

Tridesetjednogodišnji I. G. izvršio je jutros oko 8.30 sati samoubistvo u stanu u beogradskom naselju Mirijevo. On je aktivirao eksplozivnu napravu i poginuo na licu mesta.

Mladić je aktivirao ručnu bombu, najverovatnije kašikaru, u stanu na drugom spratu u Ulici Mirijevski venac broj 14. U trenutku ekspolozije je bio sam. Kako saznajemo, mladić je živeo sam u stanu, a delovi njegovog tela nakon eksplozije bili su svuda unaokolo.

Lekarska ekipa je brzo stigla na mesto nesreće i sačekala uviđajnu ekipu policije, posle čega su samo konstatovali smrt mladića.

Detonacija je bila toliko jaka da se čula i u okolnim zgradama, a pored poginulog mladića nije bilo povređenih.

Stanari okolnih zgrada bili su uznemireni ovom tragedijom i mnogi su nakon eksplozije došli isred zgrade u kojoj je mladić stanovao.

"Čula sam eksploziju i mislila sam da ćemo se svi zapaliti. Televizor mi se tresao i uplašila sam se. Pomislila sam da komšija ispod mene puca. Mladića sam poznavala, ovo je tragedija za sve nas u zgradi", izjavila je komšinica nesrećnog mladića.   

Kako saznajemo, mladić se pre par godina doselio sa Dorćola. U stanu je živeo sam od kako mu je otac umro prošle godine. Njegova majka, koja živi u Nemačkoj, retko ga je obilazila, a sam mladić je pre nekoliko meseci imao saobraćajnu nesreću u kojoj se povredio.

"Živeo je preko puta mene i bio je primeran mladić. Uvek se javio kada me sretne i nije pravio nikakve probleme. Ovakva tragedija se retko viđa i mnogo mi je žao zbog toga", rekao je za ,,Blic'' Milorad Pećanac, prvi komšija poginulog mladića, koji je živeo preko puta njega.

Policija je završila uviđaj i telo mladića biće preneto na Institut za sudsku medicinu radi obdukcije.

Dzejn

PREMINUO DRAGAN DUDIĆ           
Autor Radio Kotor      
30.05.2010
Suvlasnik diskoteke Maksimus, Kotoranin Dragan Dudić, koji je juče ranjen na kotorskom glavnom trgu, preminuo je u Kliničkom centru u Podgorici sinoć u 21.22 . Na Dudića je pucao Ivan Vračar, a u obračunu je ranjen i Željko Bojanić. Pucnjava se dogodila dok je na rivi i glavnom gradskom trgu bio veliki broj turista. Svi učesnici obračuna su uhapšeni.

NiKooLaa

Tragičan kraj sukoba dvojice maloletnika
Vršnjaka iskasapio zbog poruke na ,,Fejsbuku"
M. N. - V. Z. C. | 11. 06. 2010. - 00:02h | Foto: A. Stanković |

Pančevo - Bojan J. (17) iz Jabuke kod Pančeva osumnjičen je da je ubio nožem vršnjaka Dejana S. iz istog mesta preksinoć nakon prepirke oko krađe patika i prozivki na ,,Fejsbuku".

Tragediji je prethodila krađa patika još 1. maja, za šta su Dejanovi drugovi optužili prijatelje osumnjičenog Bojana

Dejan S. je ubijen 10 minuta posle ponoći u blizini seoskog groblja, u prisustvu dva svoja druga i dvojice drugova osumnjičenog. Bojan J. se tereti da ga je prvo nožem ubo u ruku, zatim dva puta u grudi, a kada je Dejan pao, posekao ga je nožem po licu.

- Jedan o udaraca je bio koban, jer je oštrica noža presekla srčanu arteriju. Dejan je pao, a Bojan je pobegao motorom sa jednim drugom, ali njegov drugi drug je ostao sa smrtno ranjenim Dejanom i njegovim prijateljim - kaže izvor ,,Blica" upoznat sa istragom.

Tragediji je prethodila krađa patika još 1. maja, za šta su Dejanovi drugovi optužili prijatelje osumnjičenog Bojana. Sporne patike su bile vraćene, a Dejan je navodno napisao poruku na ,,Fejsbuku": Je l' još krade patike, nisu ga naučila pameti tri šamara?". Prema tvrdnjama Dejanovog najboljeg druga Aleksandra L. (17), neko je njemu i njegovom drugu iz Kačara ukrao patike dok su bili u poseti kod Dejana.

- Kad smo krenuli kući, nije bilo mojih patika, kao ni patika moga druga. U pitanju su ,,nike air max" patike, moje su bile sa zlatnim znakom i znam da je falilo slovo ,,a", a moj drug je imao iste samo sa plavim znakom. Nedavno smo sreli Bojana J., u centru sela, koji je bio sa drugom koji je nosio moje patike. Došlo je do manje svađe, ali su nam vratili patike - priča Aleksandar L., koji je bio prisutan i kada je Dejan ubijen. Prema njegovim rečima, oni su se kobne večeri slučajno sreli sa Bojanom J.

- Kad smo se vraćali kući sa još jednim drugom Bobanom, krenuli smo prečicom preko Grobljanske ulice, posle ponoći, iznenada smo sreli Bojana J. On je bio u društvu dva druga. Obratio se Dejanu: ,,Šta me optužuješ za krađu patika na 'Fejsbuku' i što se hvališ da si me išamarao?". Počela je rasprava. U jednom trenutku Bojan je potegao nož i zadao više udaraca Dejanu. Kada je Bojan otišao, Dejan je ustao, napravio dva koraka i pao - pričao je Aleksandar L. vidno potresen.

Ubrzo posle tragedije Bojan J. je uhapšen, i kako saznajemo, u policiji je tvrdio da je on oteo nož od ubijenog Dejana i da je onda došlo do rvanja. Međutim, posle preliminarnog veštačenja ove njegove tvrdnje su odbačena zbog položaja rana koje je zadobio nastradali Dejan, jer je veštak zaključio da je nemoguće da ih je zadobio u rvanju i da je Dejan držao nož. Nakon toga policija je privela Bojana J. pred istražnog sudiju za maloletnike Višeg suda u Pančevu, ali je on tamo odbio da daje izjavu i branio se ćutanjem.

Kako saznajemo, Bojan J., koji je napustio školovanje posle četvrtog razreda osnovne škole, potiče iz veoma siromašne porodice i nema pristup internetu kod kuće, ali je često odlazio u igraonicu. On je odranije bio poznat policiji, kao maloletni delinkvent, ali nije osuđivan. Ubijeni Dejan S. je završavao Mašinsku školu u Pančevu.

,,Urezao mu krst na lice"
Članovi porodice pokojnog Dejana kažu da mu je urezan krst nožem na lice, što nam je tvrdio i Dejanov najbolji drug Aleksandar L. U porodici preminulog Dejana juče je vladao muk. Neutešni sestra Ivana, otac Zoran, majka Gordana i baka Ružica primali su u svom dvorištu u Nikole Tesle 27 brojnu rodbinu i prijatelje koji su došli da im izjave saučešće. Sahrana je danas u 17 časova na lokalnom groblju u čijoj je blizini Dejan i ubijen.
::Za webmastere :: Pravilnik foruma ::Baneri :: Magija
samo-opusteno userbar5
>> Registrujte se kako bi videli sadrzaj celog foruma! Neki delovi foruma nisu vidljivi za goste!<<
[Kako da vidim linkove na forumu??]
nikolanovakovic.net :: ITcyberCOP

MarkoKg

Petogodišnja devojčica teško povređena u Žarkovu
"Pokušao sam da uhvatim devojčicu koja je padala s terase"
P. Z. Veličković | 21. 07. 2010. - 00:02h | Foto: Ž. Šafar |

Beograd - Petogodišnja V. Đ. teško je povređena juče u 14 sati kada je pala sa terase na trećem spratu zgrade u Spasenovićevoj ulici u Žarkovu dok se igrala sa dve godine mlađim bratom. Devojčica je sa povredama glave, stomaka i nogu prvo prevezena u Urgentni centar, a zatim u Dečju univerzitetsku kliniku u Tiršovoj.

Tetka povređene devojčice (u belom kačketu)

- Devojčica je primljena u svesnom stanju, ali sa ozbiljnim povredama. Smeštena je na Odeljenje za reanimaciju, a posle ukazane pomoći, prevezena je u Dečju bolnicu u Tiršovoj zbog preloma butne kosti - kaže Drago Jovanović, portparol Kliničkog centra Srbije.

Dr Dragan Zamaklar navodi da je devojčica u teškom stanju i da je životno ugrožena.

- Osim otvorenog preloma butne kosti, konstatovali smo i povrede grudnog koša. Dijagnostikovanjem ćemo utvrditi da li je pukao dušnik ili jednjak, ali u svakom slučaju, radi se o veoma komplikovanim povredama - objašnjava dr Zamaklar.
Drama u Spasenovićevoj ulici počela je kada se V. Đ. zaigrala sa bratom na terasi, dok je u stanu na trećem spratu bila njihova baka Desa R. (70). U jednom trenutku devojčica je krenula da se penje na ogradu, što su primetili prolaznici.

- Izgledalo mi je kao da želi da se nekako spusti sa svoje terase na sprat ispod. Maltene je preskočila ogradu, a zatim se uhvatila za sušilicu za veš. Odjednom, sušilica se polomila i devojčica je bukvalno visila nekoliko sekundi držeći se rukama za ogradu. Povikala je: ,,Bako, bako!", a ja sam potrčao da je uhvatim. Pala je bukvalno metar ispred mene - priča vidno potreseni očevidac koji je želeo da ostane anoniman.

Dete je palo sa trećeg sprata zgrade

On kaže da je devojčica pala prvo na noge i da je ozbiljno povređena.
- Nekoliko minuta bila je u nesvesti, a onda se probudila. Na čelu je imala veliki hematom, a iz noge joj je lila krv. Videlo se golim okom da je noga polomljena. Počela je da plače i doziva baku, koja je sa terase videla šta se dogodilo i odmah strčala dole. Nekoliko ljudi sa obližnje pijace priteklo je u pomoć devojčici, polivali smo je vodom dok smo čekali lekare. U jednom trenutku krenula joj je i pena iz usta, bilo je stravično. Samo da dete preživi - priča drhtavim glasom očevidac.
Prema njegovim rečima, devojčicina baka je u potpunom šoku i stalno je ponavljala: ,,Bože dragi, šta nas snađe!"

- Otišla je kolima Hitne pomoći da bude sa unukom u bolnici, dok je dečaka preuzela komšinica - kaže očevidac.

Ispred zgrade u Spasenovićevoj ulici ubrzo je stigla i policija koja je započela uviđaj. Na mestu gde je devojčica pala ostala je velika lokva krvi, dok je na garaži u neposrednoj blizini ostala sušilica za veš. Policajci nisu dozvoljavali stanarima da priđu tom delu zgrade, dok je veliki broj komšija izašao i čekao bilo kakvu vest o stanju devojčice.

- Strašno, i ja sam roditelj, mogu samo da zamislim kako je tim ljudima sad. Desina ćerka doputovala je sa decom pre desetak dana na odmor iz Italije, gde živi sa suprugom. On je ostao tamo i pitanje je da li zna šta se desilo. Trebalo je da budu u Beogradu još 20 dana i da se vrate. Majka devojčice nije bila u stanu u vreme nesreće. Ona je sad u bolnici - priča komšija.

Šokirani očevici
Nebojša Raković, očevidac nesreće, kaže za ,,Blic" da je malo falilo da i brat devojčice V. Đ. nastrada jer se i on popeo na ogradu kada je video da mu je sestra pala.
- Pretrnuo sam od straha. Video sam ga kako se penje na ogradu dok su ljudi pokušavali da pomognu njegovoj sestrici. Povikao sam iz sveg glasa nekoliko puta ,,Nazad, nazad!" i sreća živa pa se vratio. Posle nekoliko sekundi pojavila se baka i odvela ga u stan. Odahnuo sam konačno jer sam znao da je siguran. Devojčici nisam prilazio, jednostavno nisam imao snage jer imam sina tog uzrasta. Svi smo nestrpljivo čekali dolazak Hitne pomoći, kojoj je trebalo punih 15 minuta da se pojavi - priča Raković.

Alle

A i ova baba retardirana neka.. -.-
Kosmos nije mozda uvek fer, ali bar ima sjajan smisao za humor!
Carrie Bradshaw