Photo info Courage and conviction
'Testament: The Little Rock Nine Monument,' Little Rock, Arkansas
© Rex Lisman/Getty Images

Odvikavanje od bočice

Započeo TanjicA, Januar 13, 2013, 14:23:08

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

TanjicA

Odvikavanje od bočice

Odvikavanje od bočice je vrlo važan korak u razvoju djeteta. Pedijatri će vam reći da polako odvikavate dijete od bočice kada dođu na kontrolu nakon što su napunili jednu godinu. Za vas smo pripremili članak u kojem ćemo vam pokazati načine kako da odviknete dijete od bočice.Odvikavanje treba početi što ranije jer će pretjerana količina mlijeka početi oštećivati dječje zubiće. Stoga počnite što ranije. Polako upoznajte svoje dijete i s alternativnim bočicama umjesto bočice sa dudom.

Kako bi vama i bebi bilo lakše, polako zamjenjujte bočicu s konkretnom hranom, počevši od popodnevnog hranjenja kako bi smanjili unos mlijeka možete ga razvodniti, ali pomalo.

Bočice sa plastičnim poklopcem dolaze u raznim oblicima i bojama, što šarenije to bolje. Nakon što djeca naviknu piti iz takvih bočica slijedi upoznavanje s običnim šalicama. Kada dođe do zamjenjivanja bočice s konkretnom hranom, možete dijete zavarati tako da kad dođe vrijeme obroka, date mu konkretnu hranu kao što je voće, keksi i sl. maleni su kao spužve i upijaju sve što kažete, stoga objasnite svom djetetu što se događa.

Najvažnije od je svega da kad jednom odlučite odviknuti dijete od bočice, pridržavajte se toga. Bit će i suza i odbijanja, no upornost dovodi do uspjeha.
I optimiste i pesimiste doprinose drustvu.
Optimiste su izmislile avion ,a pesimiste padobran. :)
Bistri ostvrt na politicku scenu Srbije * Zanimljivosti iz zemlje i sveta