Photo info All hail the mighty mangrove!
Red mangrove tree seedlings in Guanahacabibes National Park, Cuba
© Claudio Contreras/Minden Pictures

Clenbuterol

Započeo Sh[o]ne, Novembar 15, 2016, 19:23:33

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Sh[o]ne

Clenbuterol

Farmaceutsko ime: clenbuterol
Molekulska težina baze: 277.193
Efektivne doze: 40-160 µg / dan oralno
Dozvoljene doze: 10,20,40 µg tablete, 16 µg/ml injekcije ili 25 µg/ml oralni sprej


Clenbuterol jedan je od najjačih i najefektivniji sredstvo za skidanje masnih naslaga koji bez dijete sagoreva mastno tkivo a istovremeno zadržava i u nekoj meri povećava mišićnu masu.

Ovo nije klasicni steroid u hemijskom smislu i ne spada u grupu Anabolickih steroida iako se koristi u bodybuildingu. Hemijski je klasifikovan kao beta-2 andrenergic agonist. Clenbuterol je bronchiodilator i u medicini služi za tretman astme. Zašto ga onda uzimaju bodybuilderi?
Pokazalo se da clenbuterol jako dobro smanjuje naslage masti i to cak one najgušce naslage tzv. smede salo koje se najteže i najzadnje topi. Clenbuterol lagano povecava telesnu temperaturu i za svaki nivo podignute temperature, sagori oko 5% kalorija iz tela. Jako je popularan i medu zenama iz sveta sporta, jer brzo skida nepotrebno salo pa cak i celulit. Istraživanja su pokazala da clenbuterol u manjoj meri stimulira i rast mišicne mase što ga cini poželjnim jer obicno uz dijetu za skidanje masti, gubimo i nešto mase.
Bodybuilderi ga uzimaju nekoliko nedelja prije takmicenja kako bi dobili izrazitu mišicavost i izražajnost, tj definiciju tela. Clenbuterol ima kratak vek aktivnosti u telu i telo se lako privikne na njegovo delovanje cime se smanjuje efekat skidanja masti. Da bi se to izbeglo, clenbuterol se dozira na dva nacina; jedan nacin je da ga uzimamo dva dana (svaki dan po 6 tableta), zatim se napravi pauza od dva dana i onda ponovo uzimamo dva dana i tako ukupno ne više od 12 nedelja. Nakon toga je obavezno napraviti pauzu od nekoliko meseci.
Clenbuterol dolazi u tabletama od po 20 mcg – 40mcg (mikrograma) i ukupno dnevno doziranje za najbolji efekat uz najmanji rizik je od 60 – 120 mcg.
Propratni efekti: U vecim kolicinama ili nepravilnom doziranu, može biti dosta opasan, narocito za osobe sa slabijim srcem, jer ubrzava njegov rad i podstice euforiju (uznemirenost). U tom slucaju treba odmah stati sa uzimanjem nekoliko dana i eventualno nastaviti ako se simptomi smire. Nezgodna je stvar što efekat skidanja masti traje relativno kratko, tj. nakon nekog vremena telesne masti se polako pocinju vracati i postupak moramo ponavljati, što ne smemo cesto jer je dosta opasan za rad srca (kako smo pre opisali).